دلگرم
امروز: دوشنبه, ۲۴ دی ۱۴۰۳ برابر با ۱۲ رجب ۱۴۴۶ قمری و ۱۳ ژانویه ۲۰۲۵ میلادی
صنوبر سیتکا ، تنهاترین درخت جهان
3
زمان مطالعه: 3 دقیقه
«صنوبر سیتکا» در جزیره خالی از سکنه کمپل در نزدیکی جنوبگان بعنوان تنهاترین و دورافتاده‌ترین درخت زنده در کره زمین شناخته می‌ شود. تیمی از محققان نیوزیلندی معتقدند سیتکا می‌ تواند به کشف اسرار تغییرات آب و هوایی کمک کند.

تنهاترین درخت جهان در کجاست؟

در جزیره دور أفتاده کمپبل، واقع در بیش از ۶۰۰ کیلومتری جنوب نیوزلند، صنوبر منفرد سیتکا روییده که به عنوان تنهاترین درخت روی زمین شناخته شده است.

نزدیکترین درخت نزدیک به آن آن بیش از ۲۲۰ کیلومتر دورتر، در جزایر اوکلند است، در حالی که نزدیکترین عضو گونه آن در یک نیمکره دیگر در آن سوی اقیانوس آرام است. پس چگونه این صنوبر تنها سیتکا به جایی که هست رسیده؟!

جزیره کمپبل یکی از جنوبی‌ترین جزایر نیوزلند است و در آن باد‌های شدیدی می‌وزد و اجازه نمی‌دهد چیزی بلندتر از چند فوت رشد کند.

درخت صنوبر تنها

آب و هوا با اینکه منجمدکننده نیست، اما چندان خوشایند نیست. دما به ندرت از ۱۰ درجه سانتیگراد بالاتر می‌رود. هر روز ابری و بیشتر روز‌ها بارانی است. تنها ۴۰ روز بدون باران در جزیره کمپبل وجود دارد و تقریباً ۶۰۰ ساعت آفتابی در سال وجود دارد که به طور میانگین کمتر از دو ساعت در روز است. تنها گیاهانی که در این شرایط جان سالم به در می‌برند نوعی گیاهان چند ساله به نام مگاهرب هستند. وجه تسمیه آنها این است که به طور غیرعادی بزرگ می‌شوند و با برگ‌هایی به بزرگی یک ورق کاغذ آ ۴ رشد می‌کنند، یعنی راهبردی برای بهترین استفاده از نور کم.

صنوبر سیتکا در هیچ کجای این منطقه نباید رشد کند. در واقع، صنوبر سیتکا در هیچ کجای نیمکره جنوبی وجود ندارد. تنها جایی که این درخت به صورت بومی رشد می‌کند، کمربند باریکی در ساحل غربی آمریکای شمالی است که از جنوب آلاسکا و بریتیش کلمبیا تا شمال کالیفرنیا امتداد دارد.

تصور می‌شود که این صنوبر در جزیره کمپبل توسط لرد رانفورلی کاشته شده باشد که از سال ۱۸۹۷ تا ۱۹۰۴ فرماندار کل نیوزیلند بود. زمانی بین سال‌های ۱۹۰۱ و ۱۹۰۷.

تنهاترین درخت جهان

اگرچه این درخت زنده ماند – به لطف ترجیح طبیعی آن به آب و هوای سرد و مرطوب – اما شکوفا نشده است. پس از گذشت این همه سال، طبق آخرین اندازه‌گیری انجام شده در سال ۲۰۱۱، به سختی ۱۰ متر قد دارد.در صورتی که در سرزمین مادری خود، حداقل ۶۰ متر ارتفاع داشت. این درخت، علیرغم اینکه بیش از صد سال سن دارد، هرگز مخروطی نداشته، که نشان می‌دهد در حالت جوانی دائمی باقی مانده است.

توقف رشد درخت تا حدی به دلیل آب و هوای اقیانوسی است و تا حدودی به دلیل این واقعیت است که تنه آن به طور معمول توسط کارکنان‌ ایستگاه هواشناسی که تا سال ۱۹۵۸ در آنجا کار می‌کرد، قطع می‌شد. هیچ جنگل طبیعی در جزیره کمپبل و سیتکا وجود ندارد. صنوبر تنها منبع درخت کریسمس آن‌ها بود!

این درخت عجیب که دور از زیستگاه طبیعی خود کاشته شده، همچنین به نشانی برای تغییراتی که انسان در این سیاره زمین ایجاد کرده، تبدیل شده.

منبع : یک پزشک



این مطلب چقدر مفید بود ؟
2.7 از 5 (3 رای)  

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits