نکات مهم ریشه زنی و ریشه بافی فرش
ریشه بافی فرش کاری بسیار تخصصی میباشد، که لازم است برای انجام آن فرد از تجربه مهارت و دانش کافی برخوردار باشد. این نکته را به خاطر داشته باشید که ریشه بافی فرش در انواع متفاوتی با توجه به نوع فرش و ریشه آن انجام میگیرد.
روش انجام ریشه بافی قالی
انواع فرشهای دستباف پس از گذشت مدت زمان از استفاده آنها دچار آسیب دیدگی میشوند، برای همین نیاز است جهت مقابله با فرسودگی آنها اقداماتی را برای افزایش دوام و سلامتی آنها انجام داد. یکی از مهمترین آنها انجام ریشه بافی فرش یا ترمیم ریشه فرش میباشد که به وسیله آن میتوان آسیب دیدگیهای ایجاد شده در ریشه فرش را برطرف کرد.
دقت داشته باشید که انجام ریشه بافی فرش لازم است بر طبق اصول و نکات خاصی انجام گیرد تا نتیجه خوبی را حاصل کنند. رفوگران فرش حرفهای برای انجام آن ابتدا ریشه قدیمی که دچار آسیب شده هستند را با دقت چه تمامتر جدا میکنند، تا هیچ گونه آسیبی به بافت فرش وارد نشود. سپس ریشه جدید را با دقت و مهارت بر روی فرش میبافند.
معرفی انواع روشهای ریشه بافی فرش
با توجه به نوع آسیب دیدگی فرش، ریشه بافی آن میتواند در سه روش مغزی، بطلمه و و متصل انجام گیرد. در ادامه به شرح کامل هر یک از روشهای ریشه بافی فرش خواهیم پرداخت.
ریشه بافی متصل
در این مدل از ریشه بافی جهت ترمیم ریشههای آسیب دیده فرش، ابتدا ریشههای قدیمی را از انتها به وسیله قیچی مخصوصی میبرند و به وسیله نخ مخصوصی که به آن نخ چله میگویند با رج شمار مناسب شروع به اتصال ریشههای جدید میکنند.
اصولی بودن اتصال ریشههای جدید به فرش از اهمیت بالایی برخوردار است؛ چرا که ریشههای متصل شده به هیچ عنوان نباید شل باشند بر همین اساس فرش را بر روی میز کار مخصوصی به وسیله میخ محکم میکنند تا بتوانند ریشهها را با استحکام بالایی به فرش متصل سازند.
ریشه بافی بطلمه
فرشهایی که از نظر ریز بافتی دارای رد شمار بالایی هستند و همینطور فرشهایی که تار و پود آنها بسیار محکم و درهم تنیده باشند جهت بازسازی ریشه آنها لازم است از ریشه بافی بطلمه استفاده کرد. این روش به شیوهای صورت میگیرد تا از باز شدن گرهها و به دنبال آن از آسیب دیدن ریشهها در هنگام ورود سوزن و نخ به درستی پیشگیری کند.
ریشه بافی مغزی
ریشه بافی مغزی به دلیل دقت و حساسیت بالایی که هنگام انجام آن نیاز دارد؛ به ندرت انجام میگیرد. در اکثر مواقع جهت پیشگیری از هرگونه آسیب احتمالی به فرش، دو روش بالا را به انجام ریشه بافی مغزی ترجیح میدهند.
پس از شرح ریشه بافی فرش لازم است به توضیح مختصری از ریشه زنی فرش نیز بپردازیم. ریشه زنی فرش در واقع عملی است که میتواند باعث ترمیم فرشهایی شود که ریشه آنها به هر دلیل دچار آسیب دیدگیهایی چون از بین رفتن ریشه یا پاره شدن آن شده باشد.
در اکثر اوقات نیز شما میتوانید با استفاده از ریشه زنی، مدل و رنگ ریشه فرش خود را به آسانی تغییر دهید و باعث تنوع در دکوراسیون فرش منزل خود شوید. اگر از آن دسته افرادی هستید که قصد دارید تنها به دلیل آسیب دیدگی ریشه فرش خود به تعویض آن اقدام کنید، لازم است به شما بگوییم که میتوانید با هزینه بسیار کمتر ریشه زنی فرش خود را به کارخانههای قالیشویی بسپارید.
ریشه زنی فرش دستباف و ماشینی
لازم به ذکر است که ریشه زنی فرشهای دستباف با فرشهای ماشینی متفاوت از هم انجام میگیرند، چرا که در فرشهای ماشینی دوخت ریشه در هر اندازه که باشد به وسیله دستگاه انجام میگیرد. برخلاف آن در ریشه زنی فرشهای دستباف تماماً ریشه زنی فرش توسط فردی با مهارت و مجرب به صورت دستی انجام میگیرد.
۱۱ نکته طلایی برای خرید فرش دستباف
به یاد داشته باشید که ریشههای فرش دستباف در انواع متفاوتی تولید میشوند. جهت انتخاب ریشه مناسب فرش خود، توصیه میشود دقت زیادی داشته باشید و با متخصصان مجرب در این زمینه مشورت کنید.
بعد از آن که به ریشه زنی فرش خود اقدام کردید لازم است ریشه جدید فرش خود را متناسب با طرح و بافت فرش، در کنار در نظر گرفتن سلیقه خود انتخاب کنید. اگر از تجربه کافی جهت شناخت انواع ریشههای فرش برخوردار نیستید حتماً با متخصصین مجرب حاضر در کارخانههای قالیشویی مشورت کنید تا شما را به خوبی راهنمایی کنند.
توصیه میشود برای افزایش سلامت ریشههای جدید فرش خود، از کاور ریشه فرش استفاده کنید تا عمر ریشههای جدید را به میزان قابل توجهی افزایش دهید. فراموش نکنید که پس از تحویل گرفتن فرش خود از قالیشویی حتما از سلامت ریشههای نصب شده اطمینان حاصل کنید.
منبع : خدمت از ما
دیدگاه ها