دلگرم
امروز: جمعه, ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۱۸ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۲۹ مارس ۲۰۲۴ میلادی
والدین چگونه باید از فرزندشان عذر خواهی درست و بجا داشته باشند؟
2
زمان مطالعه: 6 دقیقه
عذرخواهی از فرزند چه زمانی و چگونه؟ ممکن است والدین برخی مواقع به دلایلی در قبال فرزند خود اشتباه نمایند و در انتها به این فکر کنند که باید از آن ها عذرخواهی کنند. با این مطلب همراه ما باشید تا زمان مناسب عذرخواهی از فرزند و تاثیر آن را فرا بگیرید.

گاهی مواقع ممکن است به دلایلی در قبال فرزند اشتباهی نمایید که در انتها به معذرت خواهی چاره مشکل باشد. اما ممکن است در مورد این موضوع تردید داشته باشید. در این مطلب بیشتر پیرامون عذرخواهی از فرزند بحث خواهیم کرد.

آشنایی با زمان مناسب عذرخواهی از فرزند

احتمالا این جمله را شنیده اید که والدین هرگز نباید از فرزند معذرت خواهی نمایند ولی این درست نیست. عذر خواستن از کودک هنگامی که پدر و مادر مرتکب اشتباهی شده اند، می تواند یک رابطه پر اعتماد بین شما و فرزندتان ایجاد کند. فرقی هم ندارد که شما چند سال از فرزند خود بزرگتر باشید یا او را بزرگ نموده اید. به هر روی هر کسی که اشتباه می کند باید جسارت معذرت خواهی را هم داشته باشد.

والدین با عذرخواهی از کودک، این رفتار پسندیده و مقبول را به او می آموزید. بیشتر پدر و مادرها مصر هستند که فرزندشان به طور منظم از خواهر، برادر ، دوست یا بزرگتر خود معذرت خواهی نماید با این حال وقتی خودشان مرتکب اشتباهی می شوند اغلب در برابر عذرخواهی از فرزند مقاومت نشان می دهند.
والدین گاه این موضوع را این طور توجیه می کنند که عذرخواهی از کودک، باعث کاهش احترام فرزند به آن ها می شود. ولی دقیقا برعکس می باشد. آیا هنگامی که دیگران مسئولیت اشتباه شان را به گردن گرفته و تلاش می کنند اوضاع را بهتر نمایند، احترام بیشتری را دریافت نمی کنند؟ در ادامه با زمان مناسب عذرخواهی از فرزند و تاثیر آن بر کودک آشنا می شوید.

زمان مناسب عذرخواهی کردن

اگر برای شما نیز جای سوال است که چه زمانی برای عذرخواهی کردن مناسب است موارد زیر را در نظر بگیرید.

عذرخواهی از فرزند

عذرخواهی در برابر اشتباهات

بهتر است همواره در برابر اشتباهات خود از فرزندان تان معذرت خواهی نمایید. حتی اگر اشتباه کوچکی بوده و تصور می کنید اهمیت چندانی ندارد. به طور مثال ناگهان حرف وی را قطع می کنید بگویید «معذرت میخام حرفتو قطع کردم». هر زمان که می خواهید کودک تان با شما رفتاری که مطابق میل شما نیست نداشته باشد، بهتر است در صورت تکرار آن رفتار از آنها عذرخواهی نمایید تا یاد بگیرد و سعی نموده تکرار نکند.
البته بدیهی است که برای تعیین محدودیت های مناسب برای فرزند نباید معذرت خواهی صورت گیرد. ولی وظیفه پدر و مادر این است که احساسات و رفتارشان را کنترل نمایند. اهمیتی ندارد بعد از رفتار و حرکت اشتباه ، فرزند چه رفتاری بروز می دهد. مهم این است که به موقع و با دلیل مناسب عذرخواهی نمایید.
به طور مثال به فرزند بگویید، «خیلی عصبانی شدم اسباب بازی ها رو جمع نکردی برای همین سرت داد زدم. اما معذرت میخام نباید سرت داد می زدم دیگه تکرار نمیشه اما کاش شما هم اسباب بازی ها رو جمع می کردی تا مامان خوشحال می شد».

عذرخواهی در برابر قول های انجام نشده

در صورتی که به فرزند قولی داده ولی آن را عملی نکرده اید و وی عصبی و ناراحت شده و از شما گله دارد به جای دعوا و جدال با فرزند ، اشتباه خود را پذیرفته و از او معذرت خواهی کنید. به طور مثال می توانید بگویید« متاسفم که فراموش کردم برات مداد رنگی بخرم. نباید با تو دعوا می کردم. اما جبران می کنم و حتما مداد رنگی برات میخرم».
همانطور که می دانید کودکان به حرف های پدر و مادر اعتماد می کنند و از آن ها انتظار بدقولی ندارند. در صورتی که بدقولی نموده و فرزند مدام خواسته اش را تکرار می کند بهتر است به جای دعوا ، اشتباه خود را قبول کنید. این طور کودک می آموزد که سر قول هایش بماند و عذرخواهی کردن را از شما نیز یاد بگیرد.

عذر و بهانه نیاورید

برای معذرت خواهی از فرزند لطفا عذر و بهانه نیاورید. او نیازی ندارد درگیر بهم خوردن آرامش شما شده و درک نمی کند که در دنیای بزرگترها چه اندازه گرفتاری وجود دارد. کودک شما را والد و بزرگتر خود می بیند و انتظار دارد شما مسائل ساده او را حل نمایید. اکنون اگر برای مشکلات و رفتار خود دلیل بتراشید او فقط قلدری را یاد می گیرد. از این رو بهانه تراشی نکرده و عذرخواهی نمایید تا جو را آرام سازید.

عذرخواهی والدین از کودک

تاثیر معذرت خواهی از فرزند

فرزندان به دقت به رفتار پدر و مادر نگاه می کنند و از آن ها مسائل مختلفی را می آموزند. از این رو شجاعت معذرت خواهی را قبل از دیگران به او یاد بدهید. از جمله تاثیرات معذرت خواهی از فرزند می توان به موارد زیر اشاره کرد:

مسئولیت پذیری

با معذرت خواهی از فرزند مسئولیت پذیری را به وی می آموزید. همه دوست دارند اخلاقیات را به فرزند نشان داده و روابط سالم و قوی داشته باشند. برای این که فرزند بیاموزد مسئولیت اشتباهش را پذیرفته و در قبال خطایی که انجام داده عذر بخواهد، باید خودمان نیز این رفتار را در خود تقویت نماییم. در حقیقت با عذرخواهی کردن بعد از اشتباهی که انجام داده اید، به فرزند می آموزید که در این شرایط با جزئیات کامل معذرت خواهی نموده و مسئولیت خطایش را بپذیرد.

یادگیری رابطه سالم

معذرت خواهی سبب می شود رابطه سالم را بیاموزد. همانطور که در یک ازدواج ، رابطه سالم همواره تعادل داشته و گاه همسران از یکدیگر عذرخواهی می کنند، این موضوع باید در مورد فرزندان نیز صدق نماید و کودک با عذرخواهی کردن شما متوجه خواهد شد که یک رابطه سالم به چه شکل است.
همچنین می آموزد که بخشش داشته و فرقی نداشته باشد که طرف مقابل او چه کسی است. در حقیقت با این کار به طور غیر مستقیم ولی کاملا موثر به او یاد می دهید که یک رابطه سالم را بید چطور جلو ببرد.

حتماً بخوانید:
۶ گام طلایی برای آموزش معذرت خواهی به کودک

۶ گام طلایی برای آموزش معذرت خواهی به کودک

یکی از مهارت های رفتاری بسیار مهم که آموزش و درونی کردن آن در دوران کودکی از اهمیت خاصی برخوردار است این است که کودکان یاد بگیرند که بعد از اینکه…

یادگیری تواضع

با عذرخواهی کردن تواضع را به کودک می آموزید. در فرهنگ مدرن امروزه، تواضع کمتر مورد توجه است. اکثر افراد تلاش می کنند همواره برنده بازی بوده و کمتر تواضع نشان می دهند ولی اگر والدین بعد از اشتباه از فرزندان خود عذرخواهی نمایند، این موضوع را به او نشان داده که چه اندازه تواضع دارید و برای شما فرقی ندارد طرف مقابل تان کیست.
در هر صورتی کار درست در برابر اشتباه ، معذرت خواهی می باشد. این امر سبب شده تواضع در فرزند شما تقویت شده و کمک می کند غرور بی جا پیدا نکند.



این مطلب چقدر مفید بود ؟
5.0 از 5 (2 رای)  
توجه: مطالب پزشکی و سلامت مجله دلگرم ، از منابع معتبر داخلی و خارجی تهیه شده اند و صرفا جنبه اطلاع رسانی دارند ، لذا توصیه پزشکی یا درمانی تلقی نمی شوند ، چنانچه مشکل پزشکی دارید حتما برای تشخیص و درمان به پزشک یا متخصص مراجعه کنید.

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits