دلگرم
امروز: جمعه, ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۱۸ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۲۹ مارس ۲۰۲۴ میلادی
شرایط و راه های اخذ تابعیت و اقامت در پاکستان
3
زمان مطالعه: 13 دقیقه
چگونه اقامت پاکستان بگیریم: هر طفلی که بعد از آوریل 1951 از پدر پاکستانی در خارج متولد بشود پاکستانی محسوب گردیده مشروط بر اینکه خود وی تقاضای ثبت به یکی از سفارت‌های پاکستان را کرده باشد.

اخذ اقامت پاکستان

شاید برای شما هم این سوالات پیش آمده باشد که : قانون تابعیت و اقامت و راه های اخذ اقامت یا اخذ شهروندی پاکستان چگونه است ؟ ایا کودک با تولد در این کشور از اتباع کشور محسوب می شود و میتواند تابعیت و اقامت پاکستان کسب کند ؟ چه مدت ماندن در کشور موجب اخذ تابعیت و اقامت پاکستان می شود؟ آیا با ازدواج هم می توان تابعیت و اقامت را به دست آورد؟ برای دریافت سوالات خود با مجله دلگرم همراه باشید

divider

تابعیت و اقامت در پاکستان

تابعیت و اقامت در پاکستان از طریق تولد

هر طفلی که در قلمرو حاکمیت پاکستان بعد از سال 1951 متولد گردد تبعه پاکستان محسوب می‌شود. فرزندان مأمورین دیپلماسی از این قانون مستثنی هستند.

هر شخصی که قبل از سال 1951 به عنوان شهروند پاکستان بوده باشد و زمانی‌که پاکستان از هند جدا گردیده به عنوان محل اقامت خود انتخاب کرده باشد به عنوان تبعه پاکستان به شمار می‌آید.

تابعیت و اقامت در پاکستان از طریق نسب (اصل خون)

هر طفلی که بعد از آوریل 1951 از پدر پاکستانی در خارج متولد بشود پاکستانی محسوب گردیده مشروط بر اینکه خود وی تقاضای ثبت به یکی از سفارت‌های پاکستان را کرده باشد.

تابعیت مضاعف

در قانون تابعیت و اقامت در پاکستان، تابعیت مضاعف به رسمیت شناخته نشده است. مگر تابعیت مضاعف طفلی که از پدر پاکستانی در خارج متولد گردیده، تا سن 21 سالگی می‌تواند تابعیت و اقامت در پاکستانی را تحصیل نماید و چنانچه تابعیت و اقامت در پاکستان را بپذیرد می‌بایستی یکی از دو تابعیت خود را از دست بدهد.

ترک تابعیت و اقامت در پاکستان

ترک تابعیت و اقامت در پاکستان ممکن است به صورت ارادی و یا غیر ارادی باشد.

  1. ترک تابعیت ارادی: هر تبعه پاکستانی می‌تواند تقاضای ترک تابعیت و اقامت در پاکستانی خود را بنماید.
  2. ترک تابعیت غیر ارادی (سلب تابعیت)

از اشخاص ذیل تابعیت و اقامت در پاکستان سلب می‌گردد:

هرگاه تبعه پاکستانی تابعیت کشور دیگری را بپذیرد.
چنانچه شخصی بر اثر تقلب و نیرنگ تابعیت و اقامت در پاکستان را تحصیل کرده باشد.
هرگاه شخصی که تابعیت و اقامت در پاکستان را کسب کرده به مبارزه بر علیه دولت پاکستان اقدام نماید.
هرگاه شخصی که تابعیت و اقامت در پاکستان را تحصیل نموده و در پنج سال اول تابعیت مرتکب جرمی گردد.
هر یک از اتباع پاکستان که به مدت هفت سال در خارج اقامت نموده بدون آنکه به سفارت پاکستان برای ثبت تابعیت خود اقدام کرده باشد.

divider

راه های اخذ تابعیت و اقامت پاکستان

شرایط تحصیل در پاکستان

بسیاری از افراد تحصیل در پاکستان را جهت مهاجرت انتخاب می‌کنند. این افراد نمی‌توانند پس از اتمام تحصیل در پاکستان جهت اخذ تابعیت این کشور اقدام کنند. البته باید گفت که روش های دیگر کاری و سرمایه‌گذاری نیز به قوت خود باقی است و نیز این نکته را فراموش نکنید که تولد فرزند باعث گرفتن تابعیت این کشور نمی‌شود.

دانشگاه های کشور پاکستان

بحث آموزش عالی در کشور پاکستان بسیار گسترش یافته است. این مسأله زمانی اتفاق افتاد که پاکستان از بریتانیا جدا شد. سیستم آموزشی کشور پاکستان HEC نامیده می‌شود، این سیستم باعث بورسیه تحصیلی در این کشور، انجام کارهای تحقیقاتی و کیفیت در بحث تدریس ارتباط دارد. این کشور 174 دانشگاه دارد،دانشگاه هایی که دو دسته دولتی و خصوصی هستند. برخی از این دانشگاه ها مربوط به ارتش و یا هنرستان می‌باشند. زبان تدریس در دانشگاه های این کشور انگلیسی می‌باشد و احتیاجی به یادگرفتن زبان ملی این کشور یعنی زبان اردو نیست. به صورت کلی 10 دانشگاه برتر در کشور پاکستان وجود دارد و این ها از دسته رتبه بندی های QS هستند. باید گفت که دانشگاه های این کشور جزو 300 دانشگاه برتر جهان و آسیا می‌باشند. این به این معنی است که 6 دانشگاه از دانشگاه های پاکستان در رتبه بندی QS قرار دارند.

دانشگاه ملی پاکستان-علم وفناوری (NUST)

این دانشگاه در سال 1991 تأسیس شد. این دانشگاه در بحث رشته های مربوط به علوم فناوری،مهندسی و ریاضیات اصرار داشته است.این دانشگاه در بین دانشگاه های فعال پاکستان بالاترین رتبه را در QS دارد.این دانشگاه در بین 250 دانشگاه برتر جهان قرار دارد و گرایش مهندسی برق هم از رشته های جدید این دانشگاه می‌باشد.به طور کلی می‌توان گفت که دانشگاه ملی پاکستان از دانشگاه های خوب این کشور است و تحصیل در آن توصیه می‌شود.

دانشگاهQuaidi-i-azam

نام قبلی این دانشگاه Islamabad بوده است اما بعد به احترام محمد علی ginah ( موسس پاکستان) به این نام تغییر یافت. این دانشگاه از دانشگاه های برتر پاکستا به شمار می‌رود.این دانشگاه بر تپه margalla واقع شده است.این دانشگاه در سال 1967 تأسیس شد.این دانشگاه با ایالات متحده و دانشگاه TOKYO در کیوتو در ارتباط می‌باشد و توصیه بعدی ما برای تحصیل در پاکستان این دانشگاه می‌باشد.

دانشگاه فنی و مهندسی لاهور (VET)

دانشگاه برتر بعدی دانشگاه فنی و مهندسی است.این دانشگاه در رتبه 701 واقع شده است. این دانشگاه به عنوان یکو بخش تحقیقاتی در نظر گرفته می‌شود.تأسیس این دانشگاه در سال 1921 بوده است و برنامه های آمورشی زیادی را دربر دارد.این بخش تنها دانشگاهی است که اخذ مدرک مهندسی معدن را در سال 1954 به افراد پیشنهاد کرد.

دانشگاه علوم مدیریت لاهور (LUMS)

تأسیس این دانشگاه در سال 1984 بوده است. این دانشگاه خصوصی است.رتبه آن 701 می‌باشد و در آسیا بین 160 تا 170 می‌باشد ویکی از دانشگاه های معروف پاکستان است.

دانشگاه لاهور

در سال 1999 تأسیس شده است.دانشگاهی بزرگ با 11 دانشکده است که 22 هزار دانشجور دارد.7محوطه دانشگاهی دارد که در Islamabad لاهور،sargoelha Gujrat و pakpattan واقع شده است. در مقطع دکتری اغلب رشته ها به زبان انگلیسی هستند.تحصیلی در این کشور بدون مدرک زبان در بسیاری از دانشگاه ها امکان پذیر نمی‌باشد.

شهرهای دانشجویی کشور پاکستان

اگر بخواهیم از مناظر کشور پاکستان نام ببریم باید در مورد کوه های بزرگ آن صحبت کنیم که از شمال تا خطوط ساحلی دریای عرب کشیده شده اند.این کشور مقصد 6 سایت فرهنگی UNESCO میباشد. پاکستان کشوری مسلمان است و این مسأله را در قوانین و آداب و رسوم آن می‌بینید. شما امکان بازدید از مناطق مذهبی این کشور را در همه‌ی ایام سال دارید.چند نکته را باید رعایت کرد،اول اینکه در مکان های مذهبی باید با پوشش تعریف شده یعنی اینکه شانه ها و پاها مشخص نباشند،وارد شد. کارت شناسایی باید همراهتان باشد در همه جا و بدانید که داشتن روابط جنسی قبل از ازدواج غیرقانونی است و همچنین هم جنسبازی در این کشور نیز قانونی نیست،نوشیدن الکل برای غیرمسلمانان باید با اجازه باشد.

Karachi شهر کراچی

بزرگترین شهر پاکستان و به عنوان یکی از بزرگترین شهرهای جهان شناخته می‌شود.نام مستعار این شهر نور می‌باشد و علت این نام به دلیل شب های منحصر به فرد و زیبای آن است.مراکز مالی اصلی و وسایل حمل و نقل دریایی در این شهر قرار دارند.این شهر از برجسته ترین مراکز آموزش عالی در جنوب آسیا می‌باشد. و حدود 24 میلیون جمعیت آن است.نگرش اجتماعی این شهر متفاوت است،چرا که وجود افراد روشنفکر در این شهر باعث این مسأله است.خیر مهم دیگر این است که هزینه ها در این شهر پایین است.این دانشگاه در ربه بندی شماره 701 را بدست آورده است.

شهر لاهور

از تاریخ پرباری برخوردار است به همین دلیل مرکز فرهنگی کشور پاکستان است.دومین شهر بزرگ پاکستان است و 10 میلیون جمعیت دارد.معماری این شهر،آثار هنری آن و موسیقی و دیگر موارد باعث شهرت این شهر بزرگ شده است.80 درصد از کتابهای این کشور در این شهر منتشر می‌شود و پس مرکز انتشارات پاکستان می‌باشد و پایتخت آموزش پاکستان نیز می‌باشد.بسیاری از کالج ها و دانشگاه های معروف در این شهر قرار دارند و دانشگاه Punjab که از دانشگاه های قدیمی و بزرگ به حساب می‌آید در این شهر واقع شده است.

شهر اسلام آباد

جایگزین کراچی شود.شهری توسعه یافته است و به معنای شهر اسلامی،شهری که مقصد مسجد faisal (بزرگترین مسجد این کشور و مسجدی که نشانه مذهب این کشور می‌باشد) است،می‌باشد.2 میلیون جمعیت دارد.از نظر محیطی و آرامش از شهر کراچی بزرگتر است.دانشگاه ها در رتبه بندی QS قرار دارند.دانشگاه ملی (Nvst) در این شهر است.

شهر فیصل آباد

سال هایی طولانی به عنوان اصلی ترین مرکز صنعتی این کشور در نظر گرفته شده است.به عنوان سومین شهر بزرگ کشور پاکستان است.این شهر در تولید ناخالص داخلی کشور بسیار نقش داشته است.این شهر در ساخت جاده های اصلی،راه آهن ها و خطوط هوایی نقش مهمی را ایفا کرده است.اسن شهر چندین دانشگاه دولتی و خصوصی دارد،درحالی که دانشگاه کشاورزی آن در رتبه 100 دانشگاه برتر جهان قرار گرفته است و دانشگاه های کشاورزی و جنگل داری این کشور در رتبه بندی QS قرار گرفته اند.

اخذ پذیرش در دانشگاه های پاکستان

دانشجویان بین المللی جهت درخواست تحصیل در پاکستان دو برنامه را دارند که می‌توانند از آن ها استفاده کنند:

اولین برنامه، برنامه‌ی مالی است که جهت تحصیل در گرایش های گروه پزشکی معرفی شده است مثل پزشکی، دندان پزشکی و داروسازی و نیز دوره های مهندسیBSC در دانشکده های پزشکی و دندان پزشکی.

برنامه‌ی بعدی را با عنوان برنامه کلی می‌شناسند که برای تمامی گرایش ها و رشته ها مناسب می‌باشد.موسسه آموزش عالی پاکستان (HEC) نام دارد و شما جهت تحصیل در رشته های گروه پزشکی و مهندسی که در بالا به آنها اشاره شد احتیاج به ارسال درخواست به این موسسه دارید.جهت بهره‌مندی از این نوع برنامه دانشجویان باید تست HIV را بدهند و اگر می‌خواهید از برنامه های کلی استفاده کنید باید مستقیم به دانشگاه درخواست دهید و باید بدانید که باید ریز نمرات خود را آماده کنید و همچنین در آزمون های زبان شرکت کنید و نمره ی مورد نظر خود را در آزمون تافل و یا آیلتس همراه با مدارک بفرستید مگر این که بومی زبان باشید.

دریافت ویزای دانشجویی پاکستان

جهت تحصیل در پاکستان هر شخص احتیاج به ویزای دانشجویی دارد.پس از این که درخواست پذیرش را دادید و آن را دریافت کردید،می‌بایست برای گرفتن ویزا اقدام کنید.این فرآیند تا 3 ماه به طول می‌انجامد و مدارک مورد نیاز آن عبارتند از:

  • تکمیل فرم درخواست برای ویزا
  • داشتن اصل گذرنامه که حداقل باید تا 6 ماه آینده از ان تاریخ اعتبار داشته باشد و یک کپی از آن
  • ارائه دو عکس پشت سفید
  • نامه پذیرش از دانشگاه
  • ارائه اصل مدرک،ریزنمرات و به همراه کپی آن ها
  • بیانیه بانکی به مدت 3 ماه اخیر
  • تأیید سفارت

اگر قصد ماندن در این کشور را بیشتر از 30 روز دارید باید ورود خود را ثبت کنید و این ثبت باید در اداره ثبت و ورودی افراد خارجی انجام شود.

شهریه و هزینه های زندگی در پاکستان

شهریه در کشور پاکستان نسب به کشورهایی نظیر انگلستان و آمریکا بسیار کمتر می‌باشد.البته باید اشاره کرد که این مبلغ بستگی به دانشگاه شما و گرایش تحصیلی شما دارد.به عنوان مثال دانشگاه علم و فناوری در این کشور در مقطع لیسانس سالانه 3500دلار آمریکا و کارشناسی ارشد 1540 دلار می‌باشد و باید بدانید که غیر ازهزینه تحصیل هزینه های دیگری هم در طول تحصیل خواهید داشت.

هزینه های زندگی در این کشور از بسیاری از کشورهای دیگر پایین تر است.براساس آماری که گرفته شده است هزینه زندگی در این کشور 66درصد پایین تر از سایر کشور هایی مثل انگلستان و آمریکاست.هر دانشجو در پاکستان باید مکانی را برای زندگی داشته باشد.هزینه اجاره‌ی اقامت برای دانشجو هر ماه حدود 200 دلار آمریکا می‌باشد و باید200 دلار هم جهت خوراک و سرگرمی و هزینه‌ی سفر را داشته باشید.این بدان معناست که شما جهت یک زندگی نرمال در پاکستان ب کمتر از 5000 دلار آمریکا در سال نیاز دارید.

بحث بورسیه تحصیلی در این کشور خیلی آسان نیست و به ندرت برای کشورهای توسعه یافته اتفاق می‌افتد پس مبحثی به نام پذیرش رایگان نداریم و حمایت های مالی معمولا با هدف کمک به دانشجویان داخلی صورت می‌گیرد تا بین المللی و بدانید که کمک به کشورهای در حال توسعه هم شامل این قضیه می‌شوند و گاهی بورسیه به آنها تعلق میگیرد.

بحث سلامت و ایمنی درپاکستان

کشور پاکستان از لحاظ مهمان نوازی معروف است.دانشجویان باید نسبت به شرایط سیاسی و اجتماعی پاکستان آگاهی داشته باشند.اعتراض های سیاسی همیشه خشم دولت را در بر دارد،پس دانشجویان در جریان باشند که خود را درگیره چنین مسائلی نکنند.افراد قبل از ورود به پاکستان باید نسبت به قوانین و محدودیت های این کشور اگاهی داشته باشند.شهر کراچی شهره بزرگی است بنابراین این شهر با جرائم،فقر و تهیه منزل روبرو است. البته باید گفت که در سال های اخیر جرایم این کشور به حداقل خود رسیده است.بازدید کنندگان از کشورپاکستان باید بدانند که اب ها الوده است،از شیرهای آب استفاده نکنند باید قبل از وارد شدن به این کشور بیمه سلامت خود را داشته باشید قبل از وارد شدن به این کشور بایدیک سری چک آپ های سلامت را انجام دهید.

کشور پاکستان سرزمینی زلزله خیز است که مستعد زمین لرزه است پس از این جهت باید مراقب بود و به ایمنی این مسئله دقت کرد.بادهای موسمی همیشه در این کشور میوزد واز اواخر ماه ژوئن تا اوائل ماه اکتبرادامه دارد. این بارندگی ها باعث وقوع سیل سنگین میشود. آب و هوای این کشوردر ماه ژوئن به حداکثر خود می‌رسد از قبل از عزیمت کردن به این کشور آمادگی های لازم را بدست آورید.


مطالب مرتبط با مهاجرت و اقامت:

شرایط و راه های اخذ تابعیت و اقامت در بحرین

چگونه اقامت کره جنوبی را بگیریم ؟

شرایط و قوانین اخذ اقامت باکو

آشنایی با شرایط اخذ تابعیت و اقامت ارمنستان

اقامت ایتالیا : شرایط اخذ اقامت ایتالیا چگونه است ؟

هزینه زندگی و اقامت در اوکراین چقدر است؟

فرایند اخذ اقامت سوئد از طریق ازدواج چگونه است ؟

آیا اقامت ترکیه با خرید خانه امکان پذیر است؟

اقامت ترکیه : شرایط اخذ اقامت ترکیه چگونه است ؟

شرایط اقامت در گرجستان برای ایرانیان چگونه است ؟

تهیه شده مجله اینترنتی دلگرم

مرضیه ملایری



این مطلب چقدر مفید بود ؟
3.3 از 5 (3 رای)  

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits