دلگرم
امروز: پنج شنبه, ۱۹ مهر ۱۴۰۳ برابر با ۰۶ ربيع الآخر ۱۴۴۶ قمری و ۱۰ اکتبر ۲۰۲۴ میلادی
احکام و شرایط خوابیده نماز خواندن را بدانید !
9
زمان مطالعه: 2 دقیقه
کسی که خوابیده نماز میخواند، اگر بدون حرج و مشقت یا ضرر بتواند بین نماز بنشیند یا بایستد، باید هر مقداری از نماز را که می‌تواند نشسته یا ایستاده بخواند.

در چه صورتی می توان خوابیده نماز خواند؟

خوابیده نماز خواندن، به نظر منطقی نمی‌آید، زیرا نماز یک عبادت است که برای آن باید به صورت ایستاده و با تمرکز کامل انجام شود. در نماز، باید به دستورات الهی پایبند بود و با حضور ذهنی کامل، به خداوند تعالی عبادت کرد.

اگر شخص در حالت خواب یا خستگی شدید قرار دارد، بهتر است قبل از نماز، کمی استراحت کند و برای انجام نماز، به محیطی مناسب برود که برای انجام نماز مناسب است. همچنین، اگر شخص به دلایلی نمی‌تواند به صورت ایستاده نماز بخواند، می‌تواند از نمازش را نشسته بخواند.

به طور کلی، برای انجام نماز، باید در حالتی باشیم که بتوانیم با تمرکز کامل به عبادت بپردازیم و به خداوند تعالی ارادت و احترام خود را نشان دهیم.

در چه صورتی می توان خوابیده نماز خواند؟

کسى که قدرت بر ایستادن‏ و نشستن ندارد میتواند خوابیده نماز بخواند؟

وظیفه چنین کسى آن است که نماز خود را خوابیده بخواند و نحوه رو به قبله خوابیدن به این صورت است :
باید دراز کشیده و در حال نماز به پهلوى راست طورى بخوابد که جلوى بدن او (و صورت او) رو به قبله باشد و در صورتى که نتواند به پهلوى راستش بخوابد، به پهلوى چپ بخوابد و باز صورتش رو به قبله باشد و اگر نتوانست بر دو طرف بخوابد بر پشت خوابیده و کف پاهایش را رو به طرف قبله نماید.

حتماً بخوانید:
حرکات نماز : چرا هر رکعت نماز دو سجده دارد ؟

حرکات نماز : چرا هر رکعت نماز دو سجده دارد ؟

در احکام اسلامی به هر یک از بخش‌های نماز یک رَکعَت گویند. هر رکعت نماز دارای یک قیام یک رکوع و دو سجده است.

بنابر احتیاط واجب باید با سرش در حدّ امکان براى رکوع و سجود اشاره کند ( سرش را پائین آورد ) و احتیاط واجب این است که براى سجده سرش را براى اشاره پائین ‏تر از اشاره براى رکوع بیاورد و در صورتى که نتواند با سرش اشاره کند باید با چشمانش اشاره کند .

منبع : تربت جام



این مطلب چقدر مفید بود ؟
4.6 از 5 (9 رای)  

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits