دلگرم
امروز: پنج شنبه, ۰۹ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۱۷ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۲۸ مارس ۲۰۲۴ میلادی
در فصل پاییز چی بخوریم که سرما نخوریم؟
3
زمان مطالعه: 4 دقیقه
با آمدن فصل پاییز بدن ممکن است ضعیف شده باشد و سیستم ایمنی بدن پایین آماده باشد، در این مقاله نام ویتامین ها و غذاهای که باید در این فصل خورده شود توضیح داده ایم

چه غذایی بخوریم در فصل پاییز سرما نخوریم


1. سوپ و آش گرم

گرمایی که از خوردن یک سوپ یا آش گرم در بدنتان ایجاد می­شود، آنقدر با دوام است که تامدت زیادی گرمتان کند. اصولاً مایعات گرم زودتر از هر خوردنی دیگری دمای بدن را بالا می­برند. شامتان را ترجیحاً از بین هزاران مدل سوپ و آش موجود انتخاب کنید.

2. خشکبار

اینکه خشکبار از قدیم، مخصوص شب بیداری­های زمستانی بوده، بی حکمت نبوده. مغزها صرف نظر از کالری­شان که دشمن تناسب اندام است، گرمای بی­نظیری را به همراه خود دارند. نیازی هم نیست بنشینید پای یک ظرف آجیل و ته­اش را دربیاورید؛ یک مشت نخودچی و کشمش هم کفایت می­کند.

3. صبحانه گرم

صبحانه­ تان را گرم بخورید. چای شیرین و شیرداغ بهترین گزینه­ ها هستند.

4. خوردن چای

چایتان را لب سوز نخورید. تجربه نشان داده چای وقتی داغ و سریع خورده می­شود، تأثیر گرمایش هم­آنی است؛ پس بگذارید چایتان کمی خنک شود. این طوری هم دندان­ها حنجره­تان سالم می­مانند، هم تأثیر چای گرم در بدنتان ماندگار می­شود.

5. خواص خوردن لبو و شلغم در فصل پاییز

شب­ها به­ جای میوه یا روزها به­ جای میان وعده، لبو و شلغم بخورید؛ هم دربرابر سرما خوردگی ضدضربه می­شوید، هم گرم.

خواص خوردن مواد غذایی در فصل پاییز برای جلوگیری سرماخوردگی

در فصل پاییز چی بخوریم سرما نخوریم

ویتامین های که باعث جلوگیری سرما خوردگی در فصل پاییز می شود


1. ویتامین c:

برای کاهش سرماخوردگی بیش ترین ماده ای که اثبات شده و توصیه نیز می‌شود، ویتامین c است. برخی از منابع دارای ویتامین cمانند: لیمو شیرین، لیمو‌ترش، پرتغال، گریپ‌فروت و فلفل.

2. روی:

افرادی که بیش از حد معمول سرما می خورند، می‌توانند از مکمل های روی که سطح ایمنی بدن را بالا می برند استفاده کنند. روی یک ماده ی معدنی مورد نیاز برای سیستم ایمنی است. برخی از مواد حاوی روی عبارتند از:برخی از مواد حاوی روی عبارتند از: انواع صدف، گوشت های قرمز بدون چربی، مرغ، غلات سبوس دار حاوی روی.

3. امگا3:

برخی از مواد حاوی امگا3 مانند: ماهی قباد، قزل آلا، ساردین و ماهی های روغنی غنی از اسیدهای چرب امگا3 هستند.

4. امگاها:

دانه کنجد، تخمه کدو و حلوایی و آفتابگردان منابع غنی اسیدهای چرب در مبارزه علیه عفونت های سرما خوردگی به سلول های دستگاه تنفسی کمک می کنند.

5. ویتامین A:

این ویتامین در موادی از قبیل : جگر، انواع ماهی از جمله قزل آلا، قباد و شاه ماهی، کره، تخم مرغ هستند، همچنین هویج، انبه، سیب زمینی، زرد الو، کدو حلوایی و سبزیجات سبز تیره نیز تأمین کننده ی بتا کاروتن می باشند که در بدن فرد به ویتامین A تبدیل می شوند.

کمبود دریافت پروتئین خطر ابتلا به عفونت را افزایش می دهد.

6. پروتئین:

برخی از موادی که حاوی پروتئین می باشند عبارتند از: ماهی، مرغ، گوشت قرمز بدون چربی، لبنیات و مخلوطی از حبوبات ، مغزها، دانه و غلات سبوس دار. اگر فردی دچار کمبود پروتئین شود، خطر ابتلای او به عفونت افزایش می یابد.

7. ویتامینB6 و پانتوتنیک اسید:

حبوبات ، گوشت، شیر تأمین کننده ی ویتامین B6 و پانتوتنیک اسید می باشند.

ویتامین B6 و پانتوتنیک اسید برای سلامتی سیستم ایمنی اهمیت بسیاری دارند.

8. اسید فولیک:

غلات صبحانه (بر‌شتوک)، عصاره مخمر ‌ونان، اسید فولیک مورد نیاز را تأمین کرده و برای تقویت سیستم ایمنی و سلامتی افراد مفید می باشند.

کنسرو‌ها و غذاهای آماده ی بسته بندی شده از نظر ویتامین ها و مواد معدنی فقیر می باشند، پس بجای استفاده از این نوع غذاها باید از انواع میوه و سبزیجات تازه، ماهی، غلات، مغزها، گوشت، و دانه ها استفاده کرد.

در فصل پاییز چی بخوریم سرما نخوریم

کاربر گرامی چنانچه این مطلب برای شما مفید بوده لایک کنید ، یا راهکاری دیگری دارید با دیگر کاربران مجله دلگرم به اشتراک بگذارید.

تهیه و گردآوری مجله دلگرم

جهان باورصاد



این مطلب چقدر مفید بود ؟
4.7 از 5 (3 رای)  
توجه: مطالب پزشکی و سلامت مجله دلگرم ، از منابع معتبر داخلی و خارجی تهیه شده اند و صرفا جنبه اطلاع رسانی دارند ، لذا توصیه پزشکی یا درمانی تلقی نمی شوند ، چنانچه مشکل پزشکی دارید حتما برای تشخیص و درمان به پزشک یا متخصص مراجعه کنید.

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits