دلگرم
امروز: جمعه, ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۱۸ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۲۹ مارس ۲۰۲۴ میلادی
حکم قسم خوردن دروغ در اسلام و کفاره آن
3
زمان مطالعه: 4 دقیقه
حکم قسم دروغ را از دیدگاه ها و روایت های متفاوت برایتان بررسی می کنیم و شما می توانید با حکم درست این رفتار آشنا شوید. برای دریافت اطلاعات بیشتر بهتر است این مطلب را از دست ندهید.

حکم قسم دروغ در اسلام و مجازات آن در قانون

قسم خوردن یکی از کارهایی می باشد که روزانه افراد بسیار زیادی آن را انجام می دهند و در بیشتر موارد این کار را به دروغ انجام می دهند. جالب است بدانید که حکم قسم دروغ و عواقب آن بسیار زیاد می باشد و می تواند مشکلات بسیاری را در زندگی شما ایجاد نماید.
بهتر است با این احکام آشنا شوید و سعی کنید که کم تر این کار را انجام دهید تا عواقب کم تری در آینده دامن گیر شما گردد.

کسی که مجبور شد قسم دروغ بخورد حکمش چیست؟

در کل دو نوع قسم وجود دارد که یکی از آن ها برای این است که در آینده کاری را انجام ندهید و آن را ترک نمایید و دیگری برای این است که یک موضوعی را به اثبات برسانید. در واقع اگر هر کدام از این قسم ها را به دروغ انجام داده باشید باید کفاره آن ها را بدهید در غیر این صورت گناه بزرگی را انجام داده اید.

حکم قسم دروغ در اسلام و مجازات آن در قانون

برای قسم های نوع دوم در صورتی که حرف های شما درست باشد قسم خوردن مکروه است و اگر دروغ باشد حرام و از گناهان کبیره می باشد و دیگر شما نمی توانید با کفاره دادن آن را جبران نمایید.

نکته : اگر کسی بخواهد خود و یا مسلمان دیگری را از شر ظالمی نجات دهد می تواند قسم دروغ بخورد و حکم این قسم ها واجب می باشد.

عاقبت قسم دروغ بر اساس آیات و روایات

برای این که قسم دروغ و عاقبت های آن را مردم بدانند و بشناسند، احادیث و روایات متعددی بیان شده است که آن ها را در ادامه برای شما بیان می کنیم.

امام محمد باقر (ع)

ایشان بیان کرده اند که در کتاب حضرت علی (ع) در مورد این نوع قسم ها آمده است که :

قسم دروغ و قطع رحم موجب این می شود که خانه ها از اهلش خالی شوند و موجب سنگینی رحم می شود یعنی انقطاع نسل.

امام جعفر صادق (ع)

از ایشان روایت شده است که:

هر کس سوگند یاد کند در حالی که می داند دروغ است با خدا مبارزه کرده است.

ایشان همچنین بیان کرده اند که یک روایت از پدرانشان به جا مانده است که در مورد حکم قسم دروغ می باشد و بیان می کند که: یکی از عواقب قسم دروغ را غضبناک بودن خداوند متعال هنگام ملاقات با بنده برشمرده است مگر این که توبه کند.

عاقبت قسم دروغ بر اساس آیات و روایات

حدیث قدسی

از قول خداوند نیز یک حدیث قدسی وجود دارد و در مورد حکم این نوع قسم ها می باشد. در واقع حدیث قدسی کلامی است که پیامبر آن را از زبان خداوند نقل می کند. در مورد این موضوع یک حدیث قدسی وجود دارد که بیان می کند: کسی که مرا در معرض سوگندهای دروغ قرار می دهد به رحمت من نمی رسد.

حکم قسم دروغ از دیدگاه حقوقی

طبق ماده ۶۴۹ هر فردی که در دعواهای حقوقی یا جزایی سوگند دروغ بخورد به ۶ ماه الی ۲۴ ماه حبس محکوم می شود.
طبق ماده ۶۵۰ همین قانون هر فردی در دادگاه شهادت دروغ بدهد حدودا ۳ سال حبس و ۱.۵ میلیون تومان جزای نقدی محکوم خواهد شد.

حتماً بخوانید:
حکم دروغ مصلحتی از منظر پیامبران و پیشوایان بزرگ دینی چیست ؟

حکم دروغ مصلحتی از منظر پیامبران و پیشوایان بزرگ دینی چیست ؟

شکی نیست که دروغگویی یک عمل غیر اخلاقی است. اما هم عقل و هم شرع دروغگویی را در برخی مواقع مانند جائی که موجب نجات جان بی گناهی می شود، جایز می داند.

اگر قسم های دروغ فردی منجر به این شده باشد که فردی به اشتباه مجازات شود شاکی و شاهد باید دیه پرداخت کنند و خسارت های مالی این افراد را جبران نمایند.

حکم قسم دروغ از دیدگاه حقوقی

قسم دروغ از دیدگاه خداوند

قسم دروغ خوردن می تواند تبعات بد تری در زندگی شما به همراه داشته باشد زیرا خشم خدای متعال را بر می انگیزاند. در ادامه می توانید سایر مطالبی که در زمینه دانستنی های مذهبی نوشته شده است را مانند حکم شرعی دروغ و حکم شرعی غیبت را مشاهده کرده و اطلاعات خود را در این زمینه ها افزایش دهید.



این مطلب چقدر مفید بود ؟
4.3 از 5 (3 رای)  

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits