جایزه معماری و معماری داخلی ایران هر سال به برترین طرح های داخلی موجود در بخش های طراحی و اجرا بناهای مسکونی ، گروه بازسازی و مرمت بناهای مسکونی ، گروه طراحی و اجرا بناهای عمومی ، گروه بازسازی و مرمت بناهای عمومی اهدا می شود. این جشنواره هر ساله با همت مجله معماری و ساختمان و در حوزه جغرافیایی ایران برگزار می گردد. چهاردهمین دوره این جایزه در سال ۱۴۰۰ برگزار شد که بیش از ۱۴۶ طرح مختلف درون آن شرکت داشتند. پروژه قدیم خانه گیلان یکی از پروژه های موجود در این جشنواره بود که در بخش بازسازی و مرمت بناهای عمومی شرکت داده شد. جایزه معماری و معماری داخلی ایران همواره از اهمیت بالایی برای بسیاری از گروه های مهندسی و ... برخوردار می باشد.
در ادامه شما را با عنوان کسب شده توسط گروه مهندسین مشاور هفت شهر آریا و قدیم خانه گیلان در این جشنواره آشنا خواهیم کرد. همچنین جزئیات فنی طراحی و پیاده سازی پروژه قدیم خانه گیلان را نیز به طور کامل بررسی می کنیم.
عنوان گروه مهندسین مشاور هفت شهر آریا و قدیم خانه در جایزه معماری و معماری داخلی :
چهاردهمین دوره جایزه معماری و معماری داخلی ایران در سال ۱۴۰۰ برگزار گردید. در این دوره از جایزه معماری و معماری داخلی ایران، گروه مهندسان مشاور هفت شهر آریا موفق شد که مورد تقدیر ویژه هیات داوران قرار بگیرد. تقدیر صورت گرفته از این گروه به طراحی و پیاده سازی پروژه اقامتگاه بوم گردی قدیم خانه گیلان مربوط می شود. مراسم اعلام نتایج و اهدا جوایز چهاردهمین دوره جایزه معماری و معماری داخلی ایران در روز ۲۹ مهرماه ۱۴۰۰ برگزار گردید. این مراسم هر ساله با حضور اندیشمندان، فرهیختگان، مسئولین مربوطه و معماران و شهرسازان بزرگ کشور برگزار می گردد که در چهاردهمین دوره ی آن، گروه مهندسان مشاور هفت شهر آریا موفق به کسب تقدیر ویژه از سمت هیئت داوران گردید.
مهندسین مشاور هفت شهر آریا موفق شدند با کمک اصول معماری کهن و سنتی ایران، بنایی کاملا پایدار را طراحی و پیاده سازی نمایند. این گروه مفتخر است که قدمی کوچک در راستای احیایی معماری پایدار بومی و کهن ایران برداشته است. به علاوه با کمک روش های معماری سنتی، بنایی کاملا استاندارد را بنا نهاده است.
مهندسان مشاور هفت شهر آریا
بررسی جزئیات فنی معماری پروژه اقامتگاه بوم گردی قدیم خانه گیلان :
کرسی چینی چوبی یکی از مهم ترین اجزای به کار رفته در خانه های قدیمی گیلان می باشد. گروه طراحی و پیاده سازی پروژه اقامتگاه بوم گردی قدیم خانه گیلان از این کرسی ها برای ساخت قدیم خانه استفاده کرده تا اصول معماری بومی و سنتی گیلان را به طور کامل رعایت نماید. اما دقت داشته باشید که مهندسان مشاور هفت شهر آریا از مصالح عادی و معمول برای ساخت این کرسی ها استفاده نکرده و به سراغ مصالح قدیمی تر رفته اند. به عنوان مثال این گروه از چوب های متعلق به تیر برق های چوبی قدیمی که در انبار های اداره برق درحال از بین رفتن بودند، برای ساخت ردیف پنجم و ششم کرسی های چینی استفاده کرده است. این ویژگی سبب جلوگیری از هدر رفت مصالح شده و بر روی قیمت تمام شده پروژه نیز تاثیر گذاشته است.
از دیگر ویژگی های مهم موجود در جزئیات فنی پروژه اقامتگاه بوم گردی قدیم خانه گیلان می توان به استفاده از مصالح طبیعی و محلی اشاره کرد. به عنوان مثال برای ساخت سقف سازه از چوب های فرعی با نام چوب های آجار یا سر چوب استفاده شده است. این چوب ها از درخت صنوبر یا نی های محلی با نام بامبو تهیه می شوند. به علاوه برای اتصالات سقف سازه به جای استفاده از میخ، پیچ و ... از طناب های به دست آمده از ساقه برنج استفاده گردیده است. این طناب ها با کمک تلاش بانوان روستایی تولید می شوند. از دیگر مصالح طبیعی به کار رفته در قدیم خانه گیلان می توان به گیاه گالی اشاره کرد. گیاه گالی برای تولید سقف پوش مورد استفاده قرار می گیرد. این گیاه می تواند از نفوذ باران و برف به بخش های داخلی و عمقی سقف جلوگیری نماید.
مهندسان مشاور هفت شهر آریا
طراحی و ایده معماری اقامتگاه بوم گردی قدیم خانه گیلان :
اقامتگاه بوم گردی قدیم خانه گیلان با الهام گرفتن از میراث تاریخی و طبیعی شمال کشور و بر اساس الگوهای معماری محلی، در راستای الگوهای توسعه معماری پایدار و احترام به فرهنگ و محیط زیست بنا شده است. ایده این پروژه برای اولین بار توسط تعدادی از جوانان فعال در حوزه گردشگری مطرح گردید. این پروژه به دلیل الهام گرفتن از شیوه های سنتی و کهن معماری با چالش های بسیاری زیادی رو به رو بوده است. به عنوان مثال شیوه های منسوخ شده معماری کهن، نمی توانستند بنایی پایدار و استاندارد را ایجاد نمایند. به همین دلیل باید از روش های نوین معماری به گونه ای استفاده می شد که اصول معماری سنتی برهم نخورده و در عین حال بنایی پایدار و ایمن ساخته شود.
گروه مهندسین مشاور هفت شهر آریا توانستند که یک بنای کاملا پایدار را با الهام گرفتن از روش های معماری سنتی و کهن بنا کنند. به همین دلیل در چهاردهمین دوره از جایزه معماری و معماری داخلی ایران مورد تقدیر ویژه از سوی هیئت داوران قرار گرفتند. در ادامه شما را با بخش های مختلف این اقامتگاه و ویژگی های آن آشنا می کنیم.
مهندسان مشاور هفت شهر آریا
بررسی بخش های مختلف اقامتگاه بوم گردی قدیم خانه :
پروژه ساخت اقامتگاه بوم گردی قدیم خانه گیلان بعد از گذراندن طرح توجیهی مختلف در زمینی به مساحت ۳۴۰۰ و در حومه کیاشهر، کلید خورد. این قدیم خانه دارای دو طبقه اقامتی با زیربنای ۶۰۰ متری می باشد. هر طبقه از این اقامتگاه دارای ایوان های چوبی که در زبان محلی با نام تلار شناخته می شوند، می باشد. درون هر طبقه از این اقامتگاه ها می توانید ۴ اتاق اقامتی مجهز به سرویس بهداشتی، حمام، تاسیسات سرمایشی و گرمایشی را مشاهده فرمایید. به علاوه این اقامتگاه دارای ۸ اتاق اقامتی بوده که ۴ عدد از آن ها مستر می باشند. کف اتاق های این اقامتگاه با کمک حصیر پوشیده شده است تا فضای سنتی و محلی درون آن بیشتر دیده شود.
طراحی سایر بخش های اقامتگاه بوم گردی قدیم خانه گیلان نیز به بهترین شکل ممکن صورت گرفته است. به عنوان مثال کمد های موجود در اتاق های اقامتی، در جهت قرار گیری تخت خواب ها قرار گرفته اند. به طور کلی این اقامتگاه دارای طراحی خاص و ویژه ای می باشد که بازدیدکنندگان را به مکث کردن در فضای ان وادار می کند.
آشنایی با گروه مهندسان مشاور هفت شهر آریا :
گروه مهندسین مشاور هفت شهر آریا، مسئول طراحی و پیاده سازی پروژه اقامتگاه قدیم خانه گیلان بوده است. این گروه مهندسی در سال ۱۳۸۳ و به همت مهندس مهرداد هاشم زاده همایونی تاسیس گردیده است. مهندسان مشاور هفت شهر آریا با تکیه بر توان علمی کارشناسان و مهندسان خود در حوزه طرح های معماری، طرح های توسعه شهری و شهرسازی، طراحی شهری و طرح های توجیهی فعالیت می کند. این گروه امروزه تجربه دهه های گذشته فعالیت خود را با شیوه های جدید مدیریتی ترکیب کرده و مسیر گذشته را پرتوان تر از قبل ادامه می دهد.
دیدگاه ها