دلگرم
امروز: جمعه, ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۱۸ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۲۹ مارس ۲۰۲۴ میلادی
فواید معجزه آسا جلبک
2
زمان مطالعه: 9 دقیقه
فواید معجزه آسا جلبک:یکی از جلبک های مفید برای بدن انسان اسپرولینا یا جلبک سبز دریایی است که این جلبک ها خواص ضد پیری دارند و همچنین از چاقی جلوگیری می کنند.

فواید اثبات شده جلبک

یکی از جلبک های مفید برای بدن انسان اسپرولینا یا جلبک سبز دریایی است که این جلبک ها خواص ضد پیری دارند و همچنین از چاقی جلوگیری می کنند.نام اسپرولینا چندان آشنا نیست و خیلی از افراد اصلاً نمی‌دانند جلبکی با ویژگی‌ها و خواص اسپرولینا وجود دارد. درست است که این جلبک ظاهر و البته طعم دل‌چسبی ندارد اما گنجینه‌ای از خواص است.

به همین دلیل سازمان بهداشت جهانی و سازمان ملل متحد سفارش کرده‌اند که این جلبک به صورت مکمل وارد برنامه‌ی غذایی شود.اسپرولینا حاوی خواص زیادی است که در این مطلب به دو خاصیت شگفت‌انگیز آن اشاره می‌کنیم؛ یکی کمک به لاغری و دیگری مقابله با پیری. لطفاً با دلگرم همراه باشید.

 خواص جلبک ها

جلبک ها سرشار از ویتامین ها، مواد معدنی و دیگر مواد مغذی هستند و امروزه در آشپزی بین المللی بسیار استفاده می شوند. در سایر کشورها از این جلبک ها غذاهای متنوعی تهیه می شود چون علم امروز پی به تاثیر آن ها روی سلامتی پی برده است.

ژاپنی ها از جلبک سوپ میزو تهیه می کنند و چینی ها نیز به صورت فراوان از این جلبک ها در تهیه غذا استفاده می کنند. تهیه سالاد از این جلبک ها یک منبع ید، ویتامین K و منیزیم در اختیار مصرف کننده قرار می دهد. استفاده از جلبک ها در تهیه نان نیز روشی برای کاهش وزن است. در ادامه مطلب بیشتر در خصوص فواید و خواص این مواد غذایی صحبت می کنیم تا تشویقی برای رواج مصرف آن ها شود.

  • جلبک ها جایگزینی برای نمک


بسیاری از افراد مجبور هستند به خاطر شرایط بدنیشان مصرف نمک را کاهش دهند. جلبک ها یک جایگزین مناسب برای نمک محسوب می شوند. اگر به جلبک تازه دسترسی دارید به جای نمک از آن ها استفاده کنید چون میزان سدیم آن ها در مقایسه با سدیم نمک 3.5 به 40 درصد است.

________________________________________________________________

جلبک در دو شکل قرص و پودر

جلبک آنقدر مواد مغذی در خود جای داده که کاملا شگفت آور است، یک قرص تنها ۷گرم از پودر جلبک خشک را در بر می‌گیرد.

  • پروتئین: ۴گرم.
  • ویتامین B۱ (تیامین): ۱۱ درصد RDA.
  • ویتامین B۲ (ریبوفلاوین): ۱۵درصد RDA.
  • ویتامین B۳ (نیاسن): ۴ درصد RDA.
  • مس: ۲۱ درصد RDA.
  • آهن: ۱۱درصد .RDA
  • آن‌ها همچنین حاوی مقادیر کافی منیزیم، پتاسیم و منگنز و مقادیر کمی از تقریبا هر ماده مغذی که ما نیاز داریم می‌باشند.

تنها ۲۰ کالری و ۱/۷ گرم کربوهیدرات قابل هضم دارند. گرم برای گرم، این به این معناست که جلبک ممکن است دقیقا مغذی‌ترین ماده غذایی روی سیاره باشد. یک قرص جلبک دربرگیرنده مقادیر کم چربی (حدود ۱ گرم)، ازجمله اسیدهای چرب امگا۶ و امگا ۳ در یک قرص حدود ۱.۵ گرمی از آن باشد.

کیفیت پروتئن جلبک در مقایسه با تخم مرغ عالی است. تمامی آمینواسیدهای ضروری که ما نیاز داریم را شامل می‌شود. اغلب ادعا می‌شود که جلبک حاوی ویتامین B۱۲ است که نادرست است. جلبک دربرگیرنده‌ی ویتامین کاذب B۱۲ است که برای انسان‌ها مفید نیست.

________________________________________________________________

  • جلبک ها و تاثیرشان روی وزن


جلبک ها جزو مواد غذایی فوق العاده هستند و به عنوان سبزی دریایی معجزه گر شهرت گرفته اند. این سبزی های رنگارنگ ارزش غذایی بالایی دارند و در عین حال کالری بسیار اندکی وارد بدن می کنند. جلبک ها سرشار از مواد معدنی، فیبرها و همچنین پروتئین هستند

نتایج پژوهشی که در دانشگاه شفیلد هالام انگلستان انجام شده است نشان می دهد که نان جلبک حاوی فیبر زیاد بوده و بیش از نان های معمولی باعث سیری می شوند. در این بررسی مردان دچار اضافه وزن برای وعده صبحانه نان جلبک با تخم مرغ آب پز مصرف کردند. محققان مشاهده کردند این افراد در مقایسه با افرادی که تخم مرغ آب پز را با نان معمولی مصرف کردند در طول روز کمتر گرسنه شدند و ناهار و شام کمتری مصرف کردند.

علاوه بر این از ید موجود در جلبک ها برای تهیه کرم هایی استفاده می شود که نرمی و خاصیت ارتجاعی پوست را افزایش داده و برای کاهش سلولیت ها مناسب هستند. این کرم ها باعث تحریک جریان خون در رگ ها و لنف ها شده و به دفع چربی های سطحی پوست کمک می کنند. استفاده از جلبک ها در کنار عصاره روغنی تاثیر زیادی در برطرف کردن سلولیت ها دارد.

جلبک ها منبع پروتئین ها و املاح معدنی هستند جلبک ها جزو مواد غذایی فوق العاده هستند و به عنوان سبزی دریایی معجزه گر شهرت گرفته اند. این سبزی های رنگارنگ ارزش غذایی بالایی دارند و در عین حال کالری بسیار اندکی وارد بدن می کنند. جلبک ها سرشار از مواد معدنی، فیبرها و همچنین پروتئین هستند. بی دلیل نیست که امروزه مکمل جلبک ها به طور گسترده تهیه و در سرتاسر جهان مصرف می شود. البته بدون شک استفاده از جلبک تازه در غذا ارزشمندتر است.

  • جلبک ها ضدسرطان هستند


متخصصان از جلبک ها در تهیه مواد ضدسرطان استفاده کرده اند. در واقع نتایج پژوهش ها نشان داده است که جلبک های گوناگون قدرت پیشگیری کننده از رشد تومورهای پستان در حیوانات آزمایشگاهی دارد. محققان در آزمایشگاه مشاهده کرده اند که جلبک ها حتی در نابودی برخی سلول های سرطانی نیز موثر بوده اند. بنابراین نیاز به بررسی های تکمیلی جهت استفاده از جلبک ها برای مقابله با سرطان بیش از پیش احساس می شود.

  • جلبک ها جایگزینی برای محصولات لبنی


افرادی که کلسترول بالا دارند معمولاً در مصرف لبنیات دچار مشکل هستند. به عقیده محققان فرانسوی جلبک ها می توانند یک جایگزین مناسب برای محصولات لبنی محسوب شوند چون حاوی میزان قابل توجهی کلسیم هستند و بدون تحمیل چربی و کالری اضافه میزان این ماده معدنی را تامین می کنند.

  • جلبک ها منبع آنتی اکسیدان ها

محققان در بررسی های آزمایشگاهی خود متوجه شده اند که عصاره جلبک ها فعالیت آنتی اکسیدانی قوی دارند. البته خاصیت آنتی اکسیدانی آن ها بر اساس میزان قرار گرفتن شان در معرض نور خورشید و عمقی که رشد می کنند متفاوت است. به طور کلی جلبک ها حاوی ترکیبات آنتی اکسیدانی مختلفی از قبیل کاراتنوئیدها (لوتئین و زئاکسانتین)، فلاوونوئیدها (کاتچین)، اسیدهای فنولیک (تانین) و برخی از ویتامین ها و به ویژه ویتامین C و E هستند.

  • جلبک ها مفید برای پوست


محققان در آزمایشگاه مشاهده کرده اند که جلبک ها حتی در نابودی برخی سلول های سرطانی نیز موثر بوده اند. بنابراین نیاز به بررسی های تکمیلی جهت استفاده از جلبک ها برای مقابله با سرطان بیش از پیش احساس می شودنتایج یک بررسی ژاپنی نشان می دهد که جلبک هایی مانند آگارآگار، آلژینات و کاراگینان خواص مرطوب کنندگی دارند. این جلبک ها باعث رطوبت بخشی و احیای سلول های پوستی می شوند. تهیه خمیر جلبک و قرار دادن آن روی پوست باعث می شود که آلودگی های تلنبار شده از طریق تعریق از روی آن زدوده شود.

علاوه بر این جلبک ها باعث سفت تر شدن پوست می شوند. استفاده از این جلبک ها به صورت موضعی همچنین باعث کاهش سلولیت ها یا همان پوست پرتقالی شکل می شوند. می توانید چند برگ جلبک واکامه پیدا کرده و با آن ماسک درست کنید. این کار باعث لطافت، تقویت و نرم کنندگی پوست می شود. جلبک واکامه را بکوبید تا پودر شود. 1 قاشق غذاخوری از این پودر را با یک تا دو قاشق چایخوری عسل مخلوط کنید. این خمیر را روی صورت و در صورت نیاز گردن بگذارید و اجازه دهید 20 دقیقه بماند. سپس پوست را با آب فراوان شستشو دهید. برای رسیدن به نتیجه بهتر می توانید این کار را دو بار در هفته انجام دهید. البته در داروخانه ها ماسک های جلبکی آماده به فروش می رسند.

اگر در جایی زندگی می کنید که جلبک خوراکی به فروش می رسد حتماً خریداری کرده و با آن غذا درست کنید. کافی است جستجویی در اینترنت کنید تا طرز تهیه انواع غذا با جلبک را بیاموزید. سوپ یا سوشی تهیه شده با جلبک طعم خوبی دارند و بسیار مفید هستند. همچنین بهتر است بدانید مکمل های جلبک ها نیز در داروخانه ها به فروش می رسند. می توانید از این مکمل ها نیز استفاده کنید. البته توصیه می کنیم قبل از مصرف هر نوع مکملی با پزشک مشورت کنید.

فواید معجزه آسا جلبک

قرص جلبک سبزدر حال حاضر بیماری‌های قلبی بزرگترین قاتل در جهان محسوب می‌شوند. مشخص شده است که بسیاری از فاکتورهای قابل اندازه‌گیری، که به‌ عنوان فاکتور خطر نامیده ‌می‌شوند، با افزایش خطر بیماری قلبی مرتبطند. همانطور که نشان داده شده جلبک اثرات مفیدی بر روی بسیاری از آنها دارد.

برای مثال، می‌تواند کلسترول کلی، کلسترول LDL و تری‌گلیسیرید را کم کند، در حالی که کلسترول HDL (نوع خوب) را افزایش می‌دهد. در مطالعه‌ای با ۲۵ نفر شرکت‌کننده مبتلا به دیابت نوع ۲، با مصرف ۲ گرم از جلبک در روز این نشانه‌ها را به‌طور چشمگیری بهبود یافت.

مطالعه‌ای دیگر از افراد با کلسترول بالا نشان داد که ۱ گرم جلبک در روز، تری‌گلیسرید را تا حدود ۱۵.۳٪ و LDL را تا حدود ۱۰.۱٪ کم می‌کند. مطالعات متعدد دیگر اثرات مطلوب مصرف آن را نشان می‌دهند اما در مقادیر بالای ۵ تا ۸گرم جلبک در روز.جلبک از کلسترول LDL در برابر اکسیده شدن محافظت می‌کند.پودر جلبک دریاییساختار چربی بدن مستعد پذیرش آسیب‌های ناشی از اکسیداتیو می‌باشد. Lipid proxidation، عامل اصلی بسیاری از بیماری‌های جدی شناخته شده است. به عنوان مثال، یکی از مراحل کلیدی در مسیر بیماری‌های قلبی لیپوپروتئین LDL است که در خون اکسیده شده است.

فواید معجزه آسا جلبک

جالب توجه است، به نظر می‌رسد آنتی اکسیدان‌های موجود در جلبک به ویژه در کاهش lipid proxidation موثرند. این امر بارها در مطالعات انسانی و حیوانی نشان داده شده است. در یکی از این مطالعات با ۳۷ نفر شرکت کننده مبتلا به دیابت نوع ۲، که روزانه ۸ گرم از جلبک در طول روز مصرف می‌کردند، به طور قابل توجهی علائم آسیب‌های اکسیداتیو کاهش یافت. همچنین جلبک سطح آنزیم‌های آنتی اکسیدان در خون را افزایش می‌دهد.

  • جلبک خواص ضد سرطانی دارد به ویژه در مقابل سرطان‌های دهانی

برخی از شواهد نشان می‌دهد که جلبک می‌تواند خواص ضد سرطانی داشته باشد. برای مثال، برخی از تحقیقات در مورد حیوانات نشان می‌دهد که جلبک می‌تواند وقوع سرطان و سایز تومور را کاهش دهد.

جلبک به ویژه در سرطان دهان مورد مطالعه قرار گرفته است. مطالعه‌ای به تاثیرات جلبک در مورد ۸۷ نفر در هند با ضایعات پیش سرطانی که OSMF در دهان نامیده می‌شود، پرداخت.

________________________________________________________________

گردآوری شده ی مجله اینترنتی دلگرم

مرجان امینی



این مطلب چقدر مفید بود ؟
5.0 از 5 (2 رای)  
توجه: مطالب پزشکی و سلامت مجله دلگرم ، از منابع معتبر داخلی و خارجی تهیه شده اند و صرفا جنبه اطلاع رسانی دارند ، لذا توصیه پزشکی یا درمانی تلقی نمی شوند ، چنانچه مشکل پزشکی دارید حتما برای تشخیص و درمان به پزشک یا متخصص مراجعه کنید.

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits