دلگرم
امروز: سه شنبه, ۰۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ برابر با ۲۳ شوّال ۱۴۴۶ قمری و ۲۲ آوریل ۲۰۲۵ میلادی
بررسی اولین اقدام برای درخواست طلاق فوری
زمان مطالعه: 5 دقیقه
اولین اقدام برای طلاق چیست و باید به کجا مراجعه کرد؟ در این محتوا به بررسی این موضوع می ‌پردازیم و صفر تا صد مراحل ارائه درخواست طلاق را مورد بحث قرار می ‌دهیم. لذا همراه ما باشید.

برای درخواست طلاق کجا باید رفت ؟

امروزه یکی از رایج ترین سوالاتی که از ما پرسیده می شود، سوال « برای درخواست طلاق باید کجا رفت؟ » می باشد. زوجی که به اتمام روابط زندگی مشترک خود رسیده ‌اند و قصد جدایی از یکدیگر را دارند، باید آگاه باشند که برای ارائه درخواست طلاق، باید به روال ‌ها و مراحل قانونی مرتبط با این فرایند توجه ویژه ‌ای داشته باشند.

طلاق، چه از طرف زن یا مرد صورت بگیرد، نیاز به پیروی از مراحل قانونی دارد و بدون طی کردن این مراحل امکان جدا شدن آن ها وجود ندارد. به علت تغییرات حاصله در قوانین حمایت از خانواده و دادگاه‌ ها، مسیر طلاق با توجه به این تغییرات تحولاتی پیدا کرده است.

اولین مرحله درخواست طلاق؛ مشاوره با وکیل طلاق

ابتدایی ‌ترین و موثر ترین گام برای شروع فرآیند طلاق، مراجعه به مشاوره حقوقی و کارشناسان مسائل قانونی مرتبط می باشد. برخی افراد به دلیل عدم آشنایی کافی با روند اداری و قانونی در این زمینه، ممکن است در دفاع از حقوق خود دچار مشکل شوند. بنابراین قدم اول برای هر یک از زوجین در فرآیند طلاق، مراجعه به مشاوران حقوقی می باشد که به صورت تخصصی در زمینه پرونده ‌های طلاق فعالیت می‌ کنند.

 درخواست طلاق

حقوق و تعهداتی که هر طرف در زمان جدا شدگی و طلاق دارند، با کسب مشاوره و راهنمایی از وکیل خانواده به بهترین نحو ممکن تشخیص داده می ‌شود. استفاده از وکیل دادگستری در آغاز روند طلاق، زوجین را یاری می ‌دهد تا حقوق و تعهدات خود را در دوران جدایی به درستی فهمیده و از آنها به دلیل عدم آگاهی، چشم‌ پوشی نشود. بنابراین در صورتی که قصد طلاق گرفتن را دارید، حتما قبل از هر کاری باید با یک کارشناس مربوطه صحبت کنید و از او مشاوره بگیرید.

انحلال عقد نکاح به وسیله طلاق، یکی از سخت‌ترین مراحل در زندگی می باشد. این فرآیند بر اساس قوانین مدنی مختلف، به صورت طلاق از طرف زن، طلاق از طرف مرد یا طلاق توافقی صورت می‌ گیرد. هر یک از این اقسام طلاق، شرایط و احکام خاص به همراه مراحل متفاوتی دارند.
با این حال، نکته مهم در دعوی طلاق این است که زوجین باید حکم یا اجازه قانونی دادگاه را کسب کنند تا بتوانند به صورت قانونی از یکدیگر جدا شوند و طلاق را ثبت کنند. بر خلاف گذشته که برخی افراد ممکن بودند بدون مراجعه به دادگاه، در دفترخانه‌ ها از همسر خود جدا می شدند، این روند اکنون پیچیده ‌تر شده است. در حال حاضر، حتی در شهر ها و روستا های کوچک، برای درخواست طلاق لازم است ابتدا دعوای طلاق را در دادگاه اقامه کنید و پس از دریافت حکم طلاق از طرف دادگاه، برای ثبت طلاق به یکی از دفاتر ازدواج و طلاق مراجعه کنید.

مراحل درخواست طلاق

بنابراین برای پاسخ به سوال "برای درخواست طلاق باید کجا رفت؟" اولین مرحله ثبت دعوای طلاق است. برای تهیه درخواست طلاق، متقاضی باید به یک دفتر خدمات الکترونیکی قضایی مراجعه کرده و درخواست طلاق خود را با مدارک لازم ثبت کند. بعد از درخواست طلاق، برای شما شعبه دادگاه و تاریخ آن تعیین خواهد شد و از طریق سامانه ثنا به شما ابلاغ می شود. توجه داشته باشید که علی‌الاصول، تمام انواع طلاق به عنوان دعاوی خانوادگی محسوب می ‌شوند و به همین دلیل دادگاه مختص به دعاوی خانوادگی، صلاحیت رسیدگی به دعوای طلاق شما را دارد.

مراحل درخواست طلاق؛ استفاده از وکیل حقوقی

در رابطه با درخواست طلاق، به این نکته دقت کنید در صورتی که وکیل طلاق توافقی با تجربه داشته باشید، در دادگاه نیازی به حضور شما نمی باشد و وکیل تان می تواند همگی این مراحل را به جای شما انجام دهد. همانطور که در بالا گفتیم برای پاسخ به سوال «برای درخواست طلاق باید کجا رفت؟» باید به دفاتر خدمات الکترونیکی مراجعه کنید و در رابطه با این موضوع از یک وکیل آنلاین مشاوره بگیرید.

مرحله ای دیگر از فرایند ثبت درخواست طلاق، شرکت در جلسات مشاوره می باشد. قانون مقرر کرده است که زوجین قبل از تنظیم دادخواست طلاق، حداقل باید در 5 جلسه مشاوره حضور پیدا کنند. این جلسات برای رسیدگی به ابعاد اختلافات و سعی در حل مسائل است. حضور در این جلسات الزامی است و یکی از مراحل رسیدگی به پرونده های طلاق به حساب می ‌آید. گاهی اوقات مشکلات زوجین در این جلسات حل می شود و نیازی به ثبت دادخواست طلاق نمی باشد.

افراد برای شرکت در جلسات مشاوره باید ابتدا در سامانه تصمیم ثبت نام کنند تا حداقل 5 جلسه مشاوره برای آن ها در نظر گرفته شود. در صورتی که مشکل آن ها در جلسات مشاوره حل نشد، افراد در دفاتر خدمات الکترونیکی دادخواست خود را تنظیم می کنند. پرونده شما پس از ثبت در دفاتر خدمات الکترونیکی به دادگاه خانواده ارسال می‌شود.

همچنین بخوانید:
در صورت گم شدن سند طلاق چکار کنیم ؟ آیا المثنی دارد ؟

در صورت گم شدن سند طلاق چکار کنیم ؟ آیا المثنی دارد ؟

اگر زوجین به سند طلاق دسترسی نداشته باشند، می‌توانند به جای اصل سند، رونوشت آن را به مرجع مربوطه ارائه نمایند.

در این مرحله، قاضی زوجین را برای ارائه توضیحات و دفاع به جلسات دعوت می ‌کند. حضور وکیل در این جلسات لازم می باشد و ابعاد مختلف پرونده مورد بررسی قرار می ‌گیرد. اگر دادگاه به این نتیجه برسد که سازش میان زوجین امکان ‌پذیر نمی باشد و طلاق لازم است، گواهی عدم امکان سازش صادر می ‌شود. برای اتمام رسمی مراحل طلاق، زوجین باید به دفاتر ثبت طلاق مراجعه کنند.

منبع : دادارمنش

مسابقه ایرانی باش

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits