دلگرم
امروز: پنج شنبه, ۰۹ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۱۷ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۲۸ مارس ۲۰۲۴ میلادی
همه چیز در مورد قرص سیپروفلوکساسین
120
زمان مطالعه: 7 دقیقه
سیپروفلوکساسین از دسته ی آنتی بیوتیک های کینولینی است که در درمان بعضی عفونت ها ازجمله عفونت های تنفسی، ادراری، پروستات، گوارشی، مفصلی و استخوانی و برخی از عفونت های تناسلی کاربرد دارد.

موارد مصرف قرص سیپروفلوکساسین

قرص سیپروفلوکساسین جزء دسته ی آنتی بیوتیک ها قرار دارد و برای درمان عفونت های باکتریال از آن استفاده می شود. از این دارو نمی توان برای برای درمان عفونت های ویروسی استفاده کرد.

استفاده از این قرص حتما باید با تجویز پزشک انجام شود چرا که استفاده اشتباه و نابجا از آنتی بیوتیک ها موجب مقاومت دارویی می شود. در ادامه با دلگرم با این دارو بیشتر آشنا خواهیم شد.


موارد مصرف سپروفلوکساسین

در درمان عفونت های ناشی از باکتری های گرم منفی (شامل سالمونلا، شیگلا ، کمپیلوباکتر، نیستریا و پسودوموناس ) مصرف می شود . این دارو دارای اثرات متوسط بر علیه باکتری های گرم مثبت (شامل استرپتوکوکوس پنومونیه)، عفونت مجاری ادراری، عفونت مجاری ادراری ، عفونت های دستگاه گوارش ( از جمله تب تیفوئید ) سوزاک و سپتی سمی ناشی از میکروارگانیسم های حساس می باشد.

بیشتر بخوانید: آشنایی کامل با قطره سیپروفلوکساسین (سیپلکس)


مکانیسم اثر قرص سیپروفلوکساسین

سیپروفلوکساسین از مشتقات فلوروکینولون ها، یک ترکیب باکتریسید است که از طریق مهار آنزیم DNA ژیراز، دوباره سازی ، ترجمه و ترمیم DNA باکتری را مهار می کند.

هشدارها

مصرف این دارو در موارد زیر باید با احتیاط فراوان صورت گیرد: بیماران مبتلا به کمبود G6PD، صرع یا دارای سابقه صرع، عیب کار کبد یا کلیه.2- مشتقات کینولون ها ممکن است موجب بروز تشنج در بیماران دارای سابقه تشنج یا سایر بیماران شوند.


فارماکوکینتیک

این دارو از راه خوراکی به خوبی جذب میشود، اما جذب آن در حضور غذا به تاخیر می افتد. اوج غلظت سرمی دارو 1-2 ساعت پس از جذب خوراکی به دست می آید. نیمه عمر پلاسمایی دارو 5/4- 5/3 ساعت است . پس از جذب به طور گسترده در اغلب بافت ها و مایعات بدن منتشر می شود. دفع این دارو عمدتاً کلیوی است.

تداخلات دارویی قرص سیپروفلوکساسین

تداخلات دارویی و بر هم کنش میان آن ها می تواند میزان اثربخشی داروی شما را تحت تأثیر قرار دهد. این بدان معناست که اگر شما داروی دیگری نیز در کنار قرص سیپروفلوکساسین مصرف می نمایید، آن دارو می تواند اثر سیپروفلوکساسین را کاهش یا افزایش دهد.

تصور کنید که شما دارویی مصرف می کنید که اثر این دارو را کاهش می دهد. بنابراین پزشک شما بایستی دوز بیشتری را برای دریافت نتیجه یکسان برای شما تجویز نماید. عکس این موضوع نیز صادق است.

بدان معنا که اگر شما دارویی مصرف می کنید که میزان اثر قرص سیپروفلوکساین را افزایش می دهد، می تواند شما را مستعد بروز عوارض جانبی آن نماید.

بنابراین به تمامی بیماران توصیه می گردد تا تمامی داروهای خود را هنگام مراجعه به پزشک خود همراه داشته باشند تا وی بتواند تصمیم صحیح تری را برای درمان آنها اتخاذ نماید.

قرص سیپروفلوکساسین

سیپروفلوکساسین در بارداری و شیردهی

قبل از آنکه این دارو را مصرف نمایید حتما پزشک خود را در جریان حساسیت خود به این دارو یا داروهای مشابه قرار دهید. صحیح است که حساسیت دارویی به قرص سیپرووفلوکساسین نادر است اما شما نباید به سادگی از کنار آن بگذرید.قبل از مصرف این دارو شما بایستی پزشک خود را در جریان تمامی مشکلاتن و بیماری های خود از قبیل مشکلات کبدی، کلیوی، دیابت، مشکلات قلبی، مشکلات عصبی و یا تشنج قرار دهید.

به نظر می رسد که قرص سیپروفلوکساسین عارضه ای در بارداری برای جنین ایجاد نمی کند. با این وجود توصیه می شود تنها زمانی از آن استفاده گردد که مصرف آن اجتناب ناپذیر است.همچنین این دارو توسط غدد شیرساز به درون شیر مادر ترشح می گردد. بنابراین خانم هایی که قصد شیردهی به نوزاد یا کودک خود دارند باید موضوع را با پزشک خود در میان بگذارند.

راهنمایی های عمومی برای مصرف قرص سیپروفلوکساسین

قرص سیپروفلوکساسین برای بیماری فعلی شما تجویز شده است لذا از مصرف آن در موارد مشابه و یا توصیه آن به دیگران خودداری نمائید .

قبل از مصرف این دارو در موارد زیر با پزشک خود مشورت نمائید .وجود هر گونه حساسیت به این دارو یا مواد دیگر از قبیل غذا ، رنگها و یا مواد محافظ .همزمان با مصرف این دارو از مصرف هر گونه دارو حتی مسکن ها و قرص های ضد بارداری خودداری کنید و در صورت ابتلاء به بیماریهای دیگر از قبیل بیماریهای گوارشی ، کبدی ، کلیوی ، قلبی ، عصبی و صرع، پزشک خود را مطلع نمائید.

برای کمک به درمان قطعی عفونت، این دارو را درفواصل زمانی منظم میل کنید و دوره درمان را کامل کنید ، حتی اگر بعد از چند روز احساس بهبودی نمودید ، مصرف آن را قطع نکنید زیرا ممکن است بیماری عود کند.

برای حصول نتیجه بهتر ، هر قرص را با یک لیوان پر از آب میل نمائید . این دارو را می توان با غذا یا با معده خالی مصرف نمود.

هنگام مصرف دارو رعایت نکات زیر توصیه می شود:

  • در صورتیکه این دارو را به مدت طولانی مصرف می نمایید لازم است تحت نظر پزشک باشید.
  • اگر چند روز پس از مصرف علائم بیماری بهبود نیافته یا بدتر شد پزشک را مطلع سازید.
  • در صورت انجام هرگونه اقدام دندانپزشکی مصرف این دارو را به دندانپزشک اطلاع دهید.
  • مصرف این دارو ممکن است در برخی افراد سبب سرگیجه شود لذا ضمن درمان، قبل از رانندگی و کار با ماشین آلات دقیق از هوشیاری خود اطمینان کامل داشته باشید.
  • طی درمان با این دارو از قرار گرفتن در مقابل تابش مستقیم نور آفتاب خودداری نمایید.
  • در صورت بروز تورم در صورت یا گلو، ناراحتی قلبی، تنگی نفس و کاهش هشیاری وصاً چنانچه همراه تظاهرات پوستی نظیر کهیر، خارش و سوزش باشد با پزشک تماس بگیرید زیرا ممکن است این علائم نشانه حساسیت شدید نسبت به این دارو باشد.
  • در صورت بروز تحریکات عصبی نظیر تشنج، لرزش، بی قراری، حواس پرتی و توهم در حین درمان، مصرف دارو را قطع نموده و به پزشک خود مراجعه کنید.
  • این دارو ندرتاً موجب التهاب و حتی پارگی رباط ها می شود. اگر بعد از فعالیت دردی ناگهانی احساس کردید. (برای مثال در مچ پاریال مچ دست، پشت زانو و پا، شانه، آنرج و ...) مصرف دارو را قطع کرده و به پزشک اطلاع دهید و تا حصول اطمینان از عدم آسیب رباط از فعالیت خودداری کنید.
  • از مصرف همزمان این دارو با محصولات لبنی و آب میوه های حاوی کلسیم خودداری نمایید، اما می توان از غذاهای حاوی این مواد در حین مصرف این دارو استفاده نمود.
  • این دارو را م یتوانید همراه غذا یا با معده خالی مصرف نمایید ولی بهترین زمان مصرف دارو به طور معمول ۲ ساعت پس از غذا می باشد.
  • برای حصول نتیجه بهتر، هر قرص را همراه با یک لیوان آب میل نموده و در طول درمان به دفعات بیشتری آب و مایعات دیگر بیاشامید.
  • چنانچه یک نوبت مصرف دارو را فراموش نمودید به محض به یادآوردن آن را مصرف کنید. اما اگر نزدیک به نوبت بعدی هستید از نوبت فراموش شده، چشم پوشی کنید و مقدار مصرف نوبت بعدی را نیز دو برابر نکنید.
  • از مصرف همزمان داروهای خنثی کننده اسید معده حاوی آلومینیوم ام جی ، منیزیم، کلسیم، سوکرالفات و فرآورده های حاوی آهن و روی با این دارو خودداری کنید. داروهای مذکور را حداقل ۴ ساعت قبل یا ۲ ساعت بعد از سیپروفلوکساسین مصرف کنید.
  • مصرف این دارو در کودکان و نوجوانان زیر ۱۸ سال توصیه نمی شود.
  • از مصرف دارو بیش از مقدار و مدت توصیه شده توسط پزشک خودداری شود.

سیپروفلوکساسین

مسمومیت :

در صورت مصرف اتفاقی بیش از مقادیر توصیه شده ، بیمار را فورا" به بیمارستان منتقل نمائید.

شرایط نگهداری قرص قرص سیپروفلوکساسین :

  1. دارو را دور از دسترس اطفال نگهداری کنید .
  2. دارو را دور از نور مستقیم و رطوبت ، در دمای زیر ۳۰ درجه سانتیگراد و درون جعبه نگهداری کنید .
  3. از مصرف داروهای تاریخ گذشته خودداری نمائید.

بیشتر بخوانید :

موارد مصرف قرص لووفلوکساسین یا تاوانکس و عوارض جانبی این دارو



این مطلب چقدر مفید بود ؟
4.0 از 5 (120 رای)  
توجه: مطالب پزشکی و سلامت مجله دلگرم ، از منابع معتبر داخلی و خارجی تهیه شده اند و صرفا جنبه اطلاع رسانی دارند ، لذا توصیه پزشکی یا درمانی تلقی نمی شوند ، چنانچه مشکل پزشکی دارید حتما برای تشخیص و درمان به پزشک یا متخصص مراجعه کنید.

۸ دیدگاه

شما هم می توانید نظرات خود را ثبت کنید

محمد مددی | ۳ سال پیش
این قرص رو 3روز استفاده کردم خیلی عوارض داره تمام مفصل هام درد گرفتن، آرنج پا و مچ دست
0
1
سیاوش | ۴ سال پیش
ممنون از اطلاع رسانی علمیتون .
0
0
رضا | ۵ سال پیش
سلام،من از این قرص لعنتی استفاده کردم الان دل درد شدید گرفتم حالا چکارکنم خوب شه ؟؟؟
لطفا راهنمای کنید
0
1
علی | ۵ سال پیش
سلام ، من یک ماه است که به تجویز پزشک قرص سیپروفلوکساسین ۵۰۰ میلی گرم هر۱۲ساعت یک عدد مصرف میکنم که بدنم خارش پیدا کرده واینطوری خیلی اذیت میشم اگه راهنمائی کنید ممنون میشم.
0
1
کامران | ۵ سال پیش
سلام من قرص سیپروفلوکساسین ۵۰۰ و
ایروکاست ۱۰ میلی رو که میخورم گوشام کبود میشه دلیلش چی میتونه باشه ، لطفا رهنمایی بفرمایید
سپاس
0
2
سعید | ۵ سال پیش
سلام سوال من : ایا کسیکه سرما خورده و گلو درد دارد میتواند از قرص سیپروفلکساسین استفاده کند. با تشکر از شما
2
1
مریم | ۵ سال پیش
به هیچ وجه از این داروی استفاده نکنید عوارضش زیاده،همسرم به خاطر این دارو یک بیماری پوستی بد گرفته
1
0
پاسخ ها:
زهرا | ۴ سال پیش
برامن دکتر ازاین قرص داده برا عفونت تناسلی ....بنظر شما استفاده نکنم؟؟؟
1
0

hits