دلگرم
امروز: جمعه, ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۱۸ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۲۹ مارس ۲۰۲۴ میلادی
آموزش و پرورش قارچ گانودرما به عنوان دارویی گیاهی

نحوه پرورش قارچ گانودرما با روشی آسان در منزل

آموزش و پرورش قارچ گانودرما به عنوان دارویی گیاهی
5
زمان مطالعه: 5 دقیقه
قارچ گانودرما یکی از محبوب ترین قارچ های موجود در جهان است که با یادگیری نحوه پرورش این قارچ در منزل میتوانید علاوه بر سود فراوان از مزایای این قارچ پرخاصیت نیز بهره مند شوید.

پرورش قارچ گانودرما در منزل

قارچ ها به دو دسته کلی تقسیم میشوند قارچ های خوراکی و قارچ های سمی. قارچ از جمله گیاهان خودرو در طبیعت است که تشخیص نوع سمی آن تنها توسط متخصصان و در آزمایشگاه انجام میگیرد.

از بین انواع خوراکی این قارچ که شناخته شده هستند برخی وجود دارند که علاوه بر ارزش غذایی بالایی که دارند دارای خواص درمانی نیز هستند مانند قارچ گانودرما.

آموزش پرورش قارچ گانودرما

قارچ گانودرما از جمله همین قارچ های می باشد که در طب سنتی استفاده میشود و دارای خواص درمانی میباشد.

این قارچ در پایان مرحله رشد خود به رنگ قرمز و یا قهوه ای در می آید و برخلاف بسیاری از قارچ های قرمز رنگ که اغلب سمی می باشند این قارچ از نوع خوراکی است اما طعم و مزه این نوع قارچ به گونه ای نیست که بشود مانند بسیاری از قارچ های خوراکی که دارای طعم و مزه بسیار دلنشینی هستند و در بسیاری از غذاها طبخ میشوند از آن استفاده کرد.

بیشتر بخوانید : آموزش کاشت و برداشت کاهو در منزل

بلکه معمولا به خاطر خاصیت درمانی که دارد این نوع قارچ را خشک کرده و پودر آن را تهیه میکنند و همراه گیاهان دیگر به صورت دمنوش و یا به همراه چای و قهوه به مصرف میرسد. این قارچ دارای طعم تلخی میباشد.

خواص درمانی قارچ گانودرما

این گیاه خواص درمانی دارد و در درمان بسیاری از بیماری ها از جمله درمان بیماری پر شیوع سرطان ، ایدز ، آسم ، بیماری قلبی و بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن و موارد دیگر مورد استفاده قرار میگیرد.

این گیاه مخصوصا در خاورمیانه رشد دارد و در شرق آسیا بسیار مورد توجه و استفاده است. بیشترین استقبال از این گیاه دارویی در کشورهای چون چین و ژاپن میشود و در طب سنتی این کشورها جایگاه ویژه ای دارد.

این قارچ نیز به صورت خودرو در جنگل ها یافت میشود اما با توجه به اهمیت آن صنعت پرورش این نوع قارچ بسیار شایع است. در ایران این قارچ در جنگل های مناطق شمالی کشور یافت میشوند و همچنین پرورش آن نیز بسیار پر رونق است.

نحوه پرورش قارچ گانودرما با روشی آسان در منزل

آموزش چگونگی پرورش قارچ

ما در ادامه آموزش پرورش قارچ گانودرما را برای علاقه مندان شرح داده ایم . از آنجایی که ما در کشورمان این قارچ را به صورت خودرو دارا میباشیم. میتوان نتیجه گرفت که فراهم آوردن شرایط مناسب برای پرورش این گیاه در ایران کار دشواری نیست.

در گام اول برای شروع به پرورش این گیاه نیاز است که شما کیسه های پلاستیکی را که بهتر است
از جنس پلی پروپیلن باشد را تهیه کنید و درون آنها را از خاک اره ، آهک و سبوس گندم پر کنید (سبوس گندم برای تغذیه میلسیوم ها مناسب است) و دهانه کیسه را محکم ببندید.

بیشتر بخوانید : قارچ شیتاکه : خواص شگفت انگیز قارچ شیتاکه برای سلامتی بدن

این کسیه میشود محل کشت شما حال باید محیط کشتتان را برای کشت قارچ گانودرما استرلیزه کنید برای این کار کیسه را در اتوکلاو تحت فشار قراردهید (22 اتمسفر میزان فشار ) همزمان درجه حرارت را به 95 تا 100 درجه برسانید و به مدت 2 ساعت صبر کنید.

پس از گذشت این زمان محیط کشت شما آماده است اجازه دهید. درجه حرارت مدیوم (محیط کشت) پایین بیایید و سپس اقدام به بذر پاشی کنید.

با استفاده از هود و رعایت اصول بهداشتی اقدام به کاشت بذر بکنید کیسه ها را در محیط تاریک و با درجه حرارتی بین 28 تا 35 قرار داده با گذشت حدود 4 هفته میلیسوم ها به طور کامل در محیط کشت ریشه میدواند. هنگامی که این ریشه ها تا نیمه کیسه نفوذ کردند زمان باز کردن گره کیسه هاست.

این زمان مهمترین و حساس ترین بخش کار شماست پس درزمان باز کردن کیسه ها دقت زیادی بکنید. قسمت بالای کیسه ها برش داده و جدا کنید و کیسه را در سالن اصلی کارتان بر روی قفسه ها قرار دهید و میزان رطوبت را به 85 تا 95 درصد برسانید و در طول روز از آب پاشی کردن بر روی کیسه ها غافل نشوید .

زمان برداشت قارچ گانودرما

کمی صبور باشید چرا که نزدیک به دو تا سه ماه زمان میبرد تا کار شما محصول بدهد. زمانی که قارچ ها کاملا قرمز شدن و رنگ سفید لبه های آن از بین رفت آماده برداشت و ارائه به بازار میباشند.

برداشت قارچ گانودرما ganoderma breeding در دو مرحله است و پس از برداشت مرحله اول اگر شرایط را به قبل برگردانید قارچ های شما مجددا ظاهر میگردند.

این نوع قارچ با رسیدن به بلوغ شروع به اسپرم دهی میکند که این اسپرم ها خواص دارویی دارند. تا قبل از تولید آنها و پخش شدنشان قارچ ها را چیده و خشک کنید و به پودر تبدیل کنید .


بیشتر بخوانید :

آموزش کاشت و نگهداری سبزی خوردن در خانه و آپارتمان

آموزش کاشت بوته توت فرنگی در منزل : نحوه نگهداری گیاه توت فرنگی



این مطلب چقدر مفید بود ؟
4.6 از 5 (5 رای)  

۱ دیدگاه

شما هم می توانید نظرات خود را ثبت کنید

یاس | ۴ سال پیش
سلام ممنون از اینکه همچین مطلب خوبی و گذاشتید من خیلی دارم پرورش بدم
0
1

hits