دلگرم
امروز: شنبه, ۱۷ آذر ۱۴۰۳ برابر با ۰۴ جمادى الآخر ۱۴۴۶ قمری و ۰۷ دسامبر ۲۰۲۴ میلادی
9 انشا با موضوع عید غدیر برای ابتدایی تا متوسطه
2
زمان مطالعه: 21 دقیقه
انشا عید غدیر / انشا در مورد عید غدیر / انشا با موضوع عید غدیر / انشا عید غدیر با مقدمه و نتیجه / انشا درباره عید غدیر با مقدمه و نتیجه گیری / انشا عید غدیر خم

انشا عید غدیر

اگر به دنبال انشا عید غدیر هستید این مقاله را از دست ندهید. ما در ادامه بهترین انشاها با این موضوع را تقدیم حضورتان خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

انشا در مورد عید غدیر

عید غدیر خم یکی از بزرگترین و مهم ترین اعیاد مسلمین است روزی که در آن حضرت محمد (ص) در حجه الوداع، علی را ولی پس از خود اعلام کرد.

این واقعه و حدیث غدیر در کتاب های شیعه و بسیاری کتاب های اهل سنت نقل شده است. «غدیر خم» نام ناحیه‌ای در میان مکه و مدینه است که بر سر راه حاجیان قرار دارد و به خاطر وجود برکه‌ای در این محل که در آن آب باران جمع می‎شده‌است، به این نام شهرت یافته‌ است.

و اما ماجرای غدیر خم بدین صورت است که از آغاز ذی‌القعده سال دهم هجری که آخرین سال زندگانی پیامبر بود، حضرت محمد (ص) به همه مناطق مسلمان‌نشین و ایل‌ها و قبیله‌های مسلمان عربستان خبر دادند که در این ماه به مکه معظمه خواهند رفت و حج به‌جای خواهند آورد و بدین‌ ترتیب بزرگ‌ترین اجتماع مسلمانان شکل گرفت، که به حجه الوداع معروف است.

با پایان حج رسول خدا (ص) به سرعت دستور حرکت جهت اجتماع در غدیر خم را دادند. حتی 12000 نفر از اهل یمن که برای رفتن به وطن خود باید راه دیگری را می‌رفتند به دستور ایشان با کاروان مسلمانان همراه شدند.

در میان راه مکه و مدینه در غدیر خم، آیه قرآن فرو فرستاده شد:

ای پیامبر! آن چه را از سوی پروردگارت بر تو نازل شده [به مردم] برسان. اگر این کار را نکنی، رسالت الهی را به انجام نرسانده‌ ای و خداوند از مردم نگاهت خواهد داشت.

در پی نزول این آیه، پیامبر دستور داد همه کاروانیان در آن محل گرد هم آیند، و در همان‌جا پیامبر خطابه طولانی غدیر را ایراد کرد.

پس از پایان خطابه، این آیه بر پیامبر فرو فرستاده شد: امروز کافران از دین شما نا امید شدند. پس از آنان نهراسید و از من (پروردگار) بترسید. امروز دین تان را برایتان کامل کردم و نعمتم را بر شما تمام داشتم و اسلام را به‌عنوان دین تان پسندیدم.

در روز عید غدیر مسلمانان به دیدن سید هایی که می شناسند رفته و این عید را به آنها تبریک می گویند.

انشا عید غدیر

انشا عید غدیر با مقدمه و نتیجه گیری

مقدمه: زمانی که حضرت محمد فاقد فرزند پسر بود، همه کافران و اعراب مکه و مدینه خوشحال بودند که محمد ابتر است و فرزند پسری ندارد که ادامه دهنده راهش باشد، غافل از اینکه محمد حوض کوثری دارد که تا همیشه جهان را سیراب می کند.

بدنه: وقتی حضرت محمد(ص) اسلام را در میان اعراب آورد، علی (ع) اولین مردی بود که به دین اسلام گروید. او که پسر عموی پیامبر بود، داماد حضرت محمد هم گردید و این فرصت ناب و بهشتی بود که مسلمانان از آن برخوردار شدند. پیامبر در آخرین حج خود دستوری بی نظیر یافت که در این سفر مولا و رهبر پس از خود را به مردم معرفی نماید.

در برکه ای بین راهی به نام غدیر مسافران و حجاج را جمع کرد و پشته ای از بارها و خریدهای خود درست کردند و منتظر خبر خوش پیامبر رحمت شدند. او دست علی را در میان دست خود گرفته و بالای سر برده و اعلام کرد که به حاضران به غایبان برسانند که در چنین مکانی و محلی مبارک، محمد فرستاده و رسول خداوند، جانشین و رهبر پس از خود را به مردم معرفی کرد .

ایشان اعلام کردند که هر کس من مولا و رهبرش هستم، پس از من علی رهبر و مولای اوست. پس از این ماجرا هر سال در روز غدیر مردم به دیدار سادات می روند و به ایشان تبریک می گویند. چه کسی می دانست که رسالت حضرت محمد(ص) توسط علی آن مرد بزرگ و آن شیر میدان نبرد اعراب ادامه می یابد.

او که معدن غیرت و علم و مهر و مردانگی بود برای حفظ رسالت سنگینش مشکلات زیادی سر راه خویش داشت و ناسازگاری مردم زمانه و دشمن تراشی قوم جاهل عرب ، خودخواهی حاکمان و هزاران مشکل دیگر،

اما او مردی نبود که از دستور پیامبر خدا سرپیچی کند و هنوز با گذشتن قرن ها شاهد بزرگداشت مقام غدیر هستیم و هر سال شیعیان با حشمت و اعتبار این روز را جشن می گیرند. چه بسیار دشمنانی که خواستند او را از میان بردارند و دین اسلام را ناتمام بگذارند. اما تقدیر خداوند بر این بود که این دین مبین زنده بماند و منجی جهان گردد.

نتیجه گیری: دین مبین اسلام کامل ترین و آخرین دین الهی بود که از طریق وحی نازل گردید و خداوند مقدر داشته بود که روزی این دین به دست نسل های آینده هم برسد و راهی غیر از تعیین جانشینی خوب و درستکار نبود.

و اینجا بود که علی (ع) امانتدار این وظیفه و رسالت خطیر شد . بر ما شیعیان واجب است که تا همیشه از این رویداد حمایت کنیم و از پیروان راستین پیامبر رحمت و علی ابن ابی طالب باشیم.

انشا عید غدیر

تحقیق درباه عید غدیر

عید غدیر خم بزرگترین عید مسلمانان شیعه است. این عید در هجدهم ماه ذی الحجه، سال دهم هجری قمری، رخ داد. در این روز، پیامبر اسلام، حضرت علی (ع) را به عنوان جانشین خود به مسلمانان معرفی کردند.

واقعه غدیر خم در سرزمینی به همین نام، میان مکه و مدینه، اتفاق افتاد. پیامبر اسلام در بازگشت از حجة الوداع، در این مکان توقف کردند و پس از اقامه نماز ظهر، خطبه ای طولانی خواندند. در این خطبه، پیامبر اسلام، حضرت علی (ع) را به عنوان ولی و جانشین خود معرفی کردند و فرمودند: «هر کس که من مولای او هستم، پس علی مولای اوست.»

این واقعه، اهمیت بسیار زیادی در اسلام دارد. شیعیان معتقدند که پیامبر اسلام، با این اقدام، امامت و ولایت حضرت علی (ع) را بر مسلمانان اثبات کردند.

آداب عید غدیر خم

مسلمانان شیعه، عید غدیر خم را با برگزاری مراسم و آداب ویژه ای جشن می گیرند. از جمله این آداب می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • روزه گرفتن در روز عید غدیر خم
  • غسل کردن قبل از نماز عید
  • خواندن نماز عید غدیر خم
  • رفتن به مسجد برای شرکت در نماز عید
  • تبریک گفتن عید غدیر به یکدیگر
  • دادن هدیه و افطاری دادن به فقرا

اهمیت عید غدیر خم

عید غدیر خم، از جهات مختلف، اهمیت زیادی دارد. از جمله این جهات می توان به موارد زیر اشاره کرد:

این عید، روز تعیین جانشین پیامبر اسلام است.
این عید، روز تکمیل دین اسلام است.
این عید، روز رستگاری انسان ها است.

عید غدیر خم، روزی مبارک و فرخنده است که مسلمانان شیعه با برگزاری مراسم و آداب ویژه ای، آن را گرامی می دارند.

انشا عید غدیر

انشا با موضوع عید غدیر

من داستان عید غدیر را بارها از خانواده ام شنیده ام. حالا می خواهم این داستان را در این انشاء برای شما بازگو کنم. عید غدیر بزرگترین رویداد جهان اسلام است که مسلمانان سراسر جهان هر ساله آن را جشن می گیرند. در عید غدیر علی بن ابی طالب (ع) پسر عموی حضرت محمد (ص) به عنوان مرجع دینی و پیشوا بعد از پیامبر از سوی خداوند منصوب شد.

در روز غدیر مردم از نقاط مختلف پس از پایان دادن مناسک حج به دعوت پیامبر در شهر امروزی الجحفه عربستان یا وادی معروف به غدیر خم جمع شدند، سپس پیامبر (ص) و همراهانش نیز از مدینه و شهرهای اطراف خود را به آنجا رساندند، در این هنگام جبرئیل (علیه السلام) نزد پیامبر (ص) آمد و این آیه از قرآن را بر او نازل کرد:

ای رسول آنچه از جانب پروردگارت بر تو نازل شده است بر همگان برسان و اگر چنین نکنی، گویی رسالت خود را نرسانده ای که خداوند تو را از شر مردم حفظ می کند (سوره مائده، آیه 67). از آنجا که این آیه به پیامبر (ص) در وادی غدیر نازل شد، پیامبر دستور داد همه همراهانش در همان جا توقف کنند.

ظهر بود و هوا به شدت گرم بود، پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله بعد از آنکه نماز ظهر را به جماعت به جای آورد، از بلندی بالا رفت تا با صدای بلند سخنرانی کند و خطاب به مردم گفت: ای مردم به زودی دعوت خدا را اجابت خواهم کرد و دیگر در میان شما نخواهم بود، من (در برابر خدا) مسئولیت دارم و شما نیز (در برابر او) مسئول هستید.

سپس پیامبر اکرم (ص) فرمود: «من دو چیز گرانبها را برای شما به امانت می گذارم یکی کتاب خدا و دیگری اهل بیت من. این دو هرگز از یکدیگر جدا نمی شوند. ای مردم، مبادا بر قرآن و اهل بیت کوتاهی کنید که اگر چنین شود هلاک خواهید شد».

پس از بیان این مطلب، دست امام علی (علیه السلام) را بلند کرند و او را به انبوه مردم معرفی کردند و پرسیدند: چه کسی بر مؤمنان از خود آنان حق دارند؟ همه حاضران گفتند: خدا و پیامبرش داناترند سپس پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم فرمود: «خدا مولای من است و من مولای همه مؤمنان هستم و بر مؤمنان حق و اختیار بیشتری از آنان بر نفس خود دارم».

سپس ادامه داد هر که من مولای او هستم، علی هم مولای اوست. خدایا با کسی که با او دوستی می کند، دوستی کن و با کسی که با او مخالفت می کند، مخالفت کن». فرشته وحی، جبرئیل علیه السلام بار دیگر به امر خداوند متعال نازل شد و این بار این آیه را نازل کرد: «این روز دین شما را تمام و دین خود را کامل کردم. درود بر شما و از اینکه اسلام دین شماست و من خشنود هستم».

سپس این روز در تاریخ به عنوان یک روز مهم و بزرگ ثبت شد. روز غدیر، روز حماسی تاریخ شد روزی که به ولایت، امامت (رهبری)، وصیّت، برادری، شجاعت و دلاوری، پاسداری (ایمان) و خشنودی مؤمنان و صراحت معروف شد.

در این روز مسلمانان به یکدیگر تبریک می گویند و برای بزرگداشت این واقعه جشن برگزار می کنند. در این روز باید با خانواده خود مهربان و به برادران خود نیکی کنید و خدا را به خاطر نعمت هایی که به شما عطا کرده شکر کنید. همچنین با یکدیگر متحد شوید تا از این طریق خداوند به شما کمک کند.

خداوند روزه این روز را مستحب فرموده و برای هر کس که آن را به جا آورد وعده پاداش بزرگی داده است. برآورده کردن نیازهای دیگران و کمک به آنها ثوابی معادل روزه گرفتن و عبادت شب تا صبح دارد. امیدوارم آن روزی برسد که همه مسلمانان جهان روز عید غدیر خم را آنگونه که شایسته است درک کنند و جشن بگیرند.

انشا عید غدیر

انشا عید غدیر خم

عید غدیر خم یکی از مهم ترین رویدادهای تاریخی جهان اسلام می باشد که به عنوان نمادی از ولایت و رهبری در دین اسلام شناخته شده است. این عید برای شیعیان اهمیت زیادی دارد زیرا هزاران سال پیش در چنین روزی حضرت علی علیه السلام به عنوان ولی و جانشین پیامبر اسلام معرفی شده است.

به علاوه این روز به همه مسلمانان یادآوری می کند که رهبری جامعه اسلامی باید در دستان افراد با شایستگی های دینی و اخلاقی باشد.

شیعیان در سراسر دنیا در عید غدیر خم به برگزاری مراسم مختلف از جمله جشن ها، مولودی ها و سخنرانی های مذهبی پرداخته و با پخش شیرینی و غذاهای نذری و همچنین تزیین کوچه ها و خیابان ها و مساجد شادی خود را به تمام دنیا نشان می دهند.

از سوی دیگر ما نوجوانان با تفکر و تعمق در رویداد تاریخی غدیر خم به این نتیجه می رسیم که باید در زندگی خود پیروی راه الگوهای نمونه ای همچون حضرت علی علیه السلام بوده و همواره در راه حق و عدالت بکوشیم.

در پایان باید بگویم من به همراه خانواده ام هر سال در عید غدیر خم به دیدن اقوام سید خود رفته و این جشن بزرگ را به خصوص به آن ها که از تبار امامان بزرگوار ما هستند تبریک می گوییم.

انشا عید غدیر

انشا عید غدیر برای متوسطه

«غدیر» در زبان عربی به معنی گودال و «خم» نام محلی نزدیک منطقه «جحفه» است. که در آن روزگار چشمه‌ای روان و درختانی کهنسال داشت. به دلیل موقعیت سوق الجیشی «غدیر خم» حاجیان شهرها و سرزمین‌های مختلف عربستان پس از انجام مناسک حج و هنگام بازگشت به شهر و دیارشان در این منطقه از هم جدا می شدند.

آنچه نام این محل را در تاریخ اسلام مهم و به یادماندنی کرده است به سال دهم هجری و تصمیم پیامبر اسلام (ص) برای زیارت خانه خدا و به جا آوردن مراسم حج و اعلام ایشان مبنی بر اینکه امسال آخرین حج ایشان خواهد بود، برمی‌گردد. لذا مردم شهرها و مناطق مختلف عربستان به وسیله قاصدانی از این امر مطلع شدند.

در پی این فراخوان پیامبر اسلام(ص) با اجتماع عظیمی از مردم، مدینه را به قصد مکه ترک فرمودند.اجتماع باشکوهی از مسلمانان آن سال در مراسم حج شرکت کردند؛ که آن سال حجه الوداع پیامبر(ص) بود.

پس از پایان مراسم حج پیامبر(ص) دستور دادند که حجاج باید حرکت کنند تا در غدیر خم حاضر باشند. همچنین پیامبر به ۱۲ هزار نفر از حجاج یمن – که مسیرشان متفاوت بود – دستور دادند همراه حجاج به غدیر خم بیایند.

در مسیر بازگشت حجاج جبرئیل بر پیامبر وارد و این آیه را نازل کرد: «هان! ای پیامبر! آنچه را که از سوی پروردگارت به تو نازل شده است تبلیغ کن و اگر چنان نکنی پیام رسالت را انجام نداده ای و خداوند تو را از مردم حفظ می فرماید.» ( سوره مائده، آیه ۶۷ )

در پی ابلاغ این دستور پیامبر دستور توقف کاروان حجاج را در منطقه غدیر خم دادند و امر فرمودند کسانی که جلوتر هستند بازگردند و کسانی که عقب مانده اند به اجتماع حجاج در غدیر خم برسند. اجتماعی که تعداد آن را بین نود تا صد و بیست هزار نفر ذکر کرده‌اند.

پیامبر اسلام (ص) در آن روز گرم سوزان بر بالای منبری از جهاز شتران در حالی که حضرت علی (ع) در کنار ایشان قرار داشت خطبه ای ایراد فرمودند. پیامبر(ص) در این خطبه با ستایش و حمد خدا شروع و حدیث ثقلین را بیان فرمودند سپس در حالی که دست حضرت علی (ع) را بلند نمودند تا همه مردم ایشان را درکنار رسول خدا مشاهده نمایند،

از مردم پرسیدند: «ای مردم آیا من از خود شما بر شما اولی و مقدم‌ نیستم؟» مردم پاسخ دادند: «بله ای رسول خدا.» حضرت در ادامه فرمودند: « خداوند ولی من است و من ولی مؤمنین هستم و من نسبت به آنان از خودشان اولی و مقدم می باشم.»

آنگاه فرمودند: «پس هر کس که من مولای او هستم علی مولای اوست.» سه بار این جمله را بیان کردند و فرمودند: « خداوندا، دوست بدار و سرپرستی کن، هر کسی که علی را دوست و سرپرست خود بداند و دشمن بدار هر کسی که او را دشمن دارد و یاری نما هر کسی که او را یاری می نماید و به حال خود رها کن، هر کس که او را وا می گذارد.»

پس خطاب به حجاج فرمودند: «ای مردم حاضرین به غایبین این پیام را برسانند.» هنوز اجتماع متفرق نشده بود که بار دیگر جبرئیل بر پیامبر وارد و این آیه را نازل کرد: «امروز دین شما را به کمال رساندم و نعمتم را بر شما تمام کردم و دین اسلام را بر شما پسندیدم.» ( سوره مائده، آیه ۳ )

سپس پیامبر دستور داد که مردم با حضرت علی (ع) بیعت کنند. مردم دسته دسته به خیمه پیامبر(ص) که حضرت علی (ع) در آن بود وارد و با حضرت علی(ع) بیعت کردند و به ایشان تبریک می‌گفتند. ابوبکر، عمر، طلحه و زبیر جزو اولین بیعت کنندگان بودند.

عمر، خطاب به حضرت علی (ع) گفت: «بر تو گوارا باد ای پسر ابی طالب، تو مولای من و مولای هر مرد و زن با ایمان گشتی.» مراسم بیعت با حضرت علی (ع) سه روز به طول انجامید. حسان بن ثابت انصاری در آن روز درباره این انتخاب و امامت و جانشینی حضرت علی (ع) ابیاتی را سرود.

حدیث غدیر توسط ۱۱۰ تن از صحابه مثل ابوبکر، عمر، عثمان، عمار یاسر، ام سلمه، ابوهریره، سلمان، زبیر، زیدبن ارقم، ابوذر، عباس بن عبدالمطلب، جابر عبدالله انصاری و ۸۳ تن از تابعین مثل سعید بن جبیر و عمربن عبدالعزیز نقل شده است.

پس از تابعین نیز ۳۶۰ تن از محدثان، حدیث غدیررا در آثار خویش نقل نموده اند که سه تن از آنان صاحبان «صحاح سته» ( ششگانه ) هستند.

علمای شیعه همگی غدیر را حدیثی متواتر دانسته اند. مورخی مثل یعقوبی که اولین کتاب تاریخ عمومی را در جهان اسلام نوشته نیز واقعه غدیر را ذکر کرده است.

همچنین مورخانی مثل محمد بن جریر طبری، ابن اثیر، سیوطی، شهرستانی، ابونعیم اصفهانی این واقعه را بیان کرده اند و حتی برخی از آنان کتاب های مستقل در باب غدیر تألیف کرده‌اند مثل «الولایه فی طرق حدیث الغدیر» اثر محمد بن جریر طبری.

عید غدیر خم بزرگترین عید در نزد ائمه (ع) و شیعیان آنان بوده است و در طول تاریخ همواره آن را گرامی داشته‌اند. «در کتاب ثوب الاعمال شیخ صدوق باسندش به حسن بن راشد آمده که گفته است: به امام صادق (ع) گفتم: آیا برای مؤمنان عید دیگری جز جمعه و فطر و قربان وجود دارد؟

فرمودند: آری. روزی و عیدی که از همه بزرگتر است و آن روزی است که امیر المؤمنین علی (ع) را بر پا داشتند و رسول خدا (ص) پیمان ولایت او را بر عهده زن و مرد مسلمان در محل غدیر خم نهاد، پرسیدم کدام روز هفته بوده است؟ فرمودند: روز در سال ها تغییر می کند، آن روز، روز هجدهم ذی الحجه است….»

انشا عید غدیر

انشا درباره عید غدیر با مقدمه و نتیجه

مقدمه: مردی بزرگ و حکیم و قدرتمند که در جنگ با بود در قلعه آنان را از جای کند. مردی بزرگ که برای مهار نفسش سر دشمن را در جای نبرید و پس از فرو نشستن خشمش چنین کاری انجام داد، او شایسته ترین و بهترین گزینه برای جانشین برای پیامبر اسلام است.

بدنه: در جنگ احزاب و بدر و حنین و احد دیدیم که چون یک تنه همه را حریف بود و در مقابل همه ایستاد، یار وفاداری که شب را در بستر پیامبر خوابید تا تاریخ اسلام شکل گیرد و چه کسی بود که در هر شرایط سخت در کنار پیامبر و دین خدا ایستاد.

او شایسته چنین مقامی و جایگاهی است که خداوند عطا کرد و تا همیشه ماندگار است. در اخرین مناسک حج بود که رسول خدا دستور یافت تا دینش را کامل کند. زمانی که پشته ای از بار ساختند و رسول خدا بر روی آن ایستاد،

رسول خدا با صدای رسا و بلند خویش گفت، من امروز ماموریت یافتم که دین خود را کامل کنم و هر کس که در دین و زیر بیرق من است باید از این پس در زیر علم علی (ع ) بایستد و اقرار به ولایت علی کند.

دستان علی را با افتخار گرفت و به بالای سر برد و گفت ولایت و عشق علی مانند حضاری تا قیام قیامت از هواداران و طرف دارانش حمایت می کند. من مردی و دلیری و رهبری صادق تر از علی برای امتم نمی شناسم.

اگرچه همه جا منافقان و بد خواهان هستند و علی را دچار مشکلاتی نمودند ولی علی تا جان در بدن داشت در مقابل دشمنی و جهل و کینه ایستاد تا دین را به تمام دنیا برساند.

نتیجه گیری: هر کس می خواهد رستگار هر دو دنیا گردد، از علی و خاندانش دست نکشد و در روز قیامت دوست داران علی (ع) حسابشان با بقیه متفاوت است و می توانند پس از مدتی کوتاه با شفاعت حضرت علی به بهشت بروند.

انشا عید غدیر

انشا در مورد عید غدیر

همه ما در قرن بیست و یکم زندگی می کنیم با این وجود هنوز کسانی هستند که از عید غدیر خبر ندارند؟ چون ما در عصر مدرن زندگی می کنیم عید غدیر خم را سنتی قدیمی می دانیم و فکر می کنیم اهمیت چندانی ندارد. در حالی که مدرنیته یعنی نگاه و تفکر در تاریخ و حال و آینده زیرا ملت هایی که از تاریخ خود درس نمی گیرند، ناچارند آن را تکرار کنند.

عید غدیر خم تنها واقعه ای است که جمعیت زیادی شاهد آن بودند و روز شادی، کمال و تکمیل اسلام است. عید غدیر سالروز بزرگداشت خطبه حضرت محمد صلی الله علیه و آله است که در آن حضرت جانشین خود حضرت علی را اعلام کردند. این واقعه در 18 ذیحجه سال 10 هجری قمری در مکانی واقع در غدیر خم رخ داد و نام آن نیز از همین مکان برگرفته شده است.

حضرت محمد صلی الله علیه و آله بعد از بازگشت از اولین و آخرین زیارت خود به نام حجه الویدا به مردم دستور داد در حوضی به نام غدیر خم توقف کنند و به سخنان او گوش فرا دهند، دراین سخنرانی رسول الله صلی الله علیه وسلم از مؤمنان پرسید:

“آیا من برای شما ارزشمندتر از خود شما نیستم”

مؤمنان پاسخ دادند:

آری تو نزد ما عزیزتر از جان خودمان هستی، آنگاه پیامبر فرمود: «خداوندا بر پذیرش آنها شاهد باش”. سپس محمد (صلی الله علیه و آله و سلم) دست امام علی را گرفت و آن را بلند کرد و فرمود:

“هر که من مولای او هستم، علی هم مولای اوست. خدایا با کسی که با او دوستی می کند، دوستی کن و با کسی که با او مخالفت می کند، مخالفت کن”

این اعلامیه از آنجایی که اعلام خلیفه بودن امام علی (ع) را نشان می داد از اهمیت زیادی برخوردار بود. پس از این اعلام بزرگ، خداوند این آیه را نازل کرد. در این روز رسول خدا (ص) فرمود:

به نظر می رسد زمان فراخوانده شدن من از سوی خداوند فرا رسیده است و آن دعوت را اجابت خواهم کرد. من دو چیز گرانبها را برای شما می گذارم که اگر به آن دو پایبند باشید، هرگز گمراه نخواهید شد.

آنها کتاب خدا و اهل بیت من هستند این دو هرگز از یکدیگر جدا نمی شوند تا اینکه در کنار حوض (کوثر بهشت) نزد من بیایند. رسول خدا پس از سخنان خود از همه خواست که با حضرت علی بیعت کنند و به او تبریک بگویند.

انشا عید غدیر

انشا عید غدیر برای ابتدایی

بچه ها! زمان پیامبر، با زمان ما خیلی فرق داشت. اون موقع مثل حالا نبود که خبرها به وسیله رادیو و تلویزیون به گوش مردم برسه. اون زمان هنوز برق و رادیو و تلویزیون اختراع نشده بود. در حالی که حضرت محمد صلی الله علیه و آله ، آخرین پیامبر خدا، باید خبر خیلی خیلی مهمی رو به گوش همه میرسوند.

حالا دیگه تعداد مسلمون ها خیلی زیاد شده بود و سرزمین مسلمون ها خیلی خیلی بزرگ.

اون موقع همه ایران و عراق و چند تا کشور دیگه جزو عربستان به حساب می اومد، و حالا شما بگید، پیامبر چطور می تونست خبر بزرگش را به گوش همه برسونه؟ خوب، پیامبر یه فکر خوب کرد.

پیامبر دوست داشتنی ما، صبر کرد تا موقع حج فرا رسید، مسلمون ها از همه جا خودشون را به مکّه رسوندند تا همراه پیامبر، خانه خدا رو زیارت کنند.اون موقع فرصت خوبی بودکه پیامبر اون خبر مهم رو به همه بگه، تا حاجیان و مردمی که به حج آمده بودند، وقتی به شهرشون برگشتند، برای همشهری های خودشون خبر پیامبر رو تعریف کنند و این طوری همه مردم خبردار بشند.

صدای زنگ شترها در بیابان پیچیده بود. شترهایی که صحرا رو خیلی دوست دارن. یک عالمه شتر و یک جمعیت خیلی بزرگ از دور پیدا شد. اونا ازمکّه می اومدند. از زیارت خونه خدا. کمی جلوتر، جاده دو قسمت می شد و هر قسمت به شهری می رسید.

هر کس آماده می شد تا با دوستانی که در این سفر پیدا کرده بود، خداحافظی کنه.پیش از این دو راهی، برکه ای زیبا توجه همه را به خود جلب کرد. اسم برکه، غدیر بود. که آب صاف و زلالی داشت. پیامبر دستور استراحت داد. او می خواست آخرین حرف های خودش رو برای مردم بیان کنه.

به دستور پیامبر، بار چند شتر را روی هم گذاشتند و پیامبر از اون بالا رفت. او امام علی علیه السلام را هم با خودش بالا برد و حالا، صد هزار نفری که اون جا جمع شده بودن به پیامبر نگاه می کردن و با خودشون می گفتن پیامبر از این کار چه منظوری داره؟

چرا علی رو با خودش بالابرده؟حتما شما پاسخ همه این پرسش ها رو می دونید نه؟ آره بچه های خوب! این فرمان خدای مهربون بود که پیامبر باید علی علیه السلام را به عنوان جانشین خود به همه معرفی می کرد و نشان می داد.

انشا عید غدیر



این مطلب چقدر مفید بود ؟
2.5 از 5 (2 رای)  

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits