دلگرم
امروز: پنج شنبه, ۰۹ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۱۷ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۲۸ مارس ۲۰۲۴ میلادی
دلیل ایجاد احساس نفرت و تنفر کودکان نسبت به والدین چیست؟
2
زمان مطالعه: 9 دقیقه
احساس نفرت از والدین شاید پدیده ای عجیب باشد اما در بسیاری از فرزندان دیده می شود. ایجاد تنفر از پدر و مادر پدیده ای زمانبر و البته عجیب است اما تجربه ای نادلخواه است که گریبان گیر بسیاری از بچه ها در سنین مختلف شده است.

احساس نفرت از والدین: ۱۰ راهکار برای فرزندان و والدین

وجود رابطه سرد، آزار عاطفی یا فیزیکی، تصمیم گیری های غلط و حوادث تلخ می تواند باعث احساس نفرت از والدین شود. این احساس بر روابط آینده فرد نیز تاثیر می گذارد و زخم هایش مانع ایجاد رابطه عاشقانه با همسر و فرزندان می شود.

چرا فرزندان از والدین خود متنفر می شوند؟

کاملا طبیعی است که کودکان با دیدن بدرفتاری، طرد شدن و آسیب های متعدد از سوی والدین نسبت به آنها احساس بدی داشته باشند. کودکان دل پاک و روح بخشنده ای دارند. سال ها باید طول بکشد تا زخم هایی که به کودک وارد می شود، آنقدر مهلک باشد که او برای محافظت از خود از والدین خود دوری کند.
برخی از دلایل تنفر از والدین واقعی و برخی دیگر گذرا و مربوط به بحران های فردی هستند. دلایل گذرا بیشتر در نوجوانان و در بحبوحه بحران نوجوانی دیده می شود، از جمله:

  • نیاز به استقلال بیشتر
  • سرکشی و غرور نوجوانی
  • داشتن انتظارات نامعقول
  • کدهای اخلاقی و سبک زندگی و فکری متفاوت
  • شانه خالی کردن از تقصیر و یافتن مقصر برای ناکامی های خود
  • تربیت غلط والدین

دلایل جدی تر احساس نفرت از والدین عبارتند از:

داشتن والدین سمی
آزار و بدرفتاری از سوی والدین
خراب شدن آینده فرد به دلیل دخالت های شدید والدین و تصمیم گیری های دیکتاتور مآبانه
تبعیض بین فرزندان
بی توجهی و طرد فرزند
دخالت در امور زندگی فرد
انتظارات بیش از حد از فرزند

نفرت از والدین

چرا باید احساس خشم از پدر و مادر را در خود از بین برد؟

گذشته تمام شده است. آنچه پیش روی شماست اهمیت دارد. خشم به خاطر اتفاقات گذشته و احساس نفرت از والدین باعث می شود که همیشه در گذشته بمانید و به خاطر آن آینده خود را نیز از دست بدهید.
بخشش فقط به نفع والدینتان نیست، بلکه شما را از قید و بندی که به پای روحتان بسته اید رها می کند. ماندن در وضعیت یک قربانی بیچاره مانع از رشد و استقلال شخصیتی شما می شود و باعت بروز افسردگی، اضطراب و دیگر اختلالات روانی می شود.

چطور والدینم را ببخشم؟

فراموش کنید:

گذشته تمام شده است و تمام آسیب ها یا خطاهایی که والدینتان در حق شما انجام داده اند، گذشته است. اما حال و آینده در دست شماست. از این لحظه به بعد اگر تصمیم بگیرید که همچنان در گذشته بمانید و حسرت روزها و فرصت های از دست رفته را بخورید، فقط خودتان مقصر خواهید بود.
صرف کردن زمان در مرور خاطرات، بدی ها و کینه ها شما را از پیشرفت در زندگی بازمی دارد. از هر جایی که زندگی شما در مسیر غلطی افتاده است، از همان جا شروع کنید و به همه ثابت کنید که هیچ وقت هیچ کس نمی تواند جلوی موفقیت شما را بگیرد.
زندگیتان را بازسازی کنید، خطاها را اصلاح کنید و با کمک روانشناس به صلح درونی با خودتان، نه لزوما صلح با والدین، برسید.

اگر والدینتان اجازه نداده اند با عشقتان ازدواج کنید، تحصیل کنید، به یکی از فرصت های زندگی شما پشت پا زده اند، شما را آزار جسمی و روحی داده اند، معتاده بوده یا هر مشکل دیگری، امروز وقت آن است که گذشته را فراموش کنید و آینده را بسازید.
درست است که شما فرصت هایی را از دست داده اید، اما جهان پر از فرصت های کشف نشده است.
پدر و مادر هم انسان هایی هستند با محدودیت های بی شمار و ممکن است در زندگی تصمیماتی اشتباه بگیرند، آسیب ببینند و متقابلا آسیب بزنند.

دست از تلاش برای تغییر والدینتان بردارید:

برخی از افراد تغییرناپذیر هستند، به خصوص اگر چندین دهه از عمر آنان گذشته باشد و با عنوان «بزرگتر خانواده» خود را محق در انجام هر کاری بدانند. تلاشتان را صرف تغییر و بهبود خود کنید. مشکلات رفتاری و شخصیتی والدینتان از شما ساخته نیست. اگر دچار مشکلات زناشویی یا اعتیاد هستند، اجازه دهید خودشان به حل آنها بپردازند.

مستقل شوید:

زمانی که نمی توانید یک نفر را تغییر دهید، بهترین راه دوری از خانواده و رسیدن به استقلال است. ادامه زندگی مستقل دشوار است، اما اگر می تواند به آرامش روحی و کاهش احساس نفرت از والدین به شما کمک کند، برای آن تلاش کنید. امروزه حتی دختران نیز می توانند به طور مستقل زندگی کنند. هر چند باید برای آن با عده زیادی بجنگید، اما مسلما زندگی مستقل ارزش تلاش را دارد. شاید بهتر باشد در ابتدای راه، برای مدیریت امور مالی از یک پانسیون زندگی کنید که با هزینه های کمتری همراه است و نیز امنیت آن بهتر است.

از مشاور برای التیام زخم هایتان کمک بگیرید:

فراموش کردن زخم هایی که در گذشته به شما وارد شده است، گاهی آسان نیست. اگر خودتان نمی توانید از پس فراموش کردن این مشکلات برآیید، از مشاور کمک بگیرید.
من مجبورم با والدینم زندگی کنم، چطور می توانم از اختلاف با پدر و مادر جلوگیری کنم؟

رسیدن به زندگی مستقل برای همه ممکن نیست. استقلال چه به لحاظ مادی و چه از نظر عرف جامعه برای فرزندان برخی از خانواده ها دشوار است. در این شرایط، زندگی با احساس نفرت از والدین سخت تر از همیشه است.

درمان نفرت از والدین

برای حل مشکل تلاش کنید:

در درجه اول لازم است برای بهبود فضای خانواده خود تلاش کنید. موقعیت را تحلیل کنید. در چه شرایطی تنش و درگیری بین شما با والدین شدت پیدا می کند. چه مسائلی باعث اختلاف و دعوا بین شما می شود؟ کشف دلایل ناراحتی یا عصبانیت والدین کمک می‌کند که از بروز درگیری پیش گیری کنید.
یکی از دلایل اختلاف بین فرزند و والدین عدم توانایی در برقراری ارتباط مناسب است. یادگیری شیوه های ارتباطی صحیح بسیار مفید است. لحن خود را در حرف زدن با والدینتان تلطیف کنید. حتی اگر آنان با توهین صحبت می کنند، شما آرامش و متانت در در کلامتان رعایت کنید. به تدریج، رفتار درست شما به کل خانواده تسری پیدا می کند.

درک بیشتری داشته باشید:

دلیل بسیاری از نگرانی ها و تنش ها در هر رابطه ای، عدم درک متقابل طرفین از یکدیگر است. سعی کنید مسائل را از دریچه دید والدین خود بنگرید و تحلیل کنید، در این صورت درک متقابل و همدلی بیشتر می شود.

مسئولیت بیشتری تقبل کنید:

همکاری و کمک در خانواده باعث تخلیه و کاهش فشار روانی از روی اعضا می شود. اگر بتوانید به خانواده در مسائل مختلف از قبیل امور خانه، خرید، تامین مخارج و هزینه ها کمک کنید، از میزان تنش ها کاسته می شود.

محبت و همدلی بیشتر:

واقعیت این است که شما نمی توانید کسی را تغییر دهید جز خودتان. پس اگر خواهان رهایی از احساس نفرت از والدین و تغییر در آنها هستید، در ابتدا لازم است تغییر را از خودتان شروع کنید. اگر تصور کنند شما آنها را دوست ندارید، همیشه حالتی تدافعی در برخورد با شما خواهند داشت. در مواقعی که آن ها عصبانی نیستند یا با هم صمیمی هستید، عشق خود را به آن ها با دادن هدیه ای یا گفتن جملات محبت آمیز نشان دهید.

روان درمانی جهت رهایی از احساس نفرت از والدین:

گاهی مشکلات و آسیب های روانی در والدین به قدری بالاست که ممکن است هر روشی که امتحان کرده باشید، نتیجه بخش نباشد. در این صورت نیاز است تا از خدمات مشاوره روانشناسی استفاده کنید.

از بین بردن نفرت به والدین

درمانگر روش مناسب را به شما پیشنهاد می دهد که می تواند خانواده درمانی (برای بهبود ارتباط اعضای خانواده و حل مشکلات) یا رفتار درمانی شناختی (برای غلبه بر احساسات منفی و رسیدن به رویکرد مثبت تر) باشد. روش های دیگری نیز ممکن است بسته به شرایط مراجع پیشنهاد شود که یکی از آنها طرحواره درمانی، برای حل مشکلات نهادینه شده در شخصیت فرد از دوره کودکی، است.

با داشتن احساس نفرت از والدین و مرور خاطرات بد، شانس خوب زندگی کردن و پیشرفت را از خود می گیرید. مسئله مهم این است که آیا می خواهید رفتار معیوب والدینتان را تکرار کنید، باز هم از خودتان یک قربانی بسازید، یا این روال معیوب را بشکنید و شخصیت یک قربانی را از خود دور کنید؟

گاهی تنفر از والدین به بهانه ای برای انفعال و عدم مسئولیت پذیری، فرار از تلاش کردن برای پیشرفت و جلب ترحم دیگران تبدیل می شود. در عوض، از محدودیت ها و نقص های والدین خود به عنوان راهی برای استقلال بیشتر استفاده کنید. به دنبال آرزوهایتان بروید و دنیایی زیبا که شایسته شماست خلق کنید.

توصیه هایی به والدین:

هیچ وقت برای ترمیم رابطه دیر نیست. محبت همیشه چاره ساز مشکلات است و یخ قلب ها را آب می کند. اگر تا پیش از این رابطه سرد و بدی با فرزندتان داشته اید، امروز برای تقویت رابطه با فرزند خود تلاش کنید:

به آنها عشق بی قید و شرط داشته باشید.
در شرایط سخت کنارش باشید و از او حمایت کنید.
انتقام جویی نکنید.
سهم خود را در اختلاف و مشکلات پیش آمده بپذیرید.
به جای سرزنش کردن، به او کمک کنید که مشکلاتش را حل کند.
برای فرزندتان وقت بگذارید و به حرف هایش گوش دهید.
برای رشد شخصیت و استقلال او را تشویق کنید.
رویاهایش را تایید کنید و او را در مسیر درست هدایت کنید.



این مطلب چقدر مفید بود ؟
5.0 از 5 (2 رای)  
توجه: مطالب پزشکی و سلامت مجله دلگرم ، از منابع معتبر داخلی و خارجی تهیه شده اند و صرفا جنبه اطلاع رسانی دارند ، لذا توصیه پزشکی یا درمانی تلقی نمی شوند ، چنانچه مشکل پزشکی دارید حتما برای تشخیص و درمان به پزشک یا متخصص مراجعه کنید.

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits