دلگرم
امروز: شنبه, ۱۴ مهر ۱۴۰۳ برابر با ۰۱ ربيع الآخر ۱۴۴۶ قمری و ۰۵ اکتبر ۲۰۲۴ میلادی
آشنایی با آثار باستانی و بنای تاریخی تبریز
2
زمان مطالعه: 6 دقیقه
اگر قصد سفر به تبریز را دارید و بدنبال آثار باستانی و بنای تاریخی در تبریز هستید؛ با ما را در مجله دلگرم همراه باشید .

معرفی آثار باستانی و بنای تاریخی تبریز

  • نام آثار باستانی و بنای تاریخی در تبریز : بنای تاریخی خانه علوی تبریز
  • آدرس آثار باستانی و بنای تاریخی در تبریز : تبریز، خیابان شمس تبریزی، روبروی ایستگاه گرو، کوچه صرافلار، کوچه نوروزی، پلاک 100
  • توضیحات آثار باستانی و بنای تاریخی تبریز : خانه علوی ، موزه زنده سفال در تبریز می باشد که در آن هنر سفالگری که یکی از کهن‌ترین و زیباترین هنرهای ساخت دست انسان است که با بازی و به حرکت درآوردن گِل، آثاری بسیار زیبا و ناب را به ارمغان می‌آورد را به نمایش گذارده اند . تاریخچه سفال ایران به زمان‌های بسیار دور باز‌می‌گردد و خیلی‌ها آغاز هنر سفال و سفالگری را از ایران می‌دانند.
    تبریز به واسطه‌ی ولیعهد نشینی در دوره‌ی قاجار پر است از خانه‌های قدیمی دوران قاجار . البته قطعا می دانید که قدمت شهر تبریز بسیار بیش از اینهاست اما تبریز همواره با زلزله های مهیبی مواجه بوده و یادگارهای چندانی از دوره‌های قدیمی تر ندارد. از دوره ی قاجار به بعد تبریز با زلزله‌های بزرگ مواجه نبوده و خانه‌های قاجاری را در دل خود سلامت نگاه داشته است.

separator line

  • نام آثار باستانی و بنای تاریخی در تبریز : خانه پروین اعتصامی تبریز
  • آدرس آثار باستانی و بنای تاریخی در تبریز : تبریز، خیابان چای کنار، نرسیده به پل شهید بهشتی، جنب مسجد میرآقا، کوچه‌ ساوجبلاغی‌ها (کوچه پروین اعتصامی) ، پلاک ۶
  • توضیحات آثار باستانی و بنای تاریخی تبریز : اگر می‌خواهید با محل سکونت یکی از بزرگترین شاعران زن ایرانی آشنا شوید، به منطقه چای کنار در تبریز بیایید. در همان نگاه اول حوض زیبای وسط حیاط، معماری قدیمی خانه پروین اعتصامی و مجسمه آن در پله‌ها توجه شما را به خود جلب خواهد کرد. پروین اعتصامی با نام اصلی «رخشنده» تا سن 7 سالگی در این مکان سکونت داشته و در سال 1320 نیز به علت بیماری حصبه فوت کرده است. اشعار به جا مانده از این شاعر مشهور شامل دیوان پروین می‌شود که در خود 606 قطعه دارد. شما می‌توانید از جای‌جای این خانه بزرگ با مساحت 900 متر بازدید کنید؛ از نمای آجری آن که به دوران قاجار برمی‌گردد عکس بگیرید و لحظات خاطره‌انگیزی را برای خود به ثبت برسانید.

separator line

  • نام آثار باستانی و بنای تاریخی در تبریز : خانه استاد شهریار تبریز
  • آدرس آثار باستانی و بنای تاریخی در تبریز : تبریز، منطقه مقصودیه، خیابان ارتش جنوبی، کوچه مقصودیه، پلاک 21
  • توضیحات آثار باستانی و بنای تاریخی تبریز : با ورود به این خانه قدم به زندگی شهریار خواهید گذاشت! موزه استاد شهریار در حقیقت زمانی محل زندگی شهریار، شاعر نامی تبریز بوده است. اکنون این منطقه یکی از محبوب‌ترین خانه های تاریخی تبریز شناخته می‌شود و در محله مقصودیه وجود دارد. پس از درگذشت شهریار و در سال 1367، شهرداری تبریز اقدام به خریداری این خانه کرد و در سال 1386 نیز به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید. موزه یا خانه استاد شهریار از بخش‌های مختلفی تشکیل شده که روزهای زندگی او را به خوبی روایت می‌کند. از آشپزخانه و زیرزمین تا لباس‌ها، لوازم شخصی و رختخواب شهریار شما را به دوران سکونت او در دوره پهلوی دوم خواهد برد. در هنگام گشت و گذار در این خانه تاریخی هم توصیه می‌کنیم حتما از سه تار معروف شهریار، خطاطی‌ها، عکس‌ها، دست‌نوشته‌ها، هدایا و لوح‌های تقدیر او دیدن نمایید.

separator line

  • نام آثار باستانی و بنای تاریخی در تبریز : خانه تاریخی ستارخان، بزرگ مرد تبریز
  • آدرس آثار باستانی و بنای تاریخی در تبریز : تبریز، خیابان شمس تبریزی، کوچه امیرخیز، کوچه ستارخان غربی، پلاک ۲۱
  • توضیحات آثار باستانی و بنای تاریخی تبریز : از آنجایی که نام ستارخان برای تبریز بسیار شکوهمند و باارزش است، محل زندگی و مبارزات این سردار بزرگ مشروطه نیز به یکی‌از مهمترین خانه های تاریخی تبریز تبدیل شده است. قدمت این محل به دوران قاجار برمی‌گردد ولی از آنجایی که پس از درگذشت ستارخان، خانه او توسط نیروهای روسی تخریب شد، بنای بازمانده از آن در دوره پهلوی اول بازسازی شد. بنابراین معماری خانه ستارخان تبریز در حقیقت برای دوران پهلوی است. این خانه علاوه‌بر تاریخ پر فراز و نشیب صاحب آن، درب چوبی ورودی و آجرکاری‌های قدیمی ساختمان را هم در معرض دید بازدیدکندگان می‌گذارد. البته حیاط‌های اندرونی و بیرونی، مطبخ و اصطبل خانه همگی در هجوم سپاهیان تزار به تبریز ویران شده است. اما آنچه از این سرگذشت پرماجرا باقی مانده مانند زوارهای چوبی رنگ و رو رفته، تاریخی پر آشوب را در پس خود پنهان کرده است.

separator line

  • نام آثار باستانی و بنای تاریخی در تبریز : خانه مشروطه در تبریز
  • آدرس آثار باستانی و بنای تاریخی در تبریز : تبریز، خیابان تربیت، بازار تبریز، محله راسته کوچه در بخش غربی بازار، در مقابل مسجد جامع تبریز
  • توضیحات آثار باستانی و بنای تاریخی تبریز : محال ممکن است در هنگام بررسی خانه های تاریخی تبریز از خانه مشروطیت سخنی به میان نیاید. خانه‌ای که در روزگارانی محل تجمع بزرگترین مشروطه خواهان همچون ستارخان، باقرخان، حاج میرزا آقا فرشی و حسین‌خان باغبان بوده است. در حقیقت پس از به توپ بستن مجلس توسط محمد علی شاه پهلوی، شخصی به نام حاج مهدی کوزه کنانی خانه خود را در اختیار مشروطه خواهان قرار دارد تا برای اموری همچون تصمیم‌گیری، هم‌فکری، جلسات مهم، چاپ اعلامیه‌ و... استفاده شود. بدون تردید بازدید از این خانه تاریخی تبریز خالی از لطف نبوده و شما را از نزدیک با حال و هوای دوران مشروطیت آشنا خواهد کرد. آثار ارزشمندی که می‌توانید در خانه مشروطه تبریز بازدید کنید شامل وسایل شخصی سران مشروطه مانند سلاح کمری ستارخان، تصاویر اسناد انقلاب مشروطه، دستگاه چاپ اعلامیه و تندیس مشروطه خواهانی همچون حاج علی ختایی، حسین خان باغبان، علی موسیو و زینب پاشا، تنها بانوی فعال در مشروطه را مشاهده کنید.

separator line

  • نام آثار باستانی و بنای تاریخی در تبریز : خانه گنجه ای زاده در تبریز
  • آدرس آثار باستانی و بنای تاریخی در تبریز : تبریز، محله نوبار، بلوار ملاصدرا، خیابان طالقانی، خیابان ارک جدید در محله مقصودیه
  • توضیحات آثار باستانی و بنای تاریخی تبریز : اگر می‌خواهید تلفیقی از معماری قاجاری و پهلوی را در عمارتی با وسعت 3000 مترمربع مشاهده کنید، خانه گنجه ای زاده تبریز انتخاب مناسبی خواهد بود. این خانه بزرگ و قدیمی متعلق به رضا گنجه‌ای زاده، نماینده مجلس و روزنامه نگاری مشهور، بوده است. امروزه خانه تاریخی گنجه ای زاده به عنوان دانشگاه هنر و معماری اسلامی تبریز فعالیت می‌کند و ورود عموم برای بازدید از آن آزاد هم است.

separator line



این مطلب چقدر مفید بود ؟
5.0 از 5 (2 رای)  

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits