معرفی پرنده شکاری کوچک جثه به نام قرقی + تصاویر

قرقی از پرندگان شکاری کوچک جثه محسوب می شود
۳,۷۵۵
۰
۰
دوشنبه, ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۷ ۱۹:۴۸

مشخصات ظاهری قرقی :

قرقی نر، 28 سانتیمتر و قرقی ماده 38 سانتیمتر طول دارد و از نرها بسیار بزرگتر و حدودا هم اندازه ی نر طرلان اند. پروازی بسیار تند با بال زدن نهای سریع دارند. انتهای بدن لاغر و دم بلند و باریک با انتهای مستطیل شکل و سر کمتر جلو آمده است.

زیر تنه سفید است که در آن راه اره عرضی نزدیک به هم؛ به رنگ قهوه ای تا قهوه ای تیره دیده می شود.

روتنه ، پرنده ی نر، به خاکستری پر رنگ با گونه های خرمایی و لکه ی سفیدی در پس گردن، و در پرنده ی ماده، قهوه ای مایل به سیاه با نوار آبرویی پیوسته باریک به رنگ سفید، که تا پشت سر امتداد دارد. دیده می شود.

در پرنده ی نر، زیر دمگاه سفید و روی دم خاکستری است که در آن نوارهای عرضی سیاه رنگ به چشم می خورد. در پرنده ی ماده، زیر دمگاه و زیر تنه سفید است و در آن راه راه عرضی قهوه ای کمرنگ مشاهده می شود.

پرنده ی نابالغ شبیه پرنده ی ماده به نظر می رسد اما قهوه ای رنگ تر است. هنگام شکار در بالای پر چین های و حصار ها و در زیر درختان گشت زده و با حرکتی سریع به پرندگان و پستانداران کوچک حمله می کند.

قرقی از پرندگان شکاری کوچک جثه محسوب میشود. آناتومی بدن این پرنده برای زندگی در مناطق جنگلی و علفزار طراحی شده است.دم بلند و بالهای گرد و کوتاه و جثه ی کوچک امکان مانور و عبور از بین شاخ و برگهای انبوه جنگل را فراهم کرده است.

جنگل و باغ و علفزار از محیط های ایده آل برای این پرنده به حساب می آیند. قرقی معمولا در حین پرواز و با شیرجه زدن، شکار خود را غافلگیر کرده و با سرعت به سمت آن حمله می کند و امکان فرار را از طعمه می گیرد

پاهای بلند و باریک و پنجه های تیز کمک فراوانی در این زمینه به وی کرده است. پرنده ی ماده همچون اکثر پرندگان شکاری جثه ی بزرگتری نسبت به جنس نر دارد. تفاوت جنس نر و ماده در جثه ی بزرگ تر ماده، و سینه ی رنگی تر نر و تیره تر ماده است.

نامهای دیگر قرقی :

دسته ( خانواده ) : پرنده ، شاهین سانان ، قرقی ، hawks
نام فارسی : قرقی
نام انگلیسی : Eurasian Sparrowhawk
نام عربی : الباشق
نام علمی : Accipiter nisus

زیستگاه :

قرقی هامعمولا در مناطق معتدل دیده میشود و در نواحی سردسیر زمستان ها به سمت مناطق گرمسیر مهاجرت می کند. با رسیدن فصل پاییز این پرنده به ایران می آید و تا پایان فصل سرما امکان مشاهده اش در بیشتر نقاط کشور وجود دارد. جمعیت اندکی از این پرند احتمالا در شمال ایران زادآوری نیز دارد.

.مسیر مهاجرتی آنها از قسمت های شمالی روسیه، سیبری، شرق اروپا و قفقاز به سمت اروپای جنوبی، آسیای جنوبی و گاها آفریقا می باشد. قرقی ها معمولا تنها اقدام به مهاجرت میکنند و به ندرت بصورت دسته ای دیده میشوند.

تغذیه قرقی :

رژیم غذایی این پرنده معمولا شامل پرندگان کوچک جثه می باشد و تاکنون120 گونه پرنده در رژیم غذایی آنها ثبت شده است که این تنوع، پرندگانی چون چرخ ریسک سرآبی تا کبوتر جنگلی را شامل میشود. پرنده ماده حتی ممکن است پرندگانی چون کبک و قرقاول را بتواند شکار کند. 17 گونه پستاندار هم در رژیم غذایی آنها دیده شده است، ازجمله خرگوش خفاش و موشها.

زمان جفت گیری و تولید مثل قرقی :

قرقی ها معمولا بصورت غیراجتماعی زندگی می کنند و فقط زمان جفت گیری گرد هم می آیند. معمولا پرنده ی ماده عملیات لانه سازی را انجام می دهد و لانه ی خود را در بالای درختان و گاها در لبه ی پرتگاه ها می سازد.پرنده ی ماده بطور میانگین بین 3تا6 تخم میگذارد و حدودا 35 تا 45 روز روی تخم ها میخوابد. جوجه ی قرقی ها همچون جوجه ی سایر پرندگان شکاری بدون دفاع و فاقد توانایی تغذیه است و والدین به مدت 4یا5 هفته آنها را تغذیه می کنند و پس از این مدت آنها قادر به ترک لانه هستند.

حفاظت :

با توجه به علاقه ی قرقی های ماده به شکار کبوتر، بسیاری از افرادی که اقدام به نگه داری کبوتر و پرورش آن ها میکنند، متاسفانه با دیدن قرقی اقدام به شکار و از بین بردن این پرنده ی کم نظیر و مهم میکنند.

از همه ی هم میهنان عزیز تقاضا دارد در صورت مشاهده ی چنین موضوعی، مراتب را به ما در آوای بوم گزارش دهند. آوای بوم آمادگی دارد در این زمینه به کبوتر داران عزیز جهت جایگزین کردن روش های انسانی و مناسب تر مشاوره دهد.

تصاویر :

قرقی
قرقی
قرقی
قرقی
قرقی
قرقی
قرقی
قرقی
قرقی
قرقی

divider

بیشتر بخوانید :

معرفی پرنده شکاری به نام پیغوی کوچک

معرفی عقابی سریع و چابک به نام عقاب دو برادر + تصاویر

معرفی عقاب طلایی ، فیلم شکار بچه توسط عقاب طلایی


۰
۰

برای مطرح کردن سوالات پزشکی خود ، اینجا کلیک کنید

دیدگاه

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید



کد امنیتی
کد جدید