دلگرم
امروز: جمعه, ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۱۸ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۲۹ مارس ۲۰۲۴ میلادی
معرفی کاربردهای درمانی آمپول پراملینتید
0
زمان مطالعه: 8 دقیقه
پراملینتید (pramlintide) مانند یک ماده طبیعی خاص به نام آمیرین (amyrin) عمل کرده و قند خون را کاهش می‌دهد. این دارو حرکت مواد غذایی از طریق معده را کاهش داده و به این ترتیب اشتها و میزان ساخت قند توسط کبد را کاهش می‌دهد.

اطلاعات دارویی پراملینتید

پراملینتید (pramlintide) مانند یک ماده طبیعی خاص به نام آمیرین (amyrin) عمل کرده و قند خون را کاهش می‌دهد. پراملینتید حرکت مواد غذایی از طریق معده را کاهش داده و به این ترتیب اشتها و میزان ساخت قند توسط کبد را کاهش می‌دهد.

پراملینتید انسولین را جایگزین نمی‌کند، اما ممکن است مقدار انسولین مورد نیاز شما را کاهش دهد.انسولین هورمونی است که به طور طبیعی در بدن، توسط لوزالمعده ساخته می‌شود. این به کنترل سطح قند خون کمک می‌کند. اگر بدن شما به اندازه کافی انسولین را برای رفع نیازهایش نسازد و یا اگر از انسولینی که می‌سازد، به طور مؤثر استفاده نکند، در نتیجه بیماری به نام دیابت ایجاد می‌شود.

افراد مبتلا به دیابت برای کنترل مقدار گلوکز (قند) در خون نیاز به درمان دارند؛ زیرا که کنترل خوب میزان قند خون، خطر ابتلا به عوارض بعدی را کاهش می‌دهد. قند خون برخی از افراد، با ایجاد تغییرات در رژیم غذایی، کنترل می‌شود، اما برای کنترل قند خون در افراد دیگر، داروهایی مانند پراملینتید در کنار تغییر رژیم غذایی و انجام ورزش‌ منظم تجویز می‌شود.

پراملینتید دارویی جدید و سنتتیک است که با کاهش قندخون برای کنترل دیابت نوع 1 و 2 استفاده می شود. این دارو قبل از خوردن وعده های اصلی غذا در زیر پوست تزریق می شود. دوز شروع پراملینتید برای دیابت نوع یک 15 mcg و برای دیابت نوع دو 60 mcg است.

نام تجاری: Symlin

مقدار و روش مصرف داروی پراملینتید

قبل از شروع درمان با داروی پراملینتید ، بروشور دارویی داخل بسته را به دقت مطالعه کنید. این بروشور به شما کمک می‌کند تا اطلاعات جامعی را راجع به دارو به دست آورده و از عوارض جانبی احتمالی آن مطلع شوید.

دوز و مقدار داروی پراملینتید ، از فردی به فرد دیگر متفاوت است؛ دارو را دقیقاً همانطور که پزشک به شما تجویز کرده است، استفاده نمایید. این دارو را به صورت زیر پوستی تزریق کنید.

پراملینتید باید دقیقاً قبل از وعده غذایی تزریق شود، اگر قند خون شما پایین است و یا می‌خواهید وعده غذایی تان را حذف کنید و یا کالری وعده غذایی شما کمتر از 250 است، نباید این دارو را تزریق کنید.

اگر فراموش کردید که دوز پراملینتید روزانه خود را در زمان مشخص مصرف کنید اما به زودی یادتان افتاد، دارو را مصرف کنید؛ اما اگر زمانی به یاد آوردید که نزدیک به ساعت دوز بعدی دارو است، دوز از یاد رفته را مصرف نکنید. نباید به خاطر دوز از یاد برده شده، دو دوز از دارو را باهم مصرف کنید.

موارد منع مصرف داروی پراملینتید

  1. به تاریخ انقضای داروی پراملینتید توجه کنید و اگر دارویی که در دستتان است تاریخ انقضای آن تمام‌شده است،از آن مصرف نکنید.
  2. هرگز داروی پراملینتید را به فرد دیگری حتی با علائم مشابه خودتان تجویز نکنید.
  3. تداخل دارویی دارو را چک کنید و اگر در حال استفاده از دارویی هستید که با این دارو تداخل دارد، با پزشک خود راجع به استفاده از داروهایتان مشورت نمایید.

pramlintide

مصرف پراملینتید در دوران بارداری و شیردهی

در دوران بارداری و شیردهی، نباید دارویی را خودسرانه و بدون مشورت با پزشک استفاده کنید. داروها می‌توانند آثار مخربی روی جنین و یا خودتان داشته باشند.

تاثیر پراملینتید بر رانندگی و کار با ماشین آلات

پراملینتید ممکن است باعث سرگیجه یا تاری دید شما شود، قبل از رانندگی و کار با ماشین آلات از هوشیاری خود مطمئن شوید. ممکن است به خاطر استفاده از این دارو دچار افت قند خون شده باشید و رانندگی برایتان مناسب نباشد.

تداخلات دارویی پراملینتید

تداخل دارویی ممکن است عملکرد داروها را تغییر و خطر ابتلا به عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. یک لیست از تمام داروهایی (ازجمله داروهای با نسخه / بدون نسخه و داروهای گیاهی) که استفاده می‌کنید تهیه کرده و آن را با دکتر و داروساز خود به اشتراک بگذارید. دوز دارو مصرفی خود را بدون مشورت با دکتر خود تغییر نداده و یا مصرف دارو را ترک نکنید.

داروی پراملینتید ممکن است با این داروها تداخل دارویی داشته باشد: داروهای دیابت دیگر (مانند مهار کننده‌های آلفا گلوکوزیداز مانند آکاربوز / میگلیتول)، داریفناسین، داروهای فشار خون بالا (مانند کلونیدین، گوانیدین، رزرپین)، داروهای موثر بر سرعت حرکت مواد غذایی از طریق معده (برای یبوست یا اسهال مانند آتروپین، متوکلوپرامید و اکسناتید) .

مصرف همزمان بعضی از داروها با داروی پراملینتید ممکن است کارایی پراملینتید را کاهش دهد. اگر از هر یک از داروهای زیر استفاده می‌کنید، حداقل 1 ساعت قبل یا 2 ساعت بعد از تزریق پراملینتید از این داروها استفاده کنید: آنتی بیوتیک‌ها، قرص‌های ضد بارداری، داروهای ضد درد (به عنوان مثال استامینوفن).

پراملینتید باید دقیقاً قبل از وعده غذایی تزریق شود، اگر قند خون شما پایین است و یا می‌خواهید وعده غذایی تان را حذف کنید و یا کالری وعده غذایی شما کمتر از 250 است، نباید این دارو را تزریق کنید.

داروهای بتا بلاکر (مثل متوپرولول، پروپرانولول، قطره چشم گلوکوم مانند تیمولول) ممکن است از بروز تپش قلب که معمولا در مواقع افت قند خون (هیپوگلیسمی) احساس می‌شود، جلوگیری ‌کند. سایر علائم افت قند خون، مانند سرگیجه، گرسنگی و یا عرق کردن، تحت تأثیر این داروها نیستند.

بسیاری از داروها می‌توانند سطح قند خون شما را تحت تأثیر قرار دهند و کنترل قند خون شما را با مشکل مواجه کنند. قبل از اینکه شما استفاده از هر نوع دارویی را شروع، متوقف و یا تغییر دهید، با دکتر یا داروساز خود در مورد چگونگی مصرف دارو (دارویی که بر سطح قند خون شما مؤثر است) صحبت کنید.

سطح قند خون خود را به طور منظم بررسی کنید و اگر تغییر ناگهانی در قند خون (قند خون بالا یا پایین) خود دیدید، با پزشک خود مشورت کنید. اگر دچار عوارض جانبی جدی شدید، با پزشک خود مشورت کنید تا دوز داروی، برنامه ورزشی و رژیم غذایی شما را تغییر دهد.

هشدارها برای مصرف داروی پراملینتید

بعضی دارو‌ها را نمی‌توان در بعضی از شرایط تجویز نمود و بعضی دارو‌ها نیز در صورتی که نیاز به درمان تکمیلی باشد تجویز می‌گردد؛ بنابراین بهتر است که قبل از مصرف داروی پراملینتید ، پزشکتان از موارد زیر مطلع باشد:

  • در صورتی‌ که باردار هستید و یا قصد باردار شدن دارید یا در صورتی‌ که به نوزاد خود شیر می‌دهید.
  • اگر علائم افت قند خون دارید.
  • در صورتی که مشکلات گوارشی و مشکلات معده و روده ای دارید.
  • اگر سابقه واکنش آلرژیک به دارویی دارید.

اگر در حال مصرف داروی خاصی هستید. این داروها شامل تمامی داروهای در دسترس است، چه برایتان تجویز شده است و چه بدون تجویز پزشک آن را مصرف می‌کنید نظیر داروهای گیاهی و داروهای مکمل.

pramlintide داروی

عوارض جانبی داروی پراملینتید

همه داروها ممکن است عوارض جانبی ایجاد کنند. اما بسیاری از مصرف‌ کنندگان نیز هیچ نوع عارضه‌ای بروز نمی‌دهند. یکسری از عوارض بعد از گذشت مدت کوتاهی از مصرف دارو، از بین می‌روند.

در‌ صورت بروز مستمر هریک از عوارض می‌بایست به پزشک اطلاع داده شود:

  • سردرد
  • سرگیجه و تاری دید: این عوارض می‌تواند در اثر افت قند خون و یا بالا بودن آن به وجود بیایند.

علائم هیپوگلیسمی (افت قند خون) مانند احساس تنگی یا اضطراب، تعریق، احساس گرسنگی، تپش قلب، سرگیجه: به سرعت ماده غذایی شیرینی مانند بیسکویت یا نوشیدنی قندی بخورید و اگر متوجه این علائم شدید، به پزشک خود بگویید.

  • احساس تشنگی: هر روز چند لیوان آب بنوشید.
  • احساس تهوع
  • دل درد

نکته مهم: اگر جز عوارضی که در بالا ذکر شد، متوجه عوارض زیر شدید، حتماً به پزشک خود اطلاع دهید:

  • ضربان قلب سریع یا تپش قلب
  • تغییر در چرخه قاعدگی
  • شکستگی استخوان
  • تغییر در بینایی (مانند تغییر رنگ و مشکلات دید در شب)

اگر شما هر علائم دیگری دارید که احساس می‌کنید به خاطر استفاده از پراملینتید می‌باشد، با پزشک خود مشورت کنید.

مصرف بیش از حد داروی پراملینتید

پراملینتید را بیش از دوز تجویز شده توسط پزشک ، مصرف نکنید. اگر احساس کردید که فردی دچار مسمومیت دارویی شده است و علائمی مانند اسهال، گر گرفتگی، حالت تهوع، سرگیجه، افت قند خون، لرز، تنگی نفس یا غش و ضعف (از حال رفتن) در او دیدید، سریعاً با اورژانس تماس بگیرید.

شرایط نگهداری داروی پراملینتید

  • دارو را از دسترس کودکان دور نگه دارید.
  • دارو را در جایی خشک و خنک و به دور از گرما و تابش نور مستقیم نگه‌ دارید.

بیشتر بخوانید:

بهترین داروی دیابت چیست؟

با داروی ضد دیابت سیتاگلیپتین آشنا شوید

همه چیز در مورد موارد مصرف داروی ضد دیابت کلرپروپامید

separator line



این مطلب چقدر مفید بود ؟
 
توجه: مطالب پزشکی و سلامت مجله دلگرم ، از منابع معتبر داخلی و خارجی تهیه شده اند و صرفا جنبه اطلاع رسانی دارند ، لذا توصیه پزشکی یا درمانی تلقی نمی شوند ، چنانچه مشکل پزشکی دارید حتما برای تشخیص و درمان به پزشک یا متخصص مراجعه کنید.

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits