دلگرم
امروز: سه شنبه, ۱۳ آذر ۱۴۰۳ برابر با ۳۰ جمادى الأول ۱۴۴۶ قمری و ۰۳ دسامبر ۲۰۲۴ میلادی
4 علت اصلی شیر خوردن بیش از حد نوزاد
8
زمان مطالعه: 7 دقیقه
علت زیاد شیر خوردن نوزاد شامل علاقه نوزاد به مکیدن، نیاز عاطفی به در آغوش مادر بودن، کافی نبودن شیر مادر، گرسنه ماندن کودک و برخی بیماریهای قلبی مادرزادی می شود.

علت زیاد شیر خوردن نوزاد چیست ؟

شیر مادر بهترین و مطمئن‌ترین روش برای تغذیه نوزاد است و تا حدود ۶ ماهگی می‌تواند کلیه نیاز‌های غذایی شیرخوار را برآورده و او را در برابر بسیاری از بیماری‌های عفونی و اسهال مقاوم ‌کند.

همچنین ارتباط عاطفی مادر و نوزاد در دوران شیرخوارگی باعث امنیت روانی بیشتر کودک در بزرگسالی خواهد شد.

این علاقه به مکیدن و در آغوش بودن یکی از دلایل زیاد شیر خوردن نوزادان است که می‌تواند باعث نگرانی و خستگی مادران شود. در این مقاله علت زیاد شیر خوردن نوزاد شرح داده شده است.

شیر خوردن بیش از حد نوزاد

1. علاقه به مکیدن در نوزادان

علاقه به مکیدن و لذت بردن از خوردن شیر، از مهم‌ترین علت زیاد شیر خوردن نوزاد است. کودکان تا سن دو سالگی از نظر تغذیه‌ای و عاطفی به شیر مادر وابسته هستند و در مواردی این میل باعث ولع کودک در خوردن شیر و پرخوری می‌شود.

از آنجایی که اعتیاد به شیر خوردن به ویژه در هنگام شب و تمایل کودک به بودن سینه در دهانش به خصوص با آغاز رویش دندان‌های شیری می‌تواند منجر به خرابی زودرس دندان‌ها و همچنین سلب آرامش مادر شود، توصیه می‌شود به تدریج و با افزایش سن نوزاد میزان شیر خوردن کودک خود را کم کنید.

2. نیاز نوزاد به در آغوش مادر بودن

تماس نوزاد با مادر و در آغوش گرفتن نوزاد، یکی از اصلی‌ترین نیاز‌های نوزاد تازه متولد شده است و موجب ایجاد رابطه عاطفی عمیق بین مادر و نوزاد می‌شود و در افزایش حجم شیر مادر، امنیت روانی کودک و افزایش هوش او تاثیر بسزایی دارد و به شکل‌گیری اعتماد به‌نفس و عزت نفس کودک در آینده کمک شایانی خواهد کرد.

همچنین به لحاظ پزشکی اثبات شده است که کودکان در اثر تماس بیشتر پوستی با مادر خود از زمان تولد، سیستم ایمنی قویتری خواهند داشت؛ بنابراین اگر علت زیاد شیر خوردن نوزاد تامین نیاز‌های عاطفی باشد بهتر است روش صحیح شیر دادن نوزاد چگونه است؟ را نیز فرا بگیرید.

3. کم بودن شیر مادر و گرسنه ماندن کودک

کم بودن شیر مادر و سیر نشدن کودک، یکی از علت‌های درخواست نوزاد برای شیر خوردن مکرر است. بسته به سن نوزاد میزان شیر مورد نیاز او متفاوت است.

نوزادان از دو سه روزگی تا یک ماهگی باید ۸ تا ۱۲ مرتبه در روز و هر بار به مدت حداقل ۱۵ دقیقه شیر بخورند و لازم است اجازه دهید تا زمانی که کودک تمایل به شیر خوردن دارد به این کار ادامه دهد و بعد آن تا ۶ ماهگی از تعداد دفعات شیر خوردن به تدریج کاسته می‌شود.

برای اینکه مطمئن شوید نیاز روزانه نوزاد توسط شیرتان تامین می‌شود به منحنی رشد نوزادتان با توجه به وزن اولیه کودک توجه داشته باشید و از روش‌های افزایش شیر مادر کمک بگیرید.

4. نشانه‌ای از بیماری قلبی مادرزادی

در موارد اندکی نیز علت زیاد شیر خوردن نوزاد و تمایل مکرر کودک برای شیر خوردن بیماری‌های قلبی مادرزادی و خستگی زودرس کودک است. در نوزادانی که با چنین نقصی متولد می‌شوند، نوزاد شیرخوار به دلیل خستگی زودرس بعد از کمی شیر خوردن خسته شده و به خواب می‌رود و در زمان کوتاه به دلیل اینکه سیر نشده است، بیدار شده و دوباره تقاضای خوردن شیر دارد. بیماری‌های قلبی مادرزادی اغلب نقص دیواره قلب است و هرچه سریعتر تشخیص داده شود، درمان آن راحت‌تر و مشکلات آینده آن کمتر خواهد بود .

شیر خوردن بیش از حد نوزاد

عوارض شیر خوردن بیش از حد نوزاد چیست ؟

آنچه کار را دشوارتر هم می کند این است که یک نوزاد نمی تواند بیان کند که آیا غذایش را کامل خورده است یا خیر. بنابراین برای کمک به تشخیص مناسب، برایتان نشانه هایی را ذکر کرده ایم که در صورت مشاهده آنها می توانید نتیجه بگیرید که بچه را بیش از حد نیازش تغذیه می کنید:

۱) افزایش وزن قابل توجه

البته ما می دانیم که والدین روی این مورد کمی حساسیت و وسواس دارند، اما با این حال، واقعیت این است که اگر متوجه شدید که افزایش وزن کودک کمی بیش از حد نرمال است، محتمل ترین دلیلش این است که کودک بیش از حد نیازش تغذیه می شود. از آنجا که بروز چنین اتفاقی در بزرگسالی کودک می تواند منجر به مشکلات جدی افزایش وزن و چاقی شود، لازم است که قضیه را جدی بگیرید.

چاقی مفرطی که متاثر از شیردهی بیش از حد کودک باشد، همچنین ممکن است نوزاد را در معرض خطر ابتلا به دیابت قرار دهد. بنابراین، بهترین کاری شما به عنوان مادر می توانید انجام دهید این است که وزن کودک را رصد کرده و شیردهی او را متناسب با نیازش ادامه دهید.

۲) بروز مشکلات شکم و معده

اگر نوزادان بیش از حد شیردهی شوند، احتمال بیشتری برای بروز مشکلات معده برایشان وجود دارد، دقیقاً همانگونه که زیاد خوردن برای بزرگسالان نیز مسائلی را ایجاد می کند. این مشکلات معده ممکن است شامل هر موردی از درد معده تا شل کار کردن شکم باشد و باید دانست که همه این اختلالات می توانند ناراحتی زیاد و درد شدیدی را به نوزادان تحمیل کنند.

معمولاً نوزادانی که دارای مشکلات شکمی هستند، درد دارند و به همین علت گریه می کنند. در مورد کودکان کمی بزرگتر، آنها حتی ممکن است در موضعی شبیه به خم شدن نشسته باشند در حالیکه واقعاً نیاز به توالت رفتن ندارند. اگر متوجه حالات عجیب و غریب شدید، بلافاصله نزد متخصص اطفال کودک خود بروید. او به شما خواهد گفت که این حالات و رفتار طبیعی است یا خیر.

۳) بروز مشکلات در خواب

اگر متوجه شدید که کودک دچار مشکلاتی در به خواب رفتن و یا اختلالات دیگر در خوابش است، ممکن است به این دلیل باشد که او بیش از حد خورده و شکمش کاملاً پر است. اما، این مورد باید همراه با علائم دیگری نیز باشد تا بتوانید مطمئن شوید دلیل واقعی بیخوابی او زیاد خوردن است. دلایل دیگری نیز وجود دارد که می تواند باعث اختلالات خواب شود، مانند گرسنگی یا تماس پوست با پوشک. بنابراین، نشانه های دیگر را نیز به طور همزمان رصد کنید.

۴) حالت بدخلق و پرخاشگر

البته بچه ها بنا به طبیعتشان گریه می کنند، اما مادر همیشه تشخیص می دهد که گریه و پرخاش کودک گاهی بیش از حد معمول است. این حالت در نوزادانی که بیش از حد خورده اند بسیار شایع است، اما باید توجه کرد که تحمل پایین و پرخاش گری سریع در درجه اول به دلیل وجود درد در کودک است. از آنجایی که آنها نمی توانند مشکلشان را به صورت شفاهی بیان کنند، گریه می کنند تا اینگونه ناراحتی خود را ابراز کنند. بنابراین، به نشانه های حتی کوچک موجود در کودکتان نیز دقت کنید تا از این طریق زمانی که آنها احساس خوبی ندارند، متوجه مشکلشان بشوید .

۵) زود کثیف کردن پوشک

گفته می شود که نوزادانی که بیش از حد نیاز تغذیه می کنند، اغلب زیاد ادرار می کنند و پوشک آنها مرطوب تر از معمول است. این بدان معنی است که پوشک کودک تقریباً همیشه خیس است. پس از اینکه نوزادان از سه ماهگی عبور کردند، مشاهده بیش از هشت پوشک کاملاً خیس در ۲۴ ساعت نشانه زیاد خوردن کودک است.

البته برای یک نوزاد تازه متولد شده تشخیص این مورد از روی دفعات ادرار او خیلی سخت تر از نوزادان ۳ ماهه به بالاست، اما به هرحال بهتر است سعی کنید که روال معمول کودک خود را دریابید که در این صورت تعیین اینکه آیا پوشک های او مرطوب تر از حالت معمول است یا خیر، ساده تر خواهد بود.

قابل درک است که تشخیص اینکه آیا کودک تغذیه صحیحی دارد یا خیر، می تواند بسیار استرس زا باشد. اما به هر حال بهتر است علائمی را که نشان می دهند که کودک شما آیا بیش از حد نیازش شیر می خورد یا خیر را پیگیری کنید. کافی است به این علائم نگاه کنید و اگر متوجه چیزی عجیب و غریب و نامتعارف شدید، بلافاصله با دکتر خود مشورت کنید.



این مطلب چقدر مفید بود ؟
3.9 از 5 (8 رای)  
توجه: مطالب پزشکی و سلامت مجله دلگرم ، از منابع معتبر داخلی و خارجی تهیه شده اند و صرفا جنبه اطلاع رسانی دارند ، لذا توصیه پزشکی یا درمانی تلقی نمی شوند ، چنانچه مشکل پزشکی دارید حتما برای تشخیص و درمان به پزشک یا متخصص مراجعه کنید.

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits