دلگرم
امروز: یکشنبه, ۰۳ فروردین ۱۴۰۴ برابر با ۲۲ رمضان ۱۴۴۶ قمری و ۲۳ مارس ۲۰۲۵ میلادی
علت گاز هرز خوردن ماشین اتوماتیک را اینجا بخوانید
زمان مطالعه: 5 دقیقه
گاز هرز خوردن زمانی اتفاق می­افتد که با فشار دادن پا روی پدال­گاز،­ حرکت رو به جلویی اتفاق نمی­افتد، این مشکل مربوط به گیربکس و جعبه ­دنده‌ها است.

علت گاز هرز خوردن ماشین اتوماتیک چیست؟

بسیاری از کاربران در مورد علت گاز هرز خوردن ماشین اتوماتیک و گاز خوردن بی دلیل خودرو از این رده یا همان گیربکس اتومات سوال می پرسند؛ بد نیست قبل از بررسی علل این اختلال اندکی در مورد عملکرد گیربکس اطلاعات به دست آورید. شما می توانید از طریق برنامه خلافی خودرو نیز به تمامی امکانات مربوط به خودروی خود دست یابید.

گیربکس چه از نوع اتوماتیک و چه از نوع دستی نیرو را از موتور می گیرد و آن را به صورت افزایش قدرت (مثلا دنده 1) یا افزایش سرعت (مثلا دنده 5) به دیفرانسیل و در نتیجه چرخ‌ها منتقل می کند. گیربکس یا جعبه دنده یکی از مهمترین قطعات در ساختار هر خودرویی است.

علت گاز هرز خوردن ماشین اتوماتیک

اهمیت این قطعه تا جایی است که می توان آن را با موتور قیاس کرد. در خودروهای اتومات این گیربکس است که خودرو را به یک خودرو اتومات تبدیل می کند. خودروهایی که گیربکس اتوماتیک دارند احتیاج به تعویض دنده ندارند.
از انواع گیربکس اتوماتیک می توان به گیربکس‌های سیاره‌ای AT، گیربکس‌های AMT، گیربکس‌های CVT و گیربکس‌های دوکلاچه DCT اشاره کرد.
گرچه گیربکس‌های اتومات کیفیت خوبی دارند، اما باز هم همیشه این احتمال وجود دارد که خراب شوند و درگیر اختلال شوند. یکی از این اختلال‌ها این است که ماشین گاز هرز می خورد یا اینکه بی دلیل گاز می خورد.

از بین رفتن صفحه‌های آزبست دار

با از بین رفتن آزبست صفحه‌ها، صفحه‌ها و پلیت‌ها در زمان پرس شدن نمی توانند هاپ سنتر را برای انتقال نیرو در کاسه قفل کنند. همین موضوع باعث می شود که خودرو بی دلیل گاز بخورد. بنابراین به عنوان یک علت گاز هرز خوردن ماشین اتوماتیک مطرح است.

سوختن باند ترمز

باند ترمز به دلیل سوختن نمی تواند فشار را بر روی مجموعه خورشیدی یا کریر وارد کند. در نتیجه مجموعه در زمان قفل شدن متحرک می ماند و ماشین بی جهت گاز می خورد.

گاز هرز خوردن ماشین در حال حرکت

گم شدن روغن در گیربکس

کم شدن روغن گیربکس منجر به بروز مشکلات زیادی می شود. احتمالا می دانید که برای پرس کردن پیستون در کاسه نیاز به مقدار مشخصی روغن است. علت گاز هرز خوردن ماشین اتوماتیک می تواند کمبود روغن گیربکس، نرسیدن روغن کافی پشت کاسه کلاچ‌ها و فرسودگی و مستهلک شدن صفحه کلاچ‌ها باشد.

تمام این مشکلات باعث گاز هرز خوردن خودرو در تعویض دنده‌ها می شود و گاهی خطای اسلیپ در دستگاه دیاگ نشان داده می شود.

قسمت‌های اصلی گیربکس اتوماتیک

ظاهر اغلب گیربکس‌های اتوماتیک تقریبا مشابه است. بنابراین می توان گفت که همه گیربکس‌های اتومات از بخش‌های زیر تشکیل شده اند.

  • مبدل گشتاور (توربین، روغن گیربکس و ... )
  • کامپیوتر مرکزی (ECU)، شیرهای برقی یا سنولوئید
  • کلاچ گیربکس اتوماتیک
  • چرخ‌ دنده‌های گیربکس اتوماتیک

گیربکس اتوماتیک چگونه کار می کند؟

بعد از اینکه علت گاز هرز خوردن ماشین اتوماتیک را بررسی کردیم، بد نیست در مورد کارکرد کلی گیربکس در این خودروها اطلاعاتی به دست آوریم. نحوه کار گیربکس اتوماتیک به این صورت است که نیروی خود را از موتور می گیرد و آن نیرو را به صورت افزایش قدرت (دنده یک) و یا افزایش سرعت (دنده پنج) به دیفرانسیل و چرخ‌ها انتقال ‌می دهد.

رفع ایراد گاز هرز خوردن گیربکس اتوماتیک

چه عواملی گیربکس اتومات را خراب می کنند؟

خرابی گیربکس فقط محدود به این موضوع نیست که ماشین گاز هرز می خورد یا بی دلیل گاز می خورد؛ بلکه ممکن است خرابی‌های دیگری در گیربکس مشکلات دیگری را ایجاد کند؛ خرابی گیربکس‌های اتوماتیک می تواند دلایل متفاوتی داشته باشد. از خرابی هسته مرکزی گیربکس یعنی کامپیوتر آن گرفته تا خورده شدن چرخ دنده‌های گیربکس که ممکن است به مرور زمان اتفاق بیافتد. همچنین اجزای مرتبط کننده این دو جزء نیز امکان دارد دچار خرابی شده باشند.

هرچند ساختمان کلی جعبه دنده‌های اتوماتیک مشابه جعبه دنده‌های دستی است، ولی تعویض دنده در این گیربکس‌ها به کمک یک سنسور و کامپیوتر داخلی انجام می شود. همچنین اجزایی برای ارتباط این دو جزء به یکدیگر وجود دارد که به تعویض دنده کمک می کند. خرابی هر یک از این بخش‌ها باعث می شود که اختلالاتی در جعبه دنده ایجاد شود. با توجه به اینکه در جعبه دنده‌های اتومات کلاچ وجود ندارد، تعمیر گیربکس اتومات به شکل متفاوت تری انجام می شود.

بنابراین به جز اینکه علت گاز هرز خوردن ماشین اتوماتیک با بررسی گیربکس مشخص می شود، برای بسیاری دیگر از اختلالات نیز باید عملکرد صحیح گیربکس بررسی شود.

جمع بندی : کاربران گرامی در مورد علت گاز هرز خوردن ماشین اتوماتیک هر آنچه را که می دانستیم برای شما شرح دادیم. پیشنهاد می کنیم که برای علت یابی صحیح و برای اینکه تعمیر خودروی دنده اتومات شما با کیفیت بهتر و اطمینان بیشتر انجام شود، حتما از تعمیرگاهی کمک بگیرید که در حوزه تعمیرات ماشین‌های اتومات تخصص داشته باشد.

علت گاز هرز خوردن ماشین چیست ؟

بدیهی است که چنین تعمیرگاهی راحت تر می تواند علت گاز هرز خوردن ماشین اتوماتیک را تشخیص دهد و بعد از انتخاب مسیر صحیح تعمیر، وارد فرایند تعمیر شود و نتیجه رضایت بخشی را حاصل کند.

قاعدتا ساختار خودروهای اتومات با خودروهای دنده‌ای تفاوت‌هایی دارد که حتما باید در هنگام تعمیر به این تفاوت‌ها توجه شود. در نظر داشته باشید که خرابی خودروی اتوماتیک می تواند به شتاب گرفتن خودرو بدون کنترل راننده و ارتکاب یکی از کدهای تخلف رانندگی منجر خواهد شد.

منبع : ویرگول

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits