دلگرم
امروز: جمعه, ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۱۸ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۲۹ مارس ۲۰۲۴ میلادی
همه چیز درباره ی سنگ کورین کاربرد و ویژگی های آن
2
زمان مطالعه: 9 دقیقه
در این بخش قصد داریم شما را با سنگ کورین بیشتر آشنا کنیم و موارد کاربرد و استفاده ی آن را برای شما تشریح نماییم. با ما همراه باشید.

سنگ کورین چیست؟

کورین یا به عبارت صحیح تر، سطح سخت (Solid Surface) متریالی است که به طور انحصاری برای استفاده بر روی سطوح تولید شده است. کورین به قدری برای استفاده بر روی انواع سطوح مناسب است که نمی توان متریال مشابهی را پیدا نمود که از کورین مناسب تر باشد!

در بازار ایران، کورین با عنوان سنگ مصنوعی نیز می شناسند. دلیل این امر این است که ظاهر کورین شباهت زیادی به سنگ طبیعی دارد و به همین دلیل به آن عنوان سنگ مصنوعی اطلاق می گردد. خوب است بدانید که برندهای مختلف تولید کننده کورین، مجموعه طرح های متنوع و گسترده ای را تولید می نمایند و از این رو، دست مشتری در انتخاب طرح کاملا باز است.
از سوی دیگر، علاوه بر طرح های شبیه به سنگ طبیعی، شما می توانید طرح های کاملا ساده و بدون هر گونه دانه یا رگه را در بین طرح های کورین مشاهده نمایید.
کورین دارای ویژگی های خاص و منحصر بفردی است که سبب شده است این متریال برای استفاده بر روی سطوحی نظیر صفحه کابینت، صفحه کانتر و جزیره آشپزخانه و هر سطح دیگر، کاملا مناسب باشد.

سنگ کورین

در ادامه شما را برخی از این ویژگی ها آشنا خواهیم نمود و سعی می کنیم به این سوال که کورین چیست پاسخ کاملی ارائه نماییم. فهرست مطالبی که در این مطلب بررسی خواهند شد:

نام کورین از کجا آمده است؟

جالب است بدانید که نام کورین (corian) ، متعلق به یک شرکت آمریکایی است که برای اولین بار این محصول را تولید نمود. کورین در سال ۱۹۶۷ توسط کمپانی آمریکایی E. I. du Pont و شخص دکتر دونالد اسلوکوم ساخته و روانه ی بازار شد. این شرکت، برای اولین بار نام کورین را برای محصول تولید شده خود مورد استفاده قرار داد. به این شکل، این صفحات سخت با عنوان کورین شناخته شده و هنوز این محصول با همین نام شناخته می شود.

لازم است بدانید، در حال حاضر برندهای مختلف این محصول را تولید می کنند. هر چند ما همه برندهای مختلف را با عنوان کورین می شناسیم (مثلا کورین ال جی یا کورین سامسونگ) اما هر برند، برای صفحات سخت تولید شده خود، نام تجاری خاصی را استفاده می کند. به عنوان مثال شرکت ال جی به صفحات سخت خود های مکس (hi macs) می گوید شرکت سامسونگ در گذشته از عنوان استارون (Staron) و در حال حاضر از نام لوته (Lotte) استفاده می کند.

بدین معنا که برای اطلاق کردن صفحات سخت ال جی باید گفت: صفحه های مکس! اما ما و همه شرکت های پخش و اجرای کورین، از همان عنوان کورین ال جی و … استفاده می کنیم.
همانطور که اشاره نمودیم، کورین شباهت زیادی به سنگ طبیعی دارد. اما دلیل این شباهت چیست؟ این موضوع به ترکیبات اصلی استفاده شده در کورین برمی گردد. مواد پایه برای ساخت این متریال عبارتند از: کورین پلیمر اکریلیک، آلومینیوم (دارای سه تا مولکول آب) و سنگ معدن بوکسیت است.
حال که با کورین تا حدودی آشنا شدید، در ادامه برخی ویژگی های تخصصی این متریال را تشریح خواهیم نمود و پس از آن، به بررسی موارد کاربرد و استفاده ی این متریال خواهیم پرداخت.

معرفی سنگ کورین

قابلیت اتصال بدون درز: این ویژگی از ویژگی های مهم و نقاط امتیاز کورین محسوب می شود. محل اتصال قطعات مختلف کورین را می توان از طریق چسب مخصوص از جنس اپوکسی اکریلیک به هم چسباند و در نهایت از طریق ساب زدن و پولیش سطح، درز را کاملا از بین برد و در نهایت به یک صفحه کاملا یکپارچه و بدون هر گونه درز رسید.
از طرف دیگر، مطابق اطلاعات ارائه شده توسط برندهای مختلف تولید کننده کورین (هم برندهای ایرانی و هم خارجی)، این متریال معمولا در ۴ ضخامت ۶ و ۸ و ۱۲٫۷ (یا ۱۲) و ۱۹ میلی متر تولید می شود.

در صورت نیاز به ضخامت های بیشتر، می توان از قابلیت اتصال صفحات با ضخامت های ذکر شده از طریق چسب مخصوص کورین استفاده نمود. در این صورت برای اتصال بین دو صفحه ی کورین و ایجاد یک صفحه ضخیم تر، از چسب کورین که همان رزین اکریلیک همرنگ خود سنگ است استفاده می شود و در نهایت، اتصالی بدون درز، تمیز و صاف به وجود می آید که مانند یک صفحه کاملا یک تکه به نظر می رسد. خاصیت رزین در اتصال صفحات کورین این است که در درز حل شده و با پولیش و یا به اصطلاح ساب زدن، سطحی بدون درز ایجاد می گردد.

سطح غیر متخلخل : از ویژگی های مهم کورین باید به عدم وجود خلل و فرج بر روی سطح آن اشاره نمود. اما منظور از سطح غیر متخلخل چیست و این سطح چه مزیتی دارد؟
سطح غیر متخلخل یا بدون خلل و فرج باعث می شود که این متریال در برابر نفوذ مایعات و آب کاملا مقاوم باشد. به عبارت دیگر، کورین را متریال ضد آب می نامند. به همین سبب این متریال را آنتی باکتریال می نامند.
این موضوع سبب شده است تا کورین برای سطوحی که آب ریزی فراوانی دارند، کاملا مناسب باشد. از جمله صفحه کابینت، صفحه روشویی در سرویس بهداشتی و … .

قابلیت ترمیم خط و خش و تعمیر پذیری : این ویژگی نیز از اهمیت بالایی برخودار است. در نظر بگیرید که برای آشپزخانه تان، یک صفحه کابینت خریده اید. بعد از گذر چند سال، قطعا برای صفحه شما خط و خش هایی ایجاد شده است. چرا که استفاده از صفحه کابینت آشپزخانه بسیار زیاد است و معمولا از آن برای آشپزی استفاده می شود.

مزایا ، معایب و ویژگی های سنگ مصنوعی کورین

اگر صفحه کابینت شما از جنس کورین باشد، علاوه بر بهداشتی بدون، می توان تمامی خط و خش های بوجود آمده از از طریق سمباده و پولیش کاملا از بین برد و صفحه کابینت مانند روز اول بدون خط و خش و کاملا تمیز و صاف است. این ویژگی از شاخصه های مهم کورین است و دلیل این که می توان صفحه کورین را از طریق ساب زدن کاملا صاف و صیقلی نمود این است که این صفحات یکپارجه هستند. در مورد این ویژگی در ادامه صحبت خواهیم کرد.

مقاوم در برابر لکه : این که بگوئیم کورین لک بر نمیدارد اشتباه است! کورین هم لک بر می دارد. با ریخت مواد رنگی بر روی سطح لکه ایجاد می شود اما این لک پذیری در مقایسه با متریال های مشابه، کاملا بهینه سازی شده است. این موضوع را باید از نزدیک تست کنید تا متوجه این تفاوت شوید.

مقاوم در برابر حرارت : کورین تا دمای ۱۰۰ درجه سانتی گراد یعنی دمای جوش آب کاملا مقاوم است و این دما تاثیری بر روی کورین ندارد! بنابراین، نسبت به تمامی متریال های مورد استفاده بر روی سطوح که دیده اید، کورین مقاوم تر و سخت تر خواهد بود!

کورین یکپارچه است : خوب است بدانید که شما، هر چقدر سطح کورین را ساب و سمباده بزنید، سطح بدست آمده کاملا شبیه سطح اولیه است. هر عمقی از کورین، به شما همان سطحی را می دهد که بر روی سطح اصلی مشاهده می نمایید. به این ویژگی کورین، یکپارچگی می گویند.

قابلیت خم پذیری : یکی از ویژگی های خاص و مهم سنگ کورین، قابلیت انعطاف پذیری یا به اصطلاح خم پذیری است. منظور از خم پذیری این است که می توان کورین را برای سطوح خم نیز مورد استفاده قرار داد. کمتر متریالی وجود دارد که هم سخت باشد و هم قابلیت اجرا بر روی سطوح خم را داشته باشد و این از مزایای کورین است.

از لحاظ فنی سنگ کورین، ترموستینگ پلاستیک (گرما سخت) می باشد. اما در دمای ۱۴۹ درجه سانتیگراد این متریال قابلیت ترمو فرمد نیز پیدا می کند. در این دما می توان کورین را بسته به ضخامت آن (معمولا ۱۲ میلیمتر) به اندازه دایره ای به شعاع ۲۵ میلی متر خم کرد و بدین شکل، فرم های منحصر به فردی را ایجاد نمود. لازم به ذکر است که دمای ذکر شده، بسته به برندهای مختلف متفاوت است و کورین تولید شده توسط شرکت های مختلف، در دماهای مختلف قابلیت ترمو فرمد را پیدا می کنند.

سنگ مصنوعی کورین

تنوع طرح و رنگ : در حال حاضر، برندهای مختلف ایرانی و خارجی، صفحات کورین را تولید می کنند. این موضوع سبب شده است تا شاهد تنوع بی نظیری از طرح و رنگ باشیم. بدین ترتیب، سلایق مختلف می توانند طرح های مختلف را انتخاب نمایند. کورین دارای طرح های براق نظیر سفید ساده براق و همینطور طرح های مات است. تنوع رنگی و طرح نیز بسیار بالاست.

موارد کاربرد کورین

کورین تقریبا برای استفاده بر روی هر سطحی مناسب است. ویژگی های این متریال باعث شده است تا بتوان آن را بر روی سطوح معمولی نظیر صفحه میز، صفحه کابینت و همچنین سطوحی غیر معمولی نظیر میزهای آزمایشگاهی و … مورد استفاده قرار داد. در ادامه برخی موارد کاربرد کورین را به شما معرفی خواهیم نمود.

کورین در فضای منزل و آشپزخانه، بعنوان متریال صفحه کابینت و کانتر و همینطور بدنه و صفحه جزیره آشپزخانه در آشپزخانه های جزیره ای مورد استفاده قرار می گیرد. وقتی کورین بعنوان رویه کابینت مورد استفاده قرار می گیرد، زیبایی این متریال فضای آشپزخانه را بطور کلی متحول می کند. استفاده از کورین بعنوان صفحه کابینت ، پرکاربرد ترین استفاده از این متریال است و اصولا کورین بعنوان صفحه کابینت شناخته می شود.

علاوه بر این، می توان صفحه زیر روشویی در سرویس بهداشتی که آب فراوانی بر روی آن می ریزد را از جنس کورین کار کرد. در ساختمان های نوساز، کورین بعنوان صفحه زیر روشویی در سرویس بهداشتی مورد استفاده قرار می گیرد.
به غیر از موارد ذکر شده، سینک ظرفشویی آشپزخانه و کاسه روشویی سرویس بهداشتی نیز با کورین ساخته می شوند. برای آشپزخانه هایی که در آنها به دنبال داشتن صفحه و سینک یکپارچه هستند، کورین این قابلیت را در اختیار قرار می دهد.

منبع: ایران کورین



این مطلب چقدر مفید بود ؟
5.0 از 5 (2 رای)  

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits