دلگرم
امروز: جمعه, ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۱۸ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۲۹ مارس ۲۰۲۴ میلادی
ماه گرفتگی پوست یا ضایعات روی پوست ؟
2
زمان مطالعه: 4 دقیقه
ماه گرفتگی پوست یا ضایعات روی پوست ؟-ماه گرفتگی پوست-ماه گرفتگی-ضایعات روی پوست-لکه‌های ماه‌گرفتگی

ماه گرفتگی پوست یا ضایعات روی پوست ؟ ، را برای شما عزیزان و کاربران محترم مجله دلگرم قرار داده ایم , با مجله دلگرم همراه باشید.

ماه گرفتگی پوست یا ضایعات روی پوست ؟

ماه گرفتگی پوست یا ضایعات روی پوست ؟

دکتر داوود لکستانی، متخصص کودکان: قدیم‌ها باور بر این بود که اگر خانم باردار به ماه گرفتگی نگاه کند لکه‌ای پوستی روی بدن خود یا فرزندش ایجاد می‌شود. هنوز تحقیقات چنین اثری را اثبات نکرده‌اند و این خرافه در بسیاری از کشور‌ها رنگی ندارد اما با وجود این هنوز برخی فرهنگ‌ها پدیده ماه‌گرفتگی و تاثیر آن بر زن باردار را جدی می‌گیرند و معتقدند ماه گرفتگی سبب ایجاد لکه‌ای بد شکل روی پوست کودک می‌شود که همان‌طور که گفته شد شواهد علمی این ادعا را پشتیبانی نمی‌کنند.

لکه‌های ماه‌گرفتگی بعد از تولد ممکن است به مرور کم‌رنگ، محو، پررنگ یا بزرگ شوند. این لکه‌ها انواع مختلفی دارند، آن‌ها را در رنگ‌های مختلف تشخیص می‌دهیم و از لحاظ بافتی ممکن است صاف یا برآمده باشند. تقریبا تمام لکه‌های مادرزادی از این قبیل بی‌خطر‌ند و دردی ندارند اما اگر شما یا فرزندتان از این لک‌ها دارید خوب است با متخصص پوست مشاوره‌ای داشته باشید تا از وضعیت آن اطمینان کامل کسب کنید
.

بعضی از لک‌ها ناشی از ازدیاد رنگدانه‌های پوستی هستند و گروهی دیگر، از رگ‌های خونی در هم تنیده منشا گرفته‌اند. هنوز مشخص نيست چرا برخی بچه‌ها این لک‌ها را دارند و چرا خیلی‌ها آن را ندارند

.

بیشتر پدرمادر‌ها با دیدن این لک‌ها روی پوست فرزندان‌شان نگران می‌شوند که مبادا خطری فرزندشان را تهدید کند. باید گفت اکثر این لکه‌ها بی‌خطرند و نیازی به درمان ندارند و با گذشت زمان خود به خود برطرف می‌شوند. گروهی دیگر از این لک‌ها را می‌توان به کمک جراحی از بین برد یا به کمک روش لیزردرمانی محو کرد.

اما این روش‌های درمانی دردناکند و ممکن است نتیجه موفقی نداشته باشند. به همین دلیل است که اکثر این لک‌ها درمان نمی‌شوند. گروه کوچکی از لک‌های ماه‌گرفتگی درمان فوری می‌طلبند چرا که گسترش آن‌ها سبب مشکلات تنفسی، شنوایی و حرکتی می‌شود. لک‌هایی هم که در اندام‌های داخلی شکل می‌گیرند باید هرچه سریع‌تر درمان شوند.

در هر صورت اگر فرزندتان دچار این لک است نگرانی خودتان را به او منتقل نکنید و اجازه ندهید واکنش‌های متعجب و بی‌مورد دیگران فرزندتان را سراسیمه کند. حتما هم به فرزندتان بیاموزید که این لک هیچ مشکلی ندارد یا با زبان کودکانه بگویید که خدا آنقدر تو را دوست داشته که این نشان را به تو داده. اگر لک بزرگ‌تر شد، خونریزی کرد یا درد گرفت حتما به متخصص پوست مراجعه کنید

یک متخصص پوست گفت: اصطلاح ماه‌گرفتگی یک اعتقاد اشتباه در میان مردم است و ضایعات روی پوست صورت و بدن هیچ‌گونه ربطی به ماه‌گرفتگی ندارد.

عبدالرضا عرفانی اظهار کرد: ضایعات روی پوست صورت و بدن هیچ ارتباطی با ماه‌گرفتگی ندارد بلکه این قبیل لکه‌ها ممکن است در نتیجه تولید بیش از حد رنگ‌دانه توسط سلول‌های پوستی (ملانین‌ها) یا اختلال در رشد غیرطبیعی عروق خونی ایجاد شود. وی با بیان اینکه این ضایعه از هنگام تولد افراد وجود دارد، افزود: این لکه‌ها دارای اشکال متعدد با رنگ‌های مختلف هستند و ممکن است نیمی از صورت یا بدن فرد را بپوشانند.

این متخصص پوست با بیان اینکه این ضایعات زمینه ارثی ندارند و به صورت مادرزادی ایجاد می‌شوند، اضافه کرد: درمان ماه‌گرفتگی اغلب با لیزر انجام می‌شود؛ البته ممکن است ضایعه به صورت کامل درمان نشود بلکه لیزر می‌تواند تا حدودی منجر به اصلاح رنگ ناحیه مورد نظر شود.

عرفانی با اشاره به اینکه در صورتی که ضایعه محدود باشد، می‌توان با جراحی آن را برداشت، ادامه داد: ممکن است علت ضایعه، عروقی باشد که بیشتر این دسته ضایعات قرمزرنگ هستند و گاهی نیمی از صورت و حتی دو طرف بدن را می‌پوشانند. نوع دیگر این ضایعات، نتیجه اختلال در رنگ‌دانه‌های پوستی (ملانین‌ها) است که موجب می‌شود قسمتی از پوست تیره‌تر از سایر نقاط بدن شود.

گردآوری: مجله اینترنتی دلگرم



این مطلب چقدر مفید بود ؟
0.0 از 5 (2 رای)  

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits