مهاجرت به کشور ترکیه از طریق ویزای کار

۱,۵۷۱
۲
۰
پنج شنبه, ۱۰ آبان ۱۳۹۷ ۱۱:۳۲

مهاجرت به کشور ترکیه از طریق ویزای کار

مهاجرت کاری ترکیه ، اخذ اقامت ترکیه از طریق کار ، با توجه برای تجارب مختلف می تواند گزینه بسیار مناسبی باشد.

مهاجرت به ترکیه از طریق کار

یکی از بهترین روشها برای مهاجرت به کشوری دیگر روش اخذ ویزای کاری است زیرا از این طریق متقاضی علاوه بر داشتن کار و کسب درآمد می تواند با پرداخت مالیات و اقامت در مدت معین نسبت به اقامت دائم و تابعیت آن کشور اقدام نماید.ترکیه تا چندی پیش به عنوان یکی از سریع ترین اقتصادهای در حال رشد جهان شناخته می شد که البته هنوز هم ترکیه جز ۲۰ اقتصاد بزرگ جهان محسوب می شود.مسلما فردی که در حال مهاجرت کاری است، در مرحله اول پیدا کردن کار را در اولویت خود قرار میدهد و به سوالات بسیاری فکر می کند.

اخذ اقامت در ترکیه از طریق کار نیز یکی از راههای بسیار مناسب جهت مهاجرت به ترکیه می باشد، روش دیگر نظیر اخذ ویزای تحصیلی جهت مهاجرت تحصیلی به ترکیه و سرمایه گذاری نیز وجود دارد اما تابعیت ترکیه از طریق تولد فرزند در ترکیه وجود ندارد.این کشور به دلیل نزدیک بودن به ایران و شباهت فرهنگ این کشور با کشور ایران می تواند از گزینه های مناسبی برای مهاجرت تلقی گردد.چنانچه به دنبال کسب اخذ اقامت در ترکیه از طریق کار هستید می بایست یک ماه قبل از مهاجرت به ترکیه، به نزدیکترین محل مأموریت دیپلماتیک ترکیه مراجعه نموده و اهداف خود برای ورود به ترکیه را به صورت شفاف اعلام نمایید.

در مورد اخذ اقامت در ترکیه از طریق کار باید بدانید که در ترکیه فرصتهای شغلی فراوانی وجود دارد و چنانچه شخصی مایل به جست وجوی کار در ترکیه باشد باید دقت کند که کدام شهر را به عنوان محلی برای انجام کار انتخاب می نماید زیرا برخی از مشاغل در بعضی از شهرها درآمد بیشتری دارد.نکته قابل توجه در ترکیه این است که این کشور به دلیل توریستی بودن و ورود افراد از کشورها و فرهنگ های مختلف، کار در صنعت توریسم بسیار متنوع بوده و می تواند به راحتی به دست آید.بنابراین شخص می تواند در مشاغلی چون رستورانها، هتلها و باشگاهها مشاغلی با درآمد کافی پیدا نماید.

البته باید توجه داشته باشید که این کارها به صورت پاره وقت بوده و حقوق شخص به صورت نقدی پرداخت می شود و لذا پیدا کردن از این طریق نمی تواند امن و پشتیبانی برای اخذ ویزا یا اقامت در کشور ترکیه باشد و این امر تنها برای خود شخص مشکل ساز است زیرا بسیاری از کارفرمایان با آگاهی از اقامت غیر قانونی شخص، از پرداخت دستمزد سرباز می زنند.لذا ضروری است پیش از ورود به ترکیه از قانونی بودن شغل اطمینان حاصل نمایید.پس از اقامتهای غیر قانونی افراد در ترکیه، دولت این کشور در سال ۲۰۱۲ قوانین مربوط به ویزا را تغییر داده و مقررات جدیدی را وضع نمود، براین اساس دولت ترکیه اقدام به صدور ویزای موقت توریستی برای متقاضی ورود به این کشور نموده و مدت زمان حضور افراد در این کشور حداکثر ۹۰ روز می باشد و افراد می توانند طی دو مرحله یعنی ۱۸۰ روز در این کشور حضور داشته باشند.فرآیند ویزای ۹۰ روزه به این صورت است که افراد بعد گذشت و اتمام مدت زمان ارائه شده باید به کشور مبدا خود برگردند و مجددا می توانند برای اخذ این نوع ویزا اقدام نمایند.

مدت زمان اخذ ویزای ۹۰ روزه

مدت زمانی که افراد می توانند بعد از اتمام دوره اول ویزای ۹۰ روزه اقدام نمایند دو روز می باشد یعنی طی دو روزی که خارج از این کشور هستند می توانند سریعا اقدام نمایند.افراد متقاضی باید به نزدیکترین کنسولگری ترکیه مراجعه نموده و اقدام به اخذ ویزا نمایند.توجه داشته باشید که مدت زمانی که ویزای کار برای افراد متقاضی کار در ترکیه صادر می شود و افراد اجازه کار دارند دو ماه می باشد و افراد بعد پایان دوره باید مجدد برای تمدید این ویزا اقدام نمایند و اگر قصد اخذ اقامت در ترکیه از طریق کار را دارند باید این را در نظر بگیرند که اجازه خروج از خاک ترکیه در مدت ۲ ماه را ندارند و در صورتی که از قوانین ترکیه طی این مدت خطا کنند، دولت ترکیه اقدام به اخراج این افراد می کند و اگر بخواهند در این مدت ارائه شده اقدام به خروج از خاک ترکیه را نمایند باید درخواست خود را به ترکیه ارائه داده و در نامه خود دلایل محکم و مستدل ارائه داده باشند تا بتوانند اجازه خروج را دریافت کنند.بنابراین مدت زمان ارائه شده ویزای کار برای افراد متقاضی حداقل ۲ ماه می باشد .

افراد باید در نظر بگیرند اخذ ویزای کار کشور ترکیه در صورت نداشتن پیشنهاد کاری از سوی یکی از کارفرماها یا شرکتهای معتبر این کشور بسیار سخت می باشد و به اقامت در ترکیه ختم نمی شود. هر خارجی جهت اشتغال به کار در ترکیه نیاز به یک مجوز کار معتبر خواهد داشت.این مجوز توسط وزارت کار ترکیه و امور اجتماعی ترکیه MLSS صادر می شود.برای اکثر مهاجرها باید مجوز کار خود را همزمان با ویزای کار دریافت نمایند.این به این معنی است که شما ویزای کار مورد درخواستی خود را به سفارت ترکیه و یا کنسولگری آن در کشور خود تسلیم نمایند در حالی که کارفرمای شما مدارک لازم شما را به MLSS ارائه نماید.همچنین با این حال، مجوز کار شما از داخل ترکیه صادر می شود.مهاجرین واجد شرایط برای اجازه کار در ترکیه که قصد درخواست این نوع ویزا را دارند باید حداقل ۶ ماه از مهلت اعتبار اجازه اقامت آنها باقی مانده باشد تا بتوانند درخواست صدور ویزا را داشته باشند.اتباع خارجی که به کشور ترکیه به عنوان توریست وارد ترکیه شده اند واجد شرایط برای اجازه کار نمی باشند.

وضعیت و شرایط کار در ترکیه

گردشگری نقش مهمی را در اقتصاد این کشور ایفا می کند و به دلیل حضور توریسم در این کشور بستر مناسبی جهت ایجاد شغل به این سبب در کشور ترکیه ایجاد شده است.بخشهای کلیدی اقتصاد آن تولید، کشاورزی و گردشگری می باشد.کشور ترکیه در زمینه ایجاد اشتغال و کار از جمله کشورهایست که بیشترین میزان استخدام را دارد.این میزان جذب نیروی کار حتی از کشورهایی مانند انگلستان، کانادا، فرانسه نیز بیشتر است.جهت دریافت اجازه اقامت در ترکیه شما نیازمند به اجازه کار در کشور ترکیه می باشید.حال برای ورود به کشور ترکیه جهت کار شما نیازمند اخذ ویزا هستید و اگر ساکن ترکیه باشید نیاز به ویزا ندارید با توجه به موافقتنامه معافیت ویزا بایستی به وب سایت رسمی بررسی وزارت امور خارجه ترکیه رجوع کنید شما نیاز به یک قرارداد کاری امضاء شده از یک شرکت ترکیه ای برای بدست آوردن ویزای کار در رابطه با اجازه ی کار صادر شده دارید. شخص جهت اخذ اقامت دائم کشور ترکیه نیازمند یافتن کار می باشد.

دو راه برای دریافت کار در کشور ترکیه وجود دارد

  1. در روش اول اقدام از طریق یک کارفرما که شما را در وزارت کار و امور اجتماعی این کشور تأیید کند
  2. روش دوم اقدام مستقیم از طریق سفارت یا کنسولگری کشور ترکیه می باشد که این فرآیند معمولا ۳۰ روز زمان میبرد.

در صورت اجازه کار در ترکیه بر طبق قوانین کشور ترکیه شما با کارفرمای مشخص برای یک حرفه ی خاص در مکان معینی مشغول به کار می شوید.بعد از گذشت یک سال در صورت توافق طرفین این اجازه کار قابل تمدید تا ۳ سال دیگر می باشد.فرد جهت تمدید اجازه کار در کشور ترکیه بایستی حداقل ۱۵ روز قبل از اتمام مجوز خویش جهت تمدید مجدد آن اقدام نماید.شایان به ذکر است که اگر شما بواسطه اقامت تحصیلی در کشور ترکیه حضور دارید اجازه درخواست جهت ویزای کار کشور ترکیه را نخواهید داشت.

شرایط عمومی کار در ترکیه

ترک ها معمولا بیش از همتایان اروپایی خود یعنی ۴۵ ساعت در هفته کار می کنند.روزهای دوشنبه تا جمعه از ساعت ۸:۳۰ تا ۱۷ مشغول به کار می باشند.کارمندان معمولا ۱۴ روز قادر به رفتن به تحصیلات با حقوق می باشند و این میزان نسبت به ساعت های کاری فرد افزایش می یابد به این دلیل افراد خارجی بسیاری تمایل به کار در کشور ترکیه را دارند.افراد جهت یافتن کار نظری به سایت کاریابی و اداره کار ترکیه می اندازند و لیست کارهای موجود را بررسی می کنند.

جالب است بدانید از بسیاری کار در این لیست نام برده شده است.در ضمن کارهایی که برای اتباع خارجی و همچنین کارهای پاره وقت یا نیمه وقت یا کار دانشجویی در نظر گرفته می شود به طور مداوم به روز رسانی می شود که براساس خواسته های شخص انتخاب می گردد.به دلیل رقابت بسیار شدید اغلب مشاغل را می توان از طریق جستجوی آنلاین دنبال کرد.راه دیگری هم جهت یافتن شغل رایج می باشد شامل تبلیغات روزنامه ها به صورت هفتگی و ماهیانه است.اکثر شرکتها و کارفرمایان ترکی از شما می خواهند که تسلط به زبان ترکی جهت صحبت کردن و ارتباط را داشته باشید.

ترکیه کشوری است با هزینه های زندگی پایین و حداقل دستمزد ماهیانه در کشور ترکیه ۱۱۳۴ لیره و این دستمزد به طور متوسط ماهی ۱۶۷۱ لیره می باشد.هزینه زندگی برای یک فرد مجرد در این کشور به طور متوسط ماهی ۵۰۰ تا ۶۰۰ دلار است.متذکر می شویم که به منظور باز کردن حساب بانکی در این کشور نیاز به یک شماره مالیاتی دارید و برای دریافت این شماره مالیاتی بایستی پاسپرت، اجازه کار(تمام وقت، پاره وقت) و اجازه اقامت خود را نشان دهید.در غیر صورت به شما اجازه ی باز کردن حساب یورویی یا ارزی را نمی دهند.

نحوه درخواست ویزای کار ترکیه

صرف نظر از اینکه شما برای یک اجازه کار درخواست خود را از داخل و یا خارج از ترکیه ارائه نمودید، شما نیاز به یک قرارداد کار و یا پیشنهاد کاری خواهید داشت.لذا هنگامی که مدارک و اسناد شما و کارفرمای شما تسلیم شده اند باید به اداره MLSS برسند، از اینرو پروسه زمانی بررسی پرونده شما ظرف مدت ۹۰ روز به طول خواهد انجامید.اگر درخواست شما مورد تأیید قرار گرفت، باید به صورت حضوری به کشور ترکیه مراجعه نماید و ویزای کار و اجازه دریافت گذرنامه خود را مهر و تأیید نماید.

اگر شما از داخل ترکیه درخواست ویزای کار ترکیه را صادر می نمایید، می توانید برای بررسی پرونده خود به دفاتر در آنکارا مراجعه نمایید تا ویزای شما و اجازه اقامت شما مورد بررسی قرار گیرد. در نهایت شما باید برای اجازه اقامت در ظرف ۳۰ روز پس از ورود خود در ترکیه درخواست خود را تسلیم نمایند.درخواست شما در نزدیکترین لیستگاه پلیس محلی شعبه به کارفرمای شما ارائه می گردد.برای شما امکان پذیر نخواهد بود شروع کار تا زمانی که برای شما ویزای کار ترکیه، اجازه کار ترکیه و اجازه اقامت ترکیه صادر شده باشد.

تمدید اجازه کار در ترکیه

اجازه کار در ابتدا برای یک دوره یک ساله می شود.اگر شما نیاز به تمدید مجوز کار خود دارید باید شما برای تمدید در عرض ۴۵ روز اجازه اقامت کار شما در آخرین لیست مشاغل مورد نیاز ترکیه موجود و براساس آن درخواست خود را صادر نمایید.اجازه کار تمدید شده شما به مدت ۲ سال تمدید خواهد شد و اعتبار خواهد داشت.در صورتی که شما مجدد پس از مدت ۲ سال نیاز به تمدید آن داشته باشید و تمام موارد فوق را دارا بودید، این بار برای شما به مدت ۳ سال تمدید خواهد شد.در صورتی که شما طی مدت ۸ سال متوالی در ترکیه اقامت داشته باشید و مجوز کاری شما تمدید شود، می توانید برای اجازه کار دائم ترکیه اقدام نمایید و درخواست آن را تسلیم نمایید.لذا شما برای تسلیم مدارک و مستندات خود باید به دفتر وزارت کار و امور اجتماعی در آنکارا مراجعه نمایید.

اجازه کار مستقل در ترکیه

اگر شما در ترکیه از نظر قانونی برای حداقل ۵ سال بدون وقفه کار کرده شما واجد شرایط برای اجازه کار مستقل خواهید بود، لذا به شما اجازه می دهد تا شما را به عنوان فردی که خود اشتغالی می کند، کار می کند.این یک نقطه عطف مهم است اگر هدف نهایی شما این است که شروع کسب و کار خود را در ترکیه راه بیندازید.این درخواست برای اجازه کار مستقل از طریق وزارت کار و امور اجتماعی در آنکارا پیگیری خواهد شد و باید به وزارت کار و امور اجتماعی در آنکارا مدارک و اسناد تسلیم گردد.بسیاری از افراد جویای کار، کشور ترکیه را به دلیل همسایگی با ایران، نزدیکی فرهنگ و دین رسمی این دو کشور، حضور ایرانیان به تعداد چشمگیری در این کشور، هزینه های پایین زندگی و همچنین به گمان اینکه در آینده ای نزدیک این کشور عضوی از اتحادیه اروپا خواهد بود، گزینه مناسبی جهت مهاجرت کاری و اقامت می دانند. کشور ترکیه به عنوان پلی بین اروپا و آسیا همچون دروازه ای برای کسب و کار در دید افراد خود را نشان می دهد.


در این رابطه نیز بیشتر بدانید:

۱۳ کشور برتر برای مهاجرت کدامند؟

مهاجرت به انگلیس از طریق پناهندگی

مهاجرت به کانادا : روش ها و شرایط مهاجرت به کانادا کدامند؟

شرایط مهاجرت به جزیره ی نیوفاندلند کانادا

وکیل مهاجرت کیست ؟ چه خدماتی را وکیل مهاجرت انجام میدهد؟

تهیه شده مجله اینترنتی دلگرم

مرضیه ملایری


مهاجرت به کشور ترکیه از طریق ویزای کار
امتیاز : 5 تعداد رای : 2
۲
۰

برای مطرح کردن سوالات پزشکی خود ، اینجا کلیک کنید

دیدگاه

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید



کد امنیتی
کد جدید

آخرین مطالب دلگرم

StatCounter