دلگرم
امروز: پنج شنبه, ۰۹ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۱۷ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۲۸ مارس ۲۰۲۴ میلادی
سیستم AFS(چراغ های تطبیقی) چیست؟
2
زمان مطالعه: 2 دقیقه
روشنایی سازگار خودرو (AFS) چیست؟:با این بخش از دلگرم همراه باشید تا با سیستم چراغ های تطبیقی آشنا شوید.

روشنایی سازگار خودرو (AFS) چیست؟

وقتی در مورد سیستم روشنایی خودرو صحبت می‌شود اکثر رانندگان ایرانی تنها ذهنیتی که از آن دارند فشار دادن یا پیچاندن اهرم روشن کردن چراغ‌هاست!با این بخش از دلگرم همراه باشید تا با سیستم چراغ های تطبیقی آشنا شوید.

سیستم چراغ های تطبیقی یا AFS چیست؟

همپا با سایر پیشرفت‌های صنعت خودروسازی، روز‌به‌روز در این زمینه تکنولوژی‌های جدیدی روی خودروهای مختلف تست می‌شود. به عنوان مثال سیستم AFS (Adaptive Front-lighting System) نمونه ای از این دست فناوری‌های سودمند است.

اگر بخواهیم آن را به زبان خودمان تعریف کنیم اینگونه می‌شود: سازگاری روشنایی خودرو با محیط اطراف! از همین لفظ سازگاری مشخص است که با پدیده به دردبخوری روبه‌رو هستیم چرا که اگر اینگونه نبود در تمام خودرو‌های لوکس و حتی مدل‌های متوسط و ارزان از قبیل مزدا۳ دیده نمی‌شد. این تکنولوژی باعث می‌شود تا در هنگام رانندگی در شب که نقاط کور بسیاری وجود دارد، چراغ‌های جلو به سمت داخل پیچ بچرخند که تا حد بسیار زیادی روشنایی بخش جلو را به درون پیچ هدایت می‌کند.

روشنایی سازگار خودرو (AFS) چیست؟

در واقع این کار با چرخش فرمان به سمت پیچ توسط راننده انجام می‌گیرد و از این نظر کار خاص و عجیبی از سوی راننده صورت نمی‌گیرد.این سیستم وظیفه دارد چراغ های جلویی خودرو را برای دید بهتر در سر پیچ ها، به چرخش در آورد.سنسور زاویه فرمان میزان چرخش و جهت چرخش فرمان را به ECU خودرو به صورت پالس ارسال میکند و ECU به موتور چراغ های جلو که Servo نام دارد دستور میدهدتا چراغ ها به میزان لازم و در جهت چرخش خودرو به چرخش دراید تا دید بهتر را برای راننده فراهم سازد.

نکته: این قابلیت باید به صورت پیش‌فرض و در کارخانه روی خودرو نصب شده باشد.

خواهشمنديم اگر سوال يا نکته‌اي براي مطلب روشنایی سازگار خودرو (AFS)

در ذهن شما باقي مانده است، آن‌را در قسمت نظرات با ما و ساير کاربران به اشتراک بگذاريد.

منبع:مندسی مکانیک خودرو

---------------------------------------------------------------------------------------

مجله اینترنتی دلگرم

مرجان امینی



این مطلب چقدر مفید بود ؟
4.5 از 5 (2 رای)  

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits