معرفی گونه ای سنقر به نام سنقر تالابی + عکس

سنقر تالابی پرنده ی شکاری که از دیگر سنقرها بزرگتر و درشت جثه تر است .
۱,۶۴۰
۰
۰
دوشنبه, ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۷ ۲۰:۲۷

مشخصات ظاهری :

سنقر تالابی 48 تا 55 سانتی‌متر است ؛ از تمام سنقر‌های دیگر به‌وسیله اندازه بزرگتر ، جثه درشت‌تر ، بالهای پهن‌تر و نداشتن سفیدی روی دمگاه مشخص می شود .

پرنده ای است شکاری که از دیگر سنقرها بزرگتر و درشت جثه تر است. بالهای نسبتا پهنی دارد و نر و ماده آن دارای رنگ پر و بال متفاوتی هستند. پرنده نر پر و بالی به رنگ قهوه ای دارد که به ویژه در ناحیه سینه رگه رگه نخودی است. شاهپرهای اولیه مشکی، شاهپرهای ثانویه خاکستری رنگ و شانه و بالها قهوه ای رنگ می باشند.

تضاد این سه رنگ در تشخیص این پرنده به خصوص در حالت پرواز کمک شایانی می کند. سر و شانه ها اغلب کمرنگ تر از بالها و پشت می باشند و معمولا رنگ کرم مایل به خاکستری دارند. دمش به رنگ خاکستری است، زیر دم نخودی رنگ است و سفيدي روي دمگاه که معمولا در دیگر سنقرها مشاهده می شود را ندارد.

پاهایی زرد رنگ دارد. پرنده ماده کمی از نر بزرگتر است و پر و بالی به رنگ قهوه ای شكلاتي یکدست دارد، سر، گلو و شانه هایش به رنگ نخودی کمرنگ است. اطراف چشم پرنده ماده تیره تر است و ماده ها معمولا فاقد رنگ خاکستری بال هستند.

پرنده های نابالغ شبیه ماده ها هستند اما زردی روی شانه را ندارند و تارك و گلويشان به رنگ كرم روشن است. معمولا در ارتفاع كم پروازهاي تجسسي انجام مي دهد. شاهپرهای اولیه اش معمولا در پرواز رو به بالا برگشته اند. در حالي كه بالها را به شکل ( V ) نگاه داشته است بالبازروي مي كند. اين پرنده به قصد شكار طعمه، از ارتفاع كم با حركتي ناگهاني به درون نيزار فرود مي آيد.

نامهای دیگر سنقر تالابی

دسته ( خانواده ) : پرنده ، شاهین سانان ، سنقرها ، harriers
نام فارسی : سنقرها تالابی
نام انگلیسی : Western Marsh-Harrier
نام عربی : مرزة البطائح
نام علمی : Circus aeruginosus

صدای سنقر تالابی :

صدای پرنده ی ماده قوی تر از پرنده ی نر است اما، به طور کلی، دو سیلابی است و شبیه « چینکا- چینکا- چینکا» و در نرها شبیه «چوکارا- چوکارا- چوکارا» شنیده می شود.

تغذیه :

تغذیه این پرنده شامل پستانداران کوچک مانند موشهای صحرایی ، پرندگان بویژه گنجشک سانان، دوزیستان، ماهی و مردار و همچنین از حشرات بزرگ نیز تغذیه می کند.

زیستگاه :

سنقر تالابی در گذشته از پرندگان بومی ایران بشمار می آمده و در کل پرنده‌ای‌ست نیمه مهاجر . در حال حاضر نادر و کمیاب است که در فصل زمستان به ندرت دیده می شود .!

تقریبا همیشه در باتلاق‌ها و تالاب های که مناطق پوشیده از نیزارهای انبوه دارند دیده می شود . آشیانه بزرگ خود را معمولا در نیزارهای محصور در آب می سازد .!

تصاویر :

سنقر تالابی
سنقر تالابی
سنقر تالابی
سنقر تالابی
سنقر تالابی

divider

بیشتر بخوانید :

معرفی عقابی سریع و چابک به نام عقاب دو برادر + تصاویر

معرفی پرنده شکاری کوچک جثه به نام قرقی + تصاویر

آشنایی با پرنده شکاری به نام طرلان + فیلم و عکس


۰
۰

برای مطرح کردن سوالات پزشکی خود ، اینجا کلیک کنید

دیدگاه

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید



کد امنیتی
کد جدید