
ملاسما چگونه ایجاد می شود ؟
ملاسما یکی از عارضه های پوستی است که ابتدا به صورت جوش های ریز قرمز رنگ روی پوست ظاهر می شود اما به مرور زمان، این جوش ها به لک های زرد و قهوه ای تبدیل می شوند و به عمق پوست نفوذ پیدا می کنند.
معمولا ملاسما در خانم ها بروز می یابد و به دلیل تغییر در ظاهر، برای آن ها بسیار ناخوشایند است. خوشبختانه این عارضه آسیبی به سلامت بدن نمی رساند اما بهتر است که خیلی زود آن ها را درمان کنید وگرنه درمان آن دشوار می شود.
روش های خانگی زیادی برای درمان ملاسما وجود دارد که بدون هزینه اضافی می توانید این روش ها را انجام دهید. اما مسئله ای که قبل از درمان وجود دارد، علائم ملاسما است. علائمی که به شما نشان می دهد به ملاسما مبتلا شده اید و باید برای درمان اقدام کنید.
ملاسما چه علائمی دارد ؟
علائم ملاسما
ملاسما موجب تغییر رنگ روی پوست صورت می شود. رنگ هایی که از رنگ پوست تیره تر است و به همین علت نمایان است. معمولا ملاسما به شکل متقارن روی صورت ایجاد می شود و در هر دو طرف صورت مطابق با هم ایجاد می شود.
اما اصلی ترین و رایج ترین نشانه های ملاسما عبارتند از:
وقتی جلوی آینه می روید، لکه های زرد یا قهوه ای عمیقی روی گونه ها، بینی و پیشانی خود مشاهده می کنید. عمق این لکه ها به حدی است که هیچ برجستگی روی پوست نداشته و درون پوست شماست.
به تدریج این لک ها در مناطق دیگر صورت، گردن و ساعد گسترش می یابند و اگر درمان نشوند، شما مدام آن ها را در نقاط مختلف بدنتان خواهید دید.
ملاسما هیچگونه خارش، سوزش یا دردی ندارد. پس اگر روی پوستتان لکه هایی دارید که خارش یا درد دارند، آن لکه ها مربوط به مشکل دیگری است و ملاسما نیست.
هنگامی که در معرض نور مستقیم خورشید قرار می گیرید، لکه های پوست شما تیره تر می شوند. مخصوصا اگر ضد آفتاب استفاده نکنید.
علائمی که ذکر شد رایج ترین علائم ملاسما است و ممکن است برخی افراد علائم دیگری نیز داشته باشند که باید با پزشک در میان بگذارند.
از کجا بفهمیم ملاسما داریم ؟
چه کسانی مستعد ملاسما هستند ؟
ملاسما یکی از شایع ترین بیماری های پوستی است که ممکن است برای هر کسی اتفاق بیفتد اما معمولا در کسانی که پوست سفیدی دارند بیشتر دیده می شود. پروژسترون و حساسیت استروژن با ملاسما همراه هستند.
این به این معناست که افرادی که قرص های ضد بارداری مصرف می کنند یا از روش های درمانی هورمونی استفاده می کنند، مستعد ملاسما هستند.
به طور کلی تغییرات هورمونی به ایجاد ملاسما کمک می کند به همین دلیل در بسیاری از خانم های بارداری این عارضه پوستی دیده می شود. همچنین بیماری تیروئید و استروئید نیز می تواند منجر به ملاسما شود.
افرادی که به شغل هایی مشغول هستند که مدت زیادی در معرض نو مستقیم خورشید هستند، بیش از دیگران به ملاسما مبتلا می شوند. دلیل این امر این است که پرتوهای فرابنفش روی سلول های ملانوسیت که کنترل رنگدانه های پوست را بر عهده دارند اثر می گذارد و منجر به اختلال در کار این سلول ها می شوند.
یکی دیگر از گروه های مستعد ملاسما، افرادی هستند که سبک زندگی بدی دارند به طور مثال دیر می خوابند، مشروبات الکلی می نوشند، غذاهای چرب می خورند و ... این افراد بیش از دیگران دچار ملاسما می شوند.
لک ملاسما صورت
چه زمانی باید به دکتر مراجعه کنید ؟
همانطور که اشاره شد ملاسما هیچ خطری برای سلامتی ندارد پس نباید نگران باشید. شما می توانید با تغییر سبک زندگی و رعایت برخی نکات به راحتی آن ها را از پوست خود پاک کنید.
همچنین می توانید از روش های خانگی برای درمان ملاسما استفاده کنید. حال اگر تمام روش های ذکر شده را انجام دادید و باز هم نتیجه نگرفتید، باید به پزشک مراجعه کنید. همچنین اگر می خواهید خیلی زود نتیجه بگیرید، بهتر است به پزشک زیبایی مراجعه کنید.

چند ماسک خانگی برای لک صورت یا ملاسما
البته توجه داشته باشید که برخی از انواع ملاسما با درمان نیز به طور کامل ناپدید نمی شوند ولی برای جلوگیری از پیشرفت آن ها بهتر است به پزشک مراجعه کنید و تمامی نکاتی که پزشک به شما توصیه می کند را انجام دهید.