![بازی و زبان انگلیسی: راز یادگیری بدون خستگی](https://i1.delgarm.com/pic/350/233/1/i/804/030321/6666d6efed222.jpeg)
آیا تا به حال به این فکر کردهاید که چرا یادگیری زبان انگلیسی با بازی اونقدر هیجانانگیز و جذاب است؟ قطع به یقین اگر یادگیری زبان انگلیسی مثل بازی کردن بود، همه ما به زبان مادری شکسپیر صحبت میکردیم! در حال حاضر روشهای زیادی برای یادگیری زبان انگلیسی با بازیهای خلاقانه و جدید ابداع شدهاند. دانستن آنها چه برای کسانی که مدرس هستن و چه برای زبانآموزان خالی از لطف نیست. در این مقاله از وبلاگ آموزشی موسسه زبان، قرار است 3 بازی محرک و هیجانانگیز را به شما معرفی کنیم.
3 بازی جذاب برای یادگیری زبان انگلیسی
طبق آخرین تحقیقات انجام شده یادگیری زبان با بازی میتواند تا 40 درصد موثرتر از روشهای سنتی باشد. شاید اگر این مقاله را 20 سال قبل مینوشتیم از خود میپرسید بازی؟ چه بازی؟ چرا که نسلهای گذشته زبان انگلیسی را با سیدیهای نصرت یاد گرفتند. اما خوشبختانه در حال حاضر با گسترش اینترنت و تکنولوژی، هر روزه راههای جدیدی برای آسان کردن مراحل پر از چالش یادگیری، ارائه میشوند؛ یکی از این روشهای هیجانانگیز "یادگیری زبان انگلیسی با بازیهای خلاقانه" است.
بازی کلید یادگیری بدون خستگی است!
وقتی بازی میکنیم، مغز ما به طور طبیعی ترشح دوپامین را افزایش میدهد، که به عنوان "هورمون شادی" شناخته میشود. دوپامین باعث ایجاد احساس لذت و انگیزه میشود و به ما کمک میکند تا چیزهای جدید را سریعتر و آسانتر یاد بگیریم.
علاوه بر این، بازیها به ما فرصتی برای تمرین مهارتهای مختلف زبانی در یک محیط امن و حمایتی میدهند. ما میتوانیم بدون ترس از اشتباه کردن، کلمات و عبارات جدید را امتحان کنیم و با دیگران به زبان انگلیسی صحبت کنیم.
اسکربل (Scrabble)
این بازی برای عاشقان کلمات است. اسکربل یک بازی جذاب و آموزنده است که میتوان برای یادگیری املای کلمات، گرامر و یادآوری کلمات از آنها استفاده کرد. این بازی هم به صورتهای گروهبندی و هم دو نفره و حتی تک نفره (صرفا جهت یادگیری) قابل اجراست. این بازی تقریبا مشابه بازی جدول کلمات است با این تفاوت که شما باید خودتان حروف را کنار هم بچینید تا کلمه مورد نظر را پیدا کنید.
چه چیزهایی نیاز دارید:
- صفحه بازی 15 در 15 با خانههای مربعشکل
- 100 مهره از حروف پرکاربرد زبان انگلیسی
- پلاستیک برای پنهان کردن مهرهها
نحوه بازی:
- آمادهسازی:
- صفحه بازی را روی یک سطح صاف قرار دهید.
- مهرهها را داخل پلاستیک بریزید و خوب مخلوط کنید.
- هر بازیکن 7 مهره برمیدارد.
- چیدن کلمات:
- هر بازیکن در نوبت خود باید با استفاده از مهرهها موجود در دستش، کلمهای را بر روی صفحه بازی بچیند.
- کلمات باید به صورت افقی یا عمودی در کنار یکدیگر قرار بگیرند.
- هر کلمه باید با یکی از مهرههای موجود بر روی صفحه بازی در ارتباط باشد (به جز اولین کلمه که باید از مرکز صفحه شروع شود).
- امتیاز هر کلمه با توجه به ارزش حروف آن و محل قرارگیری کلمه بر روی صفحه بازی محاسبه میشود.
نکته مهم: این بازی به صدها روش مختلف قابل انجام است. برای مثال به جای اینکه زبانآموز خودش بخواهد کلمات را پیدا کند، مدرس بر اساس هدف خود به آنها یک سرنخ میدهد؛ مثلا میگوید "The day before wednesday" و زبانآموزان میبایست حروف کلمه TUESDAY را با املای درست کنار هم بچینند.
از طرفی دیگر زمانی که میخواهید شکل سوم فعلها را برای گرامر زمان گذشته کامل حفظ کنید، میتوانید با دوست خود اسکربل را اجرا کنید. برای مثال بگویید شکل سوم فعل go، هر کسی زودتر حروف را کنار هم چید، میتواند برنده باشد.
اسکریبل بازیای است که میتواند برای افراد در هر سنی و با هر سطحی از مهارت زبانی جذاب باشد. این بازی نه تنها سرگرمکننده است، بلکه میتواند به شما در تقویت مهارتهای زبانی و افزایش دایره لغاتتان نیز کمک کند.
میتونید برای دستگرمی اسکربل را آنلاین بازی کنید: https://playscrabble.com/
2. بازی تبادل نقش (Role-playing)
بازیای برای غوطهور شدن در دنیای خیال! رل پلینیگ که به آن نقش آفرینی هم گفته میشود، یک بازی فکری جذاب و خلاقانه است که در آن، افراد نقشهای مختلفی را در یک موقعیت فرضی یا دنیای خیالی بازی میکنند. این بازی فرصتی عالی برای تقویت مهارتهای زبانی، به خصوص مهارتهای مکالمه و درک مطلب، به شما میدهد.
چه چیزهایی نیاز دارید:
- تعدادی بازیکن (حداقل دو نفر)
- موضوعی برای بازی (مثلاً یک فروشگاه، یک رستوران، یک سفر و غیره)
- شخصیتهایی برای بازی (هر بازیکن نقش یک شخصیت را بازی میکند)
نحوه بازی:
انتخاب موضوع و شخصیتها:
- با بازیکنان دیگر در مورد موضوع بازی و شخصیتهایی که میخواهید بازی کنید، صحبت کنید.
- موضوعی را انتخاب کنید که برایتان جالب باشد و شخصیتهایی را انتخاب کنید که با موضوع بازی مطابقت داشته باشند.
شروع بازی:
- یکی از بازیکنان نقش راوی را بازی میکند و داستان بازی را شرح میدهد.
- بازیکنان دیگر در نقش شخصیتهای خود، با یکدیگر مکالمه میکنند و داستان را پیش میبرند.
- راوی میتواند در صورت نیاز، جزئیات داستان را به بازی اضافه کند یا مسیر داستان را تغییر دهد.
پایان بازی:
- بازی زمانی به پایان میرسد که داستان به طور کامل روایت شود یا زمانی که بازیکنان از بازی خسته شوند.
برای مثال فرض کنید در یک رستوران ایتالیایی لاکچری هستید.
شخصیتها:
- شما: یک مشتری گرسنه
- پیشخدمت: کسی که سفارش شما را میگیرد
- آشپز: کسی که غذا را آماده میکند
شروع بازی:
شما وارد رستوران میشوید و پیشخدمت به شما خوشامد میگوید. شما به پیشخدمت میگویید که به دنبال یک میز برای دو نفر هستید. پیشخدمت شما را به یک میز راهنمایی میکند و منو را به شما میدهد.
شما منو را نگاه میکنید و تصمیم میگیرید که پیتزا و سالاد سفارش دهید. پیشخدمت سفارش شما را میگیرد و به آشپزخانه میرود.
در حالی که منتظر غذا هستید، با دوستتان صحبت میکنید. چند دقیقه بعد، پیشخدمت با پیتزا و سالاد برمیگردد. شما از غذایتان لذت میبرید و بعد از شام، پیشخدمت صورتحساب را برای شما میآورد.
میتوانید این سناریو را چالشیتر کنید. برای مثال آشپز غذای شما را دیر آماده میکند و شما از شدت گرسنگی عصبانی میشوید و به دنبال مدیر رستوران برای ثبت شکایت میگردید.
ناگفته نماند ما در کلاسهای زبان موسسه حافظ با استفاده از روشهای مختلف بازی و یادگیری قهر نیستیم و همیشه در تلاش بودهایم تا زبانآموزان اوقات شاد و مفرحی را در کلاسهای زبان انگلیسی حافظ تجربه کنند.
یک نمونه از کلاسهای ما را میتوانید از صفحه اینستاگرام حافظ تماشا کنید.
3. تابو (taboo)
بازی با کلمات! در این بازی شما باید به بهترین شکلی که میتوانید با کلمات بازی کنید و آنها در شکلهای مختلف بیان کنید. تابو (Taboo) یک بازی فکری گروهی است که به تقویت مهارتهای زبانی، به خصوص واژگان، تفکر سریع و خلاقیت شما کمک میکند. این بازی در دو گروه با تعداد حداقل 4 نفر انجام میشود و میتواند لحظات سرگرمکننده و پر از چالش را برای شما و دوستانتان رقم بزند.
چه چیزهایی نیاز دارید:
- تعدادی کارت که روی هر کدام یک کلمه اصلی و چند کلمه ممنوعه (Taboo Words) نوشته شده است.
- یک تایمر یا ساعت شنی برای محدود کردن زمان هر دور بازی.
نحوه بازی:
- انتخاب تیمها:
- بازیکنان به دو گروه تقسیم میشوند.
- در هر دور، یک نفر از هر تیم به عنوان یاریدهنده (Cluer) و بقیه اعضای تیم به عنوان حدسزننده (Guesser) انتخاب میشوند.
- شروع بازی:
- یاریدهنده از گروه حدسزننده، یک کارت Taboo را برمیدارد و بدون نشان دادن کلمه یا عبارت اصلی (Taboo Word) روی کارت، باید با استفاده از کلمات و جملات دیگر، آن را به حدسزننده گروهش توضیح دهد.
- یاریدهنده حق استفاده از کلمات ممنوعه (Taboo Words) که در پایین کارت نوشته شدهاند را ندارد.
- حدسزننده باید با پرسیدن سوالات "بله" یا "خیر" و استفاده از سرنخهای یاریدهنده، کلمه یا عبارت اصلی (Taboo Word) را حدس بزند.
- محدودیت زمانی:
- برای هر دور بازی، یک زمان محدود (مثلاً 60 ثانیه) توسط تایمر یا ساعت شنی تعیین میشود.
- اگر حدسزننده در زمان تعیین شده بتواند کلمه یا عبارت اصلی (Taboo Word) را حدس بزند، تیم 1 امتیاز کسب میکند.
- اگر حدسزننده از کلمات ممنوعه (Taboo Words) استفاده کند یا در زمان تعیین شده نتواند کلمه را حدس بزند، تیم مقابل 1 امتیاز کسب میکند.
برای مثال کلمهای که باید یار شما حدس بزند Airport است و کلمات ممنوعهای که شما نباید از آنها استفاده کنید عبارتند از:
- Fly
- Take off
- Travel
- Suitcase
حال شما باید با استفاده از جملات و بازی با کلمات کلمه Airport را به حدسزننده برسانید. مثلا بگویید:
This is a place where people are serviced, but it's not a hotel. You can go to other places
from here, but you don't need to drive. This is where planes land, but it's not a space station.
نکته: نسخههای نرمافزاری این بازی نیز در گوگل پلی ارائه شده است. میتوانید بازی Taboo - Official Party Game را دانلود و با دوستان خود لحظات شادی را رقم بزنید.
کلام آخر
اگر مدرس هستید از این بازیها در کلاسهای خود استفاده کنید؛ مطمئن باشید نتایج یادگیری شما را شگفتزده خواهد کرد. اما فراموش نکنید هر چند این بازیهای چند قاعده اصلی دارید، اما شما میتوانید طبق نیازهای خود قواعد بازی را تغییر دهید. اگر هم زبانآموز هستید به کلاسهای موسسه زبان حافظ سر بزنید تا با روشهای نوین یادگیری زبان انگلیسی آشنا شوید.
دیدگاه ها