دلگرم
امروز: سه شنبه, ۱۱ مهر ۱۴۰۲ برابر با ۱۷ ربيع الأول ۱۴۴۵ قمری و ۰۳ اکتبر ۲۰۲۳ میلادی
10 انشا با موضوع عید مبعث مناسب برای پایه سوم تا هشتم
91
زمان مطالعه: 16 دقیقه
اگر به دنبال انشاهایی زیبا با موضوع عید مبعث هستید این مقاله را از دست ندهید. در ادامه مجموعه ای از برترین انشاهای عید مبعث را تقدیم حضورتان خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

انشا درمورد عید مبعث

روز 27 رجب عید مبعث، بزرگترین عید مسلمانان است. در این روز بزرگ حضرت محمد (ص) به عنوان آخرین پیامبر برگزیده شد و عصر جاهلیت را دگرگون کرده و دین مبین اسلام را گسترش داد.

در ادامه چند انشا درمورد عید مبعث برای شما عزیزان آورده ایم. امیدواریم بهره کافی را ببرید.

انشا با موضوع عید مبعث

عید مبعث یکی از اعیاد بزرگ مسلمانان است. رسول گرامی اسلام در روز ۲۷ رجب سال چهل عام الفیل به پیامبری برگزیده شدند که این روز را عید مبعث می‌گویند و در آن روز جشن عید مبعث برگزار می‌کنند.

بعثت در صبح اتفاق افتاد. محمد امین (ص) قبل از شب ٢۷ رجب در غار حرا به عبادت خدا و راز و نیاز پرداختند. ایشان قبل از بعثت، در بعضی از اوقات برای تفکر و عبادت به غار حرا در کوهی واقع در شمال مکه پناه می‌‏بردند.

آن جناب در عالم خواب رؤیا‌هایی می‌دیدند راستین و برابر پروردگار بزرگشان برای پذیرش وحی به تدریج آماده می‌شد. در عالم واقع روح الامین، جبرئل بزرگ، فرشته وحی مأمور شد آیاتی از قرآن را بر ایشان بخواند و حضرت را به مقام پیامبری مفتخر سازد.

این واقعه به طور مشهور، در روز ۲۷ رجب، سیزده سال قبل از هجرت و در سال چهلم عام الفیل برابر با سال ۶۱۰ میلادی روی داد. اولین آیاتی که بر حضرت نازل شد در ابتدا آیات نخستین سوره‏ علق و سپس مُدَّثر بود.

حضرت محمد مصطفی (ص) در این هنگام چهل ساله بودند. تنهایی و توجه خاص در غار حالتی غریب در ایشان ایجاد می‌کرد. حالتی وصف ناشدنی، ترس و ابهام از یک طرف و شعف و سبک‌ بالی از سوی دیگر و به ناگاه در شبی از این لیالی پر قدر فرشته وحی به یک‌ باره بر او نازل گردید با این پیام:

«اقرأ باسم ربک الذی خلق، خلق الانسان من علق، اقرأ وربک الاکرم، الذی علم بالقلم، علم الانسان ما لم یعلم».

جبرئیل از سوی خدا وحی‌ ای آورد و به پیامبر گفت: بخوان و ایشان گفتند: «نمی‌توانم، یا خواندن نمی‌دانم». خدای متعال پیامبرش را از بین کسانی که درس ناخوانده بودند برگزید تا کسی نگوید این مطالب را نزد دیگری آموخته بود و همه بفهمند که آن چه بیان می‌دارد، وحی است.

آغاز اسلام و شروع بعثت با نام خدا، خواندن، قَلَم، قیام، هشدار، پاکی و اخلاص و بزرگداشت خدا شروع شد.

پیامبر گرامی اسلام، پس از بعثت، نستوه و خستگی‏ ناپذیر با جهل، کفر و ستم مبارزه کرد و پس از سه سال تبلیغ مخفی و ده سال دعوت علنی مردم به توحید و ترویج آشکار دین اسلام در شهر مکه، به مدینه هجرت کرد و تا پایان عمر خویش در آن دیار ماند.

انشا مبعث

انشا مبعث

انشا درمورد مبعث پیامبر (ص)

قبل از بعثت پیامبر (ص)، دین بیشتر مردم آن ناحیه، بت‌ پرستی بود. دیگر ادیان آسمانی نیز در قسمت‌های مختلف این سرزمین پیروانی داشت. اما با بعثت پیامبر (ص)، اسلام فراگیر و بت‌پرستی از حجاز برچیده شد.

سالگرد مبعث رسول خدا (ص)، از اعیاد شیعیان و به «عید مبعث» مشهور است.

در اصطلاح دینی، بعثت به معنای فرستاده شدن انسانی از سوی خداوند برای دعوت انسان‌ها به دین الهی است. روز مبعث یا عید مبعث نیز در اصطلاح به روزی گفته می‌شود که حضرت محمد(ص) از طرف خداوند به رسالت مبعوث شد.

این واژه در سوره‌ های مختلفی از قرآن کریم، به معنای برانگیختن و فرستادن پیامبران برای هدایت مردم به کار رفته است. بعثت در قرآن کریم، همچنین در معنای حشر مردگان هم به کار رفته است. در همه موارد ذکر شده در قرآن، انتساب بعثت به «الله» است و اوست که برانگیختن پیامبران و محشور کردن مردگان را انجام می‌دهد.

کلمه «مبعث» مصدر میمی یا اسم زمان و مکان، از ریشه «ب ع ث»، به معنای برانگیختن، ارسال و یا روانه کردن است.

انشا عید مبعث

انشا درباره بعثت پیامبر (ص)

مبعث پیامبر اکرم (ص) در ۴۰ سالگی و در قولی خلاف مشهور، در ۴۳ سالگی حضرت محمد (ص) رخ داد؛ سبب این اختلاف، برداشت متفاوت از مفهوم بعثت است که آیا اولین نزول قرآن و آیات الهی مساوی با بعثت است، یا اولین تبلیغ رسمی و علنی.

طبق گفته مورخان، مبعث، در روز دوشنبه ۲۷ رجب سال چهلم عام الفیل و بیستمین سال حکومت خسرو پرویز بر ایران روی داده است. قول‌های دیگری ۱۷ یا ۱۸ رمضان، یا یکی از روزهای ماه ربیع الاول را روز بعثت دانسته‌اند، هرچند شیعیان قول اول را برگزیده‌اند.

وقتی پیامبر اکرم (ص) در غار حرا به تفکر و عبادت مشغول بود، با نزول نخستین آیات سوره علق، بعثت او آغاز شد و با نخستین آیات سوره مدثر ادامه یافت.

پیامبر (ص) ابتدا همسرش خدیجه (س) و پسر عمویش علی (ع) را در جریان نبوت خویش قرار داد. ۳ سال بعد دعوت وارد مرحله جدیدی شد و در همان سال با نزول آیه فَاصْدَعْ بِمَا تُؤْمَرُ وَأَعْرِضْ عَنِ الْمُشْرِکینَ ﴿۹۴﴾ (ترجمه: پس آنچه را بدان مأموری آشکار کن و از مشرکان روی برتاب)[ حجر–۹۴] علنی شد.

اول بار پیامبر (ص) در بازار عُکاظ، جایی که همه مردم برای تجارت در آن جمع بودند و عده‌ای نیز در بلندی‌های آن به بیان اشعار تازه و داستان‌های گوناگون مشغول بودند، همه را به سکوت خواند و دعوت خویش را آشکار کرد.

آن روز ابولهب، پیامبر (ص) را به استهزا آزرد وعده‌ای نیز به پیروی از او پیامبر (ص) را آزار رسانیدند؛ اما ابوطالب در حمایت از پیامبر (ص) آنان را تنبیه کرد، عده کمی ایمان آوردند و به جمع گروه‌ اندکی که در این دوره ۳ ساله، پنهانی ایمان آورده بودند، پیوستند.

انشا درباره پیامبر

انشا ادبی درمورد عید مبعث

انشا درمورد مبعث پیامبر (ص) کودکانه

سالگرد مبعث رسول خدا (ص)، از اعیاد شیعیان و به عید مبعث مشهور است. قبل از بعثت پیامبر (ص)، دین بیشتر مردم آن ناحیه، بت‌ پرستی بود. دیگر ادیان آسمانی نیز در قسمت‌های مختلف این سرزمین پیروانی داشت. اما با بعثت پیامبر (ص)، اسلام فراگیر و بت‌پرستی از حجاز برچیده شد.

مَبعَث یا بِعثَت در اصطلاح اسلامی به معنای برانگیخته شدن محمد بن عبدالله (ص) به پیامبری است. این اتفاق در ۴۰ سالگی پیامبر (ص) در غار حراء واقع در کوه نور (در نزدیکی شهر مکه) روی داد و سرآغاز دین اسلام بود. طبق دیدگاه مشهور شیعه، این رویداد در روز ۲۷ رجب، ۱۳ سال قبل از هجرت پیامبر (ص) روی داده است.

عید مبعث نیز در اصطلاح به روزی گفته می‌شود که حضرت محمد (ص) از طرف خداوند به رسالت مبعوث شد. این واژه در سوره‌های مختلفی از قرآن کریم، به معنای برانگیختن و فرستادن پیامبران برای هدایت مردم به کار رفته است.

وقتی پیامبر اکرم (ص) در غار حرا به تفکر و عبادت مشغول بود، با نزول نخستین آیات سوره علق، بعثت او آغاز شد و با نخستین آیات سوره مدثر ادامه یافت. در فرهنگ شیعی روز مبعث (۲۷ رجب)، بزرگ داشته می‌شود و جشن‌هایی به همین مناسبت برگزار می‌گردد. این روز در ایران تعطیل رسمی است.

انشا برای عید مبعث

انشا کوتاه درمورد عید مبعث

هزاران سال پیش در یکی از بهترین روزهای عالم، ۲۷ رجب، بهترین مخلوق پروردگار، حضرت محمد (ص) به پیامبری مبعوث شد. خداوند ایشان را پیامبر کرد تا پیام های خود را از طریق او به مردم برساند تا مردم به راه راست هدایت شوند و خداپرست شوند.

خداوند پیامبرش را بسیار دوست می داشت و در بیشتر آیاتی که از جانب خویش برایش نازل میکرد، نام او را نیز هم ردیف نام خود میکرد.

پیامبر گرامی اسلام (ص)، جامعه ای که در جهل خویش فرو رفته و دختران را زنده به گور می کردند و … را از خواب غفلت بیدار کرد و در همان بحبوحه، یاران مخلص و باوفایی چون ابوذر و عمار و سلمان و … تربیت نمود.

هرچند در همان زمان بسیاری از مردم دشمن پیامبر بودند و او را اذیت می کردند تا جایی که در مسیر قدم هایش به سوی مسجد، او را با سنگ میزدند ولی او هیچ خمی به ابرو نمی آورد چرا که هدایت آن ها مهم تر از غضب بر آن ها بود (هرچند بسیاری از آنان بنابر گفته خداوند در قرآن، بر دل هایشان مهر خاموشی نهاده شده بود و قابل هدایت نبودند).

گویا به خاطر سعه صدر پیامبر بود که خداوند او را رحمـة للعالمین نامیده است؛ رحمتی برای جهانیان.

حال که قرن ها از آن روزها گذشته است هنوز ما قرآنی که از طرف خداوند بر پیامبرمان نازل شد را می خوانیم و خود را از امت ایشان میدانیم. آری چه کتاب ارزشمندیست … سراسر نور و ایمان…

خداوندا درود فرست بر محمد و خاندان پاک او … اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم.

انشا عید مبعث

انشا با موضوع بعثت پیامبر (ص)

تحقیق درمورد عید مبعث

بعثت، نعمت خدا بر بشریت است و منت آفریدگار، بر انسان ها! اگر هستی، صدفی گوهرپرور است، آن گوهر، وجود حضرت رسول (ص) است که به «تکوین»، معنی بخشیده است. و خداوند را، چه تدبیرهایی شگفت و زیباست، در آراستن چهره خلقت و افروختن مشعل هدایت! آن گاه که خدا خواست تا چهره آفرینش را روشن کند «محمد» را آفرید.

و آن گاه که خواست تا بر آدمیان منت نهد و تاریخشان را به طراوت بهار مبدل سازد و شب کائنات را به روز روشنایی و فروغ وحی، بیاراید، «مصطفی» را برگزید و برانگیخت. آن شب، شب بیست و هفتم رجب بود، محمد غرق در اندیشه بود، که ناگهان صدایی گیرا و گرم در غار پیچید:

بخوان! بخوان به نام پروردگارت که بیافرید، آدمی را از لخته خونی آفرید، بخوان که پروردگار تو ارجمندترین است، همو که با قلم آموخت و به آدمی آنچه را که نمی دانست بیاموخت.

آری، در روزگاری که میوه اش فتنه بود و خوراکش مردار، زندگی اش آلوده و سایه های ترس شانه های بردگان را می لرزاند و تازیانه ستم، عاطفه را از چهره ها می سترد.

در آن زمانیکه تاریکی، در اعماق تن انسان زوزه می کشید و دخترکان بی گناه در خاک سرد زنده به گور می شدند در این هنگام بود که محمد(ص) بر چکاد کوه نور ایستاد و زمین در زیر پاهای او استوار گردید.

در واقع بعثت طلوعی بود که خورشید حق را از خاور تاریخ، تابانید. محمد مبعوث شد، تا شرک بت پرستی رخت بربندد، جهل و جور بمیرد، جاهلیت از صحنه زندگی ها بگریزد و چشم جهان به روی فروغ وحی گشوده شود.

انشا برای عید مبعث

انشا راجع به عید مبعث

پیامبران الهی همیشه مبعوث شدند و این مبعوث شدن یک عامل ضروری و طبیعی بوده است و در مورد همه پیامبران نیز بوده است. در واقع هر پیامبر برای این مبعوث می شده است تا راهنمایی برای بشر باشند و برای هدایت و راهنمایی بشر نیز مبعوث شده اند.

پیامبر اکرم (ص) در بیست و هفتم رجب به پیامبری مبعوث شدند و اولین آیات بر پیامبر گرامی اسلام نازل شد و از پیامبر خواسته شد تا اولین آیات را بخواند. هر چند که پیامبر هیچ سوادی نداشت اما از جانب پروردگار توانست قرآن بخواند.

در واقع هدف از مبعوث شدن پیامبر این بوده است که آیات قرآن را تفسیر و مردم را شریعت و راهنمایی کنند زیرا فقط فرستادن کتاب آسمانی کافی نیست و باید کسی باشد تا مردم را در این زمینه راهنمایی کند.

بنابراین خداوند هم قرآن را فرستاد و هم قرآن شناس را. بعثت یک نعمت الهی است برای بشر. در واقع پیامبر گرامی اسلام مبعوث شدند تا مردم را به یکتاپرستی دعوت کنند و آیات قران را برایشان تلاوت کنند و اختلافات را از میان مردم بردارند.

پیامبر نازل شدند تا مردم را از خرافه و کافر بودن نجات دهد و ایمان را در دل مردم ایجاد کند.

انشا کوتاه عید مبعث

انشا عید مبعث برای دبستان

انشا درباره عید مبعث برای ابتدایی

به عقیده اکثر علمای شیعه، بعثت پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) در روز 27ماه رجب، پنج سال پس از تجدید بنای کعبه، اتفاق افتاد و پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) در این هنگام، چهل سال داشتند.

پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم)، طبق رسم خویش چند روزی بود که برای عبادت و تفکر به غار حرا آمده بودند. در روز بیست و هفتم ماه رجب بود که جبرئیل (یکی از چهار فرشته مقرب الهی و مأمور ابلاغ وحی از جانب پروردگار به پیامبران) به سوی ایشان نازل شد.

او بازوی پیامبر را گرفت و تکان داد و گفت: ای محمد بخوان. پیامبر فرمود: چه بخوانم؟ جبرئیل آیات آغازین سوره علق را از جانب خداوند نازل نمود:

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
به نام خداوند رحمتگر مهربان
اِقْرَأْ بِاسْمِ رَبِّکَ الَّذِی خَلَقَ ﴿۱﴾
بخوان به نام پروردگارت که آفرید
خَلَقَ الْإِنْسَانَ مِنْ عَلَقٍ ﴿۲﴾
انسان را از علق آفرید
اِقْرَأْ وَرَبُّکَ الْأَکْرَمُ ﴿۳﴾
بخوان و پروردگار تو کریمترین [کریمان] است
الَّذِی عَلَّمَ بِالْقَلَمِ ﴿۴﴾
همان کس که به وسیله قلم آموخت
عَلَّمَ الْإِنْسَانَ مَا لَمْ یَعْلَمْ ﴿۵﴾
آنچه را که انسان نمى‏ دانست [به تدریج به او] آموخت.

پس از این پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) از کوه پایین آمدند و به سمت مکه و خانه خویش عازم شدند. هنگامی که به خانه رسیدند ماجرای بعثت خویش را برای همسر گرامیشان حضرت خدیجه (سلام الله علیها) بازگو نمودند.

خدیجه (سلام الله علیها) نیز که در سال های همسری با پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) آثار بزرگی و پیامبری در ایشان را دیده بود، گفت: "به خدا دیر زمانی است که من در انتظار چنین روزی، بسر برده‌ام، و امیدوار بودم که روزی تو رهبر خلق و پیغمبر این مردم شوی."

انشا درمورد عید مبعث

انشا درباره عید مبعث برای متوسطه اول

مبعث به آرامی جریان دارد و غار حرا، لحظه‌های شکوهمندی را به تماشا نشسته است. لحظه‌هایی که فرشتگان گرانقدر و ملائک مقرب درگاه باری تعالی برای درک آن مشتاق هستند و صف در صف جبرئیل را همراهی می‌کنند.

حرا در کناره مکه و مکه در سکوت و ظلمت فرو رفته است. محمد (ص) از آسمان نور می‌ جوید. مدت‌ها بود که می‌آمد تا با خدای خود خلوت کند و امشب آسمان به فرش نزدیک شده است تا اوج روح فرشیان را با مقیاس‌ های آسمانی بسنجد و ناتوان است و «اقرا بسم ربک...» زمین را می‌لرزاند.

دقایقی می‌گذرد تا محمد صلی الله علیه و آله آرام و قرار یابد و رسالت را با جان و دل بستاند؛ و آنگاه و اینک تنها امین زمینی‌ها نیست؛ او امین آسمانیان شده است. او امین وحی الله، امین خداوند است و این بار، امانت، آیه‌های روشن وحی است و صاحبان امانت، آن سوی حرا.

به قلب او سخن‌ها ریخته‌اند و او را به سمت قومی جاهل و نادان فرستاده‌اند. محمد باید از کوه سرازیر شود و به سمت آنان بشتابد. باید آن‌ها را نیز در این معجزه سهیم کند.

او «رحمة للعالمین» است. امین خدا از کوه پایین می‌آید و خداوند، از جلوه ذات خود بر روی زمین، می‌بالد به فرشتگان و از پنجره‌های آسمان، عرشیان، سرک می‌کشند تا بار رسالت را بر روی دوش خیرالمرسلین ببیند؛ و امین خدا با گام‌های استوار، به سمت خانه در حرکت است. عطر آیه‌های روشن آسمان بر لبانش جاری است.

قلبش از معارف آسمان و زمین آکنده است. روحش از پله‌های آسمان بالا رفته است و درجه‌های روشن نور را بی پروا از زیر گام هایش می‌گذراند. عظمت انسان مشهود است بر اهل آسمان و زمین.

روشنی، تازه تولد یافته است در کوچه پس کوچه‌های داغ مکه و آیه‌ها از زبان انسان، آهنگ دیگری دارد؛ آهنگ عبودیت، آهنگِ «وحده لا اله الا هو»، «قولو لا اله الا الله تفلحوا» و گویی زمین است که مبعوث شده است و بار آسمان اینک بر دوش زمین است.

زمین، استوار، آسمان را بر دوش دارد. زمین، مرکز ثقل آفرینش است و محمد صلی الله علیه و آله، معجزه خاتم و این است معنای بعثت.

مقاله درمورد عید مبعث

مقاله با موضوع عید مبعث

انشا درباره عید مبعث برای متوسطه دوم

درباره عید مبعث می‌توان گفت روزی است که حضرت محمد، پیامبر گرانقدر اسلام، به درجه پیامبری برگزیده شد. در تقویم هجری قمری، ۲۷ رجب روز مبعث است.

در ۲۷ رجب سال چهلم عام‌الفیل پیامبر (ص) بر فراز کوه نور حرا و در میان غار مشغول مناجات با خدا بود، ناگاه پیک وحی، جبرئیل امین بر آن حضرت نازل شد و آیات آغازین سوره علق را همراه مژده رسالت، برای آن حضرت خواند:

«بخوان به نام پروردگارت که جهان را آفرید، همان کس که انسان را از خون بسته‌ای خلق کرد، بخوان که پروردگارت از همه بزرگوارتر است، همان کسی که به وسیله قلم تعلیم داد، و به انسان آن چه را نمی دانست، آموخت».

به این ترتیب آغاز وحی و بعثت، با نام خدا و با خواندن و قلم و علم و آموزش آمیخته با توحید، شروع شد و این واژه های زرین وحی، بیانگر آن است که بعثت یعنی: رستاخیز معنوی، و انقلاب در همه امور، که اساس آن انقلاب‌ها، انقلاب فرهنگی و آگاهی بخشی در همه زمینه‌هاست.

همچنین بخوانید :

20 پیام ادبی و مؤدبانه برای تبریک عید مبعث

30 متن رسمی و اداری برای تبریک عید مبعث

10 شعر کودکانه زیبا درمورد عید مبعث



این مطلب چقدر مفید بود ؟
4.1 از 5 (91 رای)  


دیدگاه ها
اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !

hits