دلگرم
امروز: جمعه, ۲۳ آذر ۱۴۰۳ برابر با ۱۰ جمادى الآخر ۱۴۴۶ قمری و ۱۳ دسامبر ۲۰۲۴ میلادی
طلاق فوری چقدر زمان می برد و چگونه است؟
2
زمان مطالعه: 10 دقیقه
امروزه افراد با وجود دشواری ­های گوناگون طلاق و حتی درگیری ­هایی که در آن پیش می ­آید، ترجیح می­ دهند اگر قرار است جدا شوند ، طلاق سریع (طلاق فوری) داشته باشند.

روش طلاق سریع و فوری چگونه است؟

امروزه پدیده‌‌ی طلاق اتفاقی غم‌انگیز اما پرتکرار و با قوانینی سخت است که اغلب این فرایند را برای زوج‌ها دشوار‌‌ می‌کند. وجود قوانین سختگیرانه به نوعی عاملی بازدارنده برای فسخ نکاح و از هم گسستن پیوند یک خانواده است. اما با این حال راه‌های فوری‌ای از جانب قانون‌گذار پیش‌بینی شده تا هرچه زودتر زندگی مشترک دو فردی که ازدواج‌شان واقعا صحیح نبوده، خاتمه یابد.
طلاق فوری یکی از روش هایی است که در قانون برای تسهیل این روند پیش بینی شده است.

طبق قانون، حق طلاق مختص به شوهر یعنی مرد خانواده است. اگر مرد بخواهد نسبت یه طلاق همسر خود اقدام کند، گذران این مراحل بسیار سریعتر از زمانی است که زن یعنی زوجه قصد به اقدام به طلاق داشته باشد. در صورت عدم وجود وکالت در طلاق برای زن، همان حق طلاق، طلاق به درخواست زوجه بدون اخذ وکیل طلاق حرفه ای کاری بسیار دشوار خواهد بود.

در صورتی که طرفین یعنی زوج و زوجه ، هردو رضایت خود را نسبت به طلاق از یکدیگر به دادگاه اعلام نمایند و هیچ کدام از آنها مشکلی با تحقق این اتفاق نداشته باشد، دادگاه بسیار سریع تر به این درخواست جامه عمل‌‌ می‌پوشاند و از پرداختن به ریز جزئیات ارتباطات این افراد و کنکاش در مشکلاتشان خودداری‌‌ می‌کنند. به این نوع طلاق، طلاق توافقی گفته‌‌ می‌شود.

طلاق فوری وبدون نیاز به حضور زوجین

انواع طلاق کدامند؟

به طور کلی طلاق‌‌ می‌تواند از سه طریق انجام شود:

1-اقدام به طلاق از جانب مرد

2-اقدام به طلاق از جانب زن ( چه با داشتن وکالت در طلاق و چه بدون آن)

3-اقدام به طلاق توافقی با رضایت و تراضی طرفین.

یک وکیل خانواده،‌‌ می‌تواند به جای زن یا مرد برای اخذ هر سه نوع از طلاق اقدام نماید. در این صورت، دیگر نیازی به حضوری شخص موکل در تمامی مراحل طلاق نخواهد بود.

1-اقدام به طلاق از جانب مرد

در مورد نوع اول؛ همانطور که در بالاتر نیز گفته شد، حق طلاق از جانب قانون به زوج یا همان شوهر داده شده است. در قانون مدنی آورده شده است که مرد‌‌ می‌تواند بعد از انعقاد عقد نکاح با پرداخت حقوق مالی زن، زوجه را طلاق دهد. اما زوجه (زن) فی‌النفسه مگر طی موارد استثنایی مانند عدم پرداخت نفقه و وجود عسر و حرج، نمی تواند اقدام به طلاق کند.

نحوه طلاق فوری

2-اقدام به طلاق از جانب زن ( چه با داشتن وکالت در طلاق و چه بدون آن)

در مورد نوع دوم؛ باید گفت زن تنها با اثبات مواردی همچون عدم پرداخت نفقه از سوی همسر، داشتن عسر و حرج، غیبت زوج بیش از چهار سال‌‌ می‌تواند به طور عادی به دادگاه دادخواست طلاق دهد. دادگاه پس از بررسی‌هایبسیار در صورت اینکه تشخیص دهد دلایل موجه‌‌ می‌باشد، اقدام به صدور حکم طلاق‌‌‌ می‌‌نماید.

لازم به ذکر است که‌‌ می‌توان با انجام برخی از اقدامات،‌‌ میزان سختی و مراتب طلاق را بین زن و مرد به تساوی رساند. زن‌‌ می‌تواند در سند ازدواج خود شروط دوازده گانه‌ای بیاورد که در صورت تحقق یکی از آنها، بتواند اقدام به طلاق نماید. از جهت دیگر، اخذ حق طلاق از مرد، یکی دیگر از اشکال طلاق سریع است که در ادامه به آن خواهیم پرداخت. اگر این روزها به هر دلیلی با مقوله طلاق مواجه هستید و نمی دانید اقدام از کدام راه‌ها برای شما مناسب تر‌‌ می‌باشد، مشورت با مشاوران و وکلای ما امکان تصمیم گیری و اخذ طلاق مانند طلاق غیابی با شیوه‌‌ی صحیح را برای شما به ارمغان‌‌‌ می‌‌آورد.

خیلی از دعاوی حقوقی را‌‌ می‌توان بدون حضور یک وکیل آغاز نمود، اما اغلب آنها به دلیل عدم آگاهی افراد از قوانین و فرایند شکلی و تشریفاتی دادگاه یا به نتیجه نمی رسید، یا موجب اطاله دادرسی و از دست دادن زمانشان‌‌ می‌شود. پس حضور یک وکیل حرفه ای در دعاوی ، نه تنها افراد متضرر نمی کند بلکه مانع از ورود ضرر به آنها نیز‌‌ می‌شود.

طلاق فوری و سریع

این مسئله در فرایند طلاق نیز صدق‌‌ می‌کند. چرا که علاوه‌بر مصادیق ذکر شده، افراد در زمان طلاق خود از حالت روحی مناسب و پایداری برخوردار نبوده و آمد و شد‌ها در دادگاه بر فشار روانی آنها‌‌‌ می‌‌افزاید. همچنین، پیشنهاد اکثر وکلا بر طلاق فوری و توافقی است و تلاش‌‌ می‌کنند طرفین را به این توافق سوق دهند.
یعنی، مسائل وقت‌گیری که دادگاه تا زمان معین نشدن آنها حکم طلاق را صادر نمی‌کند، به پیشنهاد وکیل بین طرفین تعیین‌‌ می‌شود. مثل اینکه زن در برابر بخشش مهریه خود، حضانت فرزند مشترک را اخذ کند. پس از حصول توافق، یک وکیل دادگستری از زمان تقدیم دادخواست تا اخذ حکم طلاق مراحل را انجام داده، و غیر از مراحلی که حضور دو طرف در دادگاه ضروری است، نیاز به انجام اقدامی از جانب زوج و زوجه نیست.

حتماً بخوانید:
چگونه می توانیم برای طلاق و جدایی از وکیل متخصص استفاده کنیم؟

چگونه می توانیم برای طلاق و جدایی از وکیل متخصص استفاده کنیم؟

در کشور ما آمارهای مختلفی از پرونده‌های حوزه خانواده به ویژه طلاق منتشر می‌شود و فراغ از تفاوت این آمارها، همگی به این موضوع اذعان دارند که تعداد…

کدام روش طلاق سریع تر است؟

به طور کلی، فرایند طلاق زمان بر است چرا که خانواده مهمترین رکن یک جامعه بوده و دادگاه باید حکم به انهدام آن دهد که برای این امر، حساسیت شدیدی به خرج‌‌ می‌دهد. طلاق توافقی ، طلاق فوری و سریعترین روش طلاق است چرا که از پیچیدگی‌های طلاق عادی برخوردار نبوده و سادگی خاص خود را که باعث حفظ منافع دو طرف‌‌ می‌شود.
حتی با وجود اینکه حق طلاق برای مرد در نظر گرفته شده است، تا زمانی که تمام حقوق مالی زن را اعم از مهریه و نفقه و اجرت المثل پرداخت نکند، نمیتواند طلاق بگیرد. اما با طلاق توافقی طرفین در ابتدای امر راجع به تمامی مسائل بین خود به توافق رسیده، سپس تصمیم خود را به دادگاه اعلام‌‌‌ می‌‌دارند.

طلاق توافقی + وکیل + فوری

طلاق توافقی چقدر زمان‌‌ می‌برد؟

قطعا مدت زمانی که یک طلاق توافقی محقق‌‌‌ می‌‌شود، خیلی سریع تر از حالات دیگر است. چرا که طرفین از قبل تکلیف مسائل را مشخص کرده و دادگاه زمانی برای معین نمودن آنها نمی گذارد. البته همچنان زوج و زوجه باید جلسات مشاوره خانواده، داوری و جلسات دادگاه را انجام دهند و این فوری بودن، به معنای عدم نیاز به حضور در این جلسات نیست.
با این حال طلاق توافقی بسته به اینکه مسائل بین طرفین چقدر پیچیده بوده و تراکم پرونده‌هایدادگاه چقدر است‌‌ می‌تواند از چند هفته تا دو ماه طول بکشد.

مراحل ثبت طلاق به صورت فوری

از زمان اقدام به طلاق توافقی یا فوری تا صدور حکم و ثبت آن، مراحلی وجود دارد که عبارتند از:

الف) اولین اقدام طلاق توافقی، رسیدن به توافق و تفاهم زوجین بر سر مسئله طلاق است. در واقع زوجین باید هم راجع به خود طلاق و جدایی و هم مسائل مربوط به آن مانند مهریه، نفقه، اجرت المثل، حضانت، جهیزیه و سایر حقوق مالی با یکدیگر توافق نمایند و اختلاف نظری نداشته باشند که در این صورت، زوجین آماده شروع فرایند طلاق فوری هستند.

انواع طلاق و جدایی

ب)پس از محقق شدن توافق بین زن و شوهر، زوجین‌‌ می‌‌بایست با مراجعه به سایت بهزیستی برای انجام جلسات مشاوره ثبت نام کنند. این مرحله برای انجام تمام طلاق‌ها اجباری است. در این جلسات، تلاش مشاورین بر این است که زوجین را به ادامه زندگی ترغیب و انسجام زندگی آن‌ها را حفظ کنند و چنانچه ادامه زندگی به تشخیص آن‌ها‌‌ می‌سر نباشد، برای زوجین گواهی عدم انصراف از طلاق را صادر‌‌ می‌‌کنند.

ج)پس از صدور گواهی عدم انصراف از طلاق، زوجین‌‌ می‌‌توانند با مراجعه به دفتر خدمات الکترونیک قضایی دادخواست طلاق توافقی را که همان طلاق فوری است، ثبت نمایند. همانطور که پیشتر نیز گفته شد با وجود یک وکیل دادگستری تمام این اقدامات شکلی توسط وی انجام‌‌‌ می‌‌گردد. مدارک لازم برای ثبت دادخواست، اصل و کپی شناسنامه و کارت ملی، عقدنامه و گواهی عدم انصراف از طلاق است.

پس از ثبت دادخواست، پرونده به دادگاه صالح ارجاع و مراتب به صدور ابلاغیه به طرفین اعلام‌‌‌ می‌‌گردد. دادگاه با بررسی شرایط و مدارک و نیز توافق مکتوب زوجین، اقدام به صدور دادنامه طلاق توافقی‌‌ می‌‌نماید. رای صادر شده از سوی دادگاه، تا سه ماه قابل اجرا در دفاتر طلاق خواهد بود.

طلاق فوری - طلاق یک طرفه سریع به چه صورت است؟

منظور از طلاق یک طرفه سریع، همان وکالت در طلاق زن یا حق طلاق داشتن زن است. در این صورت، زن به رجوع به یک وکیل دادگستری از جانب شوهر خود وکالت داده، و آن وکیل دادگستری به جای شوهر آن زن حضور یافته و وی را طلاق‌‌ می‌دهد. این طلاق، سریعترین نوع طلاق پس از طلاق توافقی‌‌ می‌باشد.

شرایط طلاق توافقی فوری

طلاق به وسیله‌‌ی شروط ضمن عقد

در سند ازدواج افراد، امکان درج شروطی‌‌ می‌سر است که در صورت تحقق هرکدام از آنها، زن‌‌ می‌تواند دادخواست طلاق خود را به دادگاه ارائه داده و طلاق بگیرید. این شروط در واقع ایجاد کننده تعهدی است که در صورت امضای هریک از آنها در خصوص آن شرط، وکالتی به طرف دیگر اعطا‌‌‌ می‌‌شود تا در صورت نقض تعهد اقدام به طلاق نماید. اگر زوج بخواهد از این شروط برای طلاق اقدام کند قصد دارد طلاق به صورت یک طرفه از جانب زن بگیرد. این شروط دوازده گانه عبارتند از:

خودداری مرد از خرجی دادن به زن و به اصطلاح عدم پرداخت نفقه
بدرفتاری زوج طوری که برای زن غیر قابل تحمل باشد
ابتلای زوج به بیماری‌هایخطرناک و ایجاد خطر برای زن
مجنون و دیوانه بودن مرد
محکومیت مرد به زندان و حبس بیشتر از پنج سال
انتقال مرد به کاری که مخالف با شان و مصالح خانوادگی زن باشد
غیبت و ترک زندگی از جانب مرد به مدت شش ماه متوالی بدون عذر موجه
اعتیاد زوج به مواد مخدر و مشروبات الکلی
عقیم بودم مرد و بچه دار نشدن مرد پس از گذشت پنج سال
ازدواج مجدد مرد بدون رضایت همسر
مفقود الاثر شدن مرد به مدت شش ماه
محکومیت قطعی مرد به ارتکاب جرم و اجرای هرگونه مجازات اعم از حد و تعزیر



این مطلب چقدر مفید بود ؟
5.0 از 5 (2 رای)  

۲ دیدگاه

شما هم می توانید نظرات خود را ثبت کنید

کارگر | ۳ ماه پیش
خوب بود بهم خیلی کمک کرد متشکر از شما
موفق باشید
0
0
ناصرسلیمانی | ۳ ماه پیش
درود.ازاینکه ازنظر حقوقی آگاهی مثبتی بمن داده شد.سپاسکزارم
0
1

hits