تعریف بوم گردی؛ اقامتگاه بوم گردی و فرق آن با ویلا و آپارتمان
در مورد اقامتگاه بوم گردی، مزایا و ویژگیهای آن در ادامه این متن از مجله دلگرم به صورت کامل توضیح خواهیم داد. در انتها احتمالا سبک سفر شما هم تغییر خواهد کرد!
بوم گردی چیست؟
جامعه بینالمللی، بومگردی یا همان اکوتوریسم را سفری مسئولانه به جاذبههای طبیعی برای لذت بردن و درک طبیعت بهشکلی که حافظ زیست بوم باشیم و به جای آسیب زدن به کیفیت زندگی مردم منطقه به پایداری و بهبود آن کمک کنیم، تعریف میکند.
تعریف اقامتگاه بوم گردی
برای درک بهتر پاسخ این سوال که بوم گردی چیست، لازم است تعریف اقامتگاه بوم گردی را با هم مرور کنیم؛ اقامتگاههای بومگردی در واقع خانههایی با بافت سنتی هستند که به سبک معماری گذشته که مختص هر شهر بوده بنا شدهاند؛ به عنوان مثال اقامتگاه های بوم گردی در شمال کشور اغلب چوبی هستند و در مناطق کویری و جنوب معمولاً آنها دیوارهای کاهگلی، سقفهایی با تیرکهای چوبی، تنور و حوض آب دارند که میتوانند شما را به سفری در زمان ببرند.
اقامتگاههای بوم گردی بیشتر توسط بومیان شهرها اداره میشوند و شما لذت یک اقامت بیدردسر را در این اقامتگاهها تجربه خواهید کرد. هنگام سفر به شهرهای مختلف با اقامت در اقامتگاههای بوم گردی هر شهر، با فرهنگ مردم آنجا آشنا میشوید.
در بیشتر اقامتگاههای بوم گردی میتوانید عصرها زیر سایه درختان کنار حوض در حیاط چای نوش جان کنید، از محلیها داستان زندگی مردم آنجا را بشنوید و چند روزی را در آن فضای دنج دور از هیاهوی شهر زندگی کنید.
اقامتگاه بوم گردی در ایران
در زمان اقامت در این مکانها میتوانید صنایع دستی محلی آن شهر یا روستا را نیز یاد بگیرید. بسیاری از بومگردیها کارگاههای صنایع دستی دارند و به مهمانانی که علاقمند به یادگیری صنایع دستی هستند به طور کامل آموزش میدهند.
هر چند جاذبههای طبیعی و تاریخی مناطق مختلف را با یک جستوجوی ساده در اینترنت میتوان پیدا کرد اما در تورهای بومگردیها شما داستانهای محلی که پشت هر کدام از آنهاست را میشنوید و شما را به دیدن جاذبههایی میبرند که با علایق و روحیه شما سازگارتر هستند.
تفاوت بوم گردی با ویلا و آپارتمان
ویلا و آپارتمان اقامتگاههایی هستند که امکانات یک ساختمان کامل یعنی آشپزخانه، سرویس بهداشتی، حمام، اتاق خواب و ... را به شکل مستقل دارند؛ این اقامتگاهها همچنین با معماری مدرنتری نسبت به اقامتگاههای بوم گردی ساخته میشوند و با فضای سنتی خانههای بوم گردی فاصله زیادی دارند. هرچقدر که معماری بومگردیهای شهرهای مختلف باهم تفاوتهایی دارند، ویلا و آپارتمانها در شهرهای مختلف معمولاً معماری مشابه دارند.
بنابراین یافتن پاسخی کامل برای سوال اقامتگاه بوم گردی چیست؟ نیازمند دانستن تفاوتهای این مکان با سایر اقامتگاهها مانند ویلا، سوئیت، آپارتمان، هتل و اقامتگاههای سنتی است.
یکی دیگر از انواع اقامتگاه برای سفر هاستل است. در مطلبی در همین مجله به ویژگی های هاستل و تفاوت هاستل با هتل پرداختهایم.
تفاوت بوم گردی با هتل
اقامت در هتلها اولین انتخاب بسیاری از افراد در هنگام سفر است؛ اگر فرد ماجراجویی هستید بهتر است اقامت در بوم گردیها را نیز تجربه کنید.
هتلها با اقامتگاههای بوم گردی تفاوتهای زیادی دارند اما در سادهترین حالت باید گفت که تفاوت اصلی میان این دو مکان، تقابل میان سنت و مدرنیته است. در اقامتگاههای بوم گردی خبری از امکانات لوکس نیست اما بافت سنتی این مکانها شما را شگفتزده خواهد کرد.
تفاوت بوم گردی با اقامتگاه سنتی
خانههایی که با عنوان اقامتگاه بوم گردی شناخته میشوند، در واقع نوعی اقامتگاه سنتی هستند که معمولاً به لحاظ وسعت و تعداد اتاقها کوچکتر از اقامتگاههای سنتی هستند. نکته مهم درباره این دو مکان این است که ماهیت و هدف آنها یک چیز است و اقامت در آنها شما را به سفری در زمان خواهد برد.
ویژگی بوم گردی های ایران
یکی از مهمترین ویژگیهای شاخص اقامتگاه محلی یا همان بوم گردی های ایران این است که این مکانها عمدتاً در دل طبیعت واقع شدهاند؛ در حالی که هتلها را بیشتر در فضای شهری و مدرن میسازند.
حال این طبیعت میتواند جنگلهای سرسبز شمال، مناطق کوهستانی و دشتهای باصفای آذربایجان یا کویر آرام و پرستاره مرکز ایران باشد. بستگی دارد که شما کدام یک از این شرایط طبیعی را میپسندید و دلتان میخواهد روزهای سفر را در کجا سپری کنید.
یکی از مزایای بوم گردی واقع شدن این اقامتگاهها در دل طبیعت است که کمک میکند شما در زمانی کوتاه به مکانهای تفریحی مثلاً دریا یا کوهستان برسید. شنیدن صدای رودخانه، بیدار شدن صبحگاهی با آواز پرندگان، بوی انواع گلها و گیاهان و… از دیگر محاسن اقامتگاههای محلی و غیرهتلی است.
جغرافیای متنوع کشور ما سبب شده تا اقامت در اقامتگاههای بومگردی در سراسر ایران تجربه متفاوتی برای شما به همراه داشته باشد.
دیدگاه ها