دلگرم
امروز: جمعه, ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۱۸ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۲۹ مارس ۲۰۲۴ میلادی
بهترین زمان مراجعه به پزشک زنان از چه سنی آغاز میشود؟
3
زمان مطالعه: 4 دقیقه
به گفته پزشکان از سن 13 سالگی به بعد، دخترخانم ها باید حداقل سالی یک بار به دکتر زنان مراجعه کنند و تحت مراقبت های پیشگیرانه قرار بگیرند.

با ما در مجله اینترنتی دلگرم همراه باشید

مراجعه به پزشک زنان در چه سنی آغاز میشود؟

اکثر دخترخانم های مجرد تصور می کنند که در دوران مجردی نیازی ندارند که به پزشک زنان مراجعه کنند. به گفته پزشکان از سن 13 سالگی به بعد، دخترخانم ها باید حداقل سالی یک بار به دکتر زنان مراجعه کنند و تحت مراقبت های پیشگیرانه قرار بگیرند.


درست است که بروز خیلی از سرطان های زنانه در سنین بالا در زنان شایع تر و بیشتر است، اما خیلی از این بیماری ها در سنین پایین دیده و درمان شوند، بهتر از این است که ما در سنین بالا به سراغ درمان آن ها برویم. ممکن است این سوال همیشه برایتان مطرح باشد که خانم ها کی و در چه سنی باید به متخصص زنان مراجعه کنند. لازم است این نکته را بدانید که پزشک زنان پزشک داخلی و عمومی نیست که هر موقع مریض یا بیمار شدید پیش آن بروید.


مراجعه مکرر و مناسب به پزشک متخصص زنان در همه دوره های زندگی ضروری است، علی الخصوص در دوران باروری، یعنی در سنینی که فرد ازدواج کرده است و بعد از شروع فعالیت جنسی حتما نیاز است که با فواصل منظم شش ماه و سالی یک بار به متخصص زنان مراجعه کند و تحت آزمایش قرار بگیرد.

منتظر بیماریهای زنانه نباشید


پس نباید منتظر بیماری ها بشوید، بسیاری از خانم ها هنوز هم که هنوز است متاسفانه تست های پیشگیری از سرطان رحم که تست بسیار ساده ای است و سالی یک بار انجام می شود را انجام نمی دهند. یا زمانی که به متخصص مراجعه می کنند می گویند که من سال هاست مشکلی ندارم و نیازی نبود که مراجعه کنم.


آمار بالای سرطان های زنان که ممکن است بعضا در موارد خیلی پیشرفته کشف شود واقعا نگران کننده و ناامید کننده است چرا که نشان می دهد که خانم ها به خودشان توجه نمی کنند. پس یادمان باشد که پزشک زنان فقط برای مشاوره های پیش از بارداری نیست، بلکه برای مراجعه مکرر برای چک آپ، بررسی آزمایشات هورمونی و سونوگرافی است که اگر مشکلی وجود داشت به سرعت درمان آن شروع شود.

مراجعه به پزشک زنان قبل از ازدواج


خیلی از خانم ها فکر می کنند که پیش از ازدواج نیازی به مراجعه و کنترل ندارند، در حالی که دقیقا برعکس این موضوع صادق است، چرا که خانم ها ممکن است بسیاری از بیماری ها را پیش از ازدواج داشته باشند و این بیماری ها مانند اختلالات قائدگی، تنبلی تخمدان ها، دردهای مبهم و دردهای دوران قائدگی می توانند علامت هشدار دهنده ای برای مشکلی جدی باشند. پس لازم است که خانم ها پیش از ازدواج هم به پزشک زنان مراجعه کنند.


مراجعه به پزشک زنان پس از یائستگی

چیزی که از همه بدتر است این است که شاید خانم ها بعد از سنین یائسگی از خودشان غافل می شوند، درحالی که در این دوران است که خانم ها باید توجه ویژه ای به سلامتی خودشان داشته باشند. تعدادی از معضل هایی که در این گروه سنی ایجاد می شود مانند پوکی استخوان با مراجعه و درمان های مناسب قابل پیشگیری و کنترل است.


خانم ها در سنین پس از یائسگی استعداد ابتلا به بسیاری از سرطان های زنان به خصوص سرطان های تخمدان در آن ها بیشتر است. بنابراین لازم است که حتما بیماران معاینات دوره ای را تحت نظر متخصص زنان انجام دهند اما متاسفانه در این مورد کوتاهی می کنند.

مراجعه سالیانه به پزشک زنان


انجام ماموگرافی های سالیانه برای تشخیص به موقع سرطان سینه، در این گروه سنی فوق العاده ضروری است، که متاسفانه بسیاری از خانم ها به خاطر ترس و درگیری های زندگی از آن غافل می شوند و خیلی تلخ است که پزشکان با خانم هایی روبه رو می شوند که زمانی به پزشک مراجعه می کنند که سرطان پیشرفته گرفته اند و برای درمان های اصلیشان دیر شده باشد.


خیلی خوب است که بتوانیم به زنان و دختران جامعه مان گزارش دهیم که در دوره های متفاوت زندگی شان چه خطرات و بیماری هایی آن ها را تهدید می کند اما این کمک کردن یک طرفه نیست. خود افراد هم باید بخواهند. خیلی از خانم ها به دلیل ترس یا خجالت از مراجعه به پزشک زنان امتناع می کنند و می تواند خیلی خطرناک باشد.

تهیه شده مجله دلگرم

مرضیه ملایری



این مطلب چقدر مفید بود ؟
4.3 از 5 (3 رای)  
    توجه: مطالب پزشکی و سلامت مجله دلگرم ، از منابع معتبر داخلی و خارجی تهیه شده اند و صرفا جنبه اطلاع رسانی دارند ، لذا توصیه پزشکی یا درمانی تلقی نمی شوند ، چنانچه مشکل پزشکی دارید حتما برای تشخیص و درمان به پزشک یا متخصص مراجعه کنید.

    دیدگاه ها

    اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !

    
    hits