مجله دلگرم
امروز: پنج شنبه, ۰۳ فروردين ۱۴۰۲ برابر با ۳۰ شعبان ۱۴۴۴ قمری و ۲۳ مارس ۲۰۲۳ میلادی
از بوی بد دهان رنج می برید؟!
5
کافیست یک برش از خیار را روی زبانتان قرار داده و 30 تا 90 ثانیه بین زبان و سقف دهان بفشارید !خیار، باکتریهای عامل بوی بد دهان را نابود میکند.

بد بو بودن دهان از نظر پزشکی هالیتوز نامیده می‌شود که گاهی‌اوقات به‌دلیل عادات بهداشتی نامناسب دندان رخ می‌دهد و در برخی مواقع نشانه‌ای از دیگر مشکلات سلامتی است. این مشکل نیز می‌تواند با میل کردن غذاهای مختلف در طول روز و عادات سبک‌زندگی ناسالم بدتر شود که با کمک پزشک یا دندانپزشک پیشگیری از این موضوع ضروری است.هر فردی احتمالاً برای یک‌بار هم از بوی بد دهان در طول زندگی رنج برده‌است و تخمین می‌شود که بین هر ۴ نفر یک نفر به‌طور منظم بوی بد دهان را تجربه می‌کند. این عارضه بعد از پوسیدگی دندان و بیماری‌های لثه سومین دلیلی رایج است که افراد مجبور می‌شوند مراقبت‌های دندانی را رعایت کنند و به‌دنبال پیشگیری از آن بگردند.

خیار/بوی بد

هالیتوزیس اصطلاح پزشکی برای بد بو بودن دهان است. همه اشخاص گهگاه با بوی آزاردهنده دهان مواجه می‌شوند؛ مخصوصاً بعد از خوردن برخی غذاها مانند سیر، پیاز و دیگر غذاهای قوی. اما بوی پردردسرساز دهان که از بین نمی‌رود هالیتوز مزمن نام دارد و به این معناست که شما با مشکل بهداشت دهان و دندان مواجه هستید یا در وضعیتی قرار دارید که قسمتی از بدن شما تحت‌تأثیر قرار می‌دهد.بوی ناخوشایند دهان نشانه‌ای از شرایط مختلف است. به‌عبارت دیگر، مانند پیامی هشدار دهنده از بدن که پیدا کردن آن، اولین قدم برای درمان است.طبق مطالعات انجام‌شده و یافته‌های به‌دست‌آمده، در حال حاضر بوی ناخوشایند حدود ۳۱ درصد جمعیت را تحت‌تأثیر قرار داده و علامت اصلی آن تنفس بدبو است که هیچ‌گاه از بین نمی‌رود و با اقدامات ساده غیر قابل‌درمان است. حتی بوی آن‌قدر شدید و قوی است که دیگر افراد نیز متوجه آن می‌شوند. شایع‌ترین دلیل آن، عدم رعایت نکات بهداشت دهان و دندان است که بدون رعایت کردن آن‌ها مانند مسواک زدن، نخ دندان کشیدن و تمیز کردن معمول دندان باکتری‌های مضر داخل دهان تجمع پیدا می‌کند و تکثیر آن‌ها خارج از کنترل می‌شود. همچنین به دیگر گزینه‌های سلامتی دهان مانند لثه‌ها نیز آسیب وارد می‌کند.بیماری هالیتوز همانطور که از نظر پزشکی شناخته شده است می‌تواند شرم‌آور باشد و فرد را گوشه‌گیر و بسیار خودآگاه کند. این یک افسانه‌ی رایج است که بوی بد دهان از درون دهان نشات می‌گیرد و در آنجا پایان می‌یابد. همچنین ممکن است به‌دلیل شرایط مختلف زبان، بینی، لثه، لوزه‌ها، دستگاه گوارش، معده و حتی برخی بیماری‌های سیستمیک ایجاد شود.

خیار/بوی بد

بهتر است هر روز حداقل دو بار بعد از هر وعده غذایی مسواک بزنید و هر ۲ الی ۳ ماه یک‌بار مسواک خود را عوض کنید.
با مسواک زدن زبان، مواد غذایی و سلول‌های مرده را از روی آن حذف می‌کنید و موجب رفع پلاک‌های میکروبی می‌شوید.
تمیز کردن دائمی پروتزهای دهانی به کاهش بو بسیار کمک می‌کند. در صورت استفاده از دندان مصنوعی و ابزار ارتودنسی حتماً این نکته را رعایت کنید. همچنین استفاده از مسواک مخصوص ایمپلنت دندان به رفع این مشکل بسیار کمک می‌کند.
استفاده از نخ دندان به بیرون آمدن ذرات به‌دام افتاده بسیار کمک می‌کند و باعث تمیز ماندن سطح دندان می‌شود.
رژیم‌غذایی مناسب داشته‌باشید و از خوردن غذاهای دارای ادویه فراوان، سیر و پیاز خودداری کنید.
سعی کنید مصرف دخانیات را کنار بگذارید.



این مطلب چقدر مفید بود ؟
4.2 از 5 (5 رای)  
دیدگاه ها

درج کامنت برای این مطلب غیر فعال است