دلگرم
امروز: پنج شنبه, ۰۹ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۱۷ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۲۸ مارس ۲۰۲۴ میلادی
علت اینکه بعضی ها همیشه احساس سرد بودن میکنند چیست؟
4
زمان مطالعه: 6 دقیقه
علت اینکه بعضی ها همیشه احساس سرد بودن میکنند چیست؟:دلایل سرد بودن همیشگی بدن چیست؟ با دلگرم همراه باشید تا بدانید که چرا برخی از افراد همیشه احساس سرد بودن میکنند...

دلایل سرد بودن همیشگی بدن چیست؟

با دلگرم همراه باشید تا بدانید که چرا برخی از افراد همیشه احساس سرد بودن میکنند...

چرا برخی حساس سرما میکنند؟

همیشه سردتان است؟

آیا فکر می‌کنید این وضعیت عادی است؟


دلایل این سرما را که هر یک نشانۀ وجود یک مشکل است، کشف کنید، بی‌شک راه حل را پیدا خواهید کرد زیرا احساس همیشگی سرما به هیچ وجه خوشایند نیست!

علاوه بر سرما، رنگ صورتتان هم پریده است

علاوه بر اینکه همیشه سردتان است، پوستتان هم رنگ پریده است، خصوصاً صورتتان. اغلب هم احساس خستگی می‌کنید. آیا این کمبود آهن است؟ کم‌خونی در میان زنان به خصوص به علت سیکل ماهانه بسیار رایج است. اشخاص مسن نیز در معرض کمبود آهن قرار دارند.

پزشک برای تشخیص کم‌خونی، دستور آزمایش خون می‌دهد. سپس در صورت نیاز، مکمل آهن تجویز می‌کند. اگر مکمل آهن برایتان تجویز نشد، میزان آهن در غذاهایتان را افزایش دهید، از جمله خوراکی‌‌هایی که آهن دارند، عبارتند از: گوشت قرمز، پودینگ سیاه، جگر، ماهی، زردۀ تخم مرغ، باقلا، لوبیا، عدس ...

هم سردتان است و هم احساس خستگی می‌کنید

احساس سرما و خستگی علائم نوعی کم‌ کاری تیروئید هستند. اگر دچار اضافه وزن هم شده‌اید و تپش قلب تان کند است، به احتمال قوی، در این میان تیروئیدتان مقصر است.

در واقع عملکرد نامناسب تیروئید بر بسیاری از عملکردهای بدن اثر می‌گذارد. در صورت کم کاری تیروئید، دیگر بدن قادر به تنظیم دمای داخلی نیست.

یک آزمایش سادۀ خون این فرضیه را ثابت می‌کند. در موارد کم کاری هورمون‌های تیروئید، درمان توسط دارو می‌تواند این کمبود را جبران کند.

دست‌‌ها و پاهایم به خصوص سرد هستند

بی‌شک این مشکل، سندروم "راینود" است. این عارضه اغلب زنان و بیشتر، زنان لاغر را تحت تأثیر قرار می‌دهد. به علتی ناشناخته، جریان گردش خون در دست و پاها دچار اختلال می‌شود. به علت این جریان مختل شده، انگشت‌های دست و پا، سفید، سرد، بی‌حس و دردناک می‌شوند.

برخی داروها، مانند بتابلوکان، می‌توانند برای درمان مورد استفاده قرار گیرند. برای حل این مشکل با پزشکتان صحبت کنید. در غیر این صورت، اگر سندروم راینود شما خفیف است، کافیست دست و پاهایتان را با دستکش و جوراب ضخیم، خوب بپوشانید!

چه وقت به پزشک مراجعه کنیم؟

  • احساس گرمی یا سردی در شما بیشتر از دیگران است.
  • احساس گرمی بیش از پنج روز طول کشیده است.
  • احساس خستگی، ضعف، و تحریک‌پذیری وجود دارد.
  • بی‌خوابی، شکنندگی ناخن‌ها، یا رعشه‌ در انگشتان وجود دارد.
  • بدون تغییر در رژیم غذائی وزن به سرعت بالا و پائین می‌شود.
  • قاعدگی شدید یا خیلی کم است.


حساسیت به دما نشانه چیست؟


بعضی افراد به‌طور طبیعی بیشتر از دیگران یا سرما حساسند. این چیز تازه‌ای نیست. و مشکلی ایجاد نمی‌کند. اما اگر به تازگی دچار چنین حالتی شده‌اید، ممکن است نشانهٔ کم‌خونی یا اختلال تیروئید باشد.
حساسیت به سرما ممکن است زنگ اخطاری برای سرما‌خوردگی، عفونت، یائسگی، یا میگرن هم باشد.
همچنین احساس سرما می‌تواند علامت افسردگی یا اختلال فصلی عاطفه باشد، که حساسیت شدید به کاهش نور خورشید در زمستان عامل این ناراحتی است. در مبتلایان به اختلال فصلی عاطفه اغلب نظم دمای بدن به هم می‌ریزد. در بیشتر ما حداقل دمای بدن در ساعت ۳ صبح است، ولی در این بیماران حداقل دما تا حدود ساعت ۶ صبح به تأخیر می‌افتد؛ و وقتی از خواب بیدار می‌شوند، احساس سرما می‌کنند، چون برای فیزیولوژی بدن آنها هنوز نیمه شب است.

درمان حساسیت به دما


خوشبختانه، حساسیت به دما ناراحتی مهمی نیست و به سادگی درمان می‌شود.
دمای بدن را کنترل کنید. حساسیت به گرما یا سرما ممکن است نشانهٔ تب باشد. پس، اولین کار اندازه‌گیری دمای بدن است. دما را در وقت خواب اندازه‌ بگیرید، چون تغییرات آن در این هنگام کمتر است. اگر تب دارید، استراحت کنید و مایعات زیاد بنوشید. (به بخش تب مراجعه کنید.)


داروهایتان را کنترل کنید. برخی داروها، مثل مسدود کننده‌های بتا که در درمان بالا بودن فشار خون، بیماری‌های قلبی، میگرن، و بیماری‌های تیروئید مصرف می‌شوند، ممکن است دست‌ها و پاها را به سرما یا گرما حساس کنند. دربارهٔ این عارضه جانبی داروها با پزشک مشورت کنید، شاید در صورت امکان دارو را تغییر دهد.


در آفتاب راه بروید. اگر هنگام صبح احساس افسردگی و سرما می‌کنید، ساعت زیست‌شناختی بدنتان را با هفته‌ای سه بار پیاده‌روی ۱۵ تا ۲۰ دقیقه‌ای در زیر آفتاب صبح تنظیم کنید. سعی کنید صبح زود راه بروید، چون در هنگام صبح تنظیم این ساعت بهتر صورت می‌گیرد. بعد از مدتی صبح‌ها سرحال‌تر بر می‌خیزید و احساس سرما نمی‌کنید.


آهن بخورید. کمبود آهن شایع‌ترین علت کم خونی، مخصوصاً در میان زنان گرفتار قاعدگی شدید و فقر غذائی است. اگر دچار کم‌خونی شده‌اید، زیاد احساس سرما می‌کنید. باید غذاهای غنی از آهن مثل گوشت لخم، بوقلمون، ماهی تن، گل‌کلم، و سیب‌زمینی بخورید. اگر با وجود غذای خوب دچار کمبود آهن هستید، پزشک ممکن است گرفتاری‌های روده را عامل آن تشخیص دهد.
حرارت را کم کنید. اگر زنی با سن نزدیک به یائسگی هستید و احساس گرگرفتگی می‌کنید، پزشک سطح استروژن بدنتان را اندازه‌گیری کرده و در صورت کم بودن آن، درمان جایگزینی هورمون را توصیه می‌کند. (به بخش گرگرفتگی مراجعه کنید.)


سردرد را درمان کنید. برخی افراد می‌گویند که هنگام سردرد میگرن دست‌ها و پاهایشان سرد می‌شود. خوراکی‌هائی مثل قهوه، پنیر، آجیل، چای، شکلات و گوشت پر ادویه اغلب سردرد میگرن را شروع می‌کند و باید از آنها پرهیز کرد. (به بخش سردرد، مراجعه کنید.)


نزد پزشک بروید. اگر حساسیت شما به گرما یا سرما همراه با علائمی باشد که در ابتدای این بخش گفته شد، باید نزد پزشک بروید. شاید دچار اختلال جدی‌تری مثل بیماری تیروئید شده باشید که درمان طبی خاص نیاز دارد. پزشک برای درمان بیماری تیروئید ممکن است مصرف دارو، یا جراحی را تجویز کند.

همیشه سردم است، رژیم هم دارم

ممکن است رژیم تان بیش ازحد محدودکننده باشد. این یک موضوع ساختاری است که: هر چه قدتان بلندتر باشد و هرچه لاغرتر باشید، گرمای بیشتری از دست می‌دهید. بنابراین سیستم مصرف انرژی بدن شما، برای حفظ دمای بدن، باید به اندازۀ کافی تغذیه شود. منطقی باشید، بیهوده خود را گرسنه نگه ندارید و در پوشیدن چند لایه لباس روی هم شک نکنید.

خصوصاً دست و پاهایتان را خوب بپوشانید. دست و پاها و خصوصاً سر، 50% گرمای بدن را به هدر می‌دهند. برای کسانی که همیشه سردشان است، کلاه، شال و روسری ضروری است!

چرا برخی حساس سرما میکنند؟

گردآوری شده ی مجله ی اینترنتی دلگرم

مرجان امینی



این مطلب چقدر مفید بود ؟
3.5 از 5 (4 رای)  
توجه: مطالب پزشکی و سلامت مجله دلگرم ، از منابع معتبر داخلی و خارجی تهیه شده اند و صرفا جنبه اطلاع رسانی دارند ، لذا توصیه پزشکی یا درمانی تلقی نمی شوند ، چنانچه مشکل پزشکی دارید حتما برای تشخیص و درمان به پزشک یا متخصص مراجعه کنید.

۲ دیدگاه

شما هم می توانید نظرات خود را ثبت کنید

الناز | ۷ سال پیش
دستتوندردنکنه بابت اطلاع رسانیتون
0
0
محمود | ۷ سال پیش
ممنون خوب بود
0
0

hits