دلگرم
امروز: پنج شنبه, ۰۹ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۱۷ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۲۸ مارس ۲۰۲۴ میلادی
بررسی مزیت های سرکه انار و طرز تهیه آن
3
زمان مطالعه: 7 دقیقه
میوه انار سرشار از ویتامین و مواد معدنی است و به گفته محققان سه برابر چای سبز، "آنتی اکسیدان" دارد. سرکه انار نیز دارای مواد مغذی بسیاری است.

آیا می‌دانستید کـه علاوه بر انار کـه خاصیت های‌ فراوانی دارد سرکه انار نیز از کمک بـه هضم غذا گرفته تا افزایش حافظه ؛ فواید بینظیری دارد! همچنین یکی از چاشنی هایی اسـت کـه همراه غذا و سالاد میتوانید میل کنید.

کاشت درخت انار و مصرف میوه های‌ ان در آسیا و خاورمیانه چنان رایج اسـت کـه در تعداد زیادی از ادبیات ؛ نقاشی ها و داستان ها ان را بـه تصویر کشیده اسـت. همچنین در چندین متن از تورات ؛ انجیل و قرآن نیز اسم این میوه ذکر شده اسـت. دلیل ان این اسـت کـه انار دارای مواد مغذی فراوانی اسـت و درست مثل خرما ؛ انار یکی از مواد مغذی در بیشتر کشور های خاورمیانه اسـت کـه بـه اشکال مختلف در غذاها مورد استفاده قرار میگیرد.
اکثر مردم این میوه را بـه صورت خام مصرف می کنند اما می توانید انار را بـه صورت آب انار، ملاس ؛ رب ؛ چای ؛ سرکه و حتی بـه صورت کپسول مصرف کرد.

دو روش برای درست کردن سرکه انار خانگی

سرکه انار

درست کردن سرکه انار خانگی به روش طب سنتی

این سرکه کـه بر مبنای طب سنتی تهیه میشود، یک ترکیب فوق‌العاده مفید برای کبد اسـت.

مواد مورد نیاز در تهیه سرکه انار به روش طب سنتی

  • انار رسیده 7 کیلو
  • آب 2 لیتر
  • عسل یک تا 2 قاشق غذاخوری
  • سرکه سیب یک استکان

طرز تهیه ی سرکه انار خانگی

7 کیلو انار رسیده تهیه کرده و دانه‌های‌ ان را جدا کنید.
دانه‌های‌ انار را کمی با دست له کرده و ان‌ها را دریک ظرف شیشه‌ای بریزید.
2لیتر آب بدون کلر روی انارها ریخته و یکی دو قاشق عسل بـه ان اضافه کنید.
مقداری مایه سرکه سیب بـه ظرف اضافه کنید.
در ظرف رابا استفاده از یک پارچه بپوشانید و ان را دور از تابش آفتاب قرار دهید.
هرروز بـه سرکه سر بزنید و کل محتویات ان رابا استفاده از یک قاشق چوبی هم بزنید.
پس از ان؛ چند روز دیگر هم بـه سرکه استراحت داده و سپس ان را صاف کرده و میل نمایید.

نکات مهم در تهیه سرکه انار به روش طب سنتی:

مایه سرکه سیب، یک ماده جامد نرم اسـت.
درصورت در معرض نبودن مایه سرکه سیب، از یک استکان سرکه سیب محلی استفاده کنید.
هم زدن سرکه باید آن قدر ادامه داشته باشد کـه انارها در ظرف پایین رفته و ته‌نشین شوند.

طرز تهیه ی سرکه انار

طرز تهیه ی سرکه انار خانگی با شکر

سرکه انار با شکر هم قابل تهیه اسـت، اما خواص درمانی ان کمتر از شیوه‌ی قبلی خواهد بود.

مواد مورد نیاز در تهیه سرکه انار با شکر :

  • انار رسیده 5 کیلو گرم
  • سرکه «از هر نوعی کـه باشد.» یک لیتر
  • شکر 5 قاشق غذاخوری
  • نمک 3 قاشق غذاخوری

طرز تهیه ی سرکه انار خانگی با شکر

ابتدا انارها را دانه کرده و ان‌ها را کمی له کنید.شکر و نمک را بـه دانه‌های‌ انار اضافه کرده و این ترکیب را بـه مدت 3 ساعت در یکجای گرم قرار دهید.بعد از گذشت این زمان، دانه‌های‌ انار را له کنید.دراین مرحله از تهیه سرکه انار، سرکه جوشانده سرد شده را بـه ترکیب فوق اضافه کنید و درب ظرف را محکم ببندید.
دور در ظرف رابا گچ یا خمیر محکم کنید تا هیچ هوایی وارد ان نشود.ظرف سرکه را برای یک ماه در مکانی خنک نگه داری کنید.پس از این مدت، انارها را دوباره بفشارید و از صافی رد کنید.این سرکه صاف شده را 10 دقیقه بجوشانید و صبر کنید تا سرد شود.سرکه انار را داخل یک ظرف شیشه‌ای ریخته ودر مکانی سرد و تاریک نگه‌داری کنید.

استفاده از سرکه انار به عنوان چاشنی در کنار غذا !

علاوه بر استفاده‌های‌ درمانی، روش‌های‌ مختلفی برای اضافه کردن سرکه انار بـه برنامه غذایی وجوددارد:با استفاده از سرکه انار میتوانید یک سس سالاد خوشمزه داشته باشید. برای این منظور، ترکیب سرکه انار با روغن زیتون، سیر و کمی پودر خردل، یک سس خوشمزه و ایده‌آل می‌سازد.
شـما میتوانید ماهی، مرغ و گوشت رابا استفاده از سرکه انار، طعم‌دار کنید.
این سرکه میتواند جای گزین مناسبی برای سرکه‌های‌ دیگر در آشپزی باشد. مثلاً برای پخت انواع سوپ‌ها یا تهیه سس کباب میتوانید از ان استفاده کنید.
در تهیه ترشی از سبزیجاتی مثل قره قاط، خیار و سیر، می توانید سرکه انار را جای گزین سرکه‌های‌ معمول کنید.
یک تا دو قاشق غذاخوری سرکه انار رابا یک لیوان آب ترکیب کرده و از ان بـه عنوان یک نوشیدنی مقوی و مفید استفاده کنید. اگر طعم ترش انار باب طبع شـما نیست، می توانید بـه این نوشیدنی کمی عسل اضافه کنید تا یک طعم دلپذیر و ملس داشته باشید.
درصورت استفاده درمانی، حتماً اینکار را تحت‌نظر یک دکتر متخصص انجام دهید، اما بسته بـه شرایط بیمار، سرکه انار از دو قاشق غذاخوری تا یک استکان قابل استفاده اسـت.

آیا میتوان در دوران بارداری و شیردهی از سرکه انار استفاده کرد؟

اگر چه سرکه انار یک ترکیب طبیعی اسـت اما بـه دلیل حساسیت های‌ دوران بارداری و شیردهی حتماً قبل از مصرف منظم ان در رژیم غذایی خودتان حتماً با دکتر مشورت کنید.

سرکه انار خانگی چه خاصیت هایی دارد؟

سرکه انار، علاوه بر مصارف خانگی، مزایای بسیاری برای سلامتی دارد.این سرکه حاوی اسیداستیک بالا اسـت و با افزایش جذب مواد مغذی در بدن، بـه روند هضم کمک میکند.درصورت عدم تحمل لاکتوز و منع مصرف شیر، افزودن چند قطره سرکه انار بـه کلم بروکلی و اسفناج، بـه جذب کلسیم از این گیاهان کمک می کند.این سرکه شامل تانین، آنتی اکسیدان و ویتامین C اسـت کـه باعث سلامت قلب و کاهش بیماری‌های‌ قلبی عروقی می شود.

فواید سرکه انار

پتاسیم موجود در سرکه انار با کاهش سفتی رگ‌ها، باعث کاهش فشار خون و التیام جریان خون میشود. البته این نتایج محدود بـه مطالعات حیوانی اسـت.سرکه انار، کلسترول بد خون را پایین می‌آورد.فلاونوئیدها یا همان آنتی‌اکسیدان‌ها، نقش ویژه‌ای در محافظت از حافظه دارند. سرکه انار غنی از این ماده اسـت و بـه وسیله مبارزه با اثرات رادیکال‌های‌ آزاد، باعث تقویت حافظه و التیام خلق‌و‌خو میشود.

آنتی‌اکسیدان‌های‌ موجود در سرکه انار باعث از بین رفتن سلول‌های‌ سرطانی و جلوگیری از آسیب دیدن سلول‌های‌ مغزی میشوند.این سرکه با فعال‌سازی آنزیم AMPKدر بدن، سلول‌های‌ چربی انباشته شده در قسمت‌های‌ میانی بدن را بـه سرعت و بـه اسانی کاهش میدهد.

اضافه کردن سرکه انار بـه یک رژیم غذایی صحیح، میتواند بـه شـما کمک کند تا کاهش وزن بیشتری را تجربه کنید.فلاونوئید یا آنتی‌اکسیدان‌های‌ موجود دراین سرکه، از بروز اختلالات هورمونی مانند افسردگی پیش گیری می کنند.سرکه انار بـه سیستم گوارش در هضم غذا کمک می کند، بنابر این عملکرد کلی بدن التیام یافته و جذب موادمعدنی حیاتی از غذاهایی کـه میخوریم، راحت‌تر میشود.

عوارض استفاده از سرکه انار خانگی

سرکه امار سرشار از خواص و بسیار مغذی اسـت ولی برای پیشگیری از عوارض باید از مصرف بیش از حد ان خودداری کنید ودر صورت ابتلا بـه هرگونه بیماری تنها با مشورت دکتر از ان استفاده کنید.

دراین مقاله دو روش کاربردی برای تهیه سرکه انار را شرح دادیم. همان‌ طور کـه دیدید حاصل کار، یک سرکه کاملا طبیعی و خانگی اسـت کـه استفاده‌های‌ درمانی فراوانی هم میتواند داشته باشد، با این وجود لازم اسـت بدانید افرادی کـه برای درمان فشار خون یا کلسترول، دارو مصرف میکنند و همچنین زنان باردار یا شیرده، باید در مصرف این سرکه، جانب احتیاط را نگه دارند و تحت‌نظر یک دکتر و بـه مقدار مناسب از ان استفاده کنند. شاد و سلامت باشید.


این مطلب چقدر مفید بود ؟
5.0 از 5 (3 رای)  

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits