دلگرم
امروز: پنج شنبه, ۰۹ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۱۷ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۲۸ مارس ۲۰۲۴ میلادی
آموزش شستشو و جرم‌گیری رادیاتور خودرو
8
زمان مطالعه: 4 دقیقه
برای تمیز کردن رادیاتور می‌توانید از محلول شستشوی مخصوص استفاده کنید. این محلول‌های کارخانه‌ای عملکرد خوبی دارند و در صورتی که مایل به استفاده از محلول‌های خانگی نیستید، می‌توانید از این محلول‌های شستشو برای رسوب گیری رادیاتور خودرو بهره‌مند شوید.

رسوب زدایی رادیاتور خودرو روش های شستشو آن

صحت عملکرد سیستم خنک کاری پیشرانه خودروها و موتورسیکلت های آب خنک، در گرو جایگزینی کل آب درون رادیات و پیشرانه حداقل یک بار در هر دو سال است.
به دلیل گردش طولانی مدت آب در سیستم خنک کاری پیشرانه، ایجاد رسوب و گرفتگی لوله ها در دراز مدت موضوعی شایع و طبیعی است مگر آن که طی دوره های مشخص اقدام به شست و شو سیستم خنک کاری پیشرانه کنید.
در ادامه به تعدادی از روش های شستشو و تمیز کردن رادیاتور با استفاده از محلول ها و مواد طبیعی می پردازیم.

شستشوی رادیاتور ماشین با نوشابه

برای انجام این روش مقداری نوشابه را داخل آب سیستم خنک کننده ریخته و سپس موتور خودرو را روشن کنید. اجازه دهید که خودرو به صورت درجا کار کرده و موتور آن روشن باشد. به این شکل نوشابه اضافه شده، داخل رادیاتور ماشین رفته و عملیات رسوب زدایی انجام می پذیرد.
در نهایت پس از گذشت چیزی بین ۱۵ تا ۲۰ دقیقه، ظرفی زیر رادیاتور قرار داده و پیچ زیرین آن را باز کنید. اجازه دهید که آب رادیاتور به طور کامل خارج شود. در همین حین، مقداری آب تمیز وارد کنید تا در این چرخه قرار گرفته و رادیاتور از نوشابه، تمیز و عاری شود. سپس خودرو را خاموش کرده و اجازه دهید تا آب داخل رادیاتور به طور کلی خارج شود.
پس از آن پیچ رادیاتور را بسته و دوباره آب تمیز داخل سیستم خنک کننده بریزید و بگذارید موتور مانند مرتبه قبلی باز درجا کار کند. سپس دوباره پیچ رادیاتور را باز کرده و بگذارید آب داخل آن خارج شود.
به این شکل رسوبات کنده شده و از بدنه داخلی رادیاتور به همراه نوشابه بیرون می ریزند. همین طور دورهای چرخش بعدی آب داخل رادیاتور و سیستم خنک کننده، این مجرای خنک کننده را از نوشابه نیز پاک خواهد کرد.

رسوب زدایی رادیاتور

شستشوی رادیاتور ماشین با جوش شیرین

شما می توانید به جای استفاده از نوشابه به عنوان رسوب زدای رادیاتور ماشین، از محلول آب و جوش شیرین نیز استفاده کنید. با حل کردن جوش شیرین در آب و روانه کردن آن به داخل سیستم خنک کننده خودرو، رسوبات به شکلی عالی کنده شده و از بدنه رادیاتور جدا می شوند. فرآیند تمیزکاری مانند روش قبلی خواهد بود.

شستشوی رادیاتور ماشین با سرکه

در صورتی که به تازگی رسوب زدایی رادیاتور خودرو را انجام داده و حدس می زنید که میزان رسوبات موجود در آن، آن قدرها نیز قطور نباشد، استفاده از سرکه موثر خواهد بود. اما به خاطر داشته باشید که سرکه نمی تواند رسوبات قطور و قدیمی را به خوبی کنده و در خود حل کند. به واقع سرکه برای یک شستشوی سطحی تر و از بین بردن رسوبات تازه و نازک، کارآمد خواهد بود.

حتماً بخوانید:
تفاوت رادیاتور پنلی با رادیاتور پره ای

تفاوت رادیاتور پنلی با رادیاتور پره ای

تفاوت میان رادیاتورهای پره ای و پنلی مسئله ای است که ذهن بسیاری از افراد را به خود مشغول کرده. در این مطلب قصد داریم تفاوت آن ها را شرح داده و درمورد…

شستشوی رادیاتور ماشین با جوهرنمک

جوهر نمک نیز دیگر محلول شستشوی رادیاتور ماشین است که می توانید به کمک آن و استفاده از همان دستورالعملی که همراه با نوشابه ذکر کردیم، رسوبات را از رادیاتور ماشین جدا سازید. برای استفاده از جوهر نمک، خوب است که آن را با نسبت ۱ به ۳ با آب مخلوط کنید. یعنی به ازای هر پیمانه جوهر نمک، از ۳ پیمانه آب استفاده نمایید.
این محلول نیز جرم گیری رادیاتور ماشین را به خوبی انجام می دهد. (البته برای تمیز کردن سیستم خنک کننده از بقایای جوهر لیمو، احتمالا به دفعات بیشتری از شستشو و جریان آب خالی احتیاج خواهید داشت.)

شستشوی رادیاتور ماشین

رسوب زدایی رادیاتور با محلول شستشوی رادیاتور ماشین

برای تمیز کردن رادیاتور می توانید از محلول شستشوی مخصوص این کار استفاده کنید. این محلول های کارخانه ای عملکرد خوبی دارند و در صورتی که مایل به استفاده از محلول های خانگی نیستید، می توانید از این محلول های شستشو برای رسوب گیری رادیاتور خودروی خود، بهره مند شوید.

نکته: توجه داشته باشید که ماندن مواد رسوب زدا داخل رادیاتور و سیستم خنک کننده ماشین، می تواند به مرور زمان موجب خوردگی هایی در بدنه رادیاتور شده و به سوراخ شدن (هر چند ریز) رادیاتور منجر شود. به این صورت باید انتظار نشتی از رادیاتور را داشته باشیم. به همین دلیل است که توصیه می شود پس از استفاده از مواد شستشوی رادیاتور، چندین مرتبه چرخش آب را مد نظر داشته باشید.


این مطلب چقدر مفید بود ؟
4.3 از 5 (8 رای)  

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits