دلگرم
امروز: پنج شنبه, ۰۹ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۱۷ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۲۸ مارس ۲۰۲۴ میلادی
مجازات قتل ناشی از سم در قانون ایران چیست؟
1
زمان مطالعه: 2 دقیقه
سم به ماده ای گفته می شود که در صورت خوردن، استنشاق و یا جذب توسط بدن موجب آسیب و یا مرگ شود، اگر کسی به طور عمد به کسی سم بخوراند طبق قانون ایران چه مجازاتی در انتظارش است؟

حکم و مجازات سم خوراندن به کسی چیست؟

از نظر تکنیکی هر ماده ای می تواند یک سم کشنده باشد، اگر بیش از اندازه آب بنوشید خواهید مرد و آنچه که مهم است مقدار دوزی است که به بدن وارد می شود. کشنده ترین سم ها آنهایی هستند که در دوزهای بسیار کم می توانند باعث مرگ و آسیب جدی شوند.

از جمله کاربردهای سم، استفاده از آن برای قتل است. فقها در ارزیابی و تحلیل قتل با سم اختلاف نظر دارند. خاستگاه های این اختلاف، تفاوت در قدرت کشندگی سموم، تفاوت تأثیر سم براساس شرایط مقتول و کیفیت استفاده از آن است. اختلافات مذکور سبب تفاوت دیدگاه فقها در تبیین نوع قتل و کیفیت مجازات در آن شده است.

مجازات سم دادن

به این صورت که گروهی از فقها قتل مذکور را عمد، و قصاص را لازم الاجرا و گروهی آن را شبه عمد و مستوجب دیه می دانند. مقاله حاضر با روش توصیفی- تحلیلی به بررسی حکم قتلِ با سم در فقه اسلامی به صورت مستدل می پردازد. حاصل استقراء و بررسی ادله، پذیرش عمدی بودن قتلِ با سم و جواز قصاصِ قاتل در صورت وجود شرایط و درخواست اولیای دم، با ابزاری غیر از سم برای اطمینان از عدم افراط در اجرای مجازات می باشد.



این مطلب چقدر مفید بود ؟
5.0 از 5 (1 رای)  

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits