هاشور ابرو، راهی متداول نزد بانوان جهت تزریق رنگدانه به زیر پوست و اصلاح فرم و شکل ابرو هاست. هاشور ابرو، معمولا توسط دستگاه های استاندارد، سوزن های یک بار مصرف و بهداشتی و رنگ دانه های طبیعی انجام می شود. با این وجود، یکی از بزرگترین خطراتی که این عمل در بردارد، انتقال بیماری است.
بیماری های قابل انتقال با تیغ هاشور
بسیاری از بیماری های عفونی و تهدید کننده حیات، از طریق انتقال خونی در آرایشگاه ها منتقل می شوند. بدین معنا که در صورت آلوده بودن ابزار های آرایشی نظیر تیغ هاشور، و بریده شدن پوست به وسیله آن، به سادگی وارد جریان خون شده و سبب بیماری می شوند. از همین جهت، ضروری است که چنین وسایلی بصورت یک بار مصرف باشند و پس از استفاده سریعا دور انداخته شوند.
از جمله خطراتی که استفاده از تیغ هاشور غیر بهداشتی در آرایشگاه ها به همراه دارد می توان به موارد زیر اشاره کرد:
انتقال بیماری ایدز از طریق تیغ هاشور
بیماری ایدز که توسط ویروس نقص ایمنی اکتسابی انسان (HIV) ایجاد می شود، نوعی بیماری عفونی کشنده و خطرناک است که حیات را تهدید می کند. این بیماری درمانی ندارد و حیات فرد مبتلا به این بیماری، به شدت توسط دیگر عوامل بیماری زا تهدید می شود. مهم ترین راه انتقال این بیماری خون است که باعث می شود آرایشگاه ها یکی از مکان های انتقال عمومی بیماری ایدز باشند. لذا دفعه بعدی که جهت هاشور یا تتو ابرو به آرایشگاهی مراجعه کردید از بهداشتی بودن و نو بودن تیغ هاشور اطمینان حاصل کنید.
انتقال بیماری هپاتیت از طریق تیغ هاشور
بیماری هپاتیت، بیماری دیگری است که ممکن است در آراشگاه ها منتقل شود. هپاتیت یا التهاب کبد، بیماری بعضا کشنده ای است که در اغلب موارد در اثر یکی از هفت عامل ویروسی خود (انواع A تا G) ایجاد می شود. در مواردی، بیماری هپاتیت در اثر مصرف الکل و برخی دارو ها ایجاد می شود و به کبد آسیب می رساند. انواع شایع بیماری هپاتیت که از طریق خون منتقل می شوند سه نوع A و B و C هستند که با هر یک آشنا می شویم.
بیماری هپاتیت نوع A
این نوع بیماری معمولا خیلی سخت و خطرناک نبوده و دوره بحرانی آن به طور متوسط پس از 2 الی 6 هفته بعد از تماس با ویروس شروع می شود و معمولا بیش از 2 ماه به طول نمی انجامد.
ویروس آن از خانواده پیکورناویریده است و در صورت مواجهه با فرمالدئید و کلر، پرتو فرابفنش و قرار گیری به مدت یک دقیقه در دمای جوش غیرفعال می شود.
به همین علت است که در صورتی که امکان تعویض قطعاتی که ممکن است باعث بریدگی شوند وجود ندارد، آنها را به وسیله حرارت ضد عفونی می کنند. انتقال هپاتیت نوع A بوسیله ی خون ممکن است هر چند احتمال آن نادر است.
بیماری هپاتیت نوع B
ویروس هپاتیت نوع B که نام اختصاری آن HBV می باشد جزو خطرناک ترین انواع دیابت می باشد. این ویروس متعلق به خانواده هپادناویریده است که سبب دو شکل هپاتیت یعنی حاد و مزمن می شود. بسیاری از افرادی که مبتلا به هپاتیت B هستند، از بیماری خود مطلع نیستند اما ممکن است انتقال دهنده بیماری باشند.
راه های متعددی برای انتقال این بیماری وجود دارند که متداول ترین آن ها تماس با خون آلوده است. لذا کارکنان مراکز بهداشتی و درمانی در معرض خطر این بیماری هستند.
گرچه این بیماری به راه های زیادی منتقل می شود اما این ویروس عملا به سادگی انتقال نمی یابد; بنابراین جای نگرانی وجود ندارد که تماس عادی با فرد بیمار، موجب انتقال بیماری شود.
فرق هاشور ابرو با فیبروز ابرو چیست کدام بهتر است؟
بیماری هپاتیت نوع C
ویروس هپاتیت نوع C، عامل التهابی سریع اما طولانی مدت است که عمدتا در اثر تماس با خون آلوده منتشر می شود. این بیماری هیچ گونه واکسن موثر و درمان ندارد و تنها راه جلوگیری از آن پیشگیری از تماس با مایعات بدن نظیر خون می باشد.
دیگر بیماری های قابل انتقال
از جمله دیگر بیماری های قابل انتقال به وسیله تیغ هاشور می توان به زگیل، عفونتهای قارچی و باکتریایی اشاره کرد. همچنین ایجاد حساسیت پوستی به دلیل مواد استفاده شده برای مو، ناخن و یا صورت از دیگر بیماری های شایع در آرایشگاه ها است.
پیشگیری از انتقال بیماری به وسیله تیغ هاشور
از میان بیماری های ذکر شده، تنها هپاتیت A و B دارای درمان موثر می باشند. برای بیماری ایدز و هپاتیت نوع C هیچ واکسن و درمانی موجود نیست. لذا ضروری است برای جلوگیری از انتقال این بیماری ها به موارد زیر توجه کرد:
تیغ، سوزن هاشور، و هر ابزاری که احتمال بروز جراحت بر پوست را دارد را در صورت امکان پس از استفاده تعویض نمایید و در غیر این صورت به وسیله حرارت یا رفش های ضد عفونی کردن، آنها را از آلودگی ها پاک کنید.
در تمامی اوقات، اصول بهداشت را رعایت کنید و از استفاده اشتراکی این ابزار ها پرهیز کنید.
در صورتی که به آرایشگاه مراجعه نمودید از بهداشتی بودن ابزار های آرایشی اطمینان حاصل کنید.
منبع : سلام دکتر
دیدگاه ها