دلگرم
امروز: پنج شنبه, ۰۹ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۱۷ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۲۸ مارس ۲۰۲۴ میلادی
دلیل به وجود آمدن لکه‌های چربی روی چای
2
زمان مطالعه: 4 دقیقه
چربی روی چای : خیلی وقتها ممکن است درب قوری را باز کنید و لایه ای مانند چربی یا روغن روی چای ببینید و یا اینکه وقتی چای را داخل فنجان یا استکان می ریزیم بعد از مدت کوتاهی این لایه چربی دیده می شود . علت چیست؟

علت به وجود آمدن چربی روی چای چیست؟

یک روز که شخصاً با دوستم در حال خوردن چای بودیم متوجه شدم که بر سطح چای دوستم لکه‌های چربی دیده می‌شود؛ در حالی که بر روی سطح چای من هیچ لکه‌ای وجود نداشت.
نکته‌ی مهم‌تر بعدی این بود که هر دو فنجان چای، در یک زمان و از یک قوری ریخته شده بودند.

تانن، مقصر اصلی چربی روی چای

«تانن» عنصری است متعلق به پلی فنول. این ماده‌ی شیمیایی قهوه‌ای یا زرد رنگ در صنایع رنگ و چرم نیز کاربرد دارد.تانن به خاطر ویژگی‌های آنتی‌اکسیدانی خود مفید ارزیابی شده است.
این ماده، جلوی ضررهای ناشی از برخی ترکیبات مضر را که در بدن به وجود می‌آید می‌گیرد و در ضمن، هم، سلول‌ها و هم سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند.
یکی از دلایلی که باعث می‌شود مصرف چای به میزان متعادل جزو نوشیدنی‌های مفید قرار گیرد به خاطر وجود همین تانن در ترکیبات چای است.

چربی روی چای

نقش سختی آب در به وجود آمدن چربی بر روی چای

در «آب سخت» غلظت بالایی از کربنات کلسیم محلول یا سنگ آهک وجود دارد.این کلسیم و سنگ آهک می‌تواند با تانن موجود در چای متصل شده و یک ماده‌ی نامحلول تشکیل دهد.«آب غیر سخت» استعداد بسیار کمتری برای ترکیب کردن کلسیم با تانن دارد و به همین دلیل چربی روی سطح چای در هنگام استفاده از این نوع آب کمتر به چشم می‌خورد.
در خودِ لوازم چای خوری مانند فنجان، قوری و قاشق چای خوری مواد چندانی که قابل ترکیب با آهک و کلسیم باشد وجود ندارد؛ مگر این‌که آهک بر آن‌ها رسوب کرده و اثر به‌جا گذاشته باشد.

راه چاره‌ی برطرف کردن چربی روی چای چیست؟

بدیهی است که نخستین و مهم‌ترین راهکار برای این موضوع استفاده از آب با سختی کم جهت دم کردن چای است؛ اما گاهی رعایت این شیوه نیز نمی‌تواند به‌طور کامل از ایجاد لکه چربی بر روی چای جلوگیری کند.گاه امکان دارد که کتری یا حتی فنجان‌های شما رسوب آهکی داشته باشد و همین امر کمابیش باعث تشکیل لایه‌ای چربی مانند بر روی چای شود.

چگونه رسوب آهکی کتری را پاک کنیم؟

برای تمیز کردن کتری و وسایل چای‌خوری از رسوبات مختلف و بخصوص رسوبات آهکی می‌توانید از روش‌های در پی آمده استفاده کنید:

علت لکه چربی روی چای

۱) استفاده از سرکه

کتری را آب کرده و داخل آن سرکه بریزید و بگذارید آب، حدود یک ساعت بجوشد.سپس آب را خالی کرده و با برسی نرم، داخل کتری را بشویید؛ به دنبال آن، در کتری، آب خالی جوشانده و دور بریزید تا ته‌مانده‌های رسوبات و بوی سرکه کاملاً برطرف شود.

حتماً بخوانید:
چای سبز سرد است یا گرم ؟

چای سبز سرد است یا گرم ؟

چای سبز یکی از نوشیدنی های پرطرفدار است که خواص بسیاری دارد. اگر درمورد طبع چای سبز و خواص آن اطلاعاتی ندارید، با ما همراه شوید تا اطلاعات مفیدی در…

۲) شوک حرارتی

اگر میزان رسوب کم است و کتری شما صدمه نخواهد دید آن را روی شعله بگذارید تا داغ شود، البته بیش از اندازه هم کتری را داغ نکنید سپس آن را بااحتیاط داخل آب سرد قرار بدهید. (مراقب تراوش آب داغ به دست و صورتتان باشید)

۳) استفاده از جوش شیرین

مقداری جوش شیرین در آبِ داخل کتری ریخته و آن را یک ساعت بجوشانید؛ سپس با برس نرم، تمیزکاری‌اش کنید؛ پس از آن یک بار دیگر کتری را با آب پر کرده بجوشانید و خالی کنید تا ته‌مانده رسوبات کاملاً تمیز شود.



این مطلب چقدر مفید بود ؟
3.0 از 5 (2 رای)  

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits