ارتباط عید فطر با امام زمان (علیه السلام)
ماه مبارک رمضان هر سال پایانی دارد ، که پلی است به سال جدید. نام این پل عید سعید فطر است. با آغاز این عید، سال جدید شروع می شود با همه تقدیرات و اتفاقات جدید. چگونه از ماه رمضان خارج شویم ؟ و چگونه به عید فطر وارد شویم ؟ آیا ما خود این ورود و خروج را بلدیم ؟
قطعا باید از کسانی بیاموزیم که معصوم اند و واقف به این امر مهم. اما چگونه از ایشان یاد بگیریم ؟ طبیعتا باید از خداوند بخواهیم تا ما را همچون ایشان قرار دهد در ورود و خروجمان …
آری ؛ و این ادعای گزافی نیست که بی دلیل ارائه شده باشد . این حقیقت به خوبی در دعای قنوت نماز عید فطر جلوه گر است :
… و أن تُدخِلَنی فی کلّ خَیر اَدخَلتَ فیه محمّدا و آلَ محّمد
و أن تُخرجَنی مِن کلّ سوء اَخرَجتَ مِنه محمّدا و آلَ محمّد صلواتک علیه و علیهم …
(خداوندا از تو درخواست می کنم) که مرا داخل کنی در هر خیری که محمد و آل او را وارد می کنی و مرا خارج کنی از هر بدی که محمد و آل محمد را از آن خارج می سازی ؛ درود تو بر او خاندانش …
اگر معیار ورود و خروج ما در هر چیزی ، چه سال جدید چه کار جدید چه تصمیم جدید و چه تغییر جدید ، تنها محمد و آل محمد (علیهم السلام) باشند ؛ بی شک حیات و ممات ما آنگونه خواهد شد که ایشان زیستند و به دیدار حق شتافتند .
دنبال آن خیری باشم که ایشان به آن وارد شدند. پرهیز از هر شر و بدی کنم که ایشان از آن دوری جستند. همیشه نگاهم به ایشان باشد. طبیعتا اینگونه خروجم از ماه رمضان و ورودم به سال جدید ، محمدی و آل محمدی خواهد شد. ورود و خروجی تضمین شده ، که جای هیچ ترس و تردیدی از عاقبتش نیست .
اما سوال اینجاست : امروز چه کسی معیار من است ؟ اسوه و مقتدای من کیست ؟
قطعا تنها مصداق حیّ و حاضر آل محمد (علیهم السلام) امام عصر (عجل الله تعالی فرجه الشریف) است . دعای من و خواست من از خداوند این است که مرا در هر خیری که امام زمانم وارد می شود وارد کن و از هر بدی که او را دور میسازی مرا نیز خارج کن !
این دعای قنوتی است که من پس از یک ماه روزه داری ، عبادت و کسب مغفرت الهی ، تازه از خداوند می خواهم. یعنی یک ماه تمرین کردم تا بیایم اول خط و لیاقت این را پیدا کنم که از خداوند متعال درخواست کنم تا مرا وارد هر خیری کند که امام زمان (علیه السلام) وارد می شود .
یک ماه روزه داری فقط وسیله بود ، هدف چیز دیگری است !
هدف را دریاب... هدف ورود به آن چیزی است که امام عصر(علیه السلام) به آن وارد می شود . سال جدیدم را با این دعا آغاز می کنم که خداوند زندگی و مرگ مرا – که همان ورود و خروج دنیایی است – امام زمانی قرار دهد .
بین صبر بر روزه داری و سختی های آن و صبری که بر مصائب و شدائد عصر غیبت می کنیم، چه ارتباط و شباهتی می توان یافت؟
اعمال ماه مبارک رمضان برای رسیدن به تقوا است، چنان که قرآن می فرماید: «یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنوا کُتِبَ عَلَیکُمُ الصِّیامُ کَما کُتِبَ عَلَى الَّذینَ مِن قَبلِکُم لَعَلَّکُم تَتَّقونَ».
چیزی که ما را به ظهور می رساند نیز رعایت تقوا است و وظایف منتظران هم بر مدار این خصیصه است، امام صادق(ع) می فرمایند: کسی که خوشحال می شود از یاران قائم(عج) باشد باید در رعایت تقوا و اخلاق نیکو کوشا باشد و روحیه انتظار را در خود نگاه دارد. همانطور که آنها که در ماه مبارک رمضان تقوا نگاه داشته اند عید را درک می کنند، آنها که در عصر غیبت تقوا پیشه کنند، عید ظهور را درک خواهند کرد.
چه راههایی برای دیدن امام زمان (عج) توصیه شده است ؟
با توجه به اینکه اعمال و اوراد و اذکار و قبولی طاعات و عبادات یک ماهه ما به روز عید فطر وصل می شود، انس با امام عصر(عج) و تایید ایشان در پذیرش این طاعات و عبادات چه نقشی دارد؟
همه اعمال ما در ارتباط با امام عصر(عج) است، در دعای ندبه می خوانیم قبولی نماز ما به امضای امام زمان(عج) است و از خدا می خواهیم گناه ما را به واسطه ایشان ببخشد و دعای ما را واسطه ایشان به اجابت برساند و رزق ما را به برکت وجود حضرت حجت(عج) مبسوط کند.
از این رو، پذیرش و قبولی همه اعمالی که در ضیافت الهی انجام دادیم و جایزه ای که از خدای متعال مسئلت می داریم، همه به شرط امضای امام زمان(عج) است.
از اعمال توصیه شده برای عید فطر دعای ندبه امام زمان(عج) است، چرا به خواندن ندبه در روز عید سفارش شده ایم؟
در برخی اعیاد دعای ندبه توصیه شده است اینکه ما را در عید به دعای ندبه ارجاع داده اند یا در مناسبت های خاص به زیارت امام حسین(ع) ما را توصیه کرده اند برای آن است که این دو برای جامعه مومن هویت ساز است، یعنی ارتباط با امام حسین(ع) مکتب سازی می کند و ارتباط با امام زمان(عج) این مکتب را به اوج آرمانی خود می رساند.
لذا در شب قدر و شب نیمه شعبان زیارت امام حسین(ع) و در اعیاد اسلامی، دعای ندبه وارد شده چون به واسطه این دو امام(ع) هویت سازی کرده و به آرمان ها می رسیم.
منبع : وبلاگ مهدویت-شبستان
دیدگاه ها