دلگرم
امروز: پنج شنبه, ۰۹ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۱۷ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۲۸ مارس ۲۰۲۴ میلادی
راه های خارج کردن آب از داخل گوش
1
زمان مطالعه: 11 دقیقه
روش صحیح خارج کردن آب جمع شده در گوش:از عفونت و جرم گرفتن گوش جلوگیری می کند. مردم اغلب، مخصوصا در ماه های تابستان، وقتی به حمام می روند یا شنا می کنند، متوجه می شوند که آب در گوششان رفته است.

روش صحیح خارج کردن آب جمع شده در گوش

گوش از عفونت و جرم گرفتن گوش جلوگیری می کند. مردم اغلب، مخصوصا در ماه های تابستان، وقتی به حمام می روند یا شنا می کنند، متوجه می شوند که آب در گوششان رفته است. شرایطی که وقتی آب در گوش باشد و نتوانید آن را از گوشتان خارج کنید، کمی ناخوشانید می باشد و ممکن است مجبور شوید به مقابله با التهاب، سوزش، عفونت داخلی گوش و یا عفونت در قسمت های بیرونی گوش که به گوش شناگر معروف است، بپردازید. خوشبختانه به کمک چند راهکار، می توان به راحتی آب را از گوش خارج کرد. اگر راهکارهایی که در خانه انجام دادید، اثر نداشتند و یا همراه با درد بودند، سریعا به پزشک مراجعه کنید.با دلگرم همراه باشید تا با راه های مناسب برای خارج کردن آب از داخل گوش آشنا شوید.

روش صحیح خارج کردن آب جمع شده در گوش

در حالی که سرتان را کج کرده‌اید بپرید

زمانی که آب وارد گوش می‌شود معمولا در کانال گوش به دام می‌‌افتد؛ بنابراین پریدن در راستای گوشی که دچار گرفتگی شده است به شما کمک می‌کند آب وارد شده به داخل گوشتان را خارج کنید. برای حل این مشکل، کافی است سرتان را به سمت گوشی که گرفته است کج کنید و بر روی یک پای خود بالا و پایین بپرید. ممکن است احمقانه به نظر بیاید، اما این روش در اغلب موارد جواب می‌دهد.

کشیدن لاله گوش

کانال گوش یک پیچ خوردگی کوچک دارد که آب وارد شده به داخل گوش معمولا در آن به دام می‌افتد. بنابراین، اگر لاله گوشتان را به آرامی بکشید، آب وارد شده به داخل گوش خارج می‌شود. برای انجام این کار باید سرتان را به سمت گوشی که گرفته است کج کنید. سپس، همانطور که ایستاده‌اید قسمت غضروفی گوش (بین نرمه گوش و بخش بیرونی) را به سمت پایین بکشید. در حین کشیدن گوش، سرتان را به مدت چند ثانیه در همین حالت نگه دارید. این روش در بسیاری از موارد باعث خروج آب از داخل گوش می‌شود.

سرتان را کج کرده و فک خود را حرکت دهید

گوش عضوی است که خود را تمیز می‌کند؛ وقتی فک خود را تکان دهید، محتویات داخلی به طور خودجوش از گوش خارج می‌شوند. موفق شدن در این روش به زمان بیشتری نیاز دارد؛ بسیاری از افراد با استفاده از این حرکت از شر آب به دام افتاده در داخل گوش‌هایشان خلاص می‌شوند.درمان خانگی با استفاده از نصف الکل و نصف سرکه سفید استفاده کنید.

علاوه بر کمک کردن به گوش برای خلاصی از آب، این راه به حفظ گوش از آلوده شدن نیز کمک می کند. به راحتی می توانید یک قطره گوش که از ۵۰% الکل و ۵۰% سرکه سفید درست شده است، بسازید و با دقت و با استفاده از قطره چکان، چند قطره از محلول را داخل گوش آسیب دیده بریزید. سپس با دقت آن را از گوش خارج کنید. می توانید از یک بزرگتر برای ریختن محلول داخل گوش کمک بگبرید.

  • اسید موجود در گوش باعث از بین بردم جرم گوش شده و آن را به همراه آب از داخل گوش خارج می کند.
  • الکل باعث افزایش سرعت تبخیر آب در گوش می شود.
  • اگر پرده گوشتان پاره شده است، هرگز این کار را انجام ندهید.

یک خلاء در گوش ایجاد کنید

چند راه حل ساده برای خارج کردن آب از گوش

گوشتان را به سمت پایین نگه دارید و کف دستتان را به گوش بچسبانید و کمی فشار دهید و از روی گوش بردارید. آنقدر این کار را انجام دهید تا آب از گوشتان خارج شود. وقتی گوشتان به سمت بالا است، این کار را انجام ندهید چون ممکن است باعث شوید آب به کانال های جلوتری در گوش وارد شود. این خلاء مثل یک مکش عمل می کند که آب را به سمت خود می کشاند.روش دیگر این است که گوشتان را کج کرده و انگشتتان را با ایجاد یک خلائ به گوش فشار داده و سریع بکشید.آب در همان لحظه سریعا از گوش خارج می شود. توجه کنید که این روش بر بقیه روشها ارجح نیست، خاراندن گوش می تواند باعث عفونت شود. اگر روش کف دست اثر نداشت و خواستید از انگشت استفاده کنید،دقت کنید که انگشتتان تمیز باشد و ناخن کوتاه باشد.

خارج کردن آب جمع شده از گوش استفاده از سشوار

ممکن است به خارج کردن آب از گوش به وسیله سشوار شک کنید اما این روش برای اغلب مردم تأثیر گذار است. سشوار را روی پایین ترین درجه حرارت و یا حتی سرمای آن تنظیم کرده و به فاصله ۳۰ سانتی متر از گوش خود نگه دارید. سشوار را روشن کرده و بگذارید حرارت را داخل گوشتان بدمد تا زمانیکه حس کنید آب در حال خارج شدن از گوشتان است. فقط مطمئن شوید که زیاد داغ و یا زیاد به گوشتان نزدیک نباشد که باعث سوختن تان شود.روش دیگر این است که به جای اینکه هوای گرم را داخل گوش بفرستید، می توانید اطراف گوش را گرم کنید،هوای گرم باعث تبخیر و خشک شدن آب می شود.

برای پاک سازی آب از گوش، از قطره های مخصوص استفاده کنید

این قطره ها در داروخانه ها موجود هستند و حاوی الکل هستند که باعث سرعت در تبخیر آب می شود. مطابق دستورالعمل قطره، آن را در گوش ریخته و شیب گوشتان را برای تخلیه آب از آن، به سمت پایین قرار دهید.

برای استفاده از این قطره در خانه، می توانید از یک بزرگتر کمک بگیرید

گوش خارجی خود را با یک پارچه یا حوله به آرامی پاک کنید. گوشتان را به سمت پارچه کج کنید تا آب از گوشتان خارج شود. توجه کنید که نباید پارچه را به داخل گوش بفرستید چون ممکن است که آب را به قسمت داخلی تر گوشتان بفرستد.

خارج کردن آب جمع شده در گوش با کج کردن سر خود

راه دیگر برای خارج کردن آب از گوش این است که روی یک پا ایستاده و گوش خود را به سمت زمین کج کنید. ایستادن روی یک پا را برای خارج کردن آب از گوشتان امتحان کنید. این کار به باز شدن حفره گوش کمک کرده و با بالا کشیدن لبه بالایی گوش به سمت سر، به تخلیه ی آب از گوش کمک می کند.

طوری دراز بکشید که گوشتان به سمت پایین باشد

جاذبه ممکن است به طور طبیعی باعث تخلیه گوش شود. برای تأثیر بیشتر، سر خود را مستقیما روی زمین قرار دهید مگر اینکه بخواهید از یک بالش یا کوسن استفاده کنید. برای حداقل چند دقیقه همانطور دراز بکشید. اگر لازم بود می توانید تلویزیون تماشا کنید یا راهی برای سرگرم کردن خود پیدا کنید.اگر بعد از ظهر در گوش هایتان آب رفت و برای استراحت دراز کشیدید تا آب خارج شود، حتما طوری بخوابید که گوشتان به سمت پایین قرار گیرد. این کار شانس شما را برای خارج شدن آب از گوش هنگامیکه خواب هستید، افزایش می دهد.

خارج کردن آب جمع شده در گوش با استفاده از جویدن

وانمود کنید که در حال جویدن غذا هستید. با این کار، استخوان فک سمت گوش آسیب دیده حرکت می کند. سر خود را به سمت گوشی که آب در آن نیست، کج کنید و سپس به سمت دیگر کج کنید. اگر فکر می کنید جویدن آدامس ممکن است به بیرون آوردن آب از گوشتان کمک کند، این کار را امتحان کنید. آب در گوش، در لوله استاش که قسمتی از گوش داخلی است، گیر می کند و جویدن می تواند به آزاد کردن آب کمک کند.برای تأثیر بیشتر می توانید همانطور که آدامس می جوید، سرتان را به اطراف تکان دهید.

خمیازه بکشید

گاهی می توانید به راحتی حباب آب را با خمیازه کشیدن خارج کنید. هر حرکتی که باعث تحریک و خارج شدن آب از گوشتان می شود، امتحان کنید. اگر حس می کنید آب در حال تغییر و حرکت است، بدانید که این کار تأثیر مثبت داشته است مثل جویدن آدامس. این کار هم به آزاد کردن آب از لوله استاش کمک خواهد کرد.

اگر نیاز بود، به دکتر مراجعه کنید

چند راه حل ساده برای خارج کردن آب از گوش

هنگامیکه آب در گوشتان است، اگر احساس درد کردید، حتما باید به دکتر مراجعه کنید. همچنین، بدانید که عفونت گوش میانی حسی مانند این دارد که در گوشتان آب وجود دارد و این عفونت باید به دقت درمان شود. اگه درد وجود دارد، نشانه خوبی است که متوجه شوید دچار عفونتی شدید که به گوش شناور معروف است.
اگر علائم زیر را داشتید، حتما باید به دکتر مراجعه کنید:

  • عفونت و چرک زرد یا سبز – زرد که بوی آب مانده دهد.
  • وقتی گوشتان را می کشید، درد را حس می کنید.
  • مشکل در شنوایی
  • خارش کانال گوش یا گوش
  • از مشکل هایی که ممکن است در آینده به وجود بیاید، جلوگیری کنید.

بعد از شنا، گوش هایتان را خشک کنید

بعد از اینکه در دریا یا استخر شنا کردید یا حتی دوش گرفتید، حتما گوش هایتان را خشک کنید. تمام نواحی گوش خود را با یک پارچه کاملا تمیز پاک کنید. سرتان را به اطراف تکان دهید تا آب اضافی درون گوشتان خارج شود.حقیقت این است که بعضی افراد به دلیل حالت و شکل گوششان بیشتر از بقیه در معرض گرفتگی گوش هستند. اگر شما هم دچار این مشکل هستید، باید خیلی مراقب باشید.

از پنبه برای تمیز کردن گوشتان استفاده نکنید

اگر فکر می کنید با پنبه می توانید آب یا اشیای خارجی که در گوشتان گیر کرده است، خارج کنید، سخت در اشتباه هستید چون پنبه باعث فرو رفتن آب یا چیزهای دیگر در گوش می شود. همچنین ممکن است در گوشتان خراش ایجاد کرده و باعث درد بیشتر شود.

استفاده از دستمال کاغذی هم می تواند باعث ایجاد خراش در گوش شود

  • وقتی آب در گوشتان مانده است، از گوشگیر شنا یا توپ های پنبه ای در گوشتان استفاده نکنید.استفاده از گوشگیر یا توپک های پنبه ای هنگام خواب، دقیقا همان تأثیری را دارد که استفاده از گوش پاک کن برای خارج کردن آب از گوش دارد. هر دو باعث فرو رفتن آب یا هرچیز دیگری به قسمت های داخلی گوش می شوند.
  • اگر حس می کنید آب در گوشتان گیر کرده است، از گذاشتن گوشگیر هنگام شب اجتناب کنید.تا زمانیکه درد گوشتان به طور کامل خوب نشده است، سعی کنید از هدفون استفاده نکنید.جسم نوک تیز وارد گوشتان نکنید و آن را زخمی نکنید چراکه ممکن است باعث عفونت گوش شود.
  • در بینی خود باد کنید. تغییر در فشار هوا اغلب ترفند خوبی است.
  • مواظب باشید به گوشتان آسیب نزنید.
  • می توانید در اغلب داروخانه ها محصولی را بیابید که از ۹۵% الکل تشکیل شده باشد و برای خارج کردن آب از گوش طراحی شده باشد. این راه همانند روش قبلی است اما موثرتر از استفاده از آب به تنهایی می باشد.
  • به یک طرف کج شوید و سپس به سرعت همین ترفند را در طرف دیگر انجام دهید و به سرعت به طرف دیگر کج شوید.
  • بینی خود را بگیرد و سپس سعی کنید به آرامی در آن بدمید (باد کنید). مواظب باشید به شدت در بینی خود باد نکنید چراکه این کار ممکن است به پرده گوش شما آسیب برساند.
  • یک فنجان پر از الکل ایزوپروپیل به همراه آب در گوش خود بریزید و گوشتان را رو به بالا نگه دارید سپس سرتان را کج کنید تا گوش شما به سمت پایین قرار گیرد. در این شرایط آب باید از گوش خارج شود.

هشدارها در مورد خارج کردن آب جمع شده در گوش

ممکن است الکل در زمان تماس با پوست شما سوزش ایجاد کند.

این روش ها به احتمال زیاد شما را با مخلوطی از جرم گوش و آب گرمی که از گوش شما خارج می شوند، تنها خواهند گذاشت.

درصورتی که هیچ یک از این راهنمایی ها موفقیت آمیز نبود، با پزشک خود مشورت کنید.

الکل تنها برای استفاده موضعی می باشد. آن را نخورید. اگر چنین اتفاقی افتاد، سریعا با ۱۱۵ تماس بگیرید.

مراقب باشید تا تعادل خود را هنگام پرش و جهش از دست ندهید. با گرفتن یک صندلی یا نرده با دست، خود را ثابت نگه دارید.

هرگز اجسام خارجی را در داخل گوشتان فرو نکنید. گوش پاک کن و دیگر اجسام خارجی، مواد داخل گوش را به مناطق عمیق تر کانال گوش شما هدایت می کنند و می توانند باعث زخمی شدن پوست و یا عفونت گوش گردند.

خواهشمنديم اگر سوال يا نکته‌اي براي مطلب روش صحیح خارج کردن آب جمع شده

در گوش در ذهن شما باقي مانده است، آن‌را در قسمت نظرات با ما و ساير کاربران به اشتراک بگذاريد.

-------------------------------------------------------------------------------------------

مجله اینترنتی دلگرم

مرجان امینی



این مطلب چقدر مفید بود ؟
1.0 از 5 (1 رای)  
توجه: مطالب پزشکی و سلامت مجله دلگرم ، از منابع معتبر داخلی و خارجی تهیه شده اند و صرفا جنبه اطلاع رسانی دارند ، لذا توصیه پزشکی یا درمانی تلقی نمی شوند ، چنانچه مشکل پزشکی دارید حتما برای تشخیص و درمان به پزشک یا متخصص مراجعه کنید.

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits