دلگرم
امروز: پنج شنبه, ۰۹ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۱۷ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۲۸ مارس ۲۰۲۴ میلادی
8 مزیت و آرامشی که سکوت کردن در زندگی به شما می دهد
4
زمان مطالعه: 7 دقیقه
وقتی در زندگی خود سکوت و آرامش خود را تقویت می‌کنید، می‌توانید ضرورت‌ها و مصالح آن را بهتر تشخیص دهید. وقتی در سکوت به خود گوش فرا دهید، زندگی‌تان وضوح بیشتری خواهد داشت و شما تصمیمات بهتری خواهید گرفت.

آشنایی با فواید سکوت کردن

سکوت امری مفید و تاثیرگذار می باشد که نقش مثبتی در سلامتی ذهن و فکر انسان دارد و باعث کاهش اضطراب و افزایش تمرکز و خلاقیت فرد می شود. فواید سکوت بسیار گسترده بوده که در این مطلب به موارد مختلفی از آن اشاره خواهیم کرد.
سکوت در واقع امری است که دارای تاثیرات مثبت بسیار زیادی می باشد و برای آرامش و تسلی بخشیدن به ذهن بسیار مفید و موثر می باشد. سکوت کردن اگر کاملا به هنگام و به جا باشد قطعا نتیجه بخش خواهد بود و از رخداد بسیاری از اتفاقات ناخوشایند جلوگیری می کند. در همین زمینه به جهت پی بردن شما عزیزان به گستره عظیمی از فواید سکوت در این مطلب این موضوع را به طور کامل شرح داده ایم تا از آن بهره مند شوید.

سکوت مزایای فراوانی را در برداشته که همین موضوع باعث اهمیت این امر در طول زندگی شده است. سکوت در واقع دارای یک هدف اصلی می باشد و آن بیدار کردن هوشیاری است، به این معنی که فرد در لحظه زندگی کرده و با آگاهی کامل از تمامی کارها زندگی را تجربه می کند. فواید سکوت برای مغز بیشمار بوده که از این میان می توان به توان بخشی ذهنی، بازسازی سلول های مغز، از بین رفتن تنش و فعال شدن شبکه پیش فرض مغز اشاره داشت.

 فواید سکوت

سکوت همچنین موجب آرامش ذهن و صبر زیاد در فرد می شود به طوری که اگر در طول روز یک برنامه ریزی مشخصی برای سکوت اختیار کردن و خلوت با خود تدارک ببینید می توانید از این طریق کارایی و فعالیت مغز خود را به میزان بالایی افزایش دهید. البته باید این نکته را در نظر داشته باشید که سکوت در صورتی به نفع انسان خواهد بود که همراه با تفکر و تعقل باشد چرا که اگر غیر از این باشد قطعا در پایان چیزی جز پشیمانی و حسرت برای فرد باقی نخواهد ماند. در ادامه چندین مورد مهم از مزایای سکوت را برای آشنایی شما عزیزان شرح خواهیم داد.

1. بالا رفتن میزان آرامش

یکی از اصلی ترین و مهمترین فواید سکوت کمک به شما برای داشتن آرامش است. با توجه به مطالعات انجام شده افرادی که در اکثر مواقع ساکت هستند تمایل بیشتری به آرامش دارند و در واقع چنین افرادی به میزان خیلی کمی دچار افکار و احساسات منفی می شوند و دارای مهارت بیشتری در شناسایی عوامل تاثیر گذار و بی تاثیر هستند. بر همین اساس افرادی که در زمان های زیادی سکوت اختیار می کنند از بقیه افراد موفق تر می باشند.

ویژگی های مهم سکوت کردن

2 جلوگیری از منحرف شدن انسان از راه راست

بعضی از مواقع افراد به منظور این که در بین جمع خود را نشان دهند تصمیم می گیرند که حتی در مورد امور و موضوعاتی که در رابطه با آن ها سررشته ای ندارند سخن گفته و نظر خود را اظهار کنند و این عمل موجب می شود که نظر گفته شده اشتباه باشد و مخالف با اصل آن باشد. بنابراین بخاطر این که در بین مردم رسوا نگردد و آبرو ریزی نشود این امکان را به خود می دهد که از نظرش دفاع کرده و به منظور این که مردم نظرش را بپذیرند چاره ای ندارد جز این که خودش نیز نظرش را قبول داشته باشد.
البته امکان دارد که بعضی از مردم نیز حرف او را بپذیرند و این موضوع موجب تباه شدن اعمال آن ها گردد زیرا افکار و اعمال مردم را به سمت عقاید غلط و اشتباه سوق می دهد. بدین ترتیب افراد باید در موضوعاتی که دانش لازمه در رابطه با آن را ندارند سکوت اختیار کنند تا برای دفاع کردن از حرف خویش مجبور نباشند به دیگران ضرر برسانند.

 فواید سکوت کردن

3. درک کردن بهتر احساسات

از جمله روش هایی که موجب می شود که احساساتتان را بهتر و بیشتر درک کنید سکوت می باشد این امر در واقع کمک می کند تا شما در خلوت با خودتان مکالمه ای داشته باشید و همین گفتگو با خود موجب درک بهتر و عمیق تر احساستان خواهد شد که در نهایت موجب می شود اعتماد به نفس بالایی داشته باشید. اعتماد به نفس در واقع در نتیجه اعتقاد داشتن به خودتان از طریق تفکر شخصی شکل می گیرد و به همین خاطر است که امر سکوت می تواند میزان بصیرت و درک شما را افزایش دهد.

4. ارتقا دادن خلاقیت

بسیاری از منابع و مطالعات ثابت کرده اند که زمانی که فرد در حالت سکوت قرار گرفته درگیری بیشتری با ذهن و افکار خود دارد. در چنین شرایطی فرد بیشتر در حال گفتگو با خود بوده و به سوالاتی که در ذهن خود دارد جواب می دهد و در نهایت از این طریق خلاقیت خود را پرورش داده و به میزان بیشتری از کارایی مغز خود استفاده می کند. به طور معمول کسانی که زمان بیشتری را در تنهایی سپری می کنند به موضوع خلاقیت و انجام کارهای خلاقانه علاقه زیادی دارند به گونه ای که اغلب دانشمندان در هنگام تنهایی قوه تخیل و خلاقیت خود را بکار گرفته و تقویت کردند و از این طریق به اهداف موردنظر خود رسیدند.

مزایای سکوت برای مغز

5. حذف افکار منفی و سمی از ذهن :

سکوت کردن در واقع راهی برای خلاص شدن از تمامی افکار و انرژی های منفی می باشد. از آنجایی که جهان امروز دنیایی پر از حواس پرتی و تاثیرات منفی و مضر می باشد بنابراین بهترین کار این است که با تمرین کردن در بعضی از مواقع سکوت داشته باشید تا از این طریق ذهن و افکار خود را سم زدایی نمایید. به همین علت می باشد که امروزه مدیتیشن یا تسلط داشتن بر ذهن در بین افراد محبوبیت خاصی دارد و به نوعی راهکاری موثر برای تمرین سکوت و خلاص شدن از بیماری های روحی و روانی می باشد.

6. بهبود بخشیدن آگاهی :

زمانی که سکوت اختیار می کنید میزان آگاهی شما نسبت به درست بودن یا غلط بودن بسیاری از اعمالتان افزایش پیدا می کند. زمانی که از پیشامدهای دور اطراف خود آگاه و مطلع باشید می توانید کارهای خود را در بهترین نحو ممکن کنترل کرده و خیلی راحت و سریع به اهدافی که مدنظر دارید دست پیدا کنید. در این جهان سر و صدا و حواس پرتی های بسیاری وجود دارد که برای پی بردن و دستیابی به درون و افکار خود باید به سکوت و آرامش رسید.

سکوت و آرامش در زندگی

انواع ویژگی های مهم سکوت کردن

7. تقویت اراده :

اراده در واقع عامل مهمی می باشد که تعیین کننده میزان موفقیت در زندگی است. کسانی که اراده ندارند خیلی راحت در برابر انجام کارها و وظایف محوله تسلیم شده و سر باز می زنند. این افراد دارای نظم و انضباط بسیار کمی می باشند و از میزان تمرکز کمتری برخوردار هستند ولی در عوض کسانی که دارای اراده بیشتری بوده از نظم و انضباط بالایی برخوردار بوده و خیلی کم در کارها تسلیم می شوند. به همین خاطر سکوت موجب توسعه و پیشرفت و همچنین رشد اراده در افراد خواهد شد.

8. تولید سلول های مغزی :

یکی دیگر از فواید اصلی و مهم سکوت رشد ذهن می باشد. طبق یک سری تحقیقات پژوهشی دانشمندان به این نتیجه رسیدند که دو ساعت سکوت کردن باعث ایجاد سلول های جدیدی در قسمت هیپوکامپوس مغز می شود. بخشی از مغز که با عواملی همچون حافظه، احساس و یادگیری مرتبط می باشد. با وجود این که این پژوهش ها کاملا مقدماتی و ابتدایی می باشد ولی می توان با تکیه به این نتایج بدست آمده این چنین گفت که عامل سکوت بر بیماری هایی همچون آلزایمر و افسردگی که هر دو آن ها به نوعی موجب کاهش سلول های مغزی می شوند تاثیر گذار بوده و اثرات درمانی مفیدی خواهد داشت.



این مطلب چقدر مفید بود ؟
5.0 از 5 (4 رای)  
توجه: مطالب پزشکی و سلامت مجله دلگرم ، از منابع معتبر داخلی و خارجی تهیه شده اند و صرفا جنبه اطلاع رسانی دارند ، لذا توصیه پزشکی یا درمانی تلقی نمی شوند ، چنانچه مشکل پزشکی دارید حتما برای تشخیص و درمان به پزشک یا متخصص مراجعه کنید.

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits