علی رغم اینکه ویندوز 10 در حال حاضر روی اغلب سیستم ها نصب است اما بدون عیب نیست و در بعضی مواقع کاربران با ارورهایی مانند آسیب دیدن فایل Windows و ارور BSOD و ارور هارد دیسک و غیره مواجه می شوند که در این بین ارور هارد دیسک از بارزترین آنهاست و ممکن است تجربه تلخی از ویندوز را برای شما به یادگار بگذارد.
معمولا ارور هارد دیسک مثل کند شدن اجرای پنجره ها و تاخیر ماوس و مشکل در انتقال داده ها به سبب مشکلاتی است که برای خود هارد دیسک پیش می آید. بنابراین در این مقاله قصد دارم روشی را برای حل انواع مشکلات هارد دیسک با شما به اشتراک بگذارم.
برای حل ارور هارد دیسک، مایکروسافت یک ابزاری را برای اسکن هارد برای کاربران فراهم کرده به نام chkdsk که در اصل مخفف Check Disk است که به عنوان یک ابزار سیستمی در ویندوز و OS/2 و DOS بوده و برای چک کردن فایل سیستم و رفع ارور فایل ها مورد استفاده قرار میگیرد. این ابزار در رفع ارورهای هارد دیسک ناشی از بدسکتورها و خاموش کردن غلط و ناگهانی سیستم و نرم افزار و متا دیتاهای مخرب، کمک می کند.
نحوی استفاده از chkdsk
روش اول
برای شروع استفاده از این ابزار روی منوی استارت کلیک راست کرده و گزینه Disk Management را انتخاب کنید. در پنجره باز شده روی درایو مورد نظر کلیک راست کرده و گزینه Properties را انتخاب کنید.
در پنجره باز شده به تب Tools رفته و روی Check کلیک کنید.
اگر اروری تشخیص داده شود از شما خواسته می شود دیسک را چک کنید و اگر اروری یافت نشود پیامی را مانند تصویر زیر میبینید که نیازی به اسکن نیست اما اگر بخواهید می توانید روی Scan drive کلیک کنید.
وقتی پنجره ای با پیام Your drive was successfully scanned باز شد روی Close کلیک کنید چون اسکن با موفقیت انجام شده و اگر اروری در درایو پیدا شود ویندوز برای رفع آن از شما می خواهد سیستم را ریستارت کنید.
روش دوم
هر وقت ویندوز به طور غیر طبیعی خاموش شد از این روش استفاده کنید. بنابراین برای شروع خط فرمان cmd را باز کنید. ( روی منوی استارت کلیک راست کرده و Command Prompt را با کلیک راست کردن و انتخاب Run as administrator باز کنید.)
در خط فرمان دستور زیر را اجرا کنید فقط دقت داشته باشید که باید به جای ستاره حرف درایو مورد نظر را بگذارید.
این دستور، درایو کامپیوتر شما را به دلیل ارور اسکن می کند و هر چه را که پیدا کند برطرف می کند.
دقت داشته باشید که فرایند دستورهای chkdsk را به هیچ وجه لغو نکنید، هر چند لغوش اوضاع را چه بسا بدتر از قبل نکند اما سعی کنید تا جایی که ممکنه این کار را نکنید.
در آخر حرف Y را وارد کرده و اینتر بزنید و سپس کامپیوتر را ریستارت کنید.
همچنین ببینید:
هارد دیسک شما واقعا چقدر عمر میکند؟
۵ راه برای رهایی هارد دیسک شما از دست فایلهای جاگیر!
دیدگاه ها