دلگرم
امروز: پنج شنبه, ۰۹ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۱۷ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۲۸ مارس ۲۰۲۴ میلادی
راههای شیرین کردن غذا کودک و نوزاد بدون استفاده از شکر
2
زمان مطالعه: 7 دقیقه
چطوری غذای کودکان را بدون شکر شیرین کنیم؟ ما در این مطلب قصد داریم شما را با لیست شیرین کردن غذای کودکان بدون شکر آشنا کنیم با ما همراه باشید.

یکی از نکاتی که همواره والدین باید به آن توجه کنند این است که کودکان همواره باید تغذیه سالمی داشته باشند و مادران که بر تغذیه کودک بیشتر نظارت دارند، استفاده از قندهای غیر طبیعی را محدود و جایگزین از شیرین کننده های مواد غذایی استفاده کنند. در ادامه مطلب با چند شیرین کننده های مواد غذایی طبیعی آشنا خواهیم شد.

شیرین کننده های مواد غذایی

ما در این جا فهرستی از راه‌های شیرین کردن غذاها را بدون شکر برای شما آورده‌ایم. غذاهای زیر یا به طور طبیعی شیرین هستند یا تلخی آن‌ها با موادی دیگر از بین رفته و برای کودکان لذت‌بخش‌تر شده است ما در این جا فهرستی از راه‌های شیرین کردن غذاها را بدون شکر برای شما آورده‌ایم.
غذاهای زیر یا به طور طبیعی شیرین هستند یا تلخی آن‌ها با موادی دیگر از بین رفته و برای کودکان لذت‌بخش‌تر شده است نه تنها غذاهایی که در این جا معرفی شده شیرینی طبیعی دارند، بلکه بیشتر آن‌ها حاوی مواد مغذی بسیاری نیز هستند) این بدین معنی است که غذاهای خانگی شما نه تنها کودک‌تان را با طعم شیرین‌اش خشنود می‌کند، بلکه مصرف مواد مغذی را برای او افزایش می‌دهد. چقدر جذاب است! نه؟ توجه: ما در این فهرست از عسل استفاده نکرده‌ایم زیرا تا ۱۲ ماه اول باید از دادن عسل به کودکان خودداری کرد.

شیرین کردن غذای کودکان بدون شکر

موز: سرشار از پتاسیم و با طعم شیرین و لذت‌بخش‌اش آماده خوردن است. (شما می‌توانید کمی آن را له کنید) اضافه کردن موز به غذای کودک یکی از بهترین راه‌های خوشمزه کردن غذا برای کودکان است. این میوه شریکی برای میوه‌های ترش است که برای پخت و پز نیز مناسب است. (همانطور که در کیک‌های تولد دیده‌اید). ترکیب آن با آواکادو، سبزیجات و حتی گوشت (مرغ، موز و برنج قهوه‌ای) به طرز شگفت‌انگیزی خوب است.

سیب: شما می‌توانید یک سیب شیرین را به عنوان دسر یا به صورت پوره به تنهایی بخورید یا به عنوان شیرین کننده غذاهای دیگر استفاده کنید. سس سیب خانگی را با میوه یا غذاهای ترشی که کودک‌تان آن را پس می‌زند، مخلوط کنید. (برای مثال سس سیب و کلم بروکلی بی‌نظیرند). می‌توانید سیب را مانند موز به غذاهای دیگر اضافه کنید و آن را بپزید.

گلابی: برای این که به لیست غذای کودک‌تان کمی تغییر دهید، می‌توانید به جای سیب، گلابی را به غذا اضافه کنید. گلابی رسیده و آبکی احتیاجی به پختن ندارد. فقط کافی است آن را له کنید یا پوره آن را با غذاها ترکیب کنید

سیب‌زمینی شیرین: همانطور که از اسم‌اش پیداست، این سبزی چند کاره به علت طعم شیرین ‌اش، کودک شما را خشنود خواهد کرد. آن را با سبزیجات دیگر مخلوط کنید یا از آن برای ایجاد طعم‌ای شیرین یا غذای انگشتی کودک‌تان استفاده کنید.

شیرین کردن غذا

شیر مادر: شیر مادر به طور طبیعی طعم‌ای شیرین دارد. با اضافه کردن آن به غذاهای جامد کودک‌تان نه تنها شیرینی را به غذای او بلکه طعم‌ای آشنا که ممکن است کودک‌تان را به خوردن غذاهای جدید تشویق کند، راه می‌دهید

پودر وانیل: ما اخیرا فواید پودر وانیل را کشف کرده‌ایم. این ماده شیرین‌ای خاصی را به غذای کودک‌تان می‌دهد که برای غذاهای ترش و پخت و پز عالی است. دقت کنید که انواع مختلف آن را نخرید. پودر خالص وانیل تنها چیزی است که شما به آن احتیاج دارید.

هویج: اگر چه هویچ به شیرینی سیب‌زمینی شیرین نیست اما می‌تواند طعم ترش یا تلخ غذا را از بین ببرد. شما می‌توانید آن را تکه کنید، با فویل بپیچید و در فری با دمای ۳۷۵ قرار دهید. شیرینی آن با این روش بیشتر می‌شود.

چغندر: شاید هنگامی که به غذاهای شیرین می‌اندیشید، چغندر به ذهن‌تان نرسد، اما چغندر با رنگ خوشایند و ارزش غذایی خاصی که دارد کودک شما را راضی خواهد کرد. (کودکان از رنگ ارغوانی آن لذت می‌برند، فقط فرش‌ها را با پارچه‌ای بپوشانید و بهترین پیش بند کودک‌تان را استفاده نکنید). مخلوط چغندر با سبزیجات تلخ یا حتی میوه‌های ترش فوق‌العاده می‌شود. سیب سبز و پوره چغندر نیز خوشمزه است و به عنوان سس گوشت استفاده می‌شود.

غذای بدون شکر برای کودک

دارچین / جوز: اگر چه شیرین نیستند اما چیزی در آن‌ها وجود دارند که طعم تلخ را دلپذیر می‌کنند. ما آن‌ها را در همه چیز، از پوره میوه گرفته تا سبزیجات و سوپ می‌ریزیم. (پدر و مادرم دارچین را در قهوه می‌ریزند و واقعا دیگر احتیاجی به شکر ندارند).

میوه‌های خشک شیرین نشده: شما می‌توانید میوه‌های خشک مانند زردآلو را با خیساندن‌ در آب گرم یا آب سیب بازسازی کنید. بعد از آن شما می‌توانید آنها را با میوه یا پوره سبزیجات یا در پخت و پز استفاده کنید.

حتماً بخوانید:
بهترین غذای کمکی برای نوزاد ۱۴ ماهه! + نکات تغذیه ای مهم

بهترین غذای کمکی برای نوزاد ۱۴ ماهه! + نکات تغذیه ای مهم

نوزاد 14 ماهه رشد خوبی پیدا کرده و معده او گنجایش دریافت غذاهای جامد : سبزیجات، غلات، پروتیئن ها و میوه ها را دارد البته به صورت نرم و له شده. مادران…

پختن سبزیجات: یک راه برای شیرین کردن سبزیجات، کباب کردن آن‌ها است. آن‌ها را خرد کنید، با روغن زیتون مخلوط کنید و در دمای ۳۷۵ درجه اجاق بپزید. این روش قند طبیعی آن را در می‌آورد و شما را از علاقه کودک‌تان به آن شگفت‌زده خواهد کرد. سبزیجاتی مثل شلغم برای این روش مناسب‌اند

روغن نارگیل: این یکی از روش‌های مورد علاقه من برای شیرین کردن غذاها است. بر خلاف روغن‌های سرخ‌کردنی دیگر، روغن نارگیل طعم‌ای خوشمزه دارد که با پختن از بین نمی‌رود. به علاوه سرشار از مواد مغذی است که کودک‌تان به آن‌ احتیاج دارد.

استویا : این شیرین کننده بدون کالری بوده و از گیاه استویا یا شیرین برگ استخراج شده و ۳۰۰ برابر از ساکارز شیرین تر می باشد.

اریتریتول : این ترکیب نیز طبیعی و بدون کالری بوده و از تخمیر گندم و نشاسته ذرت بدست می آید.

گزیلیتول : این ماده همانند اریتریول یک الکل قند بدون کالری است و به طور طبیعی در آلو، توت فرنگی، گل کلم و کدو تنبل دیده می شود.

تغذیه کودک

شربت یاکون : این شیرین کننده از ریشه های سطحی گیاه یاکون استخراج می شود و کمک شایانی به کاهش وزن می کند.

عسل خام : احتمالاً عسل از جمله مشهورترین شیرین کننده های طبیعی است که البته حاوی کالری بوده و رژیمی به حساب نمی آید.

شربت آگاوه : این ترکیب یک سیروپ مایع بوده که از برگ گیاهان آگاوه آبی استخراج می شود.

عصاره میوه راهب : این شیرین کننده نیز بدون کالری بوده و تأثیری بر سطح قند خون نمی گذارد.

شکر خرما : این ترکیب نیز کاملاً طبیعی بوده و دارای خواص زیادی نیز می باشد؛ با این وجود حاوی کالری است و رژیمی نمی باشد.

شربت افرا : همانطور که از نام این شیرین کننده مشخص است، از درخت افرا نشأت می گیرد و کشور کانادا اصلی ترین تولید کننده آن می باشد.

شکر نارگیل : این شیرین کننده قهوه ای رنگ بوده، کاملاً سالم می باشد و جایگزین مناسبی برای شکر سفید به حساب می آید.



این مطلب چقدر مفید بود ؟
5.0 از 5 (2 رای)  
توجه: مطالب پزشکی و سلامت مجله دلگرم ، از منابع معتبر داخلی و خارجی تهیه شده اند و صرفا جنبه اطلاع رسانی دارند ، لذا توصیه پزشکی یا درمانی تلقی نمی شوند ، چنانچه مشکل پزشکی دارید حتما برای تشخیص و درمان به پزشک یا متخصص مراجعه کنید.

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits