دلگرم
امروز: جمعه, ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۱۸ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۲۹ مارس ۲۰۲۴ میلادی
علت بروز بوی بد دهان در بارداری چیست؟
2
زمان مطالعه: 7 دقیقه
بوی بد دهان در دوران بارداری یکی از مسائل رایج در بارداری خصوصا در ماه های اول حاملگی است . در این قسمت در مورد دلایل بوی بد دهان در بارداری و روش های درمان آن خواهیم گفت.

به طور کلی در اثر تغییراتی که در دوران حاملگی و همراه با رشد و نمو جنین در بدن مادران رخ می دهد ممکن است مشکلات و اختلالاتی را به همراه داشته باشد که از جمله این موارد بوی بد دهان در بارداری می باشد که با وجود بی ضرر بودن ولی امکان دارد برای مادران آزار دهنده و عذاب آور باشد.
یکی از مشکلاتی که امکان دارد در دوران حاملگی مادران را درگیر نماید بوی بد دهان می باشد که حالتی ناخوشایند و ناراحت کننده بوده و حتی ممکن است برای مادران خجالت آور باشد. بروز این وضعیت ناشی از عوامل و تغییرات به وجود آمده در این دوران می باشد که می توانید با استفاده از راهکارهایی به رفع آن بپردازید.

دلایل بروز بوی بد دهان در بارداری

بارداری دوره ای از زندگی بوده که برای مادران همراه با چالش ها و تغییراتی می باشد که ممکن است برخی از آن ها مادران را دچار مشکل و ناراحتی کند. از جمله این مسائل که می توان به آن اشاره داشت بوی بد دهان در بارداری می باشد که دلایل مختلفی امکان دارد در بروز آن تاثیر گذار باشند که با تشخیص آن ها و بکارگیری روش هایی می توان در رفع این مشکل اقدام نمود.

بوی بد دهان در واقع به وضعیتی گفته می شود که نفس کشیدن فرد بوی نامطبوعی دارد. باکتری با ذرات مواد غذایی موجود در داخل دهان تماس برقرار کرده و این موضوع موجب تشکیل گوگرد می شود. ترکیبات گوگرد سبب نفس بد بو می شود و دهان فرد بوی بدی را به خود می گیرد. این امر مشکلی شایع در دوران حاملگی به ویژه در ماه های اول به حساب آمده و با وجود بی ضرر بودن ولی ناخوشایند تلقی می گردد.

نوسانات هورمونی :

تغییر یافتن میزان هورمون هایی همچون پروژسترون و استروژن در دوره حاملگی موجب به وجود آمدن پلاک می گردد. پلاک دارای باکتری هایی می باشد که گوگرد تولید می کنند و در برخی اوقات حتی می توانند موجب بیماری ها و مشکلات لثه و یا ملتهب شدن لثه ها در این دوران شوند.

بوی بد دهان در بارداری

نفس بد بو :

این حالت که هالیتوزیس گفته می شود در واقع بخاطر گوگردی است که در اثر تماس باکتری ها با ذره های غذا به وجود می آید. این مشکل به علت اختلالات میزان هورمون با رشد و تکامل جنین در دوره حاملگی سریع تر می باشد.

کم بودن میزان کلسیم :

پزشکان اغلب توصیه می کنند تا در دوران حاملگی مادران قرص کلسیم مصرف نمایند و غذاهایی که دارای کلسیم فراوانی می باشند را استفاده کنند تا سیستم ایمنی بدنشان تقویت شده و قوی تر شوند و استخوان ها و دندان های کودک نیز به خوبی تکامل پیدا کند. در صورتی که به حد نیاز کلسیم جذب بدن مادر نگردد امکان دارد بدن از کلسیم موجود در دندان ها استفاده کرده و موجب خرابی آن ها شود. این اعمال و اتفاقات به طور حتم بر روی تنفس مادر اثر می گذارد و موجب بد بو شدن نفس او می شود.

ضعف صبحگاهی :

بی حالی صبحگاهی علامتی از حاملگی به حساب می آید که به ایجاد تهوع و استفراغ و بد بویی دهان خاتمه می یابد. همینطور بوی نامطلوب اسیدهای معده و مواد غذایی که به طور کامل هضم نشده اند درون دهان باقی مانده و موجب بد بو شدن نفس می شوند.

عادات غذایی و عمل هضم کند :

مصرف پیاز و سیر خام، خوردن غذا در وقت نامناسب، عوض کردن عادت های غذایی، مصرف اسنک های شیرین به طور کل می توانند در جایگاه خود جزء دلایل به وجود آمدن بوی بد دهان گردند. علاوه بر این هضم آهسته غذا نیز موجب تشکیل گاز و آروغ زدن می شود.

کمبود آب بدن :

در صورتی که آب کافی نخورید امکان دارد درگیر کم آبی شوید. این کمبود آب می تواند بر روی میزان بزاق اثر بگذارد و دهان را خشک نماید، وضعیتی که به آن زروستومیا می گویند. در صورتی که مادر خود را به خوردن آب کافی عادت ندهد باقی مانده غذا و باکتری های پخش کننده بو درون دهان باقی می مانند. بدین ترتیب دهان بوی بدی به خود می گیرد.

حتماً بخوانید:
4 راهکار طلایی برای رفع بوی بد دهان در دوران بارداری

4 راهکار طلایی برای رفع بوی بد دهان در دوران بارداری

بوی بد دهان در دوران بارداری یکی از مسائل رایج در بارداری خصوصا در ماه های اول حاملگی است . در این قسمت از دلگرم در مورد دلایل بوی بد دهان در بارداری…

وجود مشکلات سلامتی :

وضعیت نامناسب سلامتی بدن همچون داشتن مشکلاتی مثل دیابت، عفونت های گلو، بیماری های کلیه و سینوزیت نیز می توانند دلایل به وجود آمدن بوی بد دهان در بارداری شوند.
برطرف کردن این مشکل به سادگی قابل انجام می باشد و شما حتی می توانید با انجام برخی اعمال از ایجاد این وضعیت پیشگیری کنید یا به مقدار زیادی آن را کنترل نمایید. برخی از راحت ترین و موثرترین راهکارهای رفع این مشکل را در ادامه بیان کرده ایم.

حفاظت از بهداشت دهان و دندان :

رعایت این امر در دوره حاملگی بسیار ضروری و مهم می باشد. در صورتی که حس می کنید نفستان بوی بدی می دهد بایستی دندان ها را بیشتر از حد عادی مسواک بزنید و نخ دندان بکشید. از یک نوع مسواک با موی نرم استفاده نمایید و دو مرتبه در روز مسواک بزنید. همینطور زبانتان را با یک تمیز کننده ویژه زبان تمیز نمایید. این عمل در واقع ذره های غذایی را که بر روی زبان باقی مانده اند پاکسازی می کند.

رفع بوی بد دهان در بارداری

مصرف غذاهای دارای کلسیم :

کم بودن میزان کلسیم می تواند موجب خرابی و پوسیدگی دندان ها گردد. خانم های باردار بایستی غذاهای سرشار از کلسیم همچون شیر استفاده نمایند. همینطور می توانید از مکمل های کلسیم به منظور به دست آوردن کلسیم کافی استفاده نمایید.

مسواک زدن با استفاده از نمک و جوش شیرین :

جوش شیرین را با خمیر دندان ترکیب نمایید یا از خمیر دندان دارای نمک و جوش شیرین برای مسواک زدن استفاده کنید. این ترکیب باکتری ها را نابود کرده و اسید دهان را که سبب بوی بد دهان می گردد کاملا خنثی می کند.

خودداری از مصرف غذاهای با بوی قوی :

از مصرف ترکیبات غذایی با بوی قوی همچون سیر و پیاز که بوی دهان را شدت می بخشد پرهیز نمایید. همینطور خوردن چای و قهوه را قطع نمایید. حتی در صورتی که قهوه و چای را به میزان کمی استفاده می کنید. دهانتان را به روش درستی شستشو دهید. همینطور غذاهایی که امکان دارد سبب ایجاد نفس بد بو نشوند احتمال دارد در دوره حاملگی مشکلاتی را به وجود آورند. مادران باید فهرستی از غذاهای نامناسب را تهیه نمایند. برخی از محصولات گوشتی و ادویه جات می توانند در زمان بارداری بوی بد دهان را افزایش دهند.

حتماً بخوانید:
گیاهان خوشبو کننده دهان و معده در طب سنتی ایران

گیاهان خوشبو کننده دهان و معده در طب سنتی ایران

گیاهان دارویی برای رفع بوی بد دهان با این بخش از دلگرم همراه باشید تا با خوشبو کننده های معده آشنا شوید. بوی بد دهان علت بیماری : گاهی از فاسد شدن…

چکاب منظم و دوره ای دندان :

هر چند مدت یک بار به دندان پزشک مراجعه نمایید تا از هر نوع خرابی و پوسیدگی دندان جلوگیری نمایید. مادران باید در ماه های اول حاملگی به منظور معاینه دهان و دندان مراجعه کنند تا از بروز مشکلات و عوارض احتمالی برای خود و جنین پیشگیری نمایند.

نوشیدن آب زیاد :

میزان زیادی آب بخورید تا بدن خود را از کم آبی دور نگه دارید چرا که کم بودن آب بدن می تواند از جمله علل بوی بد دهان و تنفس باشد. آب کافی همینطور باکتری های دهان را نابود می کند. همچنین خوردن آب تشکیل بزاق دهان را افزایش داده که موجب کم شدن میزان باکتری در دهان می گردد.



این مطلب چقدر مفید بود ؟
5.0 از 5 (2 رای)  

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits