دلگرم
امروز: پنج شنبه, ۰۹ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۱۷ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۲۸ مارس ۲۰۲۴ میلادی
سیم‌ کشی ساختمان از سقف چه فرقی با سیم کشی از کف دارد؟
1
زمان مطالعه: 10 دقیقه
یکی از مهم­ترین مباحثی که در برق کشی ساختمان مطرح است و باید به شکل تخصصی و حرفه ای به آن پرداخته شود، لوله کشی برق ساختمان است.به همین منظور ما در ادامه راجع به لوله گذاری برق در سقف اطلاعاتی را در اختیار شما قرار خواهیم داد.

سیم‌ کشی ساختمان از سقف چگونه انجام می‌شود؟

ساختمان‌سازی یکی از کارهای زمان‌بری است که برای به سرانجام رساندن آن مصالح و مهارت زیادی نیاز است. یکی از بخش‌های مهم ساختمان، برق آن است که لوله‌های آن باید توسط برق‌کار به‌درستی در سقف و دیواره‌ها کار گذاشته شود. این بخش نقش‌حیاتی داشته و اگر نقصی در آن وجود داشته باشد، ممکن است مشکلات جبران‌ناپذیری را برای‌ شما ایجاد کند. سیم‌ کشی ساختمان از سقف یک روش جدید سیم کشی ساختمان است که در آن برق‌کار باید تمرکز خود را روی آن بگذارد تا کار را تمیز انجام دهد.

دلیل این‌که برق‌کار باید هنگام سیم‌کشی و لوله‌گذاری توجه زیادی به کار خود داشته باشد این است که در این زمان، کار را به‌گونه‌ای انجام دهد که سیم و لوله کمتری را مورد استفاده قرار دهد تا برای صاحب خانه هزینه کمتری را به دنبال داشته باشد. سیم‌ کشی ساختمان از سقف شیوه‌ای نوین است که معمولاً بیشتر افراد هنگام ساخت خانه‌ی خود آن را در اتاق‌ها اعمال می‌کنند. اگر شما هم قصد دارید روش‌های نوین و جدید را در ساختمان خود به‌کار ببرید، لازم است ابتدا از مهارت کافی برق‌کار خود اطمینان حاصل کنید.

پیش از آن‌که سیم‌کشی برق را انجام دهید، لازم است لوله‌گذاری کنید؛ انجام این کار در سیم‌ کشی از سقف ساختمان به ۲ صورت سقف کاذب و سقف تیرچه بلوکی امکان‌پذیر است.
در گذشته، به علت سریعتر انجام شدن کار و مقرون به‌صرفه بودن آن، سیم‌کشی ساختمان معمولا از کف انجام می‌شد.
برای سیم‌کشی ساختمان از سقف، به مواردی چون دال بتنی و تیرچه یونولیت احتیاج است.

سیم‌ کشی ساختمان

تفاوت لوله‌ کشی برق از سقف و لوله‌ کشی برق از کف

معمولاً در قدیم لوله‌کشی برای سیم‎‌کشی برق ساختمان از کف انجام می‌شد. برای این‌که بدانید تفاوت این دو روش با دیگری چیست و کدام‌ یک نسبت به دیگری برتری دارد، لازم است هرکدام را مورد بررسی قرار دهیم.

۱. بررسی سرعت اجرای لوله‌کشی برق و سیم کشی ساختمان از سقف و کف

قطعاً می‌دانید که برای سیم‌ کشی ساختمان از سقف باید نردبان گذاشته و کار را انجام دهید؛ در صورتی که برای سیم‌کشی از کف این وسیله لازم نیست. همین موضوع و بالا و پایین‌ کردن‌های زیاد، سبب اتلاف وقت شما می‌شود. برای انجام این روش باید برخلاف لوله‌کشی از کف، لوله‌کشی با طول ۲.۵ متری انجام دهید و مسیر بیشتری را برای انجام این کار طی کنید.

این مسئله نه‌تنها وقت زیادی را از شما می‌گیرد، بلکه سبب خستگی بیشتر شما هم می‌شود. تا همین‌جای کار می‌توان گفت لوله‌گذاری از کف زودتر انجام می‌شود. برای سیم‌ کشی از سقف در ساختمان‌های چند طبقه لازم است تا لوله‌گذاری هر واحد را از کف اتاق طبقه بعدی انجام داده و به طبقه بالا بروید. دلیل اصلی انجام این کار هم این است که به علت وجود سقف تیرچه بلوک در این ساختمان‌ها نمی‌توان لوله‌های سیم‌کشی را با گچ پوشاند.

۲. سیم‌ کشی ساختمان از سقف هزینه کمتری دارد یا سیم‌کشی از کف؟

برای انجام لوله‌گذاری و سیم‌ کشی از سقف به لوله‌کشی و سیم‌کشی با طول ۲.۵ متر نیاز دارید؛ از این جهت برای انجام این کار باید لوله و سیم‌برق بیشتری را تهیه کنید. در لوله‌گذاری از کف نیازی نیست تا برای رسیدن به کلیدپریزها لوله زیادی مصرف کنید.
وقتی مقدار لوله‌ای که باید تهیه کنید کم باشد، لازم نیست هزینه زیادتری را بپردازید. در لوله‌گذاری از کف نیاز است که ماهیچه‌گذاری را هم انجام دهید؛ با این‌حال باز هم هزینه آن نسبت به لوله‌گذاری از سقف کمتر می‌شود.

برق‌ کشی سقف

برق‌ کشی سقف تیرچه یونولیت

برای این نوع سیم‌کشی در ساختمانی با تیرچه یونولیت لازم است که برای هر کلیدپریز یک انشعاب جدا قرار دهید و در نهایت تمامی آن‌ها را به سمت لوله اصلی که به جعبه فیوز متصل است، برسانید. باید توجه داشته باشید که تنها انشعاب کولر را به‌صورت مجرا به جعبه فیوز وصل کنید. موضوع اصلی در مورد سیم‌کشی برق در سقف تیرچه یونولیت این است که چگونه لوله‌گذاری را انجام دهیم که سیم‌ کشی ساختمان از سقف به‌صورت توکار بوده و مشخص نشود.
برای حل این موضوع لازم است پیش از انجام لوله‌گذاری در سقف، بخشی از یونولیت‌ها را به اندازه لوله موردنظر خود برش بزنید تا لوله سیم‌کشی دقیقاً داخل کار قرار گیرد. بهتر است برای این کار دقت زیادی به خرج دهید تا لوله اضافی از سقف بیرون نزند. اگر سقف خانه‌تان از تیرچه یونولیت است، بهترین کار این است که برقی‌کشی از سقف را به یک فرد متخصص بسپارید که از جهت اندازه‌گیری‌های دقیق به آن اطمینان دارید.

لوله‌ گذاری سقف دال بتنی

برای سیم‌ کشی از سقف دال بتنی لازم است فردی که کار چینش سقف دال بتنی را انجام می‌دهد، جایی را برای لوله‌های سیم‌کشی برق خالی بگذارد. این کار تنها در صورتی قابل اجرا است که صاحب ساختمان به کارگرانی که در حال چینش سقف هستند اطلاع دهد که قرار است سیم‌کشی برق به‌صورت سقفی انجام شود. اگر نمی‌دانید که سقف دال بتنی به چه صورت است، باید بگوییم که نیمی از اصلیت ماجرا از نام آن مشخص است.
همان‌طور که معلوم است، این نوع سقف از بتن درست می‌شود؛ اما دال چیست؟ دال سیستم آهنی است که به‌صورت افقی و به‌شکل طولی و عرضی روی هم قرار گرفته که ضخامت چندان زیادی ندارد. سیم‌ کشی ساختمان از سقف دال بتنی بسته به شرایط هندسی ساختمان متفاوت است. همچنین لوله‌گذاری سقف دال بتنی باید پیش از بتن‌ریزی انجام شود.

برق در سقف

نحوه لوله ‌گذاری برق در سقف

وقتی صحبت از لوله‌ گذاری در سقف به میان می‌آید، 2 نوع سقف کاذب و غیرکاذب در ذهن‌ها مجسم می‌شوند. در بخش بعدی قصد داریم که چگونگی لوله‌ گذاری در سقف غیر کاذب را آموزش دهیم؛ پس لازم است برای یادگیری لوله‌گذاری و سیم‌ کشی از سقف کاذب در این بخش ما را همراهی کنید. برای لوله‌ گذاری در سقف کاذب ابتدا باید دقت کنید که نوع سقف کاذب شما چه حالتی است؛ سقف‌های کاذب در انواع PVC، رابیتس و 60*60 وجود دارند.

برای لوله‌کشی در سقف‌های کاذب رابیتس بهتر است که از لوله‌های خرطومی استفاده کنید. معمولا در این نوع از سقف کاذب، نورهای مخفی به‌کار می‌روند؛ پس باید در لوله‌گذاری آن‌ها را هم لحاظ کنید. لازم است پس از برش رابیتس در جای هالوژن یا نور مخفی، لوله را در جای درست آن قرار داده و آن‌ها را به هم انشعاب دهید. سیم‌ کشی از سقف کاذب کار چندان دشواری نیست؛ چراکه برای انجام هر کاری فضای زیادی دارید که می‌توانید روی آن مانور دهید.

در سقف‌های PVC لازم نیست که برای لوله‌گذاری وقت بگذارید. کار سیم‌کشی برق، بدون لوله‌گذاری هم انجام می‌شود. برای نصب این سقف، نصاب شاسی‌کشی انجام می‌دهد و جای سیم‌کشی را برای‌تان مشخص می‌کند؛ کافی است سیم‌های برق را به این شاسی‌ها به‌وسیله بست‌های زیپی گیر دهید. سیم‌ کشی ساختمان از سقف کاذب 60*60 هم همانند سقف PVC انجام می‌گیرد، با این تفاوت که می‌توان حتی سیم‌ها را پس از نصب سقف کاذب به آن‌ها متصل کرد.

لوله گذاری برق ساختمان

لوله گذاری برق ساختمان در سقف‌ های غیرکاذب

لوله‌ گذاری برق سقف غیر کاذب بسته به نوع چینش و شرایط سقف متفاوت است. برای این‌که جای لوله‌ها از سقف مشخص نباشند و حالتی توکار داشته باشند، لازم است که پیش از ساخت سقف فکر بکری برای آن داشته باشید. برای انجام این کار باید لوله‌ها را به‌جای نصب در زیر سقف، در بالای آن نصب کنید. مشخصاً سیم‌ کشی از سقف در این حالت، در کف ساختمان طبقه بالایی انجام می‌شود.

لوله سیم کشی برق ساختمان در این حالت بسیار حفظ شده و می‌توان گفت خطری آن را تهدید نمی‌کند؛ دلیل آن هم آمدن حداقل ۱۰ سانت مواد و بتن روی سیم‌کشی‌ها برای کف‌ریزی است. برای این روش لازم است لوله را از پریز ادامه داده و تا بالای سقف برسانید. پس از آن باید از لوله را از بالای سقف رد کرده و تا جای موردنظر بکشانید. بهترین کار در سیم‌ کشی ساختمان از سقف این است که لوله‌ها را پیش از بتن‌ریزی نصب کرده و سیم‌های برق را از آن‌ها رد کنید.
با انجام این کار دیگر نیاز نیست که برای لوله‌گذاری و برق‌‎کشی در بتن سوراخ‌هایی را ایجاد کنید.

برق کشی ساختمان بدون سیم

یکی از مزایای سیم کشی ساختمان از سقف این است که می‌توان با انواع لوله کار را به‌درستی انجام داد. بهتر است پیش از انتخاب لوله بسنجید که نوع سقف شما چه حالتی است. اگر سیم‌ کشی به‌صورت غیرکاذب است، لوله‌های خرطومی فلزی و پلکسی که انعطاف بالایی دارند به شما پیشنهاد می‌شوند. لوله‌های خرطومی پلاستیکی، لوله‌های پلی اتیلن و لوله‌های پلاستیکی سخت PVC از دیگر انواع لوله برای سیم‌کشی برق ساختمان از سقف هستند.

نتیجه گیری و جمع‌ بندی «سیم کشی ساختمان از کف» : اگر قصد دارید سیم‌کشی ساختمان خود را از سقف آن انجام دهید، باید بسیاری از موارد را بسنجید. در برخی موارد و پس از ساخت سقف، امکان سیم‌ کشی ساختمان از سقف وجود ندارد. بهترین روش برای انجام این کار این است که اگر سقف بلندی دارید، سقف کاذب گذاشته و سیم‌کشی را انجام دهید یا این‌که پیش از ساخت سقف، برای سقف غیر کاذب و لوله‌گذاری و سیم‌کشی آن فکر کرده و تصمیم نهایی را بگیرید. لوله‌های مناسب برای سیم‌کشی از سقف و نحوه قرار‌گیری آن‌ها، با لوله‌گذاری از کف متفاوت است. همچنین سیم‌کشی‌های برق از‌ طریق سقف برای سقف‌های غیر کاذب شامل سقف تیرچه یونولین و دال بتنی می‌شود.


این مطلب چقدر مفید بود ؟
5.0 از 5 (1 رای)  

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits