دلگرم
امروز: پنج شنبه, ۰۹ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۱۷ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۲۸ مارس ۲۰۲۴ میلادی
با معادن طلا در ایران آشنا شوید
6
مهمترین معادن طلای ایران کجاست ؟با وجودی که ایران جزو کشورهای مطرح در زمینه تولید طلا محسوب نمی‌شود کشورمان رتبه ۵۴ تولید طلا را در جهان در اختیار دارد

مهمترین معادن طلای ایران کجاست ؟

با وجودی که ایران جزو کشورهای مطرح در زمینه تولید طلا محسوب نمی‌شود کشورمان رتبه ۵۴ تولید طلا را در جهان در اختیار دارد اما سرمایه‌گذاری در معادن طلای ایران طی چند سال گذشته همزمان با رشد قیمت جهانی طلا، روند رو به رشدی را نشان می‌دهد.با دلگرم همراه باشید.

مهمترین معادن طلای ایران کجاست ؟

طبق آمارهای وزارت صنعت، معدن و تجارت

حدود ۱۵ معدن طلا در ایران وجود دارد که از این تعداد ۱۲ معدن فعال و سه معدن غیرفعال هستند.هم‌اکنون اکتشافات طلا در بیشتر استان‌های کشور از جمله آذربایجان شرقی و غربی، کردستان، کرمان، خراسان رضوی و جنوبی، اصفهان، یزد، مرکزی، قم و همدان، ارغش نیشابور، سقز ، طرقبه مشهد و سیستان و بلوچستان در دست اجرا بوده و به گفته سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور حجم ذخایر قطعی و احتمالی طلای کشور نیز بالغ بر ۳۲۰ تن می‌شود.

طبق آمارهای وزارت صنعت، معدن و تجارت حدود 15 معدن طلا در ایران وجود دارد که از این تعداد 12 معدن فعال و سه معدن غیرفعال هستند. هم‌اکنون اکتشافات طلا در بیشتر استان‌های کشور ازجمله آذربایجان شرقی و غربی، کردستان کرمان، خراسان رضوی و جنوبی، اصفهان، یزد مرکزی، قم و همدان، ارغش نیشابور، سقز، طرقبه مشهد و سیستان و بلوچستان در دست اجرا بوده و به گفته سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور حجم ذخایر قطعی و احتمالی طلای کشور نیز بالغ بر 320 تن می‌شود. همچنین استان‌های تهران، اصفهان، خراسان رضوی و آذربایجان شرقی چهار قطب تولید طلای کشور محسوب می‌شوند.

در ایران وجود 300 تن ذخیره قطعی طلا محرز شده است که با بررسی‌های انجام شده، انتظار می‌رود این مقدار ذخیره به هزار تن افزایش یابد. استاندارد جهانی یک معدن طلا داشتن ذخیره صد تن به بالاست، کشور ما پر از معادن کوچک و پراکنده است و فقط حدود 10 معدن آن نزدیک به سطح کلاس جهانی است که مهم‌ترین آنها معدن طلای کردستان و زره‌شوران آذربایجان‌غربی است. این آمار حاکی از طلاخیز بودن کشور است. با توجه به جمعیت 70 میلیونی کشور به ازای هر ایرانی، 3/4 گرم ذخیره قطعی طلا در ایران وجود دارد که اگر هزار تن ذخیره طلا را مبنا قرار دهیم، این میزان به 2/14 گرم افزایش می‌یابد. ذخایر طلای موجود در ایران قابل‌توجه است، اما میزان این ذخایر قطعی نیست و اکتشافات در مناطق مستعد یا امیدبخش در حال انجام است به‌طور کلی ایران پتانسیل‌ خوبی از نظر ذخایر طلا دارد.

بزرگ‌ترین معدن طلای ایران

معدن طلای زره‌شوران به عنوان بزرگ‌ترین معدن طلای ایران در ۳۵ کیلومتری شهرستان تکاب و ۱۵ کیلومتری مجموعه سازمان میراث فرهنگی و گردشگری تخت سلیمان واقع شده است. گواهی کشف معدن طلای زره‌شوران پس از عملیات اکتشافی گروه‌های داخلی و خارجی به نام سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران صادر شده است. براساس مطالعات نهایی ذخیره قطعی معدن طلای زره‌شوران تکاب چهار میلیون تن کانسنگ طلا با عیار 8/5 ppm (گرم در تن) برآورد شده است. ذخیره احتمالی این معدن ۳۰ میلیون تن با عیار متوسط ppm5 است.

معادن طلا در ایران

معدن طلای آق‌دره

معدن طلای آق‌دره به‌عنوان دومین معدن طلای کشور در ۳۰ کیلومتری شهرستان تکاب واقع شده است. معدن از نوع سطحی بوده و دارای عیار طلای 5/1 گرم بر تن است و شرکت‌های فرآوری غیر از طلا، نقره و جیوه را نیز از این کانسنگ استخراج می‌نمایند.

معادن طلا در ایران

معدن طلای موته

معدن طلای موته در نزدیکی روستای موته و روستای رباط ترک و در فاصله ۵۰ کیلومتری از شهرهای گلپایگان، دلیجان و میمه قرار دارد. معدن طلای موته که در این محل واقع است به صورت روباز است و ۹ کانسار طلادار دارد. عیار متوسط طلای این معدن ppm ۲ / ۲ (گرم در تن) است که از آن در هر روز یک تا ۲ کیلوگرم طلا با درصد خلوص۷۰ درصد ( ۱۸ عیار) تا 95درصد (۲۴ عیار) در شمش‌های ۲‌تا ۱۰ و ۱۳ تا ۱۵ کیلویی تولید می‌شود. در حال حاضر سالانه نزدیک به ۲۰۰ کیلو طلا از معدن طلای موته استخراج می‌شود.

معادن طلا در ایران

مجله اینترنتی دلگرم

مرجان امینی



این مطلب چقدر مفید بود ؟
4.3 از 5 (6 رای)  

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits