دلگرم
امروز: پنج شنبه, ۰۹ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۱۷ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۲۸ مارس ۲۰۲۴ میلادی
۹ راه برای عادت دادن کودک به مهدکودک
4
زمان مطالعه: 8 دقیقه
عادت دادن کودک به مهدکودک با ۹ تکنیک موثر : در این مطلب راه های عادت دادن کودک به مهدکودک را برای شما بیان می کنیم که انتخاب یک مهدکودک خوب، افتخار کردن به فرزند خود، تجزیه و تحلیل احساسات خود و … شامل روش های عادت دادن کودک به مهد می باشد.

رفتن به مهد کودک شاید اولین تجربه جدایی کودک از خانواده می باشد. به همین علت است که این فرایند بیشتر برای والدین و کودک سخت و مشکل می باشد. عادت دادن کودک به مهدکودک موجب می شود تا علاوه بر آسوده شدن خیال شما، به خود او نیز بیشتر خوش بگذرد و چیزهای تازه ای بیاموزد.

راه های عادت دادن کودک به مهدکودک

اگر برای کودک وقت بگذارید، صبور باشید و از خود انعطاف نشان دهید عادت دادن کودک به مهد کودک برای شما به تجربه مثبت مبدل می‌شود. این فرآیند نیازمند آمادگی کودک و حمایت و پشتیبانی های شما می باشد. در این مطلب با نحوه عادت دادن کودک به مهد کودک بیشتر آشنا می شوید.

۱_ انتخاب یک مهدکودک خوب

مهد کودک خوب اطراف محل زندگی یا کار خود بیابید. در ساعاتی که بچه ها در مهد می باشند به آنجا مراجعه کنید، سوالات خود را بپرسید و اجازه دهید کودک شما اندکی در آنجا بازی و تفریح کنند. این کار را خیلی زودتر از موعد ثبت نام انجام دهید، خیلی از مهد کودک های خوب دارای محدودیت ظرفیت ثبت نام می باشند. پس ممکن است مجبور شوید از یک هفته تا حتی تا یک سال زودتر به تحقیق بپردازید. در زمان حضور در مهدکودک، سوالات زیر را بپرسید.

روش های عادت دادن کودک به مهد

کدام قسمت از برنامه های مهد توسط مربی اجرا می شود و در کدام قسمت های خود کودک تصمیم گیری می کند؟
سوابق مربیان آنجا چگونه می باشد و چه تجربه ها یا مهارت هایی را دارند و آیا در روز اول اجازه می‌دهند تا زمانی که فرزندتان احساس راحتی کند در مهد کودک بمانید و بچه های دلتنگی و ناراحت را چگونه آرام می کنند؟
آیا کودکان خاص یا نیازمند به همیاری در کلاس حضور دارند؟
آیا غذا در مهد کودک فراهم می‌شود یا خود بچه‌ها باید غذای خود را تهیه کنند؟
آیا اگر کودک بلد نباشه خودش به دستشویی برود را ثبت نام می‌کنند؟

۲_ تجزیه و تحلیل احساسات خود

پیش از هر کاری بایستی با خودتان کنار بیاید دوست دارید از مهدکودک رفتن چه چیزی نصیب فرزند شما شود کدام بخش از برنامه های مفید برای شما اهمیت بیشتری دارد یا اصلاً مهد رفتن فرزندتان برای شما سخت و دشوار می باشد. اگر احساسات شما درباره مهدکودک رفتن فرزندتان متناقض باشد او نیز این احساسات را نمی فهمد و در زمان جدایی از شما استرس بیشتری را تحمل می‌کند. اگر می خواهید کودکتان درباره مهد رفتن حس مثبتی داشته باشد، باید با تردید های خود کنار بیاید و احساس خود را نیز مثبت کنید.

۳_ زودتر دنبال فرزندتان بروید

زودتر آماده شوید تا مجبور نباشید برای رسیدن به آن عجله کنید. عجله کردن موجب می شود تا شما و فرزندتان استرس داشته باشید. وقتی به آن جا که رسیدید، کاپشن او را دربیاورید و غذایش را از او بگیرید و در اختیار مسئولین مهدکودک قرار بدهید. از او سوال کنید دستشویی دارد یا خیر؟ چون اگر داشته باشد، امکان دارد موجب دردسر مربیان خجالت زدگی خود شود. شماره موبایل خود را در اختیار مربیش قرار دهید تا در صورت احتیاج با شما تماس بگیرد.

بردن کودک به مهدکودک

۴_ صحبت با کودک در شب قبل از شروع مهد

یکی از راه های عادت دادن کودک به مهدکودک صحبت با کودک در شب پیش از شروع مهد می باشد. با خنده و خوش رویی به او بگویید: "اگر گفتی فردا قرار است کجا برویم؟ مهدکودک!" ناهار و خوراکیهای روز بعد را با خود او آماده کنید. از او سوال کنید دوست دارد چه خوراکی هایی همراه خود ببرد. "دوست داری سیب ببری یا پرتقال؟" برای مهد کودک رفتن هیجان زده و خوشحال باشید. به عنوان مثال بگویید "فردا اسباب بازی های زیادی آنجا هستند که می توانی با آنها بازی کنی" یا" دوستت کیان هم توی همین مهد هست."

۵_ تا وقتی که کودک احساس راحتی نکرده در مهد بمانید

یکی دیگر از راه های عادت دادن کودک به مهدکودک این است که تا زمانی که کودک احساس راحتی نکرده است در مهد بمانید. از مسئولین مهد درخواست کنید به شما اجازه دهند تا در آنجا بمانید و تا وقتی که اطمینان پیدا نکردید فرزند شما راحت هست، مهد را ترک نکنید. حداقل تا پایان اول زنگ استراحت کودکتان در آنجا بمانید با خودتان یک مجله یا کتاب ببرید تا حوصله شما سر نرود.

جایی بنشینید که کودک شما بتواند شما را ببیند .البته باید همانجا بنشینید که و اجازه دهید فرزندتان با مربی اش ارتباط برقرار کند. به این سو آن سو نروید و در یکجا بمانید تا کودک شما احساس امنیت کند. البته اگر از شما درخواست کمک کرد بلند شوید و به او کمک کنید. تا چند وقت باید این کارها را انجام دهید؟ کاملا به کودکتان بستگی دارد.
بچه های که اعتماد به نفس بالایی دارند و آنهایی که تجربه ارتباط برقرار کردن با غریبه ها را دارند، به زمان کمتر نیازمند هستند، ولی اگر فرزند شما ترسو و خجالتی می باشد، باید مدت زمان زیادی را بمانید. امکان دارد که مجبور شوید از یک روز تا ۱ ماه، و حتی بیشتر، این کار را انجام دهید.

راه های جذب کودک به مهد کودک

۶_به اندازه ای زمان بگذارید تا با مربی و مهد ارتباط برقرار کند

یکی دیگر از راه های عادت دادن کودک به مهدکودک این است که به اندازه ای زمان بگذارید تا با مربی و مهد ارتباط برقرار کند. اگر علائم اضطراب و ناراحتی را در کودک خود مشاهده کردید، به او قوت قلب دهید، "تا زمانی که بروم خونه و برگردم کلی با خاله مریم بازی می کنی و به تو خیلی خوش می گذرد" و او را بغل کنید. اگه با رفتن شما احساس بدی به او دست داد، می توانید بگویید "من جایی نمی روم فقط می روم تا ماشین زود بر می گردم."

۷_ در زمان عادت به مهد با او در مورد رفتن خود حرف بزنید

می توانید ابتدا او را برای مدت زمان کوتاهی تنها بگذارید و عکس العمل او را بررسی کنید هیچ موقع یواشکی نروید. به کودک خود بگویید که می خواهید بروید و به او بگویید که بر می گردید. به عنوان مثال می توانید بگویید "مامان می خواهد برود بستنی بخرد و برگردد.
وانیلی می‌خواهی یا توت فرنگی؟" اگر مشاهده کردید که استرس دارد بگویید "مامان خیلی زود بر می گردد.

چگونه کودکمان را به مهد عادت دهیم؟

خاله سارا مواظب تو هست زمانی که مهد تو تمام شد با هم بستنی ها را می خوریم." او را ببوسید و در آغوش بگیرید و بگویید "تا زمانی که بر می گردم می توانی برایم یک نقاشی خوشگل بکشی؟" بعضی از مادرها یک عروسک به بچه می دهد و از او می خواهد تا از آن مراقبت کند. "تا بر می گردم می توانی مواظب خرگوشی باشی؟"

حتماً بخوانید:
مهد کودک به چه دردی می‌خورد؟

مهد کودک به چه دردی می‌خورد؟

بسیاری از مادران و پدران با شنیدن اسم مهدکودک یاد والدین کارمند می‌افتند و تصور می‌کنند مهدکودک جایی است که می‌توانند فرزندشان را برای چند ساعت به…

۸_ زمان گذاشتن برای کودک و منعطف بودن

یکی دیگر از راه های عادت دادن کودک به مهدکودک زمان گذاشتن برای کودک و منعطف بودن است. به روند تطبیق پذیری فرزند خود توجه کنید. آیا با مربی های خود ارتباط خوبی برقرار کرده است؟ آیا در زمان تعریف کردن اتفاقات مهد کودک هیجان زده می باشد؟ برای درک احساس فرزند خود، به درستی به حرف های او گوش بسپارید و در صورت احتیاج، تغییراتی را در روند به مهد رفتن کودک خود به وجود آورید.

اگر دائما عصبانی می باشد، تعداد روز های مهد کودک رفتن او را کم کنید و یا او را به یک کلاس خلوت تر منتقل کنید. اگر احساس کردید به حضور شما احتیاج می باشد، با مسئولان مهد صحبت کنید و چند روزی را در آن جا به کار های داوطلبانه (مانند جمع کردن اسباب بازی ها، یا مراقبت از فضای بازی کودکان) مشغول شوید. شاید مسئولان مهد نیز از این پیشنهاد شما خوشحال شوند.

آسان کردن اولین جدایی کودک با مهد کودک

۹- افتخار کردن به کودک خود

یکی دیگر از راه های عادت دادن کودک به مهدکودک افتخار کردن به فرزند خود است. او را با عناوینی مثل "پسر بزرگ من" یا دختر قشنگ من" صدا کنید. فرند شما در حال بزرگ شدن می باشد.

از کسانی که در اطراف شما بچه دارند، درباره مهدکودک های خوب نزدیک محل زندگی یا کار خود سوال کنید. البته بایستی خودتان نیز آن مهدها را بررسی کنید، چون نظرات شخصی افراد با هم فرق دارد.
مطمئن شوید که مهد کودک فرزند شما واقعا مربی های خوبی دارد و آن ها تظاهر به خوب بودن نمی کنند. به صورت سرزده و تصادفی به مهد رجوع کنید تا متوجه شوبد در آن جا چه می گذرد.
اشیاء خطرناک مثل اسباب بازی های ریز و قابل قورت دادن را با او به مهد نفرستید. چون امکان دارد به او یا دیگر بچه ها صدمه بزند.
پیش از فرستادن کودک خود به مهد، در منزل با او مهد کودک بازی کنید تا درکی از جایی که می رود داشته باشد.



این مطلب چقدر مفید بود ؟
4.3 از 5 (4 رای)  
توجه: مطالب پزشکی و سلامت مجله دلگرم ، از منابع معتبر داخلی و خارجی تهیه شده اند و صرفا جنبه اطلاع رسانی دارند ، لذا توصیه پزشکی یا درمانی تلقی نمی شوند ، چنانچه مشکل پزشکی دارید حتما برای تشخیص و درمان به پزشک یا متخصص مراجعه کنید.

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits