دلگرم
امروز: پنج شنبه, ۰۹ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۱۷ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۲۸ مارس ۲۰۲۴ میلادی
بهبود خواب سنگین چگونه امکان پذیر است؟
1
زمان مطالعه: 7 دقیقه
علت خواب سنگین : خواب سنگین یک اختلال خوابی محسوب می شود که اگر قصد درمان آن را دارید در ابتدا بایستی علت ها و دلایل ان را ریشه یابی نمایید. به همین خاطر در این مقاله تمام دلایل و علت خواب سنگین را به صورت کامل شرح داده ایم.

جالب است بدانید که هوشیار خوابی با بد خواب کاملا متفاوت است و بیشتری افرادی که برای به خواب رفتن مشکلی ندارند برای هوشیاری خوابیدن دچار مشکل خواهند بود که معمولا مشکل این دسته از افراد را خواب سنگین می نامند و برای درمان آن در ابتدا بایستی علت ها را ریشه یابی نمایید.

آشنایی با علت های خواب سنگین

به صراحت می توان گفت که خوابیدن به صورت عادی برای انسان ضروری لازم است اما اگر کم یا زیاد بخوابید به بد تان ضرر وارد خواهد شد. در واقع بی خوابی معمولا زمانی رخ می دهد که به خواب نمی روید و با به صورت مداوم از خواب می پرید. در مقابل بی خوابی، خواب سنگین قرار گرفته و می توان آن را حالتی دانست که فرد به صورت عادی از خواب بیدار نمی شود و یا خیلی سخت بیدار می شود.
در واقع خواب سنگین حالتی از خواب می باشد که در آن فرد خوابیده اصلا هوشیار نیست و به سختی بیدار می شود. اگر ساده تر بیان کنیم خواب سنگین خوابی است که انسان به عوامل محیطی مانند صدا و نور واکنشی نشان نمی دهد.
برای مثال یک انسان عادی با شنیدن صدا بیدار می شود و یا اگر نور شدید به چشمانش بخورد از خواب می پرد اما در مقابل فردی که خواب سنگین دارد با این عوامل بیدار نمی شود. علت آن نیز از دست دادن هوشیاری در طول خواب است که عوامل محیطی روی آن تاثیری نمی گذارند.

خواب سنگین

توجه داشته باشید خواب سنگین معمولا زمانی خطرناک است که فرد به صورت دائمی به آن مبتلا باشد. اگر فرد به صورت موقت به چنین حالتی گرفتار شود جای نگرانی نیست و فرد به زودی با برطرف شدن شرایط به خواب عادی خود باز می گردد. از آنجایی که ریشه یابی و درمان این اختلال تاثیر مثبتی در زندگی روزمره دارد پس نسبت به آن بی توجه نباشید.
بهتر است بدانید معمولا افرادی که خواب سنگین دارند توسط اطرافیان چندین مرتبه از خواب بیدار شده و مجددا به خواب می روند. با وجود اینکه دلایل ایجاد کننده این دسته از خواب ها بی شمار است اما در ادامه سعی کرده ایم تا شایع ترین علت ها را بیان نماییم.

بیماری و مصرف داروهای درمانی:

معمولا بیماری هایی که از انسان انرژی می گیرند و یا هوشیاری انسان را کاهش می دهند از آن دسته مواردی هستند که موجب خواب سنگین می شود. همچنین مصرف داروهای خواب آور و دمنوش های قوی برای خواب بیشتر تاثیری که دارند این است که فرد بیشتر بخوابد. به گونه ای که داروی خواب آور به شدت هوشیاری را برای بهبود بدن کاهش دهد و در نتیجه فرد سنگین بخوابد.

حتماً بخوانید:
خواب هلاکت چیست ؟ چرانباید هنگام غروب خوابید ؟

خواب هلاکت چیست ؟ چرانباید هنگام غروب خوابید ؟

خوابیدن در هنگام غروب آفتاب” معروف به خواب هلاکت است و عوارض متعددی را به همراه دارد.

رژیم های غذایی مخصوص:

همچنین برخی از رژیم های غذایی نیز بر قوه تمیز و هوشیاری افراد تاثیر خواهند گذاشت. این تاثیر موجب می شود تا فرد نتواند درست فکر کند و حتی وقتی که بیدار است به خوابیدن فکر می کند. همانطور که می دانید ذهن خوابیده نمی تواند تجزیه و تحلیلی درستی داشته باشد و در نتیجه بدن به خواب سنگین دچار خواهد شد.

علت خواب سنگین

شرایط روحی و جسمی فرد:

جالب است بدانید که روابط عاطفی میان انسان ها تاثیری ماند دارو بر روی روح دارد. همچنین خستگی عضلانی نیز اغلب چنین حالتی را در فرد ایجاد می کند. اگر از نظر عاطفی دچار مشکل باشید و مداوم افسردگی را درون خود حس کنید به مرور خواب تان بیشتر و سنگین تر خواهد شد.
معمولا عضلاتی از بدن که خیلی خسته هستند این خستگی را به کل بدن منتقل می کنند و در نهایت بدن خسته به خوابی سنگین می رود.

شرایط شغلی فرد:

به صراحت می توان گفت که شغل ها حاوی مقدار زیادی استرس، اضطراب، نگرانی و ترس برای کارمندان هستند. چنین مشاغلی معمولا انسان را خسته می کنند و بدن برای آرامش بیشتر سعی دارد در مواقع خواب میزان هوشیاری را بیش از حالا عادی کاهش دهد. در نتیجه خواب سنگین در انسان به وجود می آید.

آب و هوای محیط:

یکی دیگر از علت های خواب سنگین شرایط آب و هوایی است که تاثیر چشمگیری بر بدن و خواب انسان ها دارد. گاهی اوقات مشاهده می شود که انسان خسته به خاطر آب و هوای مطلوب توانسته کاملا هوشیار بخوابد اما یک انسان که خستگی ای ندارد در آب و هوای نامناسب به خوابی سنگین فرو رفته است.

خواب سنگین چگونه درمان می شود؟

زمان مراجعه به پزشک برای درمان

اگر به مرور مداوم احساس خستگی می کنید، اگر خواب آلودگی بیش از حد در روز بر زندگی روزمره شان تاثیر گذاشته است و یا فکر می کنید ممکن است این مسئله نشانه وجود یک اختلال اساسی در شما باشد بایستی در اسرع وقت به پزشک مراجعه نمایید.
در این مواقع پزشک آزمایشاتی انجام خواهد داد و از شما در مورد عادات خواب تان سوال می کند تا سعی کند دلیلی خواب آلودگی تان را مشخص کند. همچنین ممکن است از شریک عاطفی تان بپرسد که آیا در طول شب دچار نفس تنگی می شوید، خرخر می کنید و یا پاهایتان را حرکت می دهید.
چنانچه پزشک به وجود اختلال خواب در شما مشکوک شود ممکن است شما را به یک متخصص خواب معرفی نماید تا آزمایشات بیشتری روی شما صورت بگیرد.
لازم به ذکر است که روش های درمان خواب آلودگی در طول روز معمولا بسته به علت آن خواهند بود. با این حال پژشک احتمالا با توصیه نکات بهداشتی در خواب شروع خواهد کرد و شما را تشویق به خواب بیشتر می کند. همچنین ممکن است داروهایی را که مصرف می کنید تنظیم نماید. در نهایت پزشک برای تهیه یک برنامه درمانی برای اختلالات اساسی با شمار کار خواهد کرد که البته نیاز به درمان در نوع خود دارند.

راه درمان پرخوابی و خواب سنگین

با این حال در ادامه سایر راهکار های ایده آل و خانگی را برای درمان خواب سنگین شرح داده ایم که می توانند کاربردی باشند:

  • چای و دمنوش مصرف کنید:

معمولا چای ذهن را هوشیار می کند. در واقع برای افرادی که دچار خواب سنگین هستند چای به عنوان هوشیار نگهدارنده فرد محسوب خواهد شد. به این صورت که روی عملکرد مغز فرد تاثیر گذاشته و از شدت خواب سنگین می کاهد. همچنین دمنوش ها نیز در کاهش خواب سنگین بی تاثیر نخواهند بود.

  • ساعت بیدار شدن را تغییر دهید:

اگر سر ساعت خاصی همیشه بیدار می شوید سعی کنید زنگ بیدار شدن ساعت تان را تغییر دهید. این تغییر غیر منتظره می تواند بر روی عملکرد ذهن شما تا حد زیادی تاثیر بگذارد و شما را بیدار کند. معمولا کسی که ساعتش در تایم مشخصی زنگ می زند پس از مدتی دیگر نمی تواند در آن ساعت بیدار شود زیرا بدن او به ساعت بیداری عادت کرده است.

  • نحوه غذا خوردن در شب را عوض کنید:

برای اینکه خواب سبکی داشته باشید همیشه سعی کنید نیمه شب چیزی نخورید. بهتر است شام تان را نیز دو ساعت پیش از رفتن به رختخواب میل کنید تا بدن بتواند خواب سبکی را تجربه نماید.

  • پیش از خواب مطالعه کنید:

بر اساس تجربه های به دست آمده فعال نگه داشتن مغز هنگام خواب می تواند خواب سنگین را تا حد زیادی کاهش دهد. پیشنهاد می شود که پیش از خواب با مطالعه کتاب ذهن خود را فعال نگه دارید.

  • در طول روز کمی بخوابید:

اگر در طول روز کمی بخوابید در شب خواب تان سبک تر خواهد شد. زیرا خواب روز مقداری از خستگی کار و مشغله را کاهش می دهد و در نتیجه به خواب در شب کمک می کند.



این مطلب چقدر مفید بود ؟
5.0 از 5 (1 رای)  
توجه: مطالب پزشکی و سلامت مجله دلگرم ، از منابع معتبر داخلی و خارجی تهیه شده اند و صرفا جنبه اطلاع رسانی دارند ، لذا توصیه پزشکی یا درمانی تلقی نمی شوند ، چنانچه مشکل پزشکی دارید حتما برای تشخیص و درمان به پزشک یا متخصص مراجعه کنید.

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits