دلگرم
امروز: پنج شنبه, ۰۹ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۱۷ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۲۸ مارس ۲۰۲۴ میلادی
علت ایجاد+درمان خال گوشتی
24
زمان مطالعه: 9 دقیقه
علت ایجاد+درمان خال گوشتی: راه های مناسب برای درمان خال گوشتی/با دلگرم همراه باشید تا با راه های مناسب برای درمان خال گوشتی آشنا شوید.

راه های مناسب برای درمان خال گوشتی

با دلگرم همراه باشید تا با راه های مناسب برای درمان خال گوشتی آشنا شوید.

راه های مناسب برای درمان خال گوشتی

علت + درمان خال گوشتی

خال‌های گوشتی

زائده‌های کوچک و اغلب به رنگ قهوه‌ای تیره می‌باشند که در نواحی مختلف پوست ظاهر می‌شوند. آن‌ها معمولا بی ضررند، اما به ندرت می‌ توانند سرطانی شوند و مشکلاتی را ایجاد کنند.

راه های مناسب برای درمان خال گوشتی

علل شایع خال‌های گوشتی عبارتند از:

  • علل ژنتیکی

زمینه ژنتیکی یکی از مهم‌ترین عواملی است که در رشد خال ‌های گوشتی روی پوست نقش دارد. اکثر افراد بدون داشتن هیچ گونه خال‌ گوشتی به دنیا می‌آیند، اما در طول زندگی خود به این دسته از خال‌ها مبتلا می‌شوند.تحقیقات نشان داده است که اگر پدر یا مادر شما دارای خال‌های گوشتی بزرگ در سطح پوست خود باشند، شما نیز بسیار مستعد ابتلا به این خال‌ها در طول زندگی خود هستید.

  • اشعه ماورای بنفش یا UV

اشعه ماورای بنفش نور خورشید از جمله قوی‌ ترین اشعه‌های موثر نور خورشید روی زندگی بشر می ‌باشد. در طول فصل تابستان، اشعه ماورای بنفش خورشید بیشتر به سطح بدن می‌ رسد و این خال‌ها پر رنگ‌ تر می‌شوند . حتی ممکن است اشعه خورشید سبب و علت رشد این دسته از خال‌ها در سطح پوست افراد شود.

اما دیده شده که در فصول سرد سال، به علت کاهش تابش نور خورشید این خال کم‌ رنگ شده و کاهش پیدا می‌ کند. نظریه‌ای وجود دارد که بیان کننده این مطلب است که افزایش رسیدن اشعه ماورای بنفش خورشید به سطح زمین سبب ایجاد جهش‌ های قابل توجهی در سلول‌های پوست افراد می‌شود که این جهش‌ها خود سبب به وجود آمدن خال‌های گوشتی می‌شود. هم چنین این جهش‌ها سبب به وجود آمدن سرطان‌های پوستی می‌ شود.

  • افزایش سن

با افزایش سن، سلول‌های بدن رشد کندتری پیدا می‌ کنند و در نهایت رشد آن‌ها متوقف می شود، مواد شیمیایی بدن تغییر می‌ کند و موها در سنین کهن سالی از دست می‌روند، با افزایش وزن روبرو می‌ شویم و پوست بدن چین و چروک پیدا می‌ کند. افراد مسن اغلب با خال‌ های گوشتی و افزایش تعداد و حجم آن‌ها روبرو هستند. هنوز هم ارتباط بین خال‌ های گوشتی و سال‌خوردگی پیدا نشده است.


خال‌های گوشتی مادرزادی که بیشتر به رنگ قهوه‌ای و یا مشکی دیده می‌شوند و در بدو تولد و یا مدت کمی پس از تولد بر روی پوست افراد ایجاد می شونداما آن چه مشخص است این است که خال‌های گوشتی معمولا خطرناک نیستند، اما توصیه می شود که در صورت مشاهده این خال ها حتما به متخصص پوست مراجعه شود تا بررسی های لازم بر روی آن انجام شود.

  • بیماری

اگرچه بیماری‌های اندکی شناخته شده ‌اند که عوارض آن‌ها ایجاد خال‌های گوشتی باشد، اما بیماری ژنتیکی خاصی در این خصوص وجود دارد. بیماری دیسپلاستیک نوی (Dysplastic nevi) که به نوعی خال‌های گوشتی است که افراد مبتلا با آن دنیا می‌آیند و رشد می ‌کنند.خال‌های گوشتی حاصله از این بیماری بزرگ‌ تر و تیره رنگ ‌تر می‌باشند. متاسفانه افراد مبتلا به این بیماری، حدود ۱۰۰ خال گوشتی در سراسر بدن خود دارند. این افراد باید بسیار مراقب باشند تا به سرطان پوست (ملانوما) مبتلا نشوند.

  • بارداری

طی بارداری مشکلاتی از قبیل استفراغ و کاهش سیستم ایمنی بدن برای مادر ایجاد می‌شود. هم چنین به علت تغییرات شیمیایی و هورمونی و بیولوژیکی، زنان باردار بسیار در معرض ابتلا به خال‌های گوشتی می ‌باشند. این خال‌های گوشتی تیره می ‌باشند و در نواحی مانند گردن بیشتر ایجاد می‌ شوند.

راه های مناسب برای درمان خال گوشتی

آیا خال به صورت مادر زادی وجود دارد؟

نه، برخي افراد گمان مي‌کنند که خال در بدن آنها، خال مادر يا زاياست و همين خال در بدن آنها تکثير مي‌شود و به تعداد کم و زيادي، افزايش مي‌يابد. به‌طور کلي، ماهيت خال‌ها با يکديگر متفاوت است و آنها هيچ ربطي به هم ندارند. به همين دليل هم سوزاندن يک خال باعث تحريک پوست براي ايجاد خال جديد نمي‌شود. با اين حال، هيچ ضمانتي هم وجود ندارد که شما يک خال را برداريد و بعدها در قسمت ديگري از بدنتان خال جديدي ايجاد نشود.

راه های مناسب برای درمان خال گوشتی

انواع خال‌های گوشتی

۱- خال‌های گوشتی مادرزادی

که بیشتر به رنگ قهوه‌ای و یا مشکی دیده می‌شوند و در بدو تولد و یا مدت کمی پس از تولد بر روی پوست افراد ایجاد می شوند. شکل این دسته از خال‌های گوشتی گرد یا بیضی شکل می‌باشد، اما اندازه آن‌ها متغیر می‌باشد.خال‌های گوشتی مادرزادی کوچک کمتر از ۱.۵ سانتی متر می‌باشند، اندازه متوسط آن‌ها حدود ۱۰ سانتی متر می‌باشد. معمولا این دسته از خال‌های گوشتی بر روی نواحی پایین بدن ظاهر می‌شوند.اگر این دسته از خال‌های گوشتی بر روی گردن، سر و ستون فقرات ظاهر شوند، نگران کننده می‌باشند.

۲- خال‌های گوشتی اکتسابی

که معمولا افراد در طول زندگی خود به آن دچار می‌شوند. رنگ آن‌ها متنوع است و شامل رنگ‌هایی مانند قهوه‌ای و صورتی کم رنگ می‌باشد. هرچه رنگ پوست فرد تیره تر باشد، رنگ خال‌های گوشتی نیز تیره تر می‌باشد. این خال‌های گوشتی می‌توانند صاف، گرد، سفت و یا سخت باشند. خال‌های گوشتی باید مورد بررسی قرار بگیرند، به خصوص اگر بلافاصله پس از بلوغ ایجاد شوند که ممکن است نشانه‌ای از سرطان پوست تلقی شود.

۳- خال‌های دیسپلاستیک

نوعی از خال‌های اکتسابی هستند که تا بعد از دوران بلوغ، اثری از خود نشان نمی‌دهند. این خال‌ها غیر شایع هستند، زیرا شکل آن‌ها گرد نیست، شکل آن‌ها مواج و معمولا مسطح می‌باشد. اندازه آن‌ها کوچک می‌باشد و معمولا قهوه‌ای رنگ است.احتمال سرطانی شدن خال‌ها در این حالت نیز وجود دارد که برای اطمینان بیشتر باید به متخصص پوست مراجعه شود.

۴- کک و مک

نوع دیگری از خال‌های اکتسابی است. لکه‌های ایجاد شده روی پوست را کک و مک می‌گویند. این کک و مک ها در فصل زمستان محو می‌شوند، زیرا ملانین در طول زمستان تولید نمی‌شود. اشعه‌های خورشید نیز می‌توانند در ایجاد لکه‌های پوستی و کک و مک مۆثر باشند.

۵- خال‌های هاله‌ای

نوع دیگری از خال‌های اکتسابی هستند. مانند حلقه سفید رنگ که در دوران کودکی و اوایل بلوغ ایجاد می‌شود. خیلی خطرناک نیستند، با این حال بسیار مستعد ابتلا به آفتاب سوختگی می‌باشند.

راه های مناسب برای درمان خال گوشتی

بهترين راه از بین بردن خال‌هاي گوشتي چيست؟

سوزاندن آنها. معمولا خال‌هاي گوشتي در قسمت‌هاي خاصي از بدن مانند گردن، زير بغل، زير سينه و کشاله ران ايجاد مي‌شوند. اگر خال گوشتي در قسمتي از بدن وجود دارد که از نظر ظاهري و زيبايي برايتان خوشايند نيست و مي‌خواهيد آن را برداريد، بايد به يک متخصص پوست مراجعه کنيد. روش برداشتن اين خال‌ها ساده و بدون‌ دردسر است و آنها را مي‌سوزانند.

نيازي به جراحي خال‌هاي گوشتي نيست. اگر خال گوشتي که خال خوش‌خيمي هم هست، دوباره ايجاد شود، باز هم روش سوزاندن براي حذف آن انتخاب مي‌شود زيرا اين روش، بهترين و ساده‌ترين راه حذف خال براي پزشک و بيمار است. اگر اين خال‌هاي بي‌خطر درست و به‌وسيله پزشک مجرب سوزانده شوند، جاي آنها روي پوست نخواهد ماند.

راه های مناسب برای درمان خال گوشتی

آیا میشه خالهای گوشتی را با نخ بست

به هيچ وجه. در زمان‌هاي گذشته که روش‌هاي نوين برداشتن خال مطرح نشده بود، از روش نخ بستن براي حذف خال‌هاي گوشتي استفاده مي‌شد. اين روش، علمي و درست نيست و خونريزي و درد زيادي هم دارد. ضمن اينکه کندن خال با استفاده از نخ و خونريزي‌هاي متعاقب آن باعث افزايش خطر التهاب و عفونت در محل ضايعه مي‌شود. اين روزها هيچ پزشکي اين روش حذف خال را توصيه نمي‌کند.

راه های مناسب برای درمان خال گوشتی

بهترين راه از بین بردن خال‌هاي سطحي چيست؟

سوزاندن و ليزر. معمولا براي حذف خال‌هاي مسطح از 2 روش‌ سوزاندن و ليزر استفاده مي‌شود. البته خال‌هايي که عمق و پايه داشته باشند، بايد با روش جراحي برداشته شوند سپس محل ضايعه تا زمان ترميم زخم، بخيه مي‌شود. به‌طور کلي، پزشک معالج بايد خال‌هاي بدن را ببيند، آنها را معاينه و بررسي کند تا بتواند مناسب‌ترين راه را براي حذف آنها انتخاب کند.

راه های مناسب برای درمان خال گوشتی

آيا میشه با کمک ميکرودرم ابريژن، خال‌هاي سطحی را از بين برد؟

نه، برخي افراد مي‌گويند پس از مراجعه به کلينيک‌هاي زيبايي، به آنها پيشنهاد شده براي برداشتن خال‌هاي مسطح از روش ميکرودرم ابريژن استفاده کنند اما چنين روشي براي از بين بردن نسبي جاي لک، جاي جوش و تيرگي‌هاي جاي جوش مناسب است و براي حذف خال‌هاي مسطح مناسب نيست.

اما در مواردي خود فرد گمان مي‌کند دچار خال‌هاي پوستي شده‌ در حالي که پزشک متوجه مي‌شود ضايعات چيزي جز لکه‌هاي ناشي از جوش‌هاي قديمي‌ نيست. در اين صورت، ميکرودرم مي‌تواند اين لکه‌ها و ضايعات را تا حد مطلوبي کمرنگ کند اما نمي‌تواند آنها را کاملا از بين ببرد. تشخيص نهايي خال يا لک بودن ضايعه‌ها، بر عهده پزشک معالج خواهد بود.

راه های مناسب برای درمان خال گوشتی

آيا برداشتن خال باعث به وجود آمدن سرطان در بدن مي‌شود؟

نه. اين يک باور غلط قديمي است که تمام خال‌هاي گوشتي، عامل و نشانه وجود سرطان در بدن هستند و اگر برداشته شوند، باعث پخش سلول‌هاي سرطاني در بدن مي‌شوند. حتي اگر در مواردي هم پزشک معالج به اشتباه يک خال بدخيم را بسوزاند، آن خال يا سلول‌هاي سرطاني در اثر اين سوزاندن در بدن پخش نمي‌شوند. ممکن است خال سوزانده‌شده، دوباره عود کند و تکرار شود ولي اين عود و تکرار در همان محل قبلي خواهد بود و سوزاندن باعث انتشار آن به ساير نقاط بدن نخواهدشد.

درنهايت اينکه، اگر فردي خال‌هاي متعددي در بدن و سابقه خانوادگي ابتلا به ملانوما (نوعي سرطان پوست) در اقوامش وجود داشته باشد، بايد به‌وسيله متخصص پوست از نظر وجود خال‌هاي مشکوک (خالي با قطر بيش از 6 ميلي‌متر يا داراي حاشيه‌هاي مدرس و رنگ‌هاي مختلف) بررسي شود تا در صورت وجود خطر، آزمايش‌ها و معاينه‌هاي دوره‌اي انجام دهد و جلوي ابتلا به سرطان در او گرفته يا حداقل سرطان احتمالي در او در مراحل اوليه تشخيص داده و درمان شود.

راه های مناسب برای درمان خال گوشتی

گردآوری شده ی مجله ی اینترنتی دلگرم

مرجان امینی



این مطلب چقدر مفید بود ؟
4.0 از 5 (24 رای)  

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits